- Μια μεταφυσική εμπειρία - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Σας χαιρετώ.
Και θέτω το ερώτημα.....
Μήπως είναι σε λάθος forum το θέμα ετούτο;
Τα μέλη..... Δεν τους νιάζει........... (;)
Σας χαιρετώ φιλικά.
Λίγοι οι φίλοι της αλήθειας;;;
Zezmperg δεν ξέρω εάν είναι σε λάθος κατηγορία αυτό το topic. θα πρότεινες κάποια άλλη κατηγορία; Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η εμπειρία είναι τόσο ενδιαφέρουσα και όπου κι αν την βάλουμε θα είναι χρήσιμο να διαβαστεί. Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" που είναι αρκετά δημοφιλής θα έχει την ευκαιρία να διαβαστεί πιο πολύ. Δεν ξέρω, όμως, ίσως είναι πιο κατάλληλη σε άλλη Κατηγορία. Μάλλον θα πρέπει να κρίνει ο ADMIN.
Στο θέμα μας τώρα που έχουμε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη...
Πήρα μήνυμα από τον γνωστό μου που μου έστειλε το κείμενο (τον Ηλία). Ο Νίκος Ιωαννίδης διάβασε αυτά που έχουμε πει και λόγω του ότι δεν έχει σύνδεση Internet, εξουσιοδότησε ένα φίλο του να στείλει τις σκέψεις του, στον Ηλία.
Έτσι ο φίλος του Νίκου Ιωαννίδη λέει στον Ηλία:
quote:
Αγαπητέ Ηλία γεια σου, πήραμε το μύνημα σου και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Ο Νικόλας μου ζήτησε να σου μεταβιβάσω τους χαιρετισμούς του και ότι "τα καλά λόγια των συνανθρώπων ανήκουν στο Άγιο Ον και αν υπάρχει κάτι που να προκαλεί το θαυμασμό ,η τιμή ανήκει στον Κύριο και παίρνεις και εσύ το μερίδιο σου από την τιμή αυτή μέσω του Αγιου Πνεύματος.
Σε φιλούμε με αγάπη του Κυρίου,
Νικόλας και Μαριάννα

quote:είσαι δω??
esoterica.... esoterica....
Σοβαρά τώρα... θα μου επιτρέψεις αυτή τη φορά να συμφωνήσω με τον ΤΗΟΤΗ αγαπητή μου φίλη zezmperg...Είναι θέμα προώθησης και μάρκετινγκ όπως θα λέγαμε στη δουλειά μου...
Θα χαιρόμουν επίσης ιδιαίτερα αν είχαμε και κάποια άλλα στοιχεία για την τωρινή ζωή του κυρίου Νίκου που βίωσε αυτή την "εμπειρία"...

quote:
Γεια σας.Zezmperg δεν ξέρω εάν είναι σε λάθος κατηγορία αυτό το topic. θα πρότεινες κάποια άλλη κατηγορία; Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η εμπειρία είναι τόσο ενδιαφέρουσα και όπου κι αν την βάλουμε θα είναι χρήσιμο να διαβαστεί. Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" που είναι αρκετά δημοφιλής θα έχει την ευκαιρία να διαβαστεί πιο πολύ. Δεν ξέρω, όμως, ίσως είναι πιο κατάλληλη σε άλλη Κατηγορία. Μάλλον θα πρέπει να κρίνει ο ADMIN.
Master σε χαιρετώ.
Ξέρω πως γνωρίζεις την μοναδική ΑΞΊΑ του μηνύματος-κειμένου ετούτου, ελπίζω δε, ακόμα, και κάποιοι υποψιασμένοι αναζητητές...
Είναι πάνω απ'όλα, "γνώσεις", "σοφίες", "ερμηνείες μύθων", "σοφιστίες" κ.τ.λ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ! Τώρα για το που θα πρέπει να τοποθετηθεί δεν μπορώ να ξέρω. Εκείνο όμως που βλέπω είναι ότι εδώ, σχεδόν ΚΑΝΈΝΑΣ δεν το προσεξε......
'Ολοι οι μεγάλοι διδάσκαλοι όπως, Βούδας, Χριστός, Μωάμεθ, μας λένε για μια (ΘΕΪΚΉ ΣΤΙΓΜΉ)... Που συνέβηκε στη ζωή τους και τότε άλλαξαν όλα....Και φυσικά ΑΥΤΉ η Θεϊκή στιγμή θα πρέπει να είναι, Ο αυτοσκοπός του αληθινού αναζητητή στην επιστήμη της ψυχής όπως μας το εξηγουν παρακάτω.
Ο Γκουρού Νανάκ είπε: <<Μπορεί να διαβάζει κανείς για μήνες, αν όχι για χρόνια. Ίσως να περάση και όλη του τη ζωή διαβάζοντας με κάθε του ανάσα. Μόνο ένα πράγμα, ( η ένωση της ψυχής με το Άγιο Σάμπντ ) θα μπορεί να κανονίση το λογαριασμό του όλα τα άλλα είναι σκόνη, που σκορπίζει με τον άνεμο>>.
Ο Κρίσνα είπε: <<Εκείνος που καταλαβαίνοντας το τέλος που πλησιάζει, κλείση όλους τους δρόμους προς τις αισθήσεις, ανακόψη τις ενέργειες του νου που τον κάνουν να αφαιρήται και συγκεντρώση την προσοχή του στο μετωπό του, στο κέντρο των ματιών, έχει κερδίσει τη μεγαλύτερη ευδαιμονία. (Γκιτά VIII 10-13)>>.
Ο Βούδας είπε: <<Ο νους και οι διάφορες λειτουργίες του είναι τα κύρια εμπόδια στο δρόμο για να γνωρίσει κανείς την Νιρβάνα. Όλα όσα ένας "ιδιαίτερος" θνητός μπορεί να ξέρει για τον <<ΨΥΧΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ>>, είναι ότι η παρούσα ύπαρξή του, οποιαδήποτε και αν είναι η φύση της, είναι το αποτέλεσμα της συμπεριφοράς του κατά την διάρκεια όλων των προγενεστέρων υπάρξεών του. Αλλά ο τωρινός τρόπος ενεργείας του μπορεί να σηκώσει το δίσκο του ζυγού που υποκλίνει, είτε να χαλάσει ακόμα περισσότερο την ισορροπία. Ένας άνθρωπος μπορεί ν' αποδεσμευτεί τόσο επιτυχώς απ' το Κάρμα του, όσο οι προσπαθειές του καθιστούν περιττή κάθε άλλη ενσαρκωση απάνω στη γή.>>
Ο Ιησούς είπε: <<Δεν έρχεται η βασιλεία του Θεού ούτως ώστε να παρατηρήται. Ουδέ θελουσιν ειπεί, εδώ, ή Ιδού εκεί. Διότι η βασιλεία του Θεού είναι εντός υμών. (Λουκάς ΙΖ, 20-21)>>.
Ο Μωάμεθ είπε: <<Άν σιωπήσουν ξέρε, πως ακολουθούν τις άτακτες επιθυμίες τους. Υπάρχει μεγαλύτερη τύφλωση απ'το να παρασύρεται κανένας από τα πάθη του, μακρυά από το θείο Φώς! Γιατί ο Θεός δεν φωτίζει τους κακούς. Τους Κάναμε να ΖΗΣΟΥΝ τη φλόγα της πίστης, για να τους βγάλουμε από την παραπλάνησή τους. (Κοράνι Κεφ. 28, ΕΔΑ. 50-51)>>.
quote:
Στο θέμα μας τώρα που έχουμε μια ενδιαφέρουσα προσθήκη...Πήρα μήνυμα από τον γνωστό μου που μου έστειλε το κείμενο (τον Ηλία). Ο Νίκος Ιωαννίδης διάβασε αυτά που έχουμε πει και λόγω του ότι δεν έχει σύνδεση Internet, εξουσιοδότησε ένα φίλο του να στείλει τις σκέψεις του, στον Ηλία.
Έτσι ο φίλος του Νίκου Ιωαννίδη λέει στον Ηλία:
[quote]
Αγαπητέ Ηλία γεια σου, πήραμε το μύνημα σου και σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση.Ο Νικόλας μου ζήτησε να σου μεταβιβάσω τους χαιρετισμούς του και ότι "τα καλά λόγια των συνανθρώπων ανήκουν στο Άγιο Ον και αν υπάρχει κάτι που να προκαλεί το θαυμασμό ,η τιμή ανήκει στον Κύριο και παίρνεις και εσύ το μερίδιο σου από την τιμή αυτή μέσω του Αγιου Πνεύματος.
Σε φιλούμε με αγάπη του Κυρίου,
Νικόλας και Μαριάννα
Kαλέ μου Τhoth σίγουρα η τιμή ανήκει στον Κύριο... Και σε ευχαριστώ. Εάν μπορούμε να έχουμε κάτι περισσότερο, από τον Κύριο Νίκο και την σημερινή ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ζωή του θα ήταν πολύ "ευχάριστο" για την συνέχεια του τόσο σημαντικού θέματος.
Σε χαιρετώ.
Σας χαιρετώ φιλικά.
Ευχαριστούμε Zezmperg για τα λόγια σοφίας που μας χάρισες.
Και ακόμα μία πιο ενδιαφέρουσα προσθήκη...
Μόλις έλαβα αυτό το μήνυμα από τον Ηλία που του πήρε την συνέντευξη.
Φαίνεται ο Νίκος Ιωαννίδης κατάλαβε ότι υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για να μάθουν για την εμπειρία του και τις συνέπειες στην ζωή του και έτσι, θέτει τον αριθμό του τηλεφώνου του (σταθερό Θεσσαλονίκης) όπως λέει ακριβώς στην διάθεση του Esoterica.gr για οποιονδήποτε θα επιθυμούσε να τύχει και προσωπικής επαφής μαζί του και να αναλάβει την ευθύνη ο ίδιος να ζυγίσει την αλήθεια και να σταθεί όρθιος απέναντί της.
Όποιος θέλει να του τηλεφωνήσει μπορεί να μου στείλει προσωπικό email για να του στείλω τον αριθμό.

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ
Σας παρακαλώ μην μου το ζητάτε με post σε αυτό το topic αλλά με email στο thoth@esoterica.gr
Ευχαριστώ

quote:
Γεια σας.
Zezmperg δεν ξέρω εάν είναι σε λάθος κατηγορία αυτό το topic. θα πρότεινες κάποια άλλη κατηγορία; Προσωπικά νομίζω ότι αυτή η εμπειρία είναι τόσο ενδιαφέρουσα και όπου κι αν την βάλουμε θα είναι χρήσιμο να διαβαστεί. Ειδικά σε αυτήν την κατηγορία "ΠΑΡΑΞΕΝΟ" που είναι αρκετά δημοφιλής θα έχει την ευκαιρία να διαβαστεί πιο πολύ.
Καλέ μου Thoth σε χαιρετώ.
Επί της αυτής ευκαιρίας, -στην συζητηση για τις κατηγορίες των Forumς-, νομίζω πως ήρθε η ώρα να κάνω μια ακόμα πρόταση. Θα καταλάβεις ότι δεν είναι άσχετη του θέματος ετούτου.
(Εδώ ισχύει: <<τα λέω στoν γαμπρό -Thoth- για να τα ακούει ο πεθερός -Admin-.>> Ε καλά μην φωνάζετε τώρα, άλλαξα λίγο την παροιμία για να ταιριάζει με το αρσενικό στοιχείο της ύλης σας...)
Λοιπόν είδα, μετά από ένα εξάμηνο σαν ενεργό μέλος μαζί σας, στο esoterica, μια έντονη έλλειψη. Ίσως να είναι και δική μου όμως ετούτη η έλλειψη...
Λείπει καλοί μου φίλοι, μία κατηγορία στα forums που να είναι καθαρά για την έσω αναζήτηση, δηλαδή μια κατηγορία που να εμπεριέχει θέματα περισσότερο εσωτερικού ενδιαφέροντος. Να μην είναι σκόρπια αυτά τα εσωτερικά θέματα που ήδη υπάρχουν και είναι όντως πάρα πολύ αξιόλογα. Να σας θυμίσω κάποια απο αυτά τα topic σαν παράδειγμα: "Ποιος είναι πραγματικός εσωτεριστής;" Βρίσκετε στη ΣΟΦΙΑ. "Τα ενεργειακά κέντρα," βρίσκετε στη ΓΝΩΣΗ, "ετούτο" που είναι στο ΠΑΡΑΞΕΝΟ και μια σειρά από άλλα.
'Ετσι πιστεύω ότι κάποιοι θα καταλάβουν, πως από τον "εσωτερικό" παιδικό σταθμό, (όπου αποκαλούν, παίζοντας ντε, τα "παιδιά"...ετούτη την πύλη, του esoterca.gr...), πηγαίνοντας στο έσω-Δημοτικό ή στο έσω-Γυμνάσιο και ούτω καθεξής, δεν χρειάζεται τόσο μια εξωτερική καλή αμφίεση. Όσο την ΜΟΝΑΔΙΚΗ εσωτερική εργασία της επιστήμης της ψηχής!
Να σας θυμίσω λίγο, πως έσω μας, τα οποιοδήποτε ρούχα που βάζουμε για να καλύψουμε την εξωτερική γύμνια μας, δεν είναι τίποτε παραπάνω από επιπλέον δεσμευσεις -Κάρμα-!
Για τούτο λοιπόν, πιστεύω πως θα πρέπει να περάσουμε σε μια βαθύτερα κατηγορία για την αληθινή έσω διαδρομή του αναζητητή...
Διότι καλοί μου φίλοι, η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε, αλλά ακόμα οι άνθρωποι πραγματώνουν την ένωση με την Θεία Ουσία και το παράξενο είναι... Πολοί απ αυτούς δεν γνωρίζουν ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΑ!!!
Σε χαιρετώ Master.
Σας χαιρετώ φιλικά.
ΝΑ'ΣΑΙ ΚΑΛΑ!!

quote:
Εκείνο όμως που βλέπω είναι ότι εδώ, σχεδόν ΚΑΝΈΝΑΣ δεν το προσεξε......
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ...
ΠΑΙΔΙΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΠΟΣΤΑΡΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ. ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ.
ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΟΛΛΟΙ ΦΙΛΟΙ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ, ΕΚΔΗΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΣΙΩΠΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ, ΚΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.
Αν και κάποιοι θα δυσανασχετήσουν που θα γράψω ένα μήνυμα που δεν ανήκει στο θέμα του topic ωστόσο θα το κάνω γιατί νομίζω ότι σε τελική ανάλυση σχετίζεται και με αυτό το topic. Θα είναι ένα είδος παράθεσης των απόψεών μου στην καλή μας Zezmperg.
Και λυπάμαι για όσουε κουραστούν να διαβάσουν αυτό το μεγάλο post αλλά έχω καιρό να... φλυαρήσω![]()
Καταρχήν Zezmperg θεωρώ την ιδέα σου πάρα πολύ εύστοχη. Νομίζω ότι είναι καιρός να γίνει μια επαναδιευθέτηση και ανακατανομή των θεματικών καταηγοριών του forum. Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια, βλέπω πολύ θετικά την πρότασή σου. Ίσως πρέπει να μαζευτούν κάποια διάσπαρτα topics σε μια κατηγορία που να έχει τίτλο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ή κάτι παρόμοιο. Στο παρελθόν έχω κάνει και κάποιες άλλες προτάσεις και υπήρξε θετική ανταπόκριση από τον ADMIN και την Συντονιστική Ομάδα.
Η αλήθεια είναι ότι ήμουν από αυτούς που είχε έναν κύριο ρόλο για την δημιουργία αυτών των κατηγοριών πριν αρκετά χρόνια και ίσως και αυτό ήταν μια αστοχία μου,τότε που δεν μπόρεσα να το σκεφτώ και να το προτείνω, αλλά μαθαίνει κανείς μόνο στην δράση (και από τα παθήματά του) και όχι από τον... "καναπέ"
και οφείλω να παραδεχτώ το πάθημά μου. Είναι όμως σημαντικό να δούμε και ένα σκοτεινό σημείο σε αυτή την πρόταση. Πρέπει κάποιος να αποφασίζει και να κρίνει τι είναι εσωτεριστικό και τι όχι. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλές αποκλίνουσες θέσεις και απόψεις αλλά όπως πάντα κάποιος πρέπει να είναι υπεύθυνος για την επιλογή και σίγουρα αυτός θα πρέπει να είναι ο ADMIN. Μπορεί ο καθένας να εκφράζει τις θέσεις του και τις απόψεις του αλλά πρέπει κάποιος να παίρνει το βάρος της ευθύνης. Έτσι ίσως δημιουργηθούν κάποιες πικρίες ή παρεξηγήσεις σε περιπτώσεις που δεν εισακουστήκαμε αλλά πιστεύω ότι πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του ADMIN ανά περίπτωση.
Τώρα για τον... γαμπρό και τον... πεθερό
Ο πεθερός-ADMIN δείχνει κάποια εκτίμηση και σεβασμό στον... γαμπρό-ΤΗΟΤΗ λόγω του... προτέρου εντίμου και πολύμοχθου συνεργατικού τους βίου, για αυτό εξάλλου αν και παραιτήθηκε, ο... "γαμπρός", από Διαχειριστής του χάρισε το δικαίωμα να έχει email με την διεύθυνση του Esoterica.gr.
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ θα έχω την απαίτηση να δρομολογηθούν οι δικές μου θέσεις και ούτε βέβαια είναι υποχρεωμένος ο ADMIN λόγω της πολύχρονης συνεργασίας μας να κάνει αυτό που του λέω. Για αυτό και απλά θα συνυπογράψω την θέση σου Zezmperg αλλά θα "κάνω το καλό και θα το ρίξω στον γυαλό" ![]()
Επίσης υπάρχει κι ένα άλλο θέμα που ίσως το γνωρίζουν ή το κατανούν ελάχιστοι. Θα ήθελα να το πω μιας και μου δίνεται αυτή η ευκαιρία αλλά και να δηλώσω ότι δεν απαντώ στην Zezmperg η οποία είμαι σίγουρος ότι κατανοεί και γνωρίζει αυτά που θα πω.
Το Esoterica.gr (όσο ήμουν μέσα στα πράγματα αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στους τελευταίους μήνες) βασίζεται στον πολύχρονο μόχθο και στην ανιδιοτελή προσφορά πολύ λίγων ανθρώπων που κλέβουν χρόνο (και χρήμα) από την προσωπική και την επαγγελματική τους ζωή για να στηρίξουν την διατήρηση και ανάπτυξη στο θεματικό περιεχόμενο και στην τεχνική υποστήριξη του Esoterica.gr.
Οι περισσότεροι βλέπετε την κορυφή του παγόβουνου και νομίζετε ότι μόνο αυτά είναι τα προβλήματα και τα ζητήματα που απασχολούν αυτούς τους ανθρώπους. Το μεγαλύτερο μέρος όμως των πάγιων και καθημερινών (σχεδόν) προβλημάτων και ζητημάτων είναι το παγόβουνο κάτω από το επίπεδο της θάλασσας. Και όπως ίσως γνωρίζετε αυτό είναι συντριπτικά πολλαπλάσιο σε μάζα από αυτό που φαίνεται.
Ο χρόνος και το χρήμα δεν χαρίζονται και ούτε δανείζονται σε κανέναν από αυτούς αλλά είναι τρόπαια του καθημερινού αγώνα που κάνουν για να τα έχουν διαθέσιμα για το καλό αυτής της "ιδέας σε πράξη", του Esoterica.gr. Και ο ADMIN έχει την μερίδα του λέοντος σε αυτόν τον αγώνα.
Για αυτό ας δείξουμε μια κατανόηση σε αυτήν την τρομερή προσπάθεια που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι για να μπορούμε να έχουμε και εμείς ένα βήμα συζητήσεων και ένα site αναφοράς για θέματα που μας αγγίζουν και μας προβληματίζουν. Πριν κατηγορήσουμε για τις καθυστερήσεις και τις αβλεψίες των υπεύθυνων ας σκεφτούμε ότι κι εμείς εάν είμαστε στην θέση τους ίσως κάναμε περισσότερα λάθη. Εγώ ήμουν στην θέση τους και μπορώ να το καταλάβω καλύτερα. Ας προτείνουμε και ας βοηθήσουμε με καλή διάθεση και εάν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε ας στηρίξουμε, ας υπενθυμίσουμε, ας κάνουμε καλόπιστη κριτική.
Αυτά τα λίγα για το θέμα, μιας και μου δόθηκε η ευκαιρία.
Όσο για το θέμα του εάν κάποιοι βλέπουν το Esoterica ως ένα νηπιαγωγείο που δεν κατάφερε να γίνει δημοτικό ή λύκειο ή γυμάσιο ή ακόμα και πανεπιστήμιο, δεν θέλω να πω πολλά πράγματα. Εξ άλλου τα έχω πει πολλές φορές και ίσως γίνομαι κουραστικός, αλλά υπάρχουν νέα μέλη που δεν με πρόλαβαν ως Διαχειριστή.
Το Esoterica.gr και ειδικότερα το forum του δεν δημιουργήθηκε (από όσο γνωρίζω) μόνο για αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους (και ίσως είναι) ως "εσωτεριστή". Αντίθετα φτιάχτηκε για τους πολλούς οι οποίοι ίσως δεν έχουν ποτέ ακούσει τον όρο "εσωτερισμός".
Σε αυτήν την ανοιχτή κοινωνία με το πιο ελεύθερο διαδραστικό μέσο που υπήρξε ποτέ, το Internet, το Esoterica.gr θέλει να είναι ΠΑΡΩΝ. Θέλει να είναι εκεί όταν κάποιος επιλέγει να μάθει για την παραψυχολογία, για τα φαντάσματα, για την μεταφυσική, για τις θρησκείες, για τον μυστικισμό κ.α. Θέλει να μπορεί να φέρει σε επαφή όλους αυτούς τους ανθρώπους, με όλες αυτές τις διαφορές ενδιαφερόντων, επιπέδων και ωριμότητας. Γιατί κάτι τους συνδέει όλους αυτούς. Και αυτό που τους συνδέει είναι η εσωτερική αναζήτηση, άσχετα εάν το γνωρίζουν ή όχι.
Κάθε φορά που αναζητούν να μάθουν εάν υπάρχουν φαντάσματα ή όχι αναζητούν την εσωτερική σύνθεση του ανθρώπου.
Κάθε φορά που αναζητούν να μάθουν για την εναλλακτική θεραπευτική, αναζητούν να μάθουν τις εσωτερικές κρυμμένες δυνάμεις που έχει η φύση, η ψυχή, ο νους.
Κάθε φορά που αναζητούν την σκοπιμότητα της ύπαρξης της θρησκείας αναζητούν (εάν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν) αυτό το εσωτερικό ον που έχει ο κάθε άνθρωπος μέσα του και που είναι το αντικαθρέπτισμα αυτού του μεγάλου ΟΝΤΟΣ που μας χαρίζει την Συνείδηση και μας προσφέρει ευκαιρίες πνευματικής ελευθερίας.
Και επειδή αυτοί είμαστε εμείς και είμαστε άνθρωποι και κοινωνικά όντα, έχουμε πολλές φορές την ανάγκη να αλλληλο-γνωριστούμε καλύτερα και να συζητήσουμε με τους ίδιους ανθρώπους που συζητάμε για τα θέματα της ψυχής, της σοφίας, της θεραπείας κ.α. και για άλλα θέματα πιο καθημερινά και πιο προσωπικά. Να κάνουμε χιούμορ, να αστειευτούμε, να νοσταλγήσουμε κ.α. Για αυτό και στην πορεία προέκυψε η ανάγκη να δημιουργηθεί και η κατηγορία "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού" η οποία βεβαίως πρέπει είναι στο "μικροσκόπιο" και να προσεχτεί έτσι ώστε απλώς να υποστηρίζει την λειτουργία του forum και να μην υποσκελίσει το ενδιαφέρον των κύριων θεματικών κατηγοριών.
Εάν τώρα το Esoterica.gr δεν ικανοποιεί κάποιους γιατί το θεωρούν ρηχό και επιφανειακό, είναι δικαίωμά τους και θα σεβαστώ προσωπικά τις απόψεις τους. Εξάλλου σε πολλά θέματα συμφωνώ μαζί τους. Η διαφωνία μου είναι ότι το Esoterica.gr γνωρίζει τις αδυναμίες του και κατά μεγάλο μέρος επέλεξε να τις "δανειστεί" και να τις οικειοποιηθεί γιατί είναι μέρος της σκοπιμότητας της ύπαρξής του. Εμείς κάνουμε το Esoterica.gr καθημερινά και εμείς θα το ωριμάσουμε ή θα το απορρίψουμε.
Η φύση εξάλλου δεν είναι άστοργη και θα δώσει στον καθένα αυτό που έχει ανάγκη και του χρειάζεται. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργηθούν και άλλα forums και άλλα sites με άλλους σκοπούς ύπαρξης που μπορεί να έχουν πολλές ασφαλιστικές δικλείδες έτσι ώστε να υπάρχουν μέσα σε αυτό μόνο εσωτεριστές, λίγοι αλλά καλοί που να ανταλλάσσουν υψηλού επιπέδου γνώσεις. Ίσως να γραφτώ και εγώ εκεί, εάν περάσω τα... τεστς, και να δώσω κάποιο χρόνο, για την διανοητική μου απόλαυση. ![]()
Αλλά αυτό δεν είναι η κύριά μου επιθυμία κι έτσι θα συνεχίζω να είμαι εδώ μέσα, με τις αδυναμίες αυτού του... νηπιαγωγείου. Και τέλος παραφράζοντας μια εύστοχη φράση που έχει ένα περιοδικό (το ΜΕΤΡΟ) την αποδίδω και σε αυτό το site: