- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Η αγνότητα όμως είναι μία κατάσταση που όπως είπες και εσύ πιο πάνω θέλει προσπάθεια. Έχουν υπάρξει περίοδοι στη ζωή μου που ένοιωθα αρκετά αγνός ώστε να είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και περίοδοι που δεν συνέβαινε αυτό.
Βλέπεις τι γράφεις; Ήσουν ικανοποιημένος με τον εαυτό σου . (ποιον εαυτό σου;)θα μπορούσες να ήσουν και απογοητευμένος. Αυτά λέω.. τα ψεύτικα ιδανικά.. το να γίνεις κάτι..ο στόχος που έβαλες διανοητικά..άλλες φορές τον φτάνεις και άλλες όχι..αλλά αυτή η αγνότητα είναι πλασματική..του νου..ένα διανοητικό ευφυολόγημα.
Ο εαυτό σου δηλ η προσωπικότητα σου και τα εγώ σου..και η εντύπωση που έχεις για το ποιος είσαι προσπάθησε να γίνει αγνός σύμφωνα με κάποιο πρότυπο.
Ο ΕΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΟΣ επειδή δεν κάνει καμία προσπάθεια για να είναι κάτι άλλο.Η αγνότητα είναι η φυσική του κατάσταση. Η αγνότητα στην προκειμένη περίπτωση..έτσι όπως παρουσιάζω τα πράγματα.. δεν είναι κατι που μπορείς να ξέρεις τι είναι, επειδή δεν έχεις την γνώση αυτού που ΕΙΣΑΙ!!
Τι είναι η αγνότητα; Για να μπορέσω να σε παρακολουθήσω.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Απλά πες το πώς το καταλαβαίνεις..τι είναι η αγνότητα; Τι εννοείς όταν λες « ήμουν αρκετά αγνός» και ότι θέλει προσπάθεια για να είσαι αγνός.
quote:
..εννοώ πως δεν είμαι αρκετά αγνός για να είμαι συνειδητός για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον τρόπο που περιέγραψα
Και αυτό; Πως δηλαδή το να είσαι αρκετά αγνός σε κρατά για μεγάλο χρονικό διάστημα συνειδητό.
Σε ρωτώ επειδή για εμένα το να είμαι συνειδητός χρονικά..δεν έχει σχέση με το να είμαι αρκετά αγνός. Είμαι συνειδητός και κρατώ αυτήν την συνείδηση όταν η συνείδηση μου δεν απορροφάτε στο αντικείμενο της προσοχής μου.
Όταν δεν υπάρχει καμία προσοχή τότε… όλα «απορροφούνται» στην ουσία και η προσοχή είναι μη κατευθυνόμενη..δεν είναι ούτε απών, ούτε παρών..είναι χωρίς κατεύθυνση..τότε η αγνή συνείδηση εμένει στην ιδία της την παρουσία χωρίς καμία προσπάθεια και χωρίς καμία σκέψη για το τι είναι αγνό και τι όχι!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 28/04/2010 14:13:17
..λες για το δεύτερο τσάκρα και για το συναισθηματικό σώμα. Που είναι το δεύτερο τσάκρα; Έλα να τα δούμε αυτά που λες εμπειρικά..μέσα από την παρατήρηση του εαυτού μας.
Που αισθανόμαστε τα συναισθήματα και τις συγκινήσεις;
Που νιώθουμε την έλξη για το άλλο φύλο; Πρακτικά.. αν ρωτάγαμε τον καθένα..στο άσχετο, που νιώθει τα συναισθήματα; Που θα έδειχνε;
Τα συναισθήματα είναι έλξη; Δηλ. δυο ζώα που δεν σκέπτονται με την λογική και με τις ιδέες ,νιώθουν συναισθηματική έλξη; ή αυτή η έλξη προέρχεται από το σεξουαλικό-ένστικτο.;;;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 28/04/2010 15:50:53
Οταν π.χ. υπάρχουν εργειακά μπλοκαρίσματα στο αιθερικό σώμα,τότε αρρωσταίνει και το φυσικό σώμα.Με την ίδια λογική όταν έχουμε ένα "αρρωστο" συναισθηματικό σώμα (δηλαδή μπλοκαρίσματα,τραύματα ή ανισορροποίες στην κυκλοφορία ενέργειας) τότε συμβαίνει κάτι ανάλογο,δηλαδή μια ανωμαλία.
Δέν περιμένω να καταλάβεις γιατί έχεις μάθει άλλα.
Όλα είναι μια προβολή του ΑΠΟΛΥΤΟΥ και ταυτόχρονα τίποτα δεν προβάλλεται πουθενά επειδή αυτό ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥΝ ΠΑΡΩΝ. Το ζωτικό είναι και αυτό μια προβολή όπως και το αστρικό..οκ. Άλλη φορά θα σου γράψω ποιες αρρώστιες προκαλούνται από διάφορες ενεργειακές ανισορροπίες..
Αυτό που σε ρώτησα είναι..
Που είναι το δεύτερο τσάκρα;
Που νιώθουμε την έλξη για το άλλο φύλο; Πρακτικά.. αν ρωτάγαμε τον καθένα..στο άσχετο, που νιώθει τα συναισθήματα; Που θα έδειχνε;
Τα συναισθήματα είναι έλξη; Δηλ. δυο ζώα που δεν σκέπτονται με την λογική και με τις ιδέες ,νιώθουν συναισθηματική έλξη; ή αυτή η έλξη προέρχεται από το σεξουαλικό-ένστικτο.;;;
Δεν μου απάντησες.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Πρακτικά.. αν ρωτάγαμε τον καθένα..στο άσχετο, που νιώθει τα συναισθήματα; Που θα έδειχνε;
Για πες, που θα έδειχνε?![]()
σκονάκι:Μη πεις 2ο![]()
quote:
Που είναι το δεύτερο τσάκρα;
Λίγο ποιό κάτω απο το αφαλό,επειδή σχετίζεται με την σεξουαλικότητα δέν σημαίνει οτι την νιώθουμε εκεί.
quote:
Στην περιοχή της κοιλιάς και λίγο ποιό πάνω.
quote:
Που νιώθουμε την έλξη για το άλλο φύλο;
Δέν έχω ειλικρινή απάντηση,δέν το έχω σκεφτεί,να υποθέσω απο το σεξουαλικό ένστικτο κέντρο που είναι τα γεννετικά μας όργανα(ή όχι?).
Σκέψου όμως οτι όλα αυτά είναι επίσης στον εγκέφαλο.Οι επιστήμονες λένε οτι κάθε φορά που αισθανόμαστε κάτι,οτιδήποτε, τότε ενεργοποιούνται αντίστοιχα κέντρα του εγκεφάλου.Μήπως τότε να πούμε οτι όλα είναι στον εγκέφαλο και δέν υπάρχει τίποτα? Θα μπορούσαμε έτσι? Όπως όλοι οι εσωτεριστές έτσι και εσύ,γνωρίζεις οτι ο εγκέφαλος είναι απλά ένα εργαλείο για το πνεύμα.Αρα υπάρχει κάτι ποιό βαθιά που ελέγχει αυτές τις λειτουργίες και τον εγκέφαλο τον ίδιο.
Edited by - alex22 on 29/04/2010 09:53:30
Θα έχετε επίσης όλοι παρατήρησει ότι σε κατάστασεις που νιώθουμε εξαιρετικά άβολα μπορεί να μας ενοχλήσει/πονέσει η περιοχή της κοιλιάς(με κέντρο τον αφαλό) όπου βρίσκεται το ηλικιακό πλέγμα.
Η σεξουαλικότητα εκφράζεται νομίζω, όπως άλλωστε είναι κ λογικό, απ τα γενετικά όργανα αλλά και κ πάλι υπάρχει μια κάποια αντίδραση και του υπόλοιπου σώματος θα 'λεγα.
Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή που πρέπει να εξετάσουμε κομμάτι, κομμάτι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το πως λειτουργεί στο σύνολο. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο καθώς ένα ανθρώπινο σώμα είναι το αποτέλεσμα από αλλά σώματα πιο αιθέρια, με διαφορετικές δονήσεις ,ενέργειες και ικανότητες.
Το φυσικό σώμα είναι προικισμένο με τις 5 αισθήσεις.. η κοσμική νοημοσύνη έδωσε σε αυτό το σώμα την αίσθηση της αφής για να αντιλαμβάνεται τα στερεά. Έτσι δεν μπορούμε να πιάσουμε τον αέρα και τις πιο λεπτές δονήσεις του κόσμου. Όμως η κοσμική νοημοσύνη μας έδωσε την γεύση από οπού μπορούμε να πάρουμε από τα στερεά πιο λεπτές δονήσεις. Με την όσφρηση συλλαμβάνουμε τις πιο αέρινες εκπορεύσεις και από πιο μεγάλη απόσταση, με την ακοή πιο λεπτές κινήσεις και δονήσεις και από μεγαλύτερη απόσταση και με τα μάτια ακόμα λεπτότερες και από πολύ μεγάλη απόσταση.
Τώρα υπάρχουν δονήσεις και ενέργειες που είναι τόσο λεπτές που δεν γίνονται αντιληπτές από τις 5 αισθήσεις και υπάρχουν και σώματα που είναι φτιαγμένα από αυτές τις ενέργειες.
Πχ το ζωτικό σώμα είναι ένα ενεργειακό σώμα που τροφοδοτεί το υλικό σώμα με ενέργεια. Εκτελεί καλύτερα αυτήν την λειτουργία όταν το φυσικό σώμα είναι αδρανοποιημένο και σε κατάσταση ύπνου. Το πιο πάνω σώμα(σχήμα λόγου) είναι πολύ πιο λεπτό και λέγεται αστρικό. Και αυτό το σώμα εκτελεί κάποιες λειτουργίες έχει ικανότητες και επίσης κάθε σώμα χρειάζεται την κατάλληλη ενέργεια να τραφεί. Με αυτήν την λογική το φυσικό σώμα τρέφεται με στερεά τροφή, το ζωτικό με πράνα ..ενεργεια που βρίσκεται σε αιθερική κατάσταση στο αέρα που αναπνέουμε. Το αστρικό τρέφεται με ενέργειες πολύ λεπτότερες και αυτό έχει να κάνει με την μετατροπή των ενεργειών.
Το νοητικό σώμα τρέφεται με ακόμα λεπτότερες ενέργειες που ο άνθρωπος πρέπει να παρέχει για να μπορούν αυτά τα σώματα να είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Στον συνηθισμένο άνθρωπο αυτά τα σώματα είναι σχεδόν ατροφικά και η ενεργεια από την οποία αποτελούνται είναι ανάλογη των κραδασμών των συναισθημάτων μας ή των σκέψεων μας.
Κάθε σώμα έχει 7 τσακρα και κάθε τσακρα έχει μια φυσική αντιστοιχία στο φυσικό σώμα.
Όταν κάποιος ενεργοποιεί με την δύναμη της Κουνταλινι τα σώματα πρέπει για κάθε σώμα να ενεργοποιήσει τα 7 τσακρα που του αντιστοιχούν. Πχ. Το αστρικό έχει 7 τσακρα..όταν αυτά ενεργοποιηθούν τότε αρχίζουμε να ενεργοποιούμε το πρώτο τσακρα από τα 7 του νοητικού.
Το πρώτο τσακρα το Μουλανταρα, που βρίσκεται και η κουνταλινι έχει την έδρα του στον κόκκυγα ..πάνω από τα γενετικά όργανα είναι το Σβαντιστανα στην περιοχή του αφαλού βρίσκεται το ηλιακό πλέγμα το Μανιπουρα και στη περιοχή της καρδιάς το αναχατα.κ.λ.π
Το φυσικό σώμα έχει σχέση με το πρώτο τσακρα κατά αντιστοιχία και το ζωτικό σώμα με το δεύτερο τσακρα που αλλιώς λέγετε και χάρα. Χαρακίρι σημαίνει κόβω την ζωτικότητα.. στο τρίτο τσακρα αντιστοιχεί το αστρικό.
Επίσης υπάρχει ο εγκέφαλος με το συμπαθητικό σύστημα και το παρασυμπαθητικό.
Ο τρόπος που λειτούργει ο εγκέφαλος επάνω στα όργανα του φυσικού σώματος γίνεται δια μέσου του συμπαθητικού συστήματος που κέντρο του είναι το ηλιακό πλέγμα! Κάθε φορά που αυτό το κέντρο διαταράσσεται υπάρχει κακή λειτουργία στον οργανισμό. Αυτό που διαταράζει αυτό το κέντρο και δημιουργούνται διάφορες αρρώστιες είναι τα δυσαρμονικά συναισθήματα που εκδηλώνονται μέσω του αστρικού σώματος κ.λπ.
Πρακτικά πιστεύω μέχρι του εναντίων ότι όλοι νιώθουμε τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα στο ηλιακό πλέγμα και κοντά στην περιοχή της καρδιάς. Δηλ στο 3 τσακρα που έχει σχέση με το αστρικό σώμα.
quote:
Όλη η διαστροφή μας,προέρχεται απο το συναισθηματικό μας σώμα και τις ανωμαλίες που παράγει λόγω της γενικότερης διαστροφής της ανθρωπότητας.Το 2ο τσάκρα έχει να κάνει με αυτό το σώμα,άν δουλέψεις πάνω σε αυτό,το καθαρίσεις και το ισσοροπήσεις τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Φίλε Αλεξ δώσε μας ένα σχεδιάγραμμα μέσα από την κευντολογια για την θέση των τσακρα για να δούμε πρακτικά το που βρίσκονται.
Επίσης λες ότι το 2 τσακρα είναι κατω από τον αφαλό..πρακτικά νιώθει εκεί κανείς τα συναισθήματα του;
Μετά σε ρωτώ για το που νιώθεις τα συναισθήματα σου και πρακτικά μου απαντάς σωστά..αλλά σε σχέση με αυτά που μαθαίνεις φαίνεται να είναι λάθος αφού αρχικά λες πως το 2 τσακρα και το συναισθηματικό σώμα είναι κατω από τον αφαλό και μετά λες ότι τα συναισθήματα τα νιώθεις πάνω από τον αφαλό …Το παρατήρησες; Πως εξηγείς με ειλικρίνεια αυτή την ασάφεια; Δεν θα έπρεπε η αντιστοιχία του αστρικού σώματος στο φυσικό φορέα να ανταποκρίνεται στην σωστή θέση;
Λέμε.. η κουνταλινι που είναι μια ήλεκτρο-μαγνητική-σεξουαλικη δύναμη αντιστοιχεί κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων..όχι κάπου αλλού πχ στα πόδια. Έτσι και το αστρικό που έχει σχέση με τα συναισθήματα αντιστοιχεί σε μια φυσική θέση..δηλ στο ηλιακό πλέγμα με τα 12 γάγγλια του.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 29/04/2010 16:44:20
quote:
Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή που πρέπει να εξετάσουμε κομμάτι, κομμάτι για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το πως λειτουργεί στο σύνολο. Αυτό δεν είναι κάτι εύκολο καθώς ένα ανθρώπινο σώμα είναι το αποτέλεσμα από αλλά σώματα πιο αιθέρια, με διαφορετικές δονήσεις ,ενέργειες και ικανότητες.Το φυσικό σώμα είναι προικισμένο με τις 5 αισθήσεις.. η κοσμική νοημοσύνη έδωσε σε αυτό το σώμα την αίσθηση της αφής για να αντιλαμβάνεται τα στερεά. Έτσι δεν μπορούμε να πιάσουμε τον αέρα και τις πιο λεπτές δονήσεις του κόσμου. Όμως η κοσμική νοημοσύνη μας έδωσε την γεύση από οπού μπορούμε να πάρουμε από τα στερεά πιο λεπτές δονήσεις. Με την όσφρηση συλλαμβάνουμε τις πιο αέρινες εκπορεύσεις και από πιο μεγάλη απόσταση, με την ακοή πιο λεπτές κινήσεις και δονήσεις και από μεγαλύτερη απόσταση και με τα μάτια ακόμα λεπτότερες και από πολύ μεγάλη απόσταση.
Τώρα υπάρχουν δονήσεις και ενέργειες που είναι τόσο λεπτές που δεν γίνονται αντιληπτές από τις 5 αισθήσεις και υπάρχουν και σώματα που είναι φτιαγμένα από αυτές τις ενέργειες.
Πχ το ζωτικό σώμα είναι ένα ενεργειακό σώμα που τροφοδοτεί το υλικό σώμα με ενέργεια. Εκτελεί καλύτερα αυτήν την λειτουργία όταν το φυσικό σώμα είναι αδρανοποιημένο και σε κατάσταση ύπνου. Το πιο πάνω σώμα(σχήμα λόγου) είναι πολύ πιο λεπτό και λέγεται αστρικό. Και αυτό το σώμα εκτελεί κάποιες λειτουργίες έχει ικανότητες και επίσης κάθε σώμα χρειάζεται την κατάλληλη ενέργεια να τραφεί. Με αυτήν την λογική το φυσικό σώμα τρέφεται με στερεά τροφή, το ζωτικό με πράνα ..ενεργεια που βρίσκεται σε αιθερική κατάσταση στο αέρα που αναπνέουμε. Το αστρικό τρέφεται με ενέργειες πολύ λεπτότερες και αυτό έχει να κάνει με την μετατροπή των ενεργειών.
Το νοητικό σώμα τρέφεται με ακόμα λεπτότερες ενέργειες που ο άνθρωπος πρέπει να παρέχει για να μπορούν αυτά τα σώματα να είναι πλήρως ανεπτυγμένα. Στον συνηθισμένο άνθρωπο αυτά τα σώματα είναι σχεδόν ατροφικά και η ενεργεια από την οποία αποτελούνται είναι ανάλογη των κραδασμών των συναισθημάτων μας ή των σκέψεων μας.
Κάθε σώμα έχει 7 τσακρα και κάθε τσακρα έχει μια φυσική αντιστοιχία στο φυσικό σώμα.
Όταν κάποιος ενεργοποιεί με την δύναμη της Κουνταλινι τα σώματα πρέπει για κάθε σώμα να ενεργοποιήσει τα 7 τσακρα που του αντιστοιχούν. Πχ. Το αστρικό έχει 7 τσακρα..όταν αυτά ενεργοποιηθούν τότε αρχίζουμε να ενεργοποιούμε το πρώτο τσακρα από τα 7 του νοητικού.Το πρώτο τσακρα το Μουλανταρα, που βρίσκεται και η κουνταλινι έχει την έδρα του στον κόκκυγα ..πάνω από τα γενετικά όργανα είναι το Σβαντιστανα στην περιοχή του αφαλού βρίσκεται το ηλιακό πλέγμα το Μανιπουρα και στη περιοχή της καρδιάς το αναχατα.κ.λ.π
Το φυσικό σώμα έχει σχέση με το πρώτο τσακρα κατά αντιστοιχία και το ζωτικό σώμα με το δεύτερο τσακρα που αλλιώς λέγετε και χάρα. Χαρακίρι σημαίνει κόβω την ζωτικότητα.. στο τρίτο τσακρα αντιστοιχεί το αστρικό.Επίσης υπάρχει ο εγκέφαλος με το συμπαθητικό σύστημα και το παρασυμπαθητικό.
Ο τρόπος που λειτούργει ο εγκέφαλος επάνω στα όργανα του φυσικού σώματος γίνεται δια μέσου του συμπαθητικού συστήματος που κέντρο του είναι το ηλιακό πλέγμα! Κάθε φορά που αυτό το κέντρο διαταράσσεται υπάρχει κακή λειτουργία στον οργανισμό. Αυτό που διαταράζει αυτό το κέντρο και δημιουργούνται διάφορες αρρώστιες είναι τα δυσαρμονικά συναισθήματα που εκδηλώνονται μέσω του αστρικού σώματος κ.λπ.Πρακτικά πιστεύω μέχρι του εναντίων ότι όλοι νιώθουμε τις συγκινήσεις και τα συναισθήματα στο ηλιακό πλέγμα και κοντά στην περιοχή της καρδιάς. Δηλ στο 3 τσακρα που έχει σχέση με το αστρικό σώμα.
Αυτά νόμιζα και εγώ μέχρι πρίν λίγο καιρό.Υπάρχουν ωστόσο πολλά λάθη εδώ.Βασικά δέν έχουμε 7 τσάκρα, αλλά 12,τα 9 είναι μέσα στο σώμα.Η κουντλίνη υπάρχει στις 9 πρώτες διαστάσεις.
Δέν έχω να σου πώ κάτι,παρα μόνο οτι έχεις μια λάθος εικόνα και αυτό είναι πολλύ σημαντικό.Πρόσεξε οτι καμία διδασκαλία δέν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει με λεπτομέριες τις εσωτερικές διαδικασίες,σου λένε έχεις αυτά τσάκρα και αυτό είναι,πρέπει να ανεβάσεις την κουνταλίνη και τέλος.Δέν είναι έτσι όμως,υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα.
quote:
Φίλε Αλεξ δώσε μας ένα σχεδιάγραμμα μέσα από την κευντολογια για την θέση των τσακρα για να δούμε πρακτικά το που βρίσκονται.
Επίσης λες ότι το 2 τσακρα είναι κατω από τον αφαλό..πρακτικά νιώθει εκεί κανείς τα συναισθήματα του;Μετά σε ρωτώ για το που νιώθεις τα συναισθήματα σου και πρακτικά μου απαντάς σωστά..αλλά σε σχέση με αυτά που μαθαίνεις φαίνεται να είναι λάθος αφού αρχικά λες πως το 2 τσακρα και το συναισθηματικό σώμα είναι κατω από τον αφαλό και μετά λες ότι τα συναισθήματα τα νιώθεις πάνω από τον αφαλό …Το παρατήρησες; Πως εξηγείς με ειλικρίνεια αυτή την ασάφεια; Δεν θα έπρεπε η αντιστοιχία του αστρικού σώματος στο φυσικό φορέα να ανταποκρίνεται στην σωστή θέση;
Λέμε.. η κουνταλινι που είναι μια ήλεκτρο-μαγνητική-σεξουαλικη δύναμη αντιστοιχεί κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων..όχι κάπου αλλού πχ στα πόδια. Έτσι και το αστρικό που έχει σχέση με τα συναισθήματα αντιστοιχεί σε μια φυσική θέση..δηλ στο ηλιακό πλέγμα με τα 12 γάγγλια του.
Εχω δώσει σχεδιαγράματα,βρές τα αν θές.Για να καταλάβεις την κευλόντια μηχανική,πρέπει να έχεις στον νού σου την ολογραφικότητα του σύμπαντος.Η ίδια εικόνα βρίσκεται σε όλα τα κομμάτια του πάζλ.Είναι το ίδιο πράγμα παντού,άν κόψεις ένα κομμάτι τότε δέν θα έχεις κόψει απλά ένα μέρος απο το πάζλ αλλά ένα μέρος που έχει όλες τις πληροφορίες την εικόνας,την ίδια την εικόνα.Σημαίνει αυτό το ένα είναι μέσα σε όλα.
Σου είπα ποιό πάνω οτι επειδή το 2ο τσάκρα βρίσκεται κάτω απο τον αφαλό,δέν σημαίνει απαραίτητα οτι θα είναι εκεί και τα συναισθήματα ή η σεξουαλικότητα και μετά με ξαναρωτάς πώς εξηγείς τις θέσεις που μου είπες! Τέλος πάντων.Για να καταλάβεις αυτά που σου λέω (επειδή προφανώς δέν έχω καλή μεταδοτικότητα) πρέπει να μελετήσεις μόνος σου.Τα πράγματα δέν είναι τόσο απλά όσο φένονται,δέν είναι μόνο τα 7 τσάκρα και τα 7 σώματα η κουνταλίνη και οι αμπελοφιλοσοφίες της αγνότητας και της αγάπης και μετά τέλος.Αυτά διδάσκουν όλες οι έκπτωτες διδασκαλίες.
Για να σου δώσω να καταλάβεις και κατι άλλο,το συναισθηματικό σώμα βρίσκεται γύρω απο το φυσικό σώμα και αλληλεπιδρά με τα άλλα σώματα,όπως το αστρικό για παράδειγμα.Το πράγμα είναι στην πραγματικότητα πάρα πολλύ περίπλοκο και δέν αρκεί μια απλή εξήγηση, οι γνώσεις μας είναι απίστευτα επιφανιακές και όχι τίποτα άλλο αλλά νομίζουμε οτι τα ξέρουμε.
Αυτά που ξέρω εγώ για την κευλόντια μηχανική συγκρίνονται με αυτά που ξέρει ένα παιδί α δημοτικού στα μαθηματικά.Απλά δίνω μια ιδέα.
Η ιστοσελίδα αναφέρεται μόνο περιλητικά,και αυτό γιατί είναι πρακτικά αδύνατον να μεταφερθει η αναλυτική και λεπτομεριακή γνώση.Μόνο ένας Avatar (κάποιος που έχει ευρία συνειδηση μέχρι την 12η διάσταση)μπορεί να καταλάβει 100% και αυτό γιατί απο εκεί προέρχονται αυτές οι πληροφορίες,γνωστά ώς maharata texts.
Φίλε υπηρέτη είναι χάσιμο χρόνου αυτό που κάνουμε.Ας το σταματήσουμε και ας κοιτάξει ο καθένας τον δρόμο του.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Πρόσεξε οτι καμία διδασκαλία δέν μπαίνει στον κόπο να εξηγήσει με λεπτομέριες τις εσωτερικές διαδικασίες,σου λένε έχεις αυτά τσάκρα και αυτό είναι,πρέπει να ανεβάσεις την κουνταλίνη και τέλος.Δέν είναι έτσι όμως,υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα.
Θα μου επιτρέψεις να σου πω πως .. η αναζήτηση της φιλοσοφικής λίθου είναι μια πραγματικότητα..μια αλχημική επιστήμη..η επιστήμη της μετατροπής..θα σου πω μόνο δυο άτομα που έχουν πραγματοποιήσει αυτή την επιστήμη. Νίκολας Φλαμέ και ο Αγιος Γερμανός!
Υπάρχουν όλες οι γνώσεις και διαδικασίες με τρομακτικές λεπτομέρειες!!
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 29/04/2010 21:02:51
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=10535&whichpage=6&ARCHIVE=
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Θα πεί κάποιος,με εμπειρίες,οτι υπάρχει κίνδυνος.Αυτός κατα την άποψή τους είναι ο λόγος που δέν μιλάνε.Προσωπικά δέν το πιστεύω αυτό,γιατί άντε και πές οτι υπάρχει όντως κίνδυνος να μπείς βαθιά στα στρώματα της πραγματικότητας,το θέμα είναι όμως οτι κάποιος άπειρος θα χρειαστεί χρόνια για να μπεί μέσα. Θα έχει όλο τον χρόνο του για να γίνει έτοιμος δηλαδή.
Κατα την άποψή μου,δέν υπάρχει λόγος σιωπής.
Λοιπόν,ποιός τολμάει να περιγράψει τα "εξωφυσικά" βιώματά του?Για να κατατοπιστούμε καλύτερα και οι υπόλοιποι.
Υ.Σ. Είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι απο εμάς έχουν κάποιες εμπειρίες μόνο την νύχτα,τότε δηλαδή που το φυσικό σώμα είναι σε αναστολή.
Edited by - strangerz2 on 03/06/2010 16:38:18
Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι ο άνθρωπος είναι μηχανικός, λειτούργει μηχανικά, σκέπτεται μηχανικά, τρώει μηχανικά , μιλεί ,οδηγάει, βλέπει, προχωρεί, μηχανικά κ.λπ. δηλ δεν έχει επίγνωση αυτών που κάνει.
Και ρωτώ. Μπορεί κάποιος να σταματήσει την εσωτερική φλυαρία; Τι τον εμποδίζει να το κάνει ή τι τον ωθεί συνέχεια σε αυτό;
Επίσης αν κάποιος μπορεί να παρατηρήσει την εσωτερική φλυαρία τότε η εσωτερική φλυαρία δεν είναι ο παρατηρητής! Σωστά;
Για έμενα αυτή η εσωτερική φλυαρία είναι μια μηχανικότητα.. λειτουργεί παρά την θέληση μας. Αν θέλουμε να σπάσουμε όλες τις μηχανικότητες και να βγούμε έξω από αυτήν, πρέπει να μπορούμε να δούμε τι είναι αυτό που μας δεσμεύει. Αν δεν μπορούμε να το δούμε τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να το ξεπεράσουμε.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
Edited by - ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ on 03/06/2010 18:45:09
quote:
Αυτό που υποστηρίζω είναι ότι ο άνθρωπος είναι μηχανικός, λειτούργει μηχανικά, σκέπτεται μηχανικά, τρώει μηχανικά , μιλεί ,οδηγάει, βλέπει, προχωρεί, μηχανικά κ.λπ. δηλ δεν έχει επίγνωση αυτών που κάνει.
Πιστεύω πως οι περισσότεροι συμφωνούν σε αυτό.Το να ζούμε την κάθε στιγμή,είναι κάτι που πρέπει να θεωρείται δεδομένο,διαφορετικά δέν ζούμε,σωστά? Περνάει η ζωή μας σαν ταινία και εμείς απλώς την αφήνουμε να φύγει,δέν την ζούμε.
Παίζει καταλυτικό ρόλο το συναίσθημα.Η μηχανικότητα του ανθρώπου μπορεί να σπάσει όταν ζήσει κάτι έντονο,παράδειγμα,όλοι θυμόμαστε πώς νιώθαμε και πώς ζούσαμε όταν ερωτευτήκαμε.
Δέν λέω οτι είναι σωστό να κυνηγάς το συναίσθημα για να ζείς,γιατί υπάρχει ο κίνδυνος του λάθους.Μπορεί κάποιος δηλαδή να καταλάβει λάθος(αυτός που δέν ξέρει τί είναι ο έρωτας) και αντί για τον έρωτα να κυνηγάει τον πόθο,την στιγμηαία απόλαυση και γενικά την νούμερο ένα αιτία του κακού στις ημέρες μας,την λαγνεία.
Πάντως η αλήθεια είναι,οτι αρνητικά και θετικά συναισθήματα μας κάνουν να ζούμε έντονα.
Η ζωή μας είναι τέτοια που πρέπει να βρίσκουμε το όμορφο μέσα σε κάθετι και να το ζούμε.
Απο την δική μου οπτική,δέν πιστεύω οτι κάποιος άπαξ και καταλάβει οτι ζεί μηχανικά,θα αρχίσει να το αλλάζει αυτό.Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και πολλές ωθήσεις,εσωτερικές και εξωτερικές,που δέν μας αφήνουν να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε οτι είναι το σωστό,στην συγκεκριμένη περίπτωση το να ζείς την στιγμή.
quote:
Και ρωτώ Μπορεί κάποιος να σταματήσει την εσωτερική φλυαρία; Τι τον εμποδίζει να το κάνει ή τι τον ωθεί συνέχεια σε αυτό;
Προσωπικά την εσωτερική φλυαρία μπορώ να την σταματήσω εύκολα,και για ώρες να μην μιλάω εσωτερικά.Όμως δέν είναι μόνο η εσωτερική φλυαρία,είναι γενικά οι νοητικοί συνειρμοί και ασυνείδητες νοητικές λειτουργίες που δέν σε αφήνουν ήσυχο.
Η εσωτερική φλυαρία νομίζω οτι υπάρχει όσο περισσότερο έχουμε αφήσει σε αταξία τον νού μας (και αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους π.χ. αδυναμία να βρούμε μία ικανοποιητική λύση για ένα πρόβλημα της καθημερινότητας).
Υπήρχε μία περίοδος που τα είχα όλα τα πράγματα της καθημερινότητας πολύ τακτοποιημένα (δεν σημαίνει οτι τα έκανα μηχανικά, τα ήθελα να τα έχω έτσι τακτοποιημένα) και μία μέρα αυτή η φλυαρία σταμάτησε από μόνη της. Λέω τότε στον εαυτό μου "ωραία τι να σκεφτώ τώρα;" και σχέδον με πίεζα να σκεφτώ κάτι γιατί βαριόμουν να μην σκέφτομαι τίποτα άλλα δεν μου ερχόταν κάτι. Μου είχε κάνει τόσο πολύ εντύπωση!