- ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:Δεν θα έπρεπε να το γνωρίζεις;Τελικά η ψυχολογία είναι...εμφανίζεται να είναι η βάση για οποιαδήποτε ενέργειά μας ... ίσως το Α και το Ω..!
Προσωπικά το πιστεύω..
quote:quote:Δεν θα έπρεπε να το γνωρίζεις;Τελικά η ψυχολογία είναι...εμφανίζεται να είναι η βάση για οποιαδήποτε ενέργειά μας ... ίσως το Α και το Ω..!
Προσωπικά το πιστεύω..
Mαθαίνω ... σιγά -σιγά μα μαθαίνω..ελπίζω δηλαδή...![]()

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
quote:
Πολύ σωστά το θέτεις dr μου.
Δηλαδή δεν είμαστε παρόντες σε αυτό που κάνουμε.
Οταν δεν είμαστε παρόντες, δεν ζούμε.
Ενας Γιακί σοφός, τα παλιά χρόνια, είχε πει ότι, για να έχουν δύναμη οι πράξεις μας, πρέπει να τις μετατρέψουμε σε τελευταίες πράξεις της ζωής μας, μιάς και ουδείς μας βεβαιώνει ότι θα ζούμε τα επόμενα 5 λεπτά.
Επίσης έλεγε να σπάσουμε όλες τις μη απαραίτητες συνήθειες, για να είμαστε παρόντες.
Δηλαδή, για παράδειγμα, αντί να βάζεις το δεξί παπούτσι κάθε πρωί, ξεκινάς να βάζεις το αριστερό. Και όταν σου γίνει συνήθεια κι αυτό, ξανάλλαξέ το.
Εάν τα πάρεις σοβαρά, λειτουργούν...
Σωστά..
quote:quote:
Πολύ σωστά το θέτεις dr μου.
Δηλαδή δεν είμαστε παρόντες σε αυτό που κάνουμε.
Οταν δεν είμαστε παρόντες, δεν ζούμε.
Ενας Γιακί σοφός, τα παλιά χρόνια, είχε πει ότι, για να έχουν δύναμη οι πράξεις μας, πρέπει να τις μετατρέψουμε σε τελευταίες πράξεις της ζωής μας, μιάς και ουδείς μας βεβαιώνει ότι θα ζούμε τα επόμενα 5 λεπτά.
Επίσης έλεγε να σπάσουμε όλες τις μη απαραίτητες συνήθειες, για να είμαστε παρόντες.
Δηλαδή, για παράδειγμα, αντί να βάζεις το δεξί παπούτσι κάθε πρωί, ξεκινάς να βάζεις το αριστερό. Και όταν σου γίνει συνήθεια κι αυτό, ξανάλλαξέ το.
Εάν τα πάρεις σοβαρά, λειτουργούν...
Σωστά..
Ντοτορο μου , καλησπέρα...τι γίνεται δώ τώρα , τί κάνουμε με την αλλαγή παπουτσιών τελικά θα διορθωθούμε..???
Λές ανάμεσα στις εναλλαγές αυτές των παπουτσιών . να βρίκεται η λύση...λοιπόν απο αύριο το πρωϊ το ξεκινάω..![]()

quote:
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΙΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ
Θα χρειασθούμε λίγη βοήθεια...προσφέρεσαι .. ???

Αυτές βέβαια οι ασκήσεις είαν για όσους ασχολούνται σοβαρά με την αφύπνιση της συνείδησης. Το να έχιε κάποιος αφυπνισμένη συνείδηση είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά δεν είναι το μόνο σημαντικό πράγμα για την πνευματική ανάπτυξη κάποιου.
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 22/06/2010 14:30:04
quote:Αυτήν την προπονηση μου την κάνει η γυναίκα μου...
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΒΑΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΠΟΥΤΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΔΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟΣ
Φτάνει!
Edited by - Αίολος on 22/06/2010 16:59:39
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen

έτσι όπως την πατάει το 97% του κόσμου που είναι πρόβατα περίμενε να κανουμε το ίδιο
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι
ακόμα της μόδας.»
—Ethan Allen
Edited by - αθεος on 23/06/2010 20:54:49
Το αντίθετο, δηλαδή η αυθεντική δημιουργία, η ελευθερία επιλογών και η εγρήγορση, είναι πράγματα που τα κατέχουν λίγοι εώς ελάχιστοι. Εδώ δόθηκαν ήδη κάποιες βοήθειες, απο 'κει και πέρα χρειάζεται ΚΑΙ προσωπικο ΠΕΙΡΑΜΑΤΣΜΟ.
Μπορεί για πάράδειγμα κάποιος να καθήσει σε ένα δωμάτιο για ώρες και να προασπαθεί να διακόψει τη νοητική του φλυαρία, να προσπαθεί να αποκτήσει αυτοσυνείδηση(-αυτοπαρατήρηση), και γενικά να προσπαθει όπως πολύ σωστά είπε κάποιος, να είναι ΠΑΡΟΝ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΌΣ φιλάρες, ΠΕΙ-ΡΑ-ΜΑ-ΤΙ-ΣΜΟΣ
Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/06/2010 01:14:03
quote:
Η άσκηση πρέπει να είναι καθημερινή, ο άνθρωπος πρέπει να προσπαθεί κάθε στιγμή να είνα συνειδητός, γιατί ο ύπνος και η ρομποτοποίηση των ανθρώπων είναι πράγματα εύκολα για τον σύγχρονο κόσμο.
Το αντίθετο, δηλαδή η αυθεντική δημιουργία, η ελευθερία επιλογών και η εγρήγορση, είναι πράγματα που τα κατέχουν λίγοι εώς ελάχιστοι. Εδώ δόθηκαν ήδη κάποιες βοήθειες, απο 'κει και πέρα χρειάζεται ΚΑΙ προσωπικο ΠΕΙΡΑΜΑΤΣΜΟ.
Μπορεί για πάράδειγμα κάποιος να καθήσει σε ένα δωμάτιο για ώρες και να προασπαθεί να διακόψει τη νοητική του φλυαρία, να προσπαθεί να αποκτήσει αυτοσυνείδηση(-αυτοπαρατήρηση), και γενικά να προσπαθει όπως πολύ σωστά είπε κάποιος, να είναι ΠΑΡΟΝ.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΌΣ φιλάρες, ΠΕΙ-ΡΑ-ΜΑ-ΤΙ-ΣΜΟΣEdited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/06/2010 01:14:03
Ντοτόρο μου...Ντοτόρο μου...ως γενική αναφορά και εν είδει καταλόγου ...μπορώ να πώ -άντε να το πώ...- ότι "αναφέρθηκαν" κάποια πραματάκια..και δεν θα σταθώ στο ποιά είναι όντως ορθά ή όχι , αφήνω καθέναν να εκτιμήσει ο ίδιος..!
Πέραν όμως των γενικών αναφορών και με σεβασμό στο υποκείμενο-άνθρωπος , δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια συνδέοντας κάθε τι που "προτάσσουμε" με καταστατικές λειτουργίες του ανθρώπου...ούτως ώστε να "βιωθεί" αντίστοιχα και απο όλους μας???
Π.χ...θα κάνουμε εκείνο ή το άλλο και αυτό διότι ΑΥΤΟ αποβλέπει στο να ενεργοποιήσει αυτήν την θεματική λειτουργία και να μεταβάλλει αυτό ή το άλλο ...διότι αυτό που έχει δομηθεί εντός του , προβάλλει αυτό ή εκεινο και γι'αυτό συμπεριφέρεται έτσι ή αλλοιώς...???

quote:Χεχε... αν σου πω ότι δεν κατάλαβα τι ρωτάς, θα το πιστέπσεις;
Π.χ...θα κάνουμε εκείνο ή το άλλο και αυτό διότι ΑΥΤΟ αποβλέπει στο να ενεργοποιήσει αυτήν την θεματική λειτουργία και να μεταβάλλει αυτό ή το άλλο ...διότι αυτό που έχει δομηθεί εντός του , προβάλλει αυτό ή εκεινο και γι'αυτό συμπεριφέρεται έτσι ή αλλοιώς...???
Προσπάθησα πσάχνοντας υποκείμενα, ρήματα, αντικείμενα, κατηγορούμενα, κλπ, όπως μας έμαθαν στο σχολείο, αλλά νιέντε! Τίποτα.
Μπορείς;![]()
quote:Η μόνη δοκιμασμένη και επιτυχημένη συνταγή αντίδρασης, είναι αυτή που έκαναν οι Ινδοί στους Εγγλέζους.
μα ο θεματοθέτης δεν έχει να προτείνει τίποτα πολύ απλά πέταξε μερικά τσιτάτα και περίμενε να ψαρώσουμε
έτσι όπως την πατάει το 97% του κόσμου που είναι πρόβατα περίμενε να κανουμε το ίδιο
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
Κάποιοι θα τις φάνε όμως...
Ε, και;
quote:Προσπάθησα πσάχνοντας υποκείμενα, ρήματα, αντικείμενα, κατηγορούμενα, κλπ, όπως μας έμαθαν στο σχολείο, αλλά νιέντε! Τίποτα.
Μπορείς;
Αποκλείεται , πολλά απο αυτά -αντικείμενα ,υποκειμενα κλ..κλπ- δεν υπήρχαν σε πολλές προτάσεις αλλα εννούντο απο τα συμφραζόμενα...να εννοήσεις λοιπόν...
και γώ σήμερα για να είμαι ειλικρινής ... είμαι κάπως...ψιλοβαριέμαι...![]()
Ξανά στο σχολείο ... ολοταχώς..απόπσε...

Edited by - Εαρινός on 24/06/2010 21:25:19
quote:Καταλαβαίνω τι εννοείς, αλλα η δικιά μου απάντηση είνα ίδια με πριν: ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ.
Ντοτόρο μου...Ντοτόρο μου...ως γενική αναφορά και εν είδει καταλόγου ...μπορώ να πώ -άντε να το πώ...- ότι "αναφέρθηκαν" κάποια πραματάκια..και δεν θα σταθώ στο ποιά είναι όντως ορθά ή όχι , αφήνω καθέναν να εκτιμήσει ο ίδιος..!Πέραν όμως των γενικών αναφορών και με σεβασμό στο υποκείμενο-άνθρωπος , δεν θα έπρεπε να μιλήσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια συνδέοντας κάθε τι που "προτάσσουμε" με καταστατικές λειτουργίες του ανθρώπου...ούτως ώστε να "βιωθεί" αντίστοιχα και απο όλους μας???
Θα καταλάβεις ότι κάνεις κάτι καλά εκ του αποτελέσματος, με τον καιρό. Αυτή η γενική ιδέα για τέτοια ζητήματα εμπειρικά αλλα μη προσδιορίσιμα λόγω του υποκειμενικού τύπου της αντίληψης των εμπειριών μας.
Προφανώς κανείς δεν σου υπόσχεται αποτέλεσμα για την επόμενη μέρα(πόσω μάλλον για την ίδια) αν και, ως προς την αυτοσυνείδηση, αυτή είναι κάτι άμεσο. Επιπλέον ο πειρματισμός θα σε πλουτίσει περισσότερο απο ό,τι ένα ξερό αποτέλεσμα...
Θα επανέλθω στο θέμα αυτό γιατί δεν έχω χρόνο τώρα.
quote:ΟΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ Ν'ΑΝΕ ΣΥΓΟΥΡΕΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ , ,με παρεξηγησατε ,αν δεν ξερεται με πιο ποδι να αρχισετε ξεκινηστε και με τα δυο ,αυτο σας ειπα ,,
Αυτήν την προπονηση μου την κάνει η γυναίκα μου...
Φτάνει!
quote:
Θα επανέλθω στο θέμα αυτό γιατί δεν έχω χρόνο τώρα
Edited by - pandi on 25/06/2010 11:58:03
quote:
Αιολοςquote:ΟΛΕΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ Ν'ΑΝΕ ΣΥΓΟΥΡΕΣ ΧΑ ΧΑ ΧΑ , ,με παρεξηγησατε ,αν δεν ξερεται με πιο ποδι να αρχισετε ξεκινηστε και με τα δυο ,αυτο σας ειπα ,,
Αυτήν την προπονηση μου την κάνει η γυναίκα μου...
Φτάνει!quote:
Θα επανέλθω στο θέμα αυτό γιατί δεν έχω χρόνο τώραDR την κανης μ'ελαφρα!!!!!ΧΑ ΧΑ
Edited by - pandi on 25/06/2010 11:58:03
Εκτός απο ΧΑ ΧΑ ΧΑ...και χουχουνητά γενικά , δεν θα πούμε και καμμιά σοβαρή κουβέντα εδώ μέσα..???
Όπου σε βρίσκω , όλο χου χου χου και χα χα χα ....είσαι φίλη μου , δεν λέω καλό το χαχανητό αλλα ας μιλήσουμε και λιγάκι σοβαρά...δεν βλάπτει ξέρεις..!
Είδες τον Ντοτόρο και τον ακολούθησες...άντε λοιπόν στο περί Ανέμων και υδάτων και ξεκατινιάσου με τους εκεί ευρισκόμενους...εδώ αν θές πές και καμμιά κουβέντα και μην χασμουριέσαι συνέχεια...!