- Ο ΦΟΒΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
ΝΙΣΘΑΙΑΔΟΥΣΑΝέο Μέλος
ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ...
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ.
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ. ΠΑΡΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ, ΝΑ ΝΟΙΩΘΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ.
ΝΙΣΘΑΙΑΔΟΥΣΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ,
ΑΚΟΥΓΕ
ΚΑΙ ΚΡΑΤΑ ΤΗ ΣΙΩΠΗ.
Νισθαιαδούσα καλώς όρισες.
Εγώ θα προτιμούσα:
"ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ,
ΑΚΟΥΓΕ
ΚΑΙ ΓΙΝΕ Η ΣΙΩΠΗ"
Εγώ θα προτιμούσα:
"ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ,
ΑΚΟΥΓΕ
ΚΑΙ ΓΙΝΕ Η ΣΙΩΠΗ"

~Γρηγόρης~
Once you were wild, don't let them tame you
zezmpergΜέλος
Σας χαιρετώ.
quote:
"Ούτε ουράνιο, ούτε γήινο, ούτε θνητό, ούτε αθάνατο σε δημιουργήσαμε,
ώστε να μπορείς να είσαι ελεύθερος σύμφωνα με την ίδια σου την θέληση και την τιμή, να είσαι ο δημιουργός και ο πλάστης του ίδιου του εαυτού σου. Σε σένα δώσαμε μονάχα ανάπτυξη και εξέλιξη που να εξαρτάται από την ελεύθερη βούλησή σου. Φέρνεις μέσα σου τα σπέρματα μιας παγκόσμιας ζωής."
Πίκο ντελλά Μιράντολα
(Oratio de Hominis Dignitate)
Καλή μου φίλη Αμυμώνη σε χαιρετώ.
Αρχίζω από το τέλος του κειμένου όπου ο Μιράντολα εξηγεί (αποκαλύπτει) το μικρόκοσμο, όπου ο αναζητητής μπορεί να αντιληφθεί, να νοήσει και να ελιχθεί με την ελεύθερη βούληση...
Ίσως λέω τελικά, η ελευθερία να έχει τον περιορισμό της ασυνείδητης επιλογής στην ελεύθερη βούληση. Δηλαδή καλή μου σαν παράδειγμα δες: Πονάει το κεφάλι μου και μέσω της ελεύθερης βούλησης, αφού έχω δυο-τρεις επιλογές από το να πάω σε ένα γιατρό μέχρι να πάρω κάποιο αναλγητικό χάπι, επιλέγω το αναλγητικό. Δίχως να έχω την συνείδηση πως ο πόνος στο κεφάλι μπορεί κάλλιστα, να προέρχεται από μαγαλύτερο πρόβλημα που θα καλύψει προσωρινά το αναλγητικό!!!
Έτσι στην ελευθερία της δικής μου βούλησης, επιλέχθηκε μόνο από μένα, η μελλοντική μου φυλάκιση, μακρά της ελευθερίας στη συμμετοχή μου για το κοινωνικό σύνολο, λόγο της επερχόμενης ασθένειας που εκδηλώθηκε με τον πόνο στο κεφάλι.
Βλέπουμε λοιπόν πως η ελευθερία του Μιράντολα, όπου εσύ καλή μου αποκωδικοποιείς και σαν "φόβο" μοναξιάς, είναι στην επιλογή με ελεύθερη βούληση από τον καθένα μας στο φυσικό περιορισμό του μικρόκοσμου μας!!!
Όλα τα σπέρματα είναι αποθηκευμένα μέσα στον άνθρωπο και οποιοδήποτε καλλιεργήσει, λέει ο Μιράντολα, αυτό θα ωριμάσει και τούτου τον καρπό θα δρέψει ο άνθρωπος.
Φιλικά σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ.