- Νέο CARGO CULT η "Ελληνική Θρησκεία";; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
οχι οτι αυτο αλλαζει την ουσια αυτου που λες!
sakhs3
ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ.
ΤΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΟΥ ΠΑΡΑΘΕΣΑΜΕ,
ΤΙ ΛΟΓΙΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΥΣ ΣΟΥ «ΚΟΤΣΑΡΑΜΕ»
(βρε μπράβο λεξιλόγιο!! Θα μας μάθει ο …95 να μιλάμε Ελληνικά, που στο διπλανό θέμα άρχισα να χρησιμοποιώ την δημοτικιά γιατί του ήταν δύσκολο να κατανοήσει τα γραπτά μου).
ΕΣΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΑΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΗΓΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΣΧΕΤΟΣ.
ΧΛΕΥΑΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΕΣΑΙ.
ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2002. ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙ ΡΟΜΑΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥ… ΠΡΟΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕΣ.
ΕΝΩ ΛΟΙΠΟΝ ΕΓΩ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΩ ΣΕ ΠΗΓΕΣ, ΕΣΥ ΣΤΗΡΙΖΕΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΣΟΥ.
«άσε με εμένα στην πλάνη μου.»
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΩ.
HΕIL HITLER!!
(ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΑ)
Μη ψεύδου, αλλ’ αλήθευε.
ΣΟΛΩΝ ΕΞΗΚΕΣΤΙΔΟΥ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΕΦΗ
Edited by - ΔΩΡΙΕΥΣ on 19/12/2004 19:44:33
Χαίρομαι που σου αρέσουν τα αστεία μου! Το λογαριασμό "Λακεδαίμων" σου τον χαρίζω.
ath.
δεν νομίζω να έχω και πολύ δημιουργικές συζητήσεις,
αν είναι να γίνονται σε τέτοιο στυλ.
Πιστεύω ότι δε βρίσκετε άκρη,αποκαλώντας ο ένας τον άλλο
με διάφορα κοσμητικά.
Δεν είναι μόνον αυτό το θέμα πάνω στο οποίο διάφοροι τσακώνονται
λεκτικά μεταξύ τους.
Και σε άλλα θέματα ,το ίδιο συμβαίνει.
Εγώ το εννούσα όταν είπα ότι έχετε γνώσεις,ο καθένας τις δικές του,
μπορεί να συμπίπτουν,μπορεί και όχι,
αλλά,για πείτε μου,εσείς τα φαγητά ανάλατα τα τρώτε??
Αν συμβαίνει αυτό,το καταλαβαίνω.
Αλλά επειδή ξέρω ότι όλοι θέλουμε αλατοπίπερο στη ζωή μας,
καλό θα είναι να αφήνουμε χώρο για τον καθένα.
Ο Λακεδαίμων-και τώρα πλέον trapd-με έχει εντυπωσιάσει
εξίσου με τον junk95.
Σκεφτείτε δε ότι μιλούν ο καθένας γι'αυτά που πιστεύει.
Το πρόβλημα δεν έχω καταλάβει που είναι.
Ο auto-reply, αγαπητέ Πλωτίνε, έδωσε μια "αυτοματοποιημένη" απάντηση στον σκουπίδι95, όπως τόσοι και τόσοι τον έχουν αποκαλέσει .. τυχαία άραγε;
ath.
<
οι περισσότεροι από σας,
αλλά ξοδεύετε τα λόγια σας για να βρίζεστε μεταξύ σας.
Κρίμα,διότι τις γνώσεις σας,που είναι πολλές,
θα μπορούσατε να τις χρησιμοποιείτε αλλιώς...>>
Eγω να δεις !! αλλα μαλλον αγνοεις οτι ειναι ετσι μαθεμενοι!!!
ΓΙΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΕΝ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΑ
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ!!
quote:
Σκεφτείτε δε ότι μιλούν ο καθένας γι'αυτά που πιστεύει.
Δε μιλαώ για "αυτά που πιστεύω" γιατί δεν "πιστεύω" σε τίποτα.
/DoorieUs/:
Νομίζω το θέμα πρέπει να ξεκαθαριστεί. Δεν υπάρχει λέξη "ελληνόφων". Υπάρχει λέξη "ελληνόφωνος". Συγκεκριμένα, η έννοια "ελληνόφωνος" δεν υπάρχει καθόλου στα αρχαία (ή τουλάχιστον δε δηλώνεται με σύνθεση αυτών των δύο λέξεων) και η λέξη "ελληνόφων" δεν είναι σωστά ελληνικά, είτε αρχαία, είτε μεσαιωνικά, είτε αλεξανδρινά, είτε νέα, είτε κυπριακά, είτε ποντιακά, είτε γκρεκάνικα, είτε οτιδήποτε.
Ειρήσθω εν παρόδω, η λέξη είναι μεν σύγχρονη (μαρτυρείται από το 1859 και επινοήθηκε μαζί με λέξεις όπως "σλαβόφωνος" και "τουρκόφωνος" ώστε όλοι οι ετερογενείς πληθυσμοί της Οθωμανικής αυτοκρατορίας που αισθάνονταν -ή με λίγη "πειθώ" θα μπορούσαν να αισθανθούν- Έλληνες να μην θεωρούνται λιγότερο Έλληνες λόγω διαφορετικής γλώσσας και να πέσουν στην αγκαλίτσα της μαμάς-πατρίδας πιο εύκολα), αλλά ακόμα και στα αρχαία θα σχηματιζόταν ως "ελληνόφωνος". Είναι μία από τις χιλιάδες λέξεις που αν τις δεις γραμμένες με κεφαλαία και χωρίς καμία επιπλέον πληροφορία δε μπορείς να πεις αν τις έχει χρησιμοποιήσει ο Όμηρος ή ο Ελύτης.
Αντίθετα με την επιφανειακή σου άποψη, στα αρχαία υπήρχαν πάρα πολλές λέξεις σε -ος (τα πρωτόκλιτα αν θυμάμαι καλά, ολόκληρη κατηγορία) και επίσης αντίθετα με την επιφανειακή σου άποψη δεν αρκεί να κόβεις τις καταλήξεις για να μιλάς αρχαία, όπως και δεν αρκεί να ακούγεσαι σαν τον Ψυχάρη για να μιλάς δημοτική.
Και τέλος δε μου κάνεις καμία χάρη αν μιλάς τη δημοτική. Στον εαυτό σου κάνεις. Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να διεξάγουμε τη συζήτηση σε Μυκηναϊκά Ελληνικά (πιο αρχαία -και άρα, υποθέτω, πιο "ελληνικά"- δε γίνεται), εκτός βέβαια από το ότι το σωζόμενο λεξιλόγιο της εποχής του Χαλκού είναι πολύ ανεπαρκές για συζήτηση του 2004 και από το ότι δε θα καταλάβαινες ούτε μία λέξη.
Και το βιβλίο λέει αυτό που δεν παραδέχεσαι: πόσο πολύ έχει αλλάξει κατά καιρούς η εικόνα της "Ελλάδας" και αυτά που συμβόλιζε για τους Δυτικούς. Ο μελετητής που θα διάβαζε μεσαιωνικά κείμενα για την αρχαία Ελλάδα, ο μελετητής που θα διάβαζε κείμενα της Αναγέννησης για την αρχαία Ελλάδα, ο μελετητής που θα διάβαζε κείμενα της Βικτωριανής εποχής για την αρχαία Ελλάδα και ο μελετητής που θα διάβαζε κείμενα του Χίτλερ για την αρχαία Ελλάδα, αν του σβήναμε το "Ελλάδα" στα κείμενα θα ήταν 100% βέβαιος ότι πρόκειται για 4 εντελώς διαφορετικές χώρες-πολιτισμούς (btw η δική σου άποψη για την αρχαία Ελλάδα τοποθετείται σαφώς κάπου μεταξύ Διαφωτισμού και Βιομηχανικής Επανάστασης). Αυτό λέει το βιβλίο. Και εξετάζει όλα τα αξιόλογα που έγιναν στο όνομα κάποιας εικόνας της Ελλάδας, στα οποία περιλαμβάνονται θετικά όπως ο Διαφωτισμός αλλά και αρνητικά όπως το ψήσιμο αιρετικών που είχαν μεταφράσει λάθος από την (σε ελληνική γλώσσα) Καινή Διαθήκη.
Εσύ κρατάς ότι το βιβλίο είναι του 2002 και έχει στον τίτλο του τις λέξεις "needs" και "Greeks". Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να αποδείξεις. Ότι γράφονται ακόμα βιβλία για την αρχαία Ελλάδα; Ποιος το αρνήθηκε αυτό; Κανείς δεν είπε ότι η αρχαία Ελλάδα έχει ξεπεραστεί. Αυτό που έχει ξεπεραστεί είναι η ρομαντική και εξιδανικευμένη εικόνα της αρχαίας Ελλάδας την οποία υπερασπίζεσαι.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Φέρνουν μόνο την υπογραφή και το Έργο του εκφραστή τους, άν μπορέσεις να το καταλάβεις έχει καλώς!
Και ο Δυτικός Πολιτισμός αναπτύχθηκε μόνο όταν οι Ευρωπαίοι Επιστήμονες μελέτησαν τους Αρχαίους Έλληνες Συγγραφείς μετά την Αναγέννηση, αλλιώς θα είχαν παραμείνει στην εποχή της Ιεράς Εξέτασης!
Μήπως ο Κοπέρνικος δέν αντέγραψε τον Αρίσταρχο, ή ο Αινστάιν τα γραπτά του Καραθοδωρή?
quote:
Μήπως ο Κοπέρνικος δέν αντέγραψε τον Αρίσταρχο, ή ο Αινστάιν τα γραπτά του Καραθοδωρή?
Όχι. Ο Κοπέρνικος τσακίστηκε στις μετρήσεις 20 χρόνια και ο Einstein δεν αντέγραψε τον Καραθεοδωρή.
Ξέρεις, το πρόβλημά σας είναι -μεταξύ άλλων σοβαρότερων δηλαδή- ότι δεν μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στις λέξεις:
α) Βασίζομαι - αντιγράφω.
β) Προέρχομαι - είμαι.
γ) Συνέχεια - ταύτιση.
δ) Θυμάμαι - μου έχουν πει ότι.
Το υπόλοιπο μήνυμά σου ομολογώ ότι μου είναι παντελώς ακατανόητο.
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Edited by - junk95 on 20/12/2004 16:40:31