ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η πιστη φερνει την μεταμορφωση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Η πιστη φερνει την μεταμορφωση? - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Notext50 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/3
22/07/2008, 10:25:51
Αισθάνεται ενοχλήσεις
Ανησυχία για Μπελούτσι, θεραπεία θα ακολουθήσει ο Αργεντινός

Προβληματισμός υπάρχει πλέον στον Ολυμπιακό για την κατάσταση του Φερνάντο Μπελούτσι. Ο Αργεντινός δεν κατάφερε να προπονηθεί ούτε τη Δευτέρα, καθώς δεν υποχώρησαν οι ενοχλήσεις στον ορθό μηριαίο, που τον ταλαιπωρούν από την Κυριακή.

Έτσι, αποφασίστηκε να ακολουθήσει θεραπεία για να μην επιβαρύνει το πρόβλημα και να επανεκτιμηθεί η κατάστασή του τις επόμενες ημέρες.

Από εκει και πέρα, οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά, εκτός του Λεντέσμα, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης στο γήπεδο.

Ο Μήτρογλου ακολούθησε ειδικό ατομικό πρόγραμμα επανένταξης στις προπονήσεις της ομάδας, ενώ το απόγευμα γυμνάστηκε κανονικά. Το μεσημέρι της Δευτέρας ενσωματώθηκαν στην αποστολή του Ολυμπιακού και οι τέσσερις διεθνείς με την Εθνική Νέων, Κυριάκος και Γιάννης Παπαδόπουλος, Ματσούκας και Λαμπρόπουλος.

Την Τρίτη το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάλι διπλή προπόνηση (πρωί - απόγευμα).

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: www.sport.gr

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
22/07/2008, 11:22:15
Πιάνει λιμάνι ο Βορονίν

Οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση των Βορονίν και Λέτο, την ίδια ώρα που η Μάντσεστερ Γιουν. και η Νότιγχαμ Φόρεστ τούς «χτύπησαν την πόρτα» για τον Κυρ. Παπαδόπουλο...
«Είναι καθοριστική εβδομάδα για την απόκτηση επιθετικού, μόλις ολοκληρώσουμε τη μεταγραφή θα κάνουμε ανακοινώσεις», ήταν η χθεσινή θέση της διοίκησης, αλλά οι πληροφορίες από την Αγγλία αναφέρουν ότι ο Ρ. Μπενίτεθ έχει συμφωνήσει με τον Ερν. Βαλβέρδε για την παραχώρηση του Αντ. Βορονίν.

Μάλιστα υπάρχει συμφωνία στα 3 εκατ. λίρες (περίπου 3,7 εκατ. ευρώ) και απομένει το «ναι» του Βορονίν για να κλείσει η μεταγραφή. Για τον 29χρονο επιθετικό ενδιαφέρονται επίσης το Αμβούργο και η Ντόρτμουντ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» ευελπιστούν ότι η πολύ δελεαστική πρόταση που του έχουν κάνει (1,5 εκατ. ευρώ ετησίως) θα τον πείσει να «πιάσει λιμάνι».
Σε εξέλιξη είναι οι διαπραγματεύσεις με τη Λίβερπουλ και για τον Αργεντινό αριστερό χαφ Σ. Λέτο.

Από την άλλη πλευρά, οι εμφανίσεις του Κ. Παπαδόπουλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων στην Τσεχία, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γ. και της Νότιγχαμ Φ. Εκπρόσωποί τους προσέγγισαν τους σκάουτερ του Ολυμπιακού Ανδ. Νινιάδη και Μπ. Μπάντοβιτς και τους ρώτησαν πληροφορίες για τον 16χρονο αμυντικό, ενώ θα κάνουν επίσημη κρούση στη διοίκηση των πρωταθλητών.

Ο Νινιάδης με τον Μπάντοβιτς παρακολούθησαν τα παιχνίδια της Εθνικής ομάδας με την Αγγλία και της Ισπανίας με τη Βουλγαρία.
Από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πολύ καλές εντυπώσεις τούς άφησε ο 19χρονος πορτιέρο του Παναιτωλικού Ν. Μπαμπανιώτης.

Επίσης από την Ισπανία τούς άρεσε ο 19χρονος επιθετικός Εμ.Ν’Σούε της Μαγιόρκα. Για την επίθεση αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Βορονίν, οι «ερυθρόλευκοι» είναι σε συζητήσεις με τη Σανταντέρ για τον Πολωνό Σμολάρεκ και με τη Σεβίλλη για τον Ουρουγουανό Σεβαντόν.
Ο Σμολάρεκ έχει εκδηλώσει την επιθυμία να αγωνιστεί στους «ερυθρόλευκους». Αντίθετα ο Σεβαντόν ακόμα το σκέφτεται, παρά το γεγονός ότι η Σεβίλλη τον παραχωρεί.

Την Δευτέρα γράφτηκε στην Ισπανία ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του 32χρονου Ουρουγουανού επιθετικού Β. Παντιάνι της Οσασούνα.

Φιλικό με τον Ατρόμητο θα δώσει ο Ολυμπιακός στις 2 Αυγούστου.

πηγή: ethnosport

22/07/2008, 11:31:10
Ελιά 2.500 ετών στα Χανιά θα στεφανώσει τον ολυμπιονίκη του Πεκίνου
madata.gr

Ένα κομμάτι κλαδιού από την ελιά ηλικίας 2500 ετών που βρίσκεται στο χωριό Βούβες των Χανίων θα στεφανώσει το κεφάλι του πρώτου ολυμπιονίκη του μαραθωνίου δρόμου των Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν στο Πεκίνο
Η τελετή κοπής του κλαδιού έγινε στις Βούβες και όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κολυμβαρίου όπου και ανήκει διοικητικά το χωριό, Πολυχρόνης Πολυχρονίδης, « η ζωή της ελιάς εκτιμάται από την εποχή που είχαν καθιερωθεί οι Ολυμπιακοί Αγώνες της αρχαιότητας από τον Ιδαιο Ηρακλή»

Ο κότινος θα μετατραπεί στην συνέχεια σε στεφάνι που θα μεταφέρει η ηθοποιός Μαρία Τζομπανάκη που έδωσε το παρών στην τελετή.

Όπως είπε η κυρία Τζομπανάκη, « θα ξεκινήσει από την Κρήτη, θα πάει στην Πύλο όπου θα τον μεταφέρω εγώ και θα τον παραδώσω σε 50 μοτοσικλετιστές εκπροσώπους του πολιτισμικού οργανισμού "Δρόμοι της ελιάς" οι οποίοι θα διασχίσουν 22000 χιλιόμετρα σε 16 χώρες , θα φθάσουν μέχρι την Μόσχα όπου εκεί θα φυτέψουν 1000 δέντρα ελιάς, θα πετάξουν 1000 περιστέρια και θα ακουστούν 1000 βιολιά» .

Από την Μόσχα ο κότινος θα φθάσει στο Καζακστάν από όπου θα μεταφερθεί στην Κίνα αεροπορικώς.

22/07/2008, 14:41:30
Ο Αγγελος θέλει 1 εκ. ευρώ ετησίως
Ξαφνικό μπάσιμο του Ολυμπιακού για Μπασινά

Τη στιγμή που πολλά αμυντικά χαφ κάνουν... παρέλαση στον ελληνικό και ξένο Τύπο, ως υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι του Ολυμπιακού, το τελευταίο όνομα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι αυτό του Αγγελου Μπασινά! Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος του Ολυμπιακού προσέγγισε τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας και ενημερώθηκε για τις προθέσεις του 32χρονου μέσου.

Ο Μπασινάς, ο οποίος εδώ και μήνες βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας της ΑΕΚ, φέρεται να ζήτησε 1 εκατομμύριο ευρώ το χρόνο και κλειστό διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Από τον Ολυμπιακό δεν επιβεβαιώνεται κάτι σχετικά με την υπόθεση, ενώ εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν μέσα στην εβδομάδα.

Η ουσία είναι ότι στο λιμάνι έχουν απογοητευτεί από την στάση του μονίμως τραυματία Λεντέσμα, με το μέλλον του Αργεντίνου να διαγράφεται δυσοίωνο.

22/07/2008, 14:42:47
Τρελά λεφτά για τον Ελληνα διεθνή
Εξι εκ. ευρώ για Τοροσίδη προσφέρει η Μπλάκμπερν

Η Μπλάκμπερν, σύμφωνα με δημοσίευμα της αγγλικής «Sun», έχει καταθέσει επίσημη πρόταση, ύψους έξι εκατομμυρίων ευρώ, στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του Βασίλη Τοροσίδη.

Σύμφωνα πάντα με το αγγλικό δημοσίευμα, η Μπλάκμπερν ακολουθεί στο «κυνήγι» της απόκτησης του Ελληνα αμυντικού τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Νιούκαστλ.

Τέλος, τα «ρόδα» έκαναν πρόταση στον 29άχρονο Μπρετ Εμερτον για συμβόλαιο συνεργασίας τεσσάρων ετών.

22/07/2008, 14:44:23
Αυτά είπε ο διεθνής του Ολυμπιακού
Συνέντευξη... ποταμός του Αντζα για όλους και για όλα

To εγκώμιο του Αβραάμ Παπαδόπουλου και των νεαρών ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού έπλεξε ο Παρασκευάς Αντζας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους εκπροσώπους του Τύπου, που ακολούθησαν την αποστολή του Ολυμπιακού στο Ερμελο της Ολλανδίας.

Ο 32χρονος αμυντικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και την αγωνιστική φιλοσοφία που προσπαθεί να περάσει ο Iσπανός.

- Εχετε δώσει τρία φιλικά, έχει έρθει νέος προπονητής στην ομάδα. Πώς τα βλέπεις τα πράγματα;
«Η ομάδα μοντάρεται ακόμη, φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη. Ελπίζουμε με το ξεκίνημα των προκριματικών να είναι έτοιμη η ομάδα και να μπορέσουμε μέσα από τις προπονήσεις να δείξουμε στους εαυτούς μας, και πάνω απ' όλα σε όλη την ομάδα, ότι μπορεί αυτό το σύνολο να πετύχει κάτι».

- Σας φοβίζει ότι έπειτα από πολλά χρόνια ο Ολυμπιακός παίζει Αύγουστο παιχνίδια και ότι υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να μην είστε στο Champions League;
«Εχει ξαναγίνει αυτό, αλλά γι' αυτό ξεκινάμε πιο νωρίς προετοιμασία, αλλιώς θα είχαμε ξεκινήσει αργότερα. Για να μπορέσουμε σε αυτό το στάδιο να είμαστε έτοιμοι. Δεν πρέπει να μας φοβίζει αυτό, πρέπει και στα δύσκολα να δείχνουμε ποιος είναι ο Ολυμπιακός. Ξεκινήσαμε νωρίς για να είμαστε έτοιμοι σε αυτά τα παιχνίδια».

- Οπως έχεις δει την ομάδα, θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός είναι σε καλό δρόμο για να μπορεί να το πετύχει αυτό, δηλαδή να είναι έτοιμος για να πάρει την πρόκριση;
«Δεν είναι δικό μου θέμα αυτό. Είναι δουλειά του προπονητή να μπορεί να κρίνει αν είναι έτοιμη η ομάδα σε αυτό το διάστημα γι' αυτά τα παιχνίδια. Εμείς πρέπει να δουλεύουμε μέσα στις προπονήσεις, μέσα στο γήπεδο για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι».

- Τι διαφορετικό βλέπεις σε σχέση με πέρυσι, σε αυτά που θέλει να σας περάσει ο Ερνέστο Βαλβέρδε;
«Νομίζω ότι του αρέσει πολύ το επιθετικό παιχνίδι. Πάνω απ' όλα το κοντρολάρισμα της μπάλας από όλους τους παίκτες, να κυκλοφορεί η μπάλα περισσότερο. Η ομάδα να παίζει, να ρολάρει, να δείχνει ότι παίζει όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτό έχω καταλάβει εγώ».

- Θα θέλαμε την άποψή σου για έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή που μπορεί να παίξετε και μαζί στη βασική ενδεκάδα. Τον Αβραάμ Παπαδόπουλο.
«Ο Αβραάμ έχει δείξει και στον Αρη ότι είναι ένας πολύ καλός παίκτης. Είναι ένας νεαρός παίκτης και έχει όλα τα φόντα να γίνει ακόμα καλύτερος. Φυσικά και στον Ολυμπιακό και με τον κύριο Βαλβέρδε μπορεί να μάθει ακόμα περισσότερα και να δείξει και τα στοιχεία του και ελπίζουμε να κάνει μια πολύ καλή πορεία».

- Παίζει ρόλο το θέμα επικοινωνίας μέσα στο γήπεδο; Με τον Αβραάμ μιλάτε την ίδια γλώσσα.
«Σίγουρα παίζει ρόλο, αν και τώρα τελευταία πρέπει να μάθουμε εμείς ισπανικά, για να συνεννοούμαστε περισσότερο, αλλά σίγουρα παίζει ρόλο κι αυτό».

- Γίνεται πολλή κουβέντα στην Αθήνα για την προσπάθεια που κάνει φέτος ο Παναθηναϊκός για να πάρει από τον Ολυμπιακό τα πρωτεία. Εσείς πόσο αποφασισμένοι είστε να διατηρήσετε τα πρωτεία;
«Αυτό είναι θέμα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός κάθε χρόνο θέλει να παίρνει πρωτάθλημα, θέλει να παίρνει Κύπελλο. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και φέτος ο Ολυμπιακός. Ολες οι ομάδες κάνουν μεταγραφές. Ολες θέλουν να ενισχυθούν. Αλλες λιγότερο, άλλες περισσότερο, εκεί που πονάει η κάθε ομάδα, σε κάθε θέση. Αυτό είναι θέμα της κάθε ομάδας».

- Πέρυσι με την επιστροφή σου έκανες μια πολύ καλή χρονιά, κατά γενική ομολογία ήσουν από τους καλύτερους παίκτες. Φέτος η παρουσία σου θα είναι ανάλογη, θεωρείς ότι είσαι στην ίδια κατάσταση;
«Αυτό δεν το ξέρουμε. Θα δούμε. Η φιλοσοφία μου είναι να μπαίνω στο γήπεδο και να δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου. Ποτέ κανείς δεν ξέρει πώς θα είμαι. Ή θα είμαι προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο».

- Εχεις μιλήσει με τον Βαλβέρδε για το ενδεχόμενο να σε δούμε σε μερικά ματς να παίζεις και πάλι αμυντικό χαφ;
«Οχι, δεν έχω μιλήσει. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

- Οσο είχες υποχρεώσεις με την Εθνική, είχε κυκλοφορήσει ότι σε θέλει η Τραμπζονσπόρ. Θα πήγαινες να παίξεις στην Τουρκία;
«Οντως, έχω μιλήσει με τον προπονητή της Τραμπζονσπόρ, με ήθελε πάρα πολύ στην ομάδα. Εντάξει αυτό φάνηκε, αν ήθελα θα έβγαινα κι εγώ να πω κάτι, αλλά νομίζω ότι δύσκολα θα πήγαινα στην Τουρκία. Οσα χρήματα και να έδιναν».

- Γιατί; Είσαι καλά στον Ολυμπιακό ή...
«Το κλίμα στον Ολυμπιακό είναι πολύ καλό και δεν έψαχνα κάτι άλλο».

- Μας είχες συνηθίσει σε κάποιες περίεργες αποφάσεις...
«Εντάξει, είμαι λίγο παράξενος».

- Για τη συνέχεια στην καριέρα σου τι βλέπεις;
«Δεν ξέρω, θα τα μάθετε στην πορεία… (γέλια)».

- Εχεις ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο. Θα το ανανεώσεις; Ισχύει ότι θα έχεις ραντεβού με τη διοίκηση;
«Δεν το ξέρω αυτό. Δεν ξέρω. Εχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμη και θα δούμε. Θα το μάθετε».

- Πέρυσι έκανες καλές εμφανίσεις. Για την ομάδα, όμως, υπήρχε και κοντράστ, με πίκρα και ένταση. Σκεπτόμενος τη νέα σεζόν, ο Ολυμπιακός θα την άντεχε μία τέτοια διαδικασία πάλι;
«Αυτό δεν το ξέρουμε. Τώρα κρίνουμε με βάση την περσινή χρονιά. Οπως φαίνεται, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι 'αιώνιοι' αντίπαλοι και σε κάθε παιχνίδι θέλει να νικά ο ένας τον άλλο. Αυτά είναι περισσότερο οπαδικά που γίνονται, αλλά εντάξει, ξέρουμε ότι είναι δύσκολα παιχνίδια και ο καθένας θέλει να τα κερδίζει».

- Η κατάρα στην Ευρώπη έσπασε. Τώρα σας έφυγε ένα άγχος από πάνω, όταν θα πάτε να παίξετε εκτός έδρας. Το είχατε αυτό στο μυαλό σας, έτσι δεν είναι;
«Σίγουρα το είχαμε. Βέβαια, θα κρίνουμε με δεδομένο την περσινή χρονιά ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο και ότι πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας, διότι τις προηγούμενες χρονιές ο Ολυμπιακός πήγαινε εκτός έδρας και ήταν σαν να μην πήγαινε.

»Νομίζω ότι η ψαλίδα έχει μικρύνει πλέον από τις λεγόμενες μικρές ομάδες της Ευρώπης. Ολες ενισχύονται και νομίζω ότι και φέτος μπορούμε να ζήσουμε ανάλογες στιγμές».

- Για να πάμε και σε ένα άλλο θέμα, ανακοίνωσες μετά το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ότι δεν θα ξαναπαίξεις στην Εθνική. Ο Ρεχάγκελ είπε ότι τον Αντζα τον θέλει στην Εθνική ομάδα. Εχετε μιλήσει;
«Οχι, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η στάση μου δεν έχει αλλάξει και δεν έχω μιλήσει με κάποιον».

- Τι ήταν αυτό που σε έκανε να πάρεις αυτή την απόφαση; Ακούστηκαν πολλά. Οτι δεν σου άρεσαν κάποια πράγματα μέσα στην ομάδα. Για να πάρεις μία τέτοια απόφαση, σημαίνει ότι το ζύγισες και πολύ.
«Εντάξει, είμαι 32 ετών, αλλά νομίζω ότι η Εθνική πρέπει να κάνει κάποια ανανέωση. Αν δεν κάνουμε τέτοιες κινήσεις κι εμείς, νεαρά παιδιά δύσκολα θα μπουν στην ομάδα.

»Κι αν δούμε, ο κ. Ρεχάγκελ θέλει να στηρίζεται σε παλιούς παίκτες, σε έναν κορμό που είναι πολλά χρόνια στην ομάδα. Φυσικά και πρέπει να υπάρχει αυτό, αλλά εγώ είμαι υπέρ των νέων παιδιών.

»Θέλω να προχωράνε κι έκανα αυτή την κίνηση. Εχουμε αυτό το διάστημα των προκριματικών που μπορούν να μπουν και νέα παιδιά και να διακριθούν κιόλας».

- Ποιο είναι κατά τη γνώμη σου αυτό το νέο παιδί που μπορεί να παίξει στη δική σου θέση και σε αυτή του Δέλλα;
«Ο Παπαδόπουλος. Νομίζω ότι είναι η καλύτερη λύση. Αν κρίνουμε και από τις άλλες ομάδες, νομίζω ότι όλες έχουν στόπερ που είναι ξένοι. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον άλλο».

- Εσύ δεν ήσουν στην πρώτη φάση της προετοιμασίας. Υπάρχουν στην ομάδα παιδιά που είναι 17 και 18 χρόνων. Εχει ο Ολυμπιακός παιδιά που μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω; Να φτάσουν στο επίπεδο του Αντζα ή κάποιου άλλου παίκτη;
«Υπάρχουν. Και βέβαια υπάρχουν. Είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, ο Ματσούκας, υπάρχει ο Κατσικογιάννης που είναι πολύ καλός παίκτης, ο Νικλητσιώτης. Είναι παιδιά με φοβερά στοιχεία και δείχνουν ότι τους εμπιστεύεται και ο προπονητής. Υπάρχουν τέσσερα - πέντε παιδιά που μπορούν άνετα να προωθηθούν στην ομάδα και να μάθουν από αυτή».

- Ο Νικοπολίδης σού εμπνέει σιγουριά όταν είναι κάτω από τα δοκάρια. Ισχύει αυτό, ότι πίσω από μία μεγάλη ομάδα κρύβεται ένας καλός τερματοφύλακας;
«Ο Αντώνης έχει δείξει με τα παιχνίδια του ότι δίκαια είναι εκεί που είναι. Είναι κρίμα να λένε διάφορα πράγματα για τον Αντώνη. Κάθε ποδοσφαιριστής έχει τις ατυχίες του μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορούμε να το αποσοβήσουμε αυτό, αλλά είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας και είναι δίκαια εκεί που είναι».

- Θα σε ενδιέφερε να συνεχίσεις το ποδόσφαιρο από ένα πόστο του προπονητή, όταν κλείσεις βέβαια την καριέρα σου;
«Δεν νομίζω να ασχοληθώ, δεν νομίζω».

- Τα δύο φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός τα είδες από την τηλεόραση, στο τρίτο ήσουν στην κερκίδα. Πώς την είδες την ομάδα; Σε σχέση με πέρυσι υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία; Αδυναμίες;
«Εγώ δεν μπορώ να πω αυτά τα πράγματα. Εγώ μπορώ να πω ότι η ομάδα είναι σε στάδιο προετοιμασίας και μοντάρεται. Οποιο αποτέλεσμα κι αν έρθει τώρα, είναι εφικτό».

- Μίλησες για τον Παπαδόπουλο. Θα θέλαμε ένα σχόλιο για τις άλλες μεταγραφές, όπως ο Γκαλίτσιος και ο Οσκαρ.
«Αν δεν ήταν καλοί παίκτες, δεν θα ήταν στον Ολυμπιακό. Αναλόγως την πορεία του καθενός, θα δείξει και τι είναι ο κάθε παίκτης. Αν αντέχει στον χρόνο, στην πίεση του Ολυμπιακού, είναι πολλά που κρίνουν έναν παίκτη».

- Λένε ότι ο Βαλβέρδε έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες. Το διαπιστώνεις κι εσύ αυτό;
«Ναι, εγώ βλέπω ότι είναι ένας ήρεμος άνθρωπος, ότι η επικοινωνία με τους παίκτες γίνεται σε έναν πολύ καλό τόνο και κλίμα. Γενικά δείχνει στοιχεία πολύ καλού χαρακτήρα».

- Ξεκινήσατε μία επιχειρηματική δραστηριότητα με τους κολλητούς σου, τον Πατσατζόγλου και τον Τοροσίδη στην Κέρκυρα. Αυτό το κάνατε περισσότερο επειδή θέλετε να ασχοληθείτε πιο πολύ με τα πιτσιρίκια, τις ακαδημίες; Σας αρέσει αυτό;
«Αν κρίνετε από αυτό που σας είπα πριν, ότι μου αρέσει να προωθούνται τα νέα παιδιά, ναι. Είναι κι ένα επιχειρηματικό κομμάτι σίγουρα, κάπου πρέπει να επενδύσουμε κι εμείς διότι μετά το ποδόσφαιρο πρέπει να κάνουμε κάτι.

»Θέλουμε μέσω κι αυτής της ενέργειας να διακριθούν κάποια. Θα έρχονται ομάδες από το εξωτερικό, προπονητές, για να βλέπουν παιδιά και όποιος είναι καλός θα προχωρήσει».

- Πάντως είσαι από τους παίκτες που από την πορεία σου και απόψεις που έχεις διατυπώσει, δεν βγάζεις τον ρομαντισμό στο ποδόσφαιρο. Υπάρχουν μέσα στην μπάλα πράγματα που δεν αρέσουν και τα περνάς...
«Σίγουρα, εγώ έχω το θάρρος να τα δείχνω με τις ενέργειές μου. Δύσκολα τα λέω, αλλά νομίζω ότι με τις ενέργειές μου το δείχνω».

- Οι χρονιές σου είναι γενικά γεμάτες. Υπάρχουν πράγματα έξω από το ποδόσφαιρο που θα ήθελες να κάνεις;
«Νομίζω ότι δεν θα κάνω κάτι άλλο. Θα ασχοληθώ με αυτό το καμπ που έχουμε κάνει με τα παιδιά. Με αυτό, όμως, που θα ασχοληθώ πιο πολύ θα είναι τα παιδιά μου, διότι τα βλέπω λίγες ώρες και θέλω να τα βλέπω να μεγαλώνουν, να πηγαίνουν στο σχολείο, να κάνουν διάφορα πράγματα».

- Γήπεδο θα τα πήγαινες;
«Σε ένα γήπεδο μικρότερης κατηγορίας, που να μην υπάρχει τόσος φανατισμός και βωμολοχίες».

- Αν ο γιος σου ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής, θα τον άφηνες;
«Αν είχε ταλέντο, ναι».

- Ολοι οι ποδοσφαιριστές μιλάτε για καλύτερες συνθήκες. Γιατί σε κανένα ντέρμπι που οι οπαδοί της μιας ομάδας βρίζουν παίκτες της άλλης, δεν σταματάτε;
«Ναι, αυτό ακριβώς. Κι εγώ έχω αυτή την απορία. Φοβόμαστε να το κάνουμε αυτό για να μην υποστούμε τις συνέπειες. Νομίζω ότι αυτό ισχύει».

- Πάντως με αυτή τη νοοτροπία που έχεις, μάλλον το έχεις μετανιώσει που δεν έχεις παίξει στο εξωτερικό.
«Ναι...».

- Υπάρχει χρόνος να παίξεις στο εξωτερικό;
«Δεν ξέρω, αναλόγως τη στιγμή. Αν έρθει πρόταση, θα το σκεφτώ αναλόγως...».

- Σε σχέση με την Τραμπζονσπόρ και το ενδιαφέρον που υπήρχε. Θα σου μείνει ένα παράπονο, αν δεν γίνει αναπροσαρμογή συμβολαίου;
«Οχι, δεν θα με πειράξει καθόλου».

24/07/2008, 10:27:17
«Ήρθα σε μια σπουδαία ομάδα»
Ο Τσίλντρες υπέγραψε στον Ολυμπιακό και... έσπασε τον πάγο με το ΝΒΑ

Την ακριβότερη μεταγραφή της ιστορίας του πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός. Ο Τζος Τσίλντρες έβαλε την υπογραφή του στο τριετές συμβόλαιο 20 εκατ. δολαρίων που του πρόσφεραν οι «ερυθρόλευκοι», με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να βγάζουν από την τσέπη τους περίπου 30 εκατ. δολάρια, συμπεριλαμβανομένων φόρων και πριμ για τον φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς.

Μιάμιση ώρα αργότερα, ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίασή του και οι δημοσιογράφοι έκαναν αγώνα δρόμου για να είναι παρόντες στις πρώτες επίσημες δηλώσεις του 25χρονου Αμερικανού φόργουορντ, που τόλμησε σε τόσο νέα ηλικία και με τεράστιες προοπτικές εξελιξής να απαρνηθεί τον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, να περάσει τον Ατλαντικό και να γίνει ο αστέρας του Ολυμπιακού.

Φορώντας ένα κόκκινο φανελάκι με το σήμα του Ολυμπιακού, το άφρο μαλί κατατεθέν, ένα κασκόλ της ομάδας του Πειραιά στον λαιμό και χαμογελαστός στάθηκε όρθιος μπροστά με το λογότυπο της ομάδας του Πειραιά και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Εισήλθε στο ξενοδοχείο συνοδευόμενος από τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τον Παναγιώτη και τον Γιώργο. Μαζί του και ο εκπρόσωπός του, Τζον Τάνερ (βοηθός του βασικού ατζέντη του, Λον Μπέιμπι), καθώς και οι δύο αδελφοί του, Κρις και Τζαμάλ, με τον πρώτο να φορά ανάποδα (μπρος-πίσω) φανέλα του Ολυμπιακού με τυπωμένο το Νο1 (αυτό ήταν το νούμερό του στους Ατλάντα Χοκς) και γραμμένο του επάνω το επίθετο της οικογενείας στ' αγγλικά CHILDRESS. Στην Α1, ο Τζος Τσίλντρες θα πρέπει να αποχωρηστεί το αγαπημένο του Νο1, όχι όμως και στην Ευρωλίγκα.

Μιλώντας προς δημοσιογράφους εν αναμονή της εισόδου του Τσίλντρες στην αίθουσα, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, σχολίασε:

«Να μας πουν τώρα οι Ισπανοί που λένε ότι έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα στην Ευρώπη.... έχουν φέρει ποτέ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος παίκτη από το ΝΒΑ, ανάλογης αξίας του Τσίλντρες;»

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είχε κέφια και με δόση χιούμορ και ειρωνίας, είπε επίσης:

«Ο Στερν θ' αλλάξει τους κανονισμούς του ΝΒΑ, μετά από αυτό, έτσι ώστε να μπορούν οι ομάδες του ΝΒΑ να ισοφαρίζουν οικονομικά τις προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες και να μην τους φεύγουν οι παίκτες.»

«Ήρθα, είδα και υπέγραψα». Αυτό είναι σε περίληψη το νόημα των πρώτων δηλώσεων του Τσίλντρες. «Το μόνο που θέλω είναι αυτό που θέλουν όλοι στην ομάδα, να κερδίζουμε παιχνίδια» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε:

«Ήρθα σε μια σπουδαία ομάδα. Μετά την επίσκεψή μου, πείστηκα να υπογράψω. Το μόνο που θέλω είναι αυτό που θέλουν όλοι στην ομάδα, να κερδίζουμε παιχνίδια. Ήθελα να δω την πόλη και να δω αν θα μπορέσω να μείνω εδώ γιατί όσον αφορά το μπάσκετ, ήξερα ότι όλα ήταν εξαιρετικά» είπε αρχικά ο Τσίλντρες.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στους αδερφούς Αγγελόπουλους:

«Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έπαιξαν τον μεγαλύτερο ρόλο. Μου έκαναν μια σοβαρή προσφορά και έδειξαν ότι με ήθελαν εδώ. Αυτό μέτρησε περισσότερο στην απόφασή μου να παίξω εδώ. Μετά τη συνάντηση που είχα με τον κόουτς, μου εξήγησε τι θέλει και είδα ότι μπορώ να ταιριάξω εδώ».

Ο Τσίλντρες είναι ο πρώτος αστέρας τέτοιου μεγέθους που... παρατάει το ΝΒΑ στα 25 του χρόνια για να μετακομίσει στην Ευρώπη:

«Ξέρω ότι είμαι ο πρώτος που κάνει μια τέτοια κίνηση. Έσπασα τον πάγο και πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι μεγάλοι παίκτες από το ΝΒΑ. Δεν ήρθα, όμως, γι' αυτό, αλλά για να παίξω μπάσκετ σε μια σπουδαία ομάδα».

Στη συνέχεια, ο Τσίλντρες αναφέρθηκε στην παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων:

«ι αδελφοί Αγγελόπουλοι έπαιξαν έναν ιδιαίτερα σημανικό ρόλο στην τελική απόφασή μου. Ήθελαν πολύ να έρθω εδώ. Και σας αυτούς αναλογεί το μεγαλύτερο κομμάτι όσον αφορά στη θετική απάντησή μου. Μου το έδειξαν πως με ήθελαν πολύ κι αυτό ήταν που βάρυνε περισσότερο τελικά στην επιλογή μου.»

Σε ό,τι αφορά στο μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε ο Τύπος για τη μεταγραφή του, δήλωσε:

«Αν και με είχαν προειδοποιήσει, δεν πίστευα ότι θα μπορούσε να συμβεί. Όταν το είδα, κατάλαβα ότι ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη απήχηση. Θέλω να μάθω και ελληνικά για να μπορώ να συμμετέχω κι εγώ».

Όσον αφορά στον κόσμο της ομάδας, είπε:

«Έχω ενημερωθεί ήδη από τον Χρήστο (Μαρμαρινό), αλλά και από βίντεο που μου έδειξαν. Είναι παθιασένοι, φωνάζουν δυνατά για να υποστηρίξουν την ομάδα. Το κατάλαβα και από τις αντιδράσεις του κόσμου αυτές τις ημέρες που είμαι στην Αθήνα. Ήταν όλοι πολύ ενθουσιώδεις όταν με συναντούσαν. Εγώ αυτό που μπορώ να τους υποσχεθώ είναι πως κάθε μέρα θα παίζω όσο πιο δυνατά μπορώ για να νικάμε.»

Παίρνοντας τον λόγο, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, δήλωσε:

«Εγώ το περίμενα από την αρχή πως θα πει το ναι, από τότε που είχε πρωτογραφτεί το όνομά του. Δεν αμφέβαλλα ποτέ. Είχαμε μιλήσει με τον ατζέντη του τον Τάνερ, μετά ακολούθησαν τα e-mail. Προχώρησε η υπόθεση. Έγινε και η επαφή στο Λας Βέγκας και προχώρησε κι άλλο η υπόθεση. Αυτό που θέλω εγώ να πω είναι πως αυτή είναι η πρώτη φορά που παίκτης τέτοιας αξίας, στα 25 του χρόνια και με τέτοιες προοπτικές έρχεται στην Ευρώπη».

Ερωτηθείς αν θεωρεί πως πλέον τον δρόμο του Τσίλντρες θα ακολουθήσουν και άλλοι αστέρες του ΝΒΑ, ο Αγγελόπουλος απάντησε:

«Μπορεί να αλλάξει αν βρεθούν κι άλλοι έξυπνοι σαν κι αυτόν».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε αμέσως μετά: 'Η επιτυχία ανήκει σε ολόκληρη την ομάδα και όχι μόνο σε δύο. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δουλεύουν από πίσω. Επιτυχία είναι σίγουρα πως δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Όμως η πραγματικά μεγάλη επιτυχία θα είναι οι τίτλοι.'

To βιογραφικό του Τζος Τσίλντρες

Ο Τζόσουα Μαλίκ Τσίλντρες, όπως είναι το πλήρες όνομά του νεοαποκτηθέντα Αμερικανού φόργουορντ του Ολυμπιακού, γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1983 στην Καλιφόρνια και φοίτησε στο κολέγιο του Στάνφορντ, όπου έπαιξε για τρεις χρονιές. Στην τελευταία από αυτές (2003-2004) ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης της περιφέρειάς του και μέλος της καλύτερης πεντάδας του NCAA.

Επελέγη στο Νο6 του ντραφτ το 2004 από του Ατλάντα Χοκς, τη φανέλα των οποίων φορούσε μέχρι σήμερα. Στην παρθενική χρονιά του στο ΝΒΑ (2004-05) αγωνίστηκε σε 80 ματς, με απολογισμό 10.1 πόντους με 47% εντός πεδιάς και 6 ριμπάουντ κατά μέσο όρο και επιλέχθηκε στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα των ρούκι.

Στη συνέχεια καθιερώθηκε ως έκτος παίκτης των Χοκς και είχε σταθερά διψήφιο μέσο όρο πόντων κάθε χρονιά: το 2005-06 τελείωσε με 10 πόντους, 5.2 ριμπάουντ και 55.2% εντός πεδιάς, την περίοδο 2006-07 είχε 13 πόντους, 6.2 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ με 50.4% εντός πεδιάς, ενώ πέρυσι τελείωσε την κανονική περίοδο με 11.8 πόντους και 4.9 ριμπάουντ, 57.1% εντός πεδιάς και 80.7% στις βολές.

Βοήθησε την Ατλάντα να επιστρέψει μετά από αρκετά χρόνια στα πλέι-οφ, όπου αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο με 4-3 από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Βοστώνη.

ΠΗΓΗ http://www.in.gr/sports/article.asp?lngEntityID=921826&lngDtrID=1201

24/07/2008, 17:17:29
Οι Ισπανοί ζητάνε τώρα... τα μισά
«Αγκαλιά» με Χουανφράν η ΑΕΚ, αφού... λογικεύτηκε η Σαραγόσα

O Χουανφράν με τη φανέλα της Σαραγόσα...
Αθήνα
Mια ανάσα από την απόκτηση του Ισπανού αριστερού αμυντικού της Σαραγόσα, Χουανφράν, βρίσκεται η ΑΕΚ. Η «Ενωση» έχει συμφωνήσει σε όλα με τον διεθνή άσο και πλέον απομένει μόνο η συγκατάθεση της ομάδας του για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Ο ισπανικός σύλλογος αποφάσισε να ρίξει τις απαιτήσεις του στις 500 χιλιάδες, αντί του ενός εκ. ευρώ που ζητούσε αρχικά.

Ο παίκτης δεν υπολογιζόταν από τη Σαραγόσα και έκανε προπονήσεις με την ομάδα των νέων! Πλέον, αφήνει τον παίκτη ελεύθερο με 500.000 ευρώ και δεν αποκλείεται να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις, αφού λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται μετά τον υποβιβασμό της ελπίζει να ...ξεφορτωθεί κάποια «βαριά» συμβόλαια, πόσο μάλλον ενός παίκτη που δεν υπολογίζεται για την επόμενη χρονιά.

Ο μάνατζερ του Ισπανού βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και δεν αποκλείεται η μεταγραφή να ολοκληρωθεί ακόμα και κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (26/7).

Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει για συμβόλαιο δύο ετών, με τις ετήσιες απολαβές του παίκτη να πλησιάζουν τις 800.000 ευρώ. Ετσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η περίπτωση του Ντιέγκο Πλασέντε απομακρύνεται οριστικά για τους «κιτρινόμαυρους».

Σύμφωνα με δημοσιεύμα της «Clarin» ο Αργεντινός αμυντικός απάντησε αρνητικά στην πρόταση της «Ενωσης», καθώς προτιμά να αγωνιστεί σε Ισπανία ή Γαλλία.

Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που ο παίκτης θα αγωνιστεί εκτός Ισπανίας. Το 2004 η Φενέρμπαχτσε τον είχε αγοράσει από την Θέλτα, έπειτα από εισήγηση του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Στην τουρκία αγωνίστηκε σε 21 ματς και σημείωσε ένα γκολ.

Την επόμενη χρονιά, ο Χουανφράν πήγε ως δανεικός στον Αγιαξ του Ντάνι Μπιλτ, όπου αγωνίστηκε σε 20 αγώνες. Ο Αίαντας ήθελε να τον αγοράσει από την Φενέρ, αλλά εκείνος προτίμησε να επιστρέψει στην Ισπανία και να φορέσει τη φανέλα της Σαραγόσα.

Στην Αυστρία η αποστολή...

Στο Λέογκαρντ της Αυστρίας όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας αναχώρησετο πρωί της Πέμπτης (24/7) η αποστολή της ΑΕΚ. Οι τραυματίες Μάχο και Μαντούκα έμειναν εκτός αποστολής, ενώ την ομάδα στην Αυστρία θα ακολουθήσουν οι νεαροί Γκέντσογλου και Παυλής, που ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους με την Εθνική Νέων.

Οι παίκτες που θα πάρουν μέρος στο δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας είναι οι εξής: Σάχα, Φυσέκης, Μοσχονάς, Καφές, Ράμος, Αρουαμπαρένα, Ζεράλντο, Αλεξόπουλος, Ενσαλίβα, Ριβάλντο, Παπασταθόπουλος, Χετεμάι, Μπλάνκο, Λαγός, Κονέ, Πλιάτσικας, Γεωργέας, Ταχτσίδης, Εντίνιο, Παυλής, Γκέντσογλου, Ρίκκα, Μαϊστόροβιτς, Ζορμπάς, Κουτρουμάνος, Σκόκο και Μπερνς.

24/07/2008, 17:18:45
Πάει για νέο «μπαμ»
Ο Παναθηναϊκός θέλει Σόουζα από Φλαμένγκο

O επιθετικός της Φλαμένγκο, Ροντρίγκο ντε Σοόυζα Καρντόσο προτάθηκε στον Παναθηναϊκό έπειτα από το ναυάγιο στην υπόθεση του Τζιμπούρ και οι «πράσινοι» εξετάζουν την περίπτωσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη γίνει κρούση στην Φλαμένγκο, η οποία αξιώνει ένα ποσό της τάξεως των τριών εκατομμυρίων ευρώ, για να τον αφήσει ελεύθερο.

Ο Σόουζα είναι 26 ετών και έχει αγωνιστεί ακόμα δύο φορές στην Ευρώπη, με την πορτογαλική Μαρίτιμο και την ρωσική ΤΣΣΚΑ Σόφιας. Την περίοδο 2007-2008 με τη φανέλα της Φλαμένγκο είχε 10 συμμετοχές και σημείωσε 3 γκολ.

Προτεραιότητα, βέβαια, για τον Παναθηναϊκό παραμένει το ζήτημα του κεντρικού αμυντικού. Οι «πράσινοι» έχουν συμφωνήσει με τον Κάρλος Μπλένχιο της Τίγκρες, άλλα κρατούν στάση αναμονής, καθώς σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα του ξένου επιθετικού και σε συνδυασμό με την επικείμενη απόκτηση του Μουν, το «τριφύλλι» θα έχει πρόβλημα με τις θέσεις των ξένων. Ετσι, οι «πράσινοι» κοιτούν και στην ευρωπαϊκή αγορά, με το όνομα του Σάμι Χίπια να προστίθεται σε αυτό του Πουικγκρενιέ.

Ο Χίπια αποτελεί έναν έμπειρο παίκτη, τον οποίο εμπιστεύεται ο Τεν Κάτε, ωστόσο ο Φιλανδός αμυντικός υπολογίζεται από τον προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, ενώ έχει συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά.

Οσον αφορά τον παίκτη της Νανσί, Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ, η περίπτωση του είναι εξαιρετικά δύσκολη, καθώς η Ρεν βρίσκεται πολύ κοντά στο να τον εντάξει στο δυναμικό της, ενώ η Σεντ Ετιέν του έχει προσφέρει ένα πολύ δελεαστικό συμβόλαιο.

Στα υπόψιν βρίσκεται πάντα και ο Γιόναθαν Μποτινέλι, ενώ δημοσιεύματα από την Αργεντινή κάνουν λόγο για ενδιαφέρον για τον αργεντινό αμυντικό της Ιντεπεντιέντε, Κάρλος Ματέου.

Ο Μουν έχει αποφασιστεί να αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό, με το «τριφύλλι» να τα έχει βρει σε όλα με τον Αγιαξ Κέιπ Τάουν. Ωστόσο, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το αν θα παραμείνει στο ρόστερ ή θα δοθεί δανεικός.

Ο Γκάμπριελ αναμένεται να ξεκινήσει στη βασική 11άδα του Παναθηναϊκού στο φιλικό της Πέμπτης (24/7, 21:45GR) με την Σαρλερουά, στο ΟΑΚΑ. Ο βραζιλιάνος δεξιός αμυντικός έχει κλέψει τις εντυπώσεις στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού και απέναντι στην βελγική ομάδα αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με το τριφύλλι στο στήθος.

24/07/2008, 17:20:10
«Μπαμ» στην Κύπρο
Ο Τραϊανός Δέλλας για δύο χρόνια στην Ανόρθωση

Τεράστια μεταγραφική επιτυχία πραγματοποίησε η Ανόρθωση, στην οποία θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Τραϊανός Δέλλας!

Ούτε ένα 24ωρο δεν πρόλαβε να περάσει από τη λύση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ και Ελληνας διεθνής αμυντικός υπέγραψε στους πρωταθλητές Κύπρου. Η είδηδη έγινε γνωστή μέσω επίσημης ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο «Κολοσσός» θα εισπράττει περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Η Ανόρθωση συμμετέχει στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (απέκλεισε με δύο νίκες την Πιούνικ στον πρώτο) και θα αντιμετωπίσει τη Ραπίντ Βιέννης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Ανόρθωση Αμμοχώστου ανακοινώνει ότι σήμερα το πρωί έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας δύο χρόνων με τον ελλαδίτη πρωταθλητή Ευρώπης 2004 και εν ενεργεία διεθνή με την Εθνική Ελλάδος Τραϊανό Δέλλα.

Οτι υποσχέθηκαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας το έκαναν πράξη καθώς με συντονισμένες προσπάθειες η πιο πάνω μετεγγραφή που φάνταζε απίθανη έγινε πραγματικότητα».

Η Ανόρθωση, μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Τραϊανό Δέλλα, προχώρησε και στην επίσημη παρουσίαση του.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης, ο έμπειρος αμυντικός έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της κυπριακής ομάδας:

«Είναι μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου. Δεν βλέπω την Κύπρο ως εξωτερικό καθώς και εδώ είναι Ελλάδα. Εφυγα από μια μεγάλη ομάδα και ήρθα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Θα προσπαθήσω και εγώ όπως και όλοι οι παίκτες να βοηθήσουμε την ομάδα να κατακτήσει τίτλους και να πάμε καλά στην Ευρώπη.

»Θα προσπαθήσω να αρχίσω αυτή τη νέα σελίδα στη καριέρα μου όπως και στις υπόλοιπες ομάδες. Είμαι σε καλή αγωιστική κατάσταση καθώς προπονόμουν μέχρι προχθές με την ΑΕΚ. Θα κρίνει ο προπονητής πότε θα αγωνιστώ. Επαιξε σημαντικό ρόλο ότι προπονητής της Ανόρθωσης είναι ο Κετσπάγια και ότι η ομάδα παίζει στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του συλλόγου, Ανδρέας Παντελή, ο οποίος τόνισε: «Η αξία του Δέλλα είναι γνωστή. Μιλούσαμε αρκετές ημέρες μαζί του και περιμέναμε να μείνει ελεύθερος».

Ο Δέλλας θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με την ομάδα την Παρασκευή (25/7), ενώ θα πάρει την φανέλα με το νούμερο 33.

«Μεγάλη επιτυχία η μεταγραφή του Δέλλα»

Ο προπονητής της Ανόρθωσης, Τιμούρ Κετσπάγια, χαρακτήρισε ως πολύ μεγάλη επιτυχία την απόκτηση του Δέλλα, ενώ επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του Νολμπέρτο Σολάνο.

Ο Κετσπάγια, με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του Novasport fm είπε: «Η απόκτηση του Δέλλα αποτελεί μεγάλη επιτυχία όχι μόνο για εμάς, αλλά γενικά για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ σημαντικό να έρχονται τέτοιοι ποδοσφαιριστές», είπε ο Κετσπάγια, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι είχαν γίνει επαφές με τον Δέλλα πριν αφεθεί ελεύθερος από την ΑΕΚ:

«Ακούσαμε ότι υπάρχει πιθανότητα να μένει ελεύθερος και ενδιαφερθήκαμε για την περίπτωσή του, αλλά δεν μπορούσαμε να πούμε περισσότερα, γιατί είχε ακόμα συμβόλαιο. Οταν αφέθηκε ελεύθερος τότε προχωρήσαμε στη συμφωνία».

Σχετικά με το νέο μεταγραφικό «μπαμ» που ετοιμάζει η ανόρθωση με τον Περουβιανό, Νολμπέρτο Σολάνο, ο Κετσπάγια είπε: «Μόλις πριν μία ώρα μίλησα με τον Σολάνο, περιμένουμε την Δευτέρα (28/7) να έρθει στην Κύπρο για να υπογράψει», ενώ για τους αγώνες με την Ραπίντ για τα προκριματικά του Chmapions League, είπε:

«Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα για το αν θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν οι νέοι παίκτες. Σίγουρα είναι μεγάλη επιτυχία να έχουμε τέτοιους ποδοσφαιριστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι άμεσα θα βοηθήσουν στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ελπίζουμε στο δεύτερο παιχνίδι να παίξουν και να μας βοηθήσουν».

Οσον αφορά τους στόχους του, δήλωσε: «Είχα περάσει από την Ελλάδα και ως ποδοσφαιριστής και είχα φιλοδοξίες και λογικό είναι να έχω και ως προπονητής. Αυτή τη στιγμή όμως είμαι χαρούμενος στην Ανόρθωση. Αν βρεθεί όμως μία καλή περίπτωση, είτε από Ελλάδα, είτε από άλλη χώρα, δεν θα έλεγα όχι».

Σχετικά με τους λόγους που ο Δέλλας επέλεξε την Ανόρθωση, ο Κετσπάγια είπε: «Τον Τραϊανό τον ξέρω πολλά χρόνια και γνωριζόμαστε από την εποχή που ήμασταν στην Αγγλία. Επαιξε και αυτό το ρόλο του, αλλά είμαστε μια ομάδα που έχουμε μεγάλους στόχους και στην Ευρώπη. Ο Δέλλας ήθελε να παίξει σε μια τέτοια ομάδα, ώστε να διατηρηθεί και στην Εθνική ομάδα».

24/07/2008, 17:21:28
Δηλώσεις του μάνατζερ του παίκτη
Ξανά στο προσκήνιο ο Εντου για τον Ολυμπιακό

Ανοιχτό το ενδεχόμενο συμφωνίας με τον Ολυμπιακό, άφησε ο μάνατζερ του Εντού, Χανς Λάμπερτ, με δηλώσεις του στην ελληνική ιστοσελίδα sport.gr. Δεν έκλεισε καμία πόρτα, ενώ παραδέχτηκε ότι έχουν υπάρξει συνομιλίες με τους «ερυθρόλευκους», ωστόσο τόνισε ότι το μέλλον του πελάτη του εξαρτάται από τη διοίκηση της Μπέτις με την οποία ο Βραζιλιάνος άσος έχει συμβόλαιο.

«Ο Εντού είναι εκπληκτικός παίκτης. Χρησιμοποιεί εξίσου καλά και τα δύο του πόδια, προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν, ενώ είναι ο μόνος που πέτυχε γκολ πέρυσι και απέναντι στη Ρεάλ και απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

»Βρίσκεται σε μία ηλικία όπου λογικά θα υπογράψει το τελευταίο του καλό συμβόλαιο, είτε για τέσσερα χρόνια είτε για τρία. Οπότε, σκοπός μας είναι να υπογράψει ένα πολύ καλό συμβόλαιο και να παίξει στο Champions League», είπε ο Λάμπερτ στο sport.gr και πρόσθεσε:

«Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι στο ίδιο επίπεδο με το ισπανικό, ωστόσο, αυτό, τη συγκεκριμένη στιγμή δεν μας λέει κάτι. Οι σχέσεις του παίκτη με την Μπέτις αυτή τη στιγμή δεν βρίσκονται σε καλό σημείο.

Ο κύριος Λοπέρα μπορεί να είναι ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο και εν τέλει να προσφέρει ένα συμβόλαιο που να καλύψει τις απαιτήσεις του Εντού. Ωστόσο, πρέπει να το αποδείξει».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός μάνατζερ τόνισε χαρακτηριστικά: «Θα σας πω ένα παράδειγμα. Ας πούμε ότι έχετε μία ωραία φιλενάδα, με ωραίο στήθος, ωραίο πισινό, με την οποία είστε αρκετό καιρό μαζί και σας λέει συνεχώς όχι όταν τη ζητάτε σε γάμο. Αν έρθει μια πιο ωραία, από την Ελλάδα και σας κάνει πρόταση, τι θα απαντούσατε;».

Σχετικά με το αν ο ίδιος έχει συνομιλίες με τον Ολυμπιακό, είπε με νόημα: «Εγώ είμαι σαν φάντασμα, έρχομαι, μιλάω και φεύγω. Μπορεί να έχω μιλήσει με Λίβερπουλ, με Ολυμπιακό, με Τότεναμ αλλά στη συνέχεια ξεχνάω», ενώ κατέληξε:

«Ο Ολυμπιακός έχει ισπανό προπονητή, όπως και η Λίβερπουλ, η Τότεναμ και μια ομάδα από την Τουρκία (σ.σ Φενέρμπαχτσε). Είναι λογικό να θέλουν έναν εξαιρετικό παίκτη όπως είναι ο Εντού.

»Πιστεύω ότι η Μπέτις θα ρίξει τις απαιτήσεις της, καθώς το τωρινό ποσό είναι απαγορευτικό για αρκετούς συλλόγους. Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε πιστεύω ότι αρκετές ομάδες θα κινηθούν για την απόκτησή του. Ο Εντού είναι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και δεν κλείνει καμία πόρτα».

24/07/2008, 17:22:33
Αλλά και με προβλήματα...
Αποτελεσματικός και βελτιωμένος ο Ολυμπιακός, 2-0 τη Γκρόνιγκεν

Βελτιωμένος στον τομέα της δημιουργίας και της εκτέλεσης, ο Ολυμπιακός νίκησε με 2-0 τη Γκρόνιγκεν σε φιλικό παιχνίδι που έγινε στην Ολλανδία, αφήνοντας καλύτερες εντυπώσεις από ό,τι στα προηγούμενα τεστ του. Από τους «ερυθρόλευκους» έλειψε και πάλι η ανάπτυξη από τον άξονα, ενώ το δίδυμο Ραούλ Μπράβο - Α. Παπαδόπουλου δεν... λειτούργησε.

Ο Μίκελ Αλόνσο σε ρόλο δημιουργικού μέσου στο δεύτερο μέρος ήταν σαν να μην... υπήρχε, ενώ έκπληξη προκάλεσε η χρησιμοποίηση του Σίσιτς για περίπου 30 λεπτά σε θέση φορ. Στα θετικά, το δίδυμο Κοβάσεβιτς - Μήτρογλου στην επίθεση, ο πολύ καλός Λεονάρντο, η πίεση ψηλά, αλλά και το παιχνίδι από τα άκρα, κυρίως από αριστερά.

Ο Βαλβέρδε παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με 4-4-2. Τερματοφύλακας ήταν ο Κόβατς, στο κέντρο της άμυνας οι Ραούλ Μπράβο και Α.Παπαδόπουλος και στα μπακ οι Γκαλίτσιος (δεξιά) και Λεονάρντο. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κατσικογιάννης και Στολτίδης, δεξιά ο Μενδρινός, αριστερά ο Τζόρτζεβιτς και παρτενέρ του Κοβάσεβιτς στην επίθεση ο Μήτρογλου.

Με το... καλησπέρα, η Γκρόνιγκεν παραλίγο να σκοράρει, όταν ο Μπεργκ βγήκε στην πλάτη της άμυνας, αλλά το πλασέ του πέρασε άουτ. Στο επόμενο λεπτό όμως, στο 2', ο Τζόρτζεβιτς σέντραρε από αριστερά και ο αφύλακτος Κοβάσεβιτς έκανε με κεφαλιά το 1-0 για τον Ολυμπιακό, σπάζοντας την «αφλογιστία» των ερυθρολεύκων. Λίγο μετά, στο 10' οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν πάλι, αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του Σέρβου φορ πέρασε άουτ.

Oι «ερυθρόλευκοι», πάλι από τα αριστερά με τον Τζόρτζεβιτς, απείλησαν στο 21' όμως ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή στη σέντρα του «Τζόλε». Στο 25' ο Ραούλ Μπράβο προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα με το κεφάλι στον Κόβατς, ο Μπεργκ μπήκε στη φάση και ο Ισπανός τον ανέτρεψε.

Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι, αλλά ο Κόβατς νίκησε τον Μπεργκ, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Μήτρογλου στο 39' έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά το πλασέ του 20άχρονου επιθετικού από την περιοχή πέρασε άουτ. Ο πολύ καλός Κόβατς απέκρουσε στο 41' το φάουλ του Ματάις διατηρώντας το μηδέν για την εστία του.

Τα θετικά στοιχεία του Ολυμπιακού, πέρα από τις ευκαιρίες, σε αυτό το πρώτο μέρος ήταν η πίεση προς την Γκρόνιγκεν, η οποία ξεκινούσε από ψηλά, όπως βέβαια και η συνεργασία Τζόρτζεβιτς - Λεονάρντο στην αριστερή πλευρά, από την οποία δημιουργούταν οι περισσότερες φάσεις της ομάδας.

Αυτό βέβαια που έλειπε για άλλη μια φορά ήταν το παιχνίδι από τον άξονα, ενώ υπήρξαν και αρκετά λάθη στο κέντρο της άμυνας τα οποία διόρθωνε ο πανταχού παρών Λεονάρντο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους η είσοδος των Τοροσίδη, Πατσατζόγλου και Μίκελ Αλόνσο άλλαξε τη διάταξη σε 4-5-1. Ο Τοροσίδης πήγε σε ρόλο δεξιού χαφ, αριστερά ο «Τζόλε», σε ελεύθερο ρόλο ο Μίκελ Αλόνσο και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός πάντως έκανε επιθέσεις και από δεξιά, σε σχέση με το μονοδιάστατο παιχνίδι του πρώτου μέρους, αλλά τα κενά στην άμυνα παρέμεναν. Έτσι από άλλη μια κακή συνεννόηση της άμυνας ο Λοβρέ στο 56' βρέθηκε σε θέση βολής, όμως η κεφαλιά του δεν βρήκε στόχο.

Στο 60' ο εξαιρετικός Λεονάρντο με μπαλιά από δεξιά έδωσε έτοιμο γκολ στον Τοροσίδη, ο οποίος με κοντινή προβολή έκανε το 2-0 για τον Ολυμπιακό. Στο επόμενο λεπτό, ο Ντομί πέρασε αριστερά στη θέση του Λεονάρντο, ενώ ο Σίσιτς πήγε στην κορυφή της επίθεσης (!) στη θέση του Μήτρογλου.

Οι πολλές αλλαγές που έγιναν και από τις δύο ομάδες είχαν ως αποτέλεμα να πέσει ο ρυθμός στο τελευταίο μισάωρο, ενώ είχε την ευκαιρία να πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Παναγόπουλος που μπήκε στη θέση του θετικότατου Κόβατς. Αρκετά καλοί όσο έπαιξαν ήταν και οι Αντζας, Ζεβλάκοφ στο κέντρο της άμυνας, όπως και ο Γκαλίτσιος που έπαιξε σε όλο το 90λεπτο στη φυσική του θέση, αυτή του δεξιού μπακ.

Ολυμπιακός: Κόβατς (67' Παναγόπουλος), Γκαλίτσιος, Α.Παπαδόπουλος (67' Αντζας), Λεονάρντο (61' Ντομί), Ραούλ Μπράβο (67' Ζεβλάκοφ), Μενδρινός (46' Τοροσίδης), Στολτίδης, Κατσικογιάννης (46' Πατσατζόγλου), Τζόρτζεβιτς (67' Νικλητσιώτης), Κοβάσεβιτς (46' Αλόνσο), Μήτρογλου (61' Σίσιτς)

Newsroom ΔΟΛ

24/07/2008, 17:23:39
Μετά την «κυανέρυθρη» ανακοίνωση
Σενάρια ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού για Τζιμπούρ

Ο Πανιώνιος στην ανακοίνωσή του τόνισε ότι ο Ραφίκ Τζιμπούρ δεν πρόκειται να παραχωρηθεί στον Παναθηναϊκό. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μεταγραφεί σε άλλη ομάδα και μάλιστα πρώτο φαβορί να φαντάζει αυτή η στιγμή ο Ολυμπιακός.

Είναι δεδομένη, άλλωστε, η ανάγκη απόκτησης ικανού φορ από τους πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι στα φιλικά παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, έχουν δείξει αδυναμία στον τομέα του σκοραρίσματος.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε άλλωστε, έχει εκφράσει την επιθυμία του να ενισχυθεί η επιθετική γραμμή της ομάδας του. Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς απέδειξε πέρυσι, ότι η ομάδα του Πειραιά μπορεί να στηριχθεί πάνω του, αλλά από εκεί και πέρα οι επιλογές είναι περιορισμένες, μετά και την απομάκρυνση των Λούα Λούα και Νούνιες.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα αυτή τη στιγμή, που μπορεί να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του Πανιωνίου και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης θα ήθελε να πάρει ρεβάνς από το «τριφύλλι».

Δεν αποκλείεται, βέβαια, ο Γαλλοαλγερινός να συνεχίσει να φοράει την φανέλα των «κυανέρυθρων» και να αποτελέσει μαζί με τον Λάμπρο Χούτο, όπως και πέρυσι, ένα από τα πιο επικίνδυνα επιθετικά δίδυμα της Σούπερ Λίγκα. Εάν συνυπολογιστεί, όμως, ο οξύθυμος χαρακτήρας του Τζιμπούρ και το ότι έχει τονίσει επανειλημμένα πως θέλει να φύγει από την ομάδα της Νέας Σμύρνης, γίνεται αντιληπτή η δυσκολία παραμονής του στον Πανιώνιο.

24/07/2008, 17:25:08
Ανέβασε τον πήχη...
«Τίτλος και Ευρώπη» οι στόχοι του Παπάζογλου με τον Αρη

Ο νεαρός επιθετικός του Αρη, Θανάσης Παπάζογλου, μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου για τους στόχους της ομάδας, η οποία «φέτος θα είναι καλύτερη», ενώ αναφέρθηκε και στον τραυματισμό που τον κράτησε πίσω, δείχνοντας έτοιμος για μια «καινούρια αρχή».

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

-Τι σήμαινε για σένα η αποχώρηση του Μπάγεβιτς;
«Τον ευχαριστώ για τις ευκαιρίες που μου έδωσε. Ο Ερνάντεθ είναι καλός προπονητής και δεν πιστεύω ότι θα αδικήσει κάποιον».

-Στην ομάδα προστέθηκαν άλλοι δύο επιθετικοί στο ίδιο στυλ με εσένα. Πώς βλέπεις τα νέα δεδομένα;
«Ο ανταγωνισμός είναι καλό να υπάρχει. Εγώ είμαι μικρός, θα πάρω πολλά και από τους δύο. Παίρνω ήδη πολλά από τον Κόκε».

-Πώς αισθάνθηκες αυτές τις μέρες που γίνονταν οι διαπραγματεύσεις με τη Σαμπντόρια;
«Μία πρόταση από τη Σαμπντόρια κολακεύει κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά δεν παύω να είμαι παίκτης του Aρη. Αυτά είναι θέματα που συζήτησαν οι διοικήσεις, εγώ έχω εδώ το μυαλό μου. Hταν μια καλή πρόταση, αλλά μέχρι εκεί».

-Το θέμα της ανανέωσης είναι κάτι που σε επηρεάζει ή είναι κάτι που δεν σκέφτεσαι άμεσα;
«Πιο σημαντικό για μένα είναι να σκεφτώ πώς θα πάρω χρόνο συμμετοχής και όχι την επέκταση του συμβολαίου μου. Να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου, να κάνω συμμετοχές για να επεκτείνω και το συμβόλαιό μου».

-Σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθείς;
«Θέλω να βελτιωθώ στην επαφή με το σκοράρισμα, να πατάω περισσότερο περιοχή, διότι αυτό χρειάζεται ένας επιθετικός με το ύψος μου».

-Oλοι ισχυρίζονται ότι με τις νέες προσθήκες η ομάδα είναι πιο δυνατή.
«Θεωρώ κι εγώ ότι η ομάδα θα είναι καλύτερη φέτος. Eγιναν καλές μεταγραφές, έμεινε και ο βασικός κορμός. Με σοβαρή δουλειά καθημερινά και ακούγοντας τον προπονητή θα πάμε καλύτερα από πέρυσι».

-Ποιος θα είναι ο φετινός στόχος;
«Στόχος για τον Aρη είναι ένας τίτλος και μία καλή ευρωπαϊκή πορεία. Εγώ προσωπικά θέλω φέτος να πάμε καλύτερα στην Ευρώπη και να συνεχίσουμε μετά τους ομίλους».

-Ψυχολογικά έχεις ξεπεράσει τον τραυματισμό σου;
«Ο τραυματισμός με επηρέασε αρνητικά τον πρώτο ενάμιση μήνα. Mετά σκεφτόμουν τη στιγμή που θα επιστρέψω και η ψυχολογία ανέβαινε σταδιακά. Tώρα μπήκα δυνατά είναι μια καινούργια αρχή για εμένα. O κόσμος με στήριξε και στο γήπεδο και στο δρόμο που με συναντούσε».

24/07/2008, 17:26:14
Αλλά και πολλές απουσίες
Με Σηφάκη, Ρεγκέιρο ο Αρης απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης

Με απουσίες θα παραταχθεί ο Αρης την Πέμπτη, στο δεύτερο και δυνατότερο φιλικό τεστ προετοιμασίας του, απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, ο Αρης. Εκτός πλάνων είναι οι τραυματίες Ντάρσι Νέτο (ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στον έσω πλάγιο σύνδεσμο), Αλεχάντρο Ντελόρτε (του έγιναν τρία ράμματα στο μάτι), όπως επίσης και ο Ρονάλντο Γκιάρο που βρίσκεται με άδεια στη Βραζιλία.

Ο Κίκε Ερνάντεθ, όμως, ύστερα από σχετική συζήτηση που έκανε μαζί τους, προτίθεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους Μιχάλη Σηφάκη, Μάριο Ρεγκέιρο, που ενσωματώθηκαν εσχάτως στην αποστολή της ομάδας στην Αυστρία.

Την επιδίωξη, στο μεταξύ, του Αρη για μία καλύτερη πορεία στη νέα σεζόν, σε σχέση με την περυσινή χρονιά, εξέφρασε ο Θανάσης Παπάζογλου.

«Θεωρώ πως φέτος είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Εγιναν καλές μεταγραφές και κρατήθηκε ο κορμός από την περασμένη χρονιά. Με σοβαρή δουλειά και ακούγοντας τον προπονητή μας θα πάμε καλύτερα», είπε ο 20χρονος επιθετικός, προσθέτοντας για το ενδιαφέρον που εξέφρασε για τον ίδιο ευρωπαϊκός σύλλογος:

«Μια πρόταση από ομάδα σαν την Σαμπντόρια κολακεύει κάθε ποδοσφαιριστή. Μου φάνηκε δελεαστική, αλλά μέχρι εκεί. Το μυαλό μου είναι στον Αρη και θέλω να συνεχίσω εδώ».

Newsroom ΔΟΛ με πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

24/07/2008, 17:27:25
Δύσκολη η μεταγραφή του
Η Μπενφίκα δεν παραχωρεί τον Κατσουράνη...

Λισαβόνα
Tα πάντα για να διατηρήσει τον Κώστα Κατσουράνη στις τάξεις της θα κάνει η Μπενφίκα, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του πορτογαλικού Τύπου. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ομάδας, Κίκε Φλόρες, αναφέρθηκε στον Κατσουράνη τονίζοντας ότι επιθυμία όλων στην ομάδα είναι να παραμείνει στη Λισαβόνα.

Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Ρούι Κόστα, ο οποίος του επεφύλασσε θερμή υποδοχή στην επιστροφή του στην Πορτογαλία, όπως και ο πρόεδρος, Λουίς Φιλίπε Βιέιρα, είναι έτοιμοι να κάνουν ότι μπορούν, ώστε ο έλληνας μέσος να μην φύγει τελικά.

Οπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο Κατσουράνης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάρει μεταγραφή για ομάδα της Ρωσίας ή της Ουκρανίας, από όπου έχει εκδηλωθεί και ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Αντίθετα θα ήταν θετικός να παίξει σε Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία ή Ιταλία.

Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια επίσημη πρόταση στην Μπενφίκα, ωστόσο οι «Αετοί» είναι αποφασισμένοι να μην τον παραχωρήσουν, εκτός και αν προκύψει κάποια πολύ υψηλή πρόταση.

24/07/2008, 17:28:53
Βλέει γύρω του... κατασκόπους
Αποδοκιμάστηκε ο... περίεργος Μουρίνιο από οπαδούς της Ιντερ

Ο νέος τεχνικός της Ιντερ, Ζοσέ Μουρίνιο, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται λίγο καιρό στο Μιλάνο, κατάφερε να προκαλέσει την δυσαρέσκεια και τις αποδοκιμασίες των τιφόζι της ομάδας. Μετά από εντολή του Πορτογάλου τεχνικού, απαγορεύθηκε σε εκατοντάδες φίλους της Ιντερ να παρακολουθήσουν την προπόνηση της ομάδας, λόγω του φόβου κατασκόπων!

Πολλοί από αυτούς είχαν διανύσει μεγάλες αποστάσεις για να δουν τους παίκτες και τον πορτογάλο, αλλά εξοργίστηκαν όταν ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να δουν την προπόνηση, μετά από εντολή του Μουρίνιο, και ξέσπασαν σε έντονες αποδοκιμασίες κατά του πορτογάλου.

Αυτό το γεγονός ανάγκασε την διοίκηση της ομάδας να εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία ο Μουρίνιο απολογείται, σε πρώτο πρόσωπο, για τα όσα συνέβησαν.

«Τρέφω τεράστια εκτίμηση στους οπαδούς της ομάδας μας, γι’ αυτό και την προηγούμενη εβδομάδα οι προπονήσεις ήταν ανοικτές για το κοινό. Ωστόσο, θα πρέπει ο κόσμος να γνωρίζει ότι ανάμεσά σε όσους πάρα πολλούς έρχονται για να δείξουν την αφοσίωσή τους στην ομάδα, υπάρχουν και παρά πολλοί εκπρόσωποι και κατάσκοποι άλλων ομάδων...».

«Ομάδων, που μέσα στη χρονιά είναι πιθανό να τις συναντήσουμε μπροστά μας και να είναι αντίπαλοί μας. Υπήρχε η απόφαση να δοκιμάσουμε διάφορα σχήματα και να κάνουμε κάποια συγκεκριμένα τεστ καθώς παίζουμε και το πρώτο μας φιλικό. Ετσι, αποφάσισα η προπόνηση να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Αυτός ήταν και ο μόνος λόγος της απόφασής μου και οι οπαδοί της Ιντερ πρέπει να το γνωρίζουν».

24/07/2008, 17:31:03
Αν θέλει... ας πάει στη Ρεάλ
«Σεβαστή η επιθυμία του Ρονάλντο» είπε ο Κάρλος Τέβεζ

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Κάρλος Τέβεζ, με δηλώσεις του τόνισε ότι οι «Κόκκινοι Διάβολοι» οφείλουν να σεβαστούν την επιθυμία του Κριστιάνο Ρονάλντο και να τον αφήσουν να πάρει μεταγραφή για την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Η ομάδα έχει σπουδαίους παίκτες, μεταξύ των οποίων και ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Είναι ξεκάθαρο ότι είναι πολύ σημαντικός παίκτης για εμάς, αλλά το που θα συνεχίσει την καριέρα του αποτελεί δική του απόφαση, την οποία θα λάβει ο ίδιος», είπε ο Τέβεζ και πρόσθεσε:

«Καταλαβαίνω τον Ρονάλντο. Κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί στην Ρεάλ Μαδρίτης. Από την άλλη πλευρά πιστεύω ότι ο καθένας θέλει να αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά αν ψάχνει κάτι άλλο, τότε νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό. Δεν έχω μιλήσει μαζί του, αλλά όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα καμία πλευρά δεν αισθάνεται καλά».

25/07/2008, 10:13:54
Προσέφερε θέαμα με 5-1
Παναθηναϊκός «πέντε αστέρων» με... λαμπρότερους τους Γκάμπριελ και Νίνη

Εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός στην «πρόβα τζενεράλε» για την αναμέτρηση με τη Ντιναμό Τιφλίδας. Οι «πράσινοι» συνέτριψαν τη γαλλική Σαρλερουά με 5-1, πιάνοντας κατά διαστήματα πολύ καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος και έχοντας κορυφαίους τους Νίνης και Γκάμπριελ.

Ο 18άχρονος άσος δημιούργησε τρία γκολ και πέτυχε ένα, ενώ ο Γκάμπριελ - στο ντεμπούτο του - εντυπωσίασε. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ ήταν πάρα πολύ καλός, ιδίως στα επιθετικά του καθήκοντα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις. Στα θετικά επίσης, η καλή κυκλοφορία της μπάλας, το στρωτό παιχνίδι και οι φάσεις που έκαναν οι πράσινοι στο δεύτερο μέρος.

Με το αγαπημένο του 4-2-3-1 παρέταξε ο Χενκ Τεν Κάτε τον Παναθηναϊκό στο φιλικό με τη Σαρλερουά. Τερματοφύλακας ήταν ο Γκαλίνοβιτς, στο κέντρο της άμυνας οι Σαριέγκι, Βύντρα και στα μπακ οι Σπυρόπουλος (αριστερά) και Γκάμπριελ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Σιμάο και Μάτος, ενώ η τριάδα στο κέντρο, από αριστερά προς τα δεξιά ήταν οι Ίβανσιτς, Καραγκούνης και Κλέιτον, με μοναδικό προωθημένο τον Βαγγέλη Μάντζιο.

Mε καθαρά επιθετικούς προσανατολισμούς μπήκε ο Παναθηναϊκός και στα δύο πρώτα λεπτά, ο Μάντζιος βρέθηκε δυο φορές σε θέση βολής, αλλά τη μια φορά υποδείχτηκε οριακά οφσάιντ και την άλλη προτίμησε να πασάρει λανθασμένα, αντί να σουτάρει. Στο 7' όμως ο 25άχρονος φορ κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή, ο Καραγκούνης ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 14' ο Γιαζούρ βγήκε έξυπνα στην πλάτη της άμυνας των «πρασίνων» και στο τετ-α-τετ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Γκαλίνοβιτς για το 1-1.

Ο Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να απαντήσει στο 17', όταν ο Κλέιτον να βρήκε με κάθετη μπαλιά τον Μάντζιο που σούταρε, αλλά ο Λακέ απέκρουσε πέφτοντας στη δεξιά του γωνία. Ο Καραγκούνης στο 36' παραλίγο να σκοράρει πάλι με φάουλ, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με μια καλή ευκαιρία για τους «πράσινους» έκλεισε το πρώτο μέρος, όταν ο Κλέιτον στο 43' από πλάγια θέση δεξιά σούταρε και η μπάλα πέρασε σύρριζα από το κάθετο δοκάρι.

Αν εξαιρέσουμε το δυνατό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο πρώτο 15λεπτο, το πρώτο μέρος δεν ήταν καλό, καθώς έγιναν ελάχιστες φάσεις. Οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσαν να φανούν δημιουργικά. Αμυντικά, πάντως, πλην της φάσης του γκολ, ελάχιστα απειλήθηκαν. Αρεσαν πάντως ο Γκάμπριελ, ιδίως επιθετικά, αλλά και η διάθεση των πρασίνων να παίξουν στρωτό ποδόσφαιρο.

Στο δεύτερο μέρος, ο Νίνης πέρασε στη θέση του Καραγκούνη, χωρίς να αλλάξει η διάταξη της ομάδας. Οι «πράσινοι» μπήκαν πάλι δυνατά και στο 51' ο Γκάμπριελ δέχτηκε την κάθετη πάσα του Κλέιτον, αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα και βγήκε κόρνερ. Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ-χαφ έδειξε δείγματα της κλάσης του στο 58', όταν πέρασε την μπάλα πάνω από έναν αμυντικό της Σαρλερουά και πλάσαρε στην κίνηση, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Το 2-1 τελικά έγινε στο 61'. Ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ και ο Σαριέγκι με διπλή προσπάθεια μέσα από τη μικρή περιοχή σημείωσε το δεύτερο γκολ των «πρασίνων». Στο μεταξύ, μετά το γκολ ο Τεν Κάτε άλλαξε πλήρως τη μεσοεπιθετική γραμμή του «τριφυλλιού», περνώντας τους Χριστοδουλόπουλο και Σαλπιγγίδη στις θέσεις των Ίβανσιτς και Κλέιτον.

Ο εξαιρετικός Γκάμπριελ έφτασε πάλι κοντά στο γκολ στο 69', ύστερα από ατομική προσπάθεια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 3-1. Ο Νίνης εκτέλεσε κόρνερ και ο νεοεισελθών Σαλπιγγίδης με κεφαλιά σκόραρε το τρίτο γκολ των «πρασίνων». Στο 73' ο Νίνης εκτέλεσε φάουλ, ο Λακέ έκανε έξοδο στο... πουθενά και ο Βύντρα με κεφαλιά σε κενή εστία σημείωσε το 4-1. Οι αλλαγές από τον Τεν Κάτε συνεχίζονταν στο μεταξύ, με τον Ρουκάβινα να περνάει επιθετικός.

Το... κερασάκι στην τούρτα στην καταπληκτική εμφάνιση του Σωτήρη Νίνη ήταν το γκολ που σημείωσε στο 80'. Ο 18άχρονος άσος έπαιξε άψογα το 1-2 με τον Ρουκάβινα και υπέροχο πλασέ στην κίνηση πέρασε την μπάλα πάνω από τον Λακέ για το 5-1!

Ο Νίλσον με σέντρα σουτ στο 84' λίγο έλειψε μάλιστα να κάνει το 6-1, ενώ στο 88' ο Σουηδός έδωσε έτοιμο γκολ στον Χριστοδουλόπουλο, αλλά αυτός προ κενής εστίας σούταρε άουτ.

Παναθηναϊκός: Γκαλίνοβιτς, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Γκάμπριελ (78' Νίλσον), Σιμάο, Μάτος (70' Ρουκάβινα), Ιβανσιτς (62' Χριστοδουλόπουλος), Καραγκούνης (46' Νίνης), Κλέιτον (65' Σαλπιγγίδης), Μάντζιος (76' Σιόντης)

25/07/2008, 10:15:05
Περιμένει περισσότερα ο Ολλανδός
Μετά το 60ό λεπτό είδε ο Τεν Κάτε τον Παναθηναϊκό που ήθελε

Προσγειωμένος αλλά και αισιόδοξος παρουσιάστηκε ο Χενκ Τεν Κάτε μετά το παιχνίδι με την Σαρλερουά και τη νίκη του Παναθηναϊκού με 5-1. Τόνισε ότι είναι ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του αλλά θα πρέπει να προσπαθήσουν ακόμα πιο πολύ για να δείξουν στο γήπεδο αυτά ακριβώς που επιθυμεί ο ίδιος.

Ο Ολλανδός έκανε λόγο για τρεις διαφορετικές φάσεις στο παιχνίδι των «πράσινων»:

«Είμαι ευχαριστημένος κατά διαστήματα από τα παιδιά αλλά είχαμε τρεις διαφορετικές φάσεις στο παιχνίδι μας. Τα πρώτα 30' πιέσαμε, παίζαμε γρήγορα και καταφέραμε να σκοράρουμε. Στην συνέχεια όμως γυρίσαμε προς την άμυνα και αυτό δεν το θέλουμε. Θέλουμε η ομάδα να πηγαίνει προς την αντίπαλη περιοχή, να επιτίθεται. Στο β' ημίχρονο και μετά το 60' είδαμε τον Παναθηναϊκό που θέλουμε. Μας περιμένει όμως πολύ δουλειά ακόμα».

Ερωτηθείς για την απόδοση του Γκάμπριελ τόνισε:

«Ήταν πολύ καλός. Επιθετικά έδειξα τα στοιχεία που γνωρίζαμε αλλά στην άμυνα δεν απέφυγε κάποια λάθη. Είναι αμυντικός παίκτης ωστόσο, και όχι επιθετικός. Γι' αυτό πρέπει να δουλέψουμε πολύ μαζί του και να διορθώσουμε τα λάθη».

Όσο για τα προκριματικά του Champions League δήλωσε:

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες. Εμείς θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να βγάζουν στο χορτάρι το ταλέντο τους και αυτά που κάνουμε στις προπονήσεις. Οι παίκτες μου πάντως, έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και το ίδιο ισχύει και για εμένα».

Ο Σωτήρης Νίνης, ο οποίος ήταν απολαυστικός στο παιχνίδι του, τόνισε από την πλευρά του:

«Είμαι λίγες μόνο μέρες με την ομάδα. Ο νέος προπονητής, μας περνάει μια καινούρια φιλοσοφία και με τον καιρό οι παίκτες θα δεθούμε ακόμα περισσότερο μεταξύ μας. Στα σημαντικά παιχνίδια όμως που πλησιάζουν, θα είμαστε έτοιμοι».

Σε ερώτηση σχετικά με το ποια είναι η αγαπημένη του θέση, ο 18άχρονος είπε:

«Έπαιξα στην φυσική μου θέση και εκεί μου αρέσει να παίζω περισσότερο. Ο προπονητής όμως είναι αυτός που αποφασίζει και εγώ μπορώ να παίζω όπου μου ζητηθεί».