ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Casting (!) για την πρώτη μου ταινία... Σας ενδιαφέρει? - - Κινηματογράφος -

- Casting (!) για την πρώτη μου ταινία... Σας ενδιαφέρει? - - Κινηματογράφος -

DVX10018 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
DVX100Νέο Μέλος
01/07/2005, 10:24:41
Λοιπόν, παίδες. Να σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο για τον οποίο γράφτηκα στο συγκεκριμμενο forum.

Είμαι ένα θύμα της Ε.Φ. Με τόσα χρόνια θέασης και καμένης εγκεφαλικής ουσίας στο ενεργητικό μου, το επακόλουθο ήταν σχεδόν αναμενόμενο... Να αρχίζω να σχεδιάζω κάποια στιγμή την δικιά μου ταινία Ε.Φ.

Οι γνώσεις του μοντάζ - βασικά στην φωτογραφία,μουσικής επένδυσης και απαραίτητης μούρλας υπήρχαν, αυτό που έλειπε ήταν ο τεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος και αποκτήθηκε (Panasonic DVX100a)!

Σκοπός μου είναι η κατασκευή ενος "πράγματος" (να μην το πω ταινία!) με ερασιτεχνική διάθεση και αποτελέσματα - Δεν είμαι εξάλλου επαγγελματίας - με χαβαλέ και - ίσως - συμμετοχή σε κάποιο ανάλογο φεστιβάλ.

Badget δεν υπάρχει - πληρωμές ηθοποιών δεν θα γίνουν - άντε να κεράσω κανα καφέ(!). Πρόκειται για εντελώς ερασιτεχνικό εγχειρημα.

Θέματα συζητήσιμα:
Zombies
Eξωγήινοι,
Συνομοσίες,
Σπλάτερ (αν τα καταφέρουμε)
Χρόνος και Χώρος
ή απλά κάτι κουλτουριάρικο

Θέμα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθώ με ανθρώπους που να γουστάρουν πραγματικά και το "πραγματικά" το τονίζω. Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον απαντήστε στο ποστ, και θα ανταλλαγούν προσωπικά στοιχεία σε επόμενα μυνήματα.

DVX100 Video Freak

02/07/2005, 00:54:34
αν δεν εχεις σεναριο μπορω να σου προτεινω ενα

ενα κακο κρατος κανει συμφωνια με εξωγηινους να αναστησουν τους νεκρους και να επιτεθουν στο αντιπαλο καλο κρατος
αυτο που δεν ξερουν ειναι οτι οι επιστημονες του καλου κρατους
εχουν φτιαξει μια μηχανη (ειναι σε πειραματικο σταδιο)που κανεις ταξιδια στον χωροχρονο οταν αρχιζει το ξυπνημα τον νεκρων ο πρωταγωνιστης ξεκινα το ταξιδι στον χρονο με σκοπο να ανατρεψει τα σχεδια των κακων αλλα τοτε......

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

DVX100Νέο Μέλος
02/07/2005, 09:54:20
Σωστό σε βρίσκω!! Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι original το σενάριο; Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα.

Παραπιπτόντως σενάρια υπάρχουν πολλά, ηθοποιούς ψάχνω!!!!

Απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση... :(

Edited by - DVX100 on 02/07/2005 10:05:04

02/07/2005, 10:25:26
φιλε dvx καλησπερα.
βασικα αρχισα προσφατα να ασχολουμε με την εντυπη εφ, ως καλος νεανιας [η μαλλον εφηβος] κι εγω, βεβαια παντα γουσταρα την κινηματογραφικη η γραφικη [κομικς] εφ.
αλλα ειχα παντα μουρλα και τη βρισκω να τραβαω, αλλα κυριως να μονταρω, μικρες ταινιουλες οποιουδηποτε περιεχομενου [πχ αυριο με καποιους φιλους θα γυρησουμε μια μικρη σατανιστικη τελετη. κουφο] βεβαια με μια handycam, εντελως ερασιτεχνικα...

δεν μας ειπες ομως για περιοχη. πχ αν εισαι κρητη πεφτεις μακρια!
παντως η ιδεα σου ακουγεται πολυ ωραια.

μπορεις να μεταφερεις μερικα χαρακτηριστικα της καμερας. btw μια ειναι; γιατι αν ειναι ετσι θα μας ταλαιπορησει πολυ.

υ.γ. ελπιζω να αστειευεσαι γηγεννη η να εχεις μεγαλο budget! εδω μιλαμε για εφε οχι αστεια!!!!!!!!!

02/07/2005, 11:51:42

Σωστό σε βρίσκω!! Ευχαριστώ για την απάντηση. Είναι original το σενάριο; Θα μπορούσε να είναι μια καλή ιδέα.

το σεναριο το δουλευω αυτη την στιγμη στο μυαλο μου το σκεφτηκα την ωρα που διαβασα το μηνυμα σου
τον κορμο τον εχω τις λεπτομεριες τις φτιαχνουμε

Παραπιπτόντως σενάρια υπάρχουν πολλά, ηθοποιούς ψάχνω!!!!

Απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση... :(

το μονο ρολο που μπορω να κανω ειναι του εξωγηινου

κανε υπομονη μονο μια μερα εχει περασει απο την ανακοινωση

υ.γ. ελπιζω να αστειευεσαι γηγεννη η να εχεις μεγαλο budget! εδω μιλαμε για εφε οχι αστεια!!!!!!!!

ειμαι πολυ σοβαρος(ακομα και οταν λεω αστεια)

μπορουμε να το κανουμε με ελαχιστα λεφτα
π.χ. δεν χρειαζετε να δειξουμε τους εξωγηινους μπορουμε να το κανουμε σαν την πρωτη επαφη

για αναπαρασταση ζομπι δεν ειναι δυσκολο

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι του

DVX100Νέο Μέλος
02/07/2005, 17:57:15
Σχετικά με εμένα:

Περιοχή: Ν. Φάληρο, Πειραιάς
Επάγγελμα: Γραφίστας/Web designer
Χόμπι: Music Programming/Video

H κάμερα είναι η Panasonic DVX100a,
ορίστε και σχετικό άρθρο: http://dvxuser.com/articles/shoot3/
κατά πολλούς η νούμερο 1 επιλογή για low budget καταστάσεις. Έχετε δει πολλές ταινίες γυρισμένες με την πάρτη της αλλά... δεν το ξέρετε!

Το παραπάνω forum είναι σχεδόν αφιερωμένο στην συγκεκριμμένη κάμερα, η οποία απ' ότι φένεται γράφει την δική της ιστορία στο χώρο. Αξίζει να διαβάσετε τα articles.

Για εξωτερικά γυρίσματα όπου γουστάρετε. Να δούμε λίγο το ποστ να ρολάρει και κανονίζουμε κινηματογραφικό καφέ να τα βάλουμε κάτω και να δούμε λεπτομέρειες.

DVX100 Video Freak

DVX100Νέο Μέλος
02/07/2005, 18:22:49
Ο low budget κινηματογράφος είναι ολόκληρος κόσμος από μόνος του, και έχει αναδείξει πολλές και αξιόλογες παραγωγές. Προσωπικά μου άρεσε πολύ το κλίμα που έβγαλαν στο "destroy all brains".
Είναι ελληνική παραγωγη, μικρού μήκους με φευγάτη μουσική και "μάλλον" λέω, είναι κάτι που αξίζει να δει κανείς για να πάρει ιδέες.

Ακόμα καλύτερο παράδειγμα, είναι το αριστούργημα κατά τη γνώμη μου, το "Π" (το οποίο είναι και ασπρόμαυρο)

Τα σενάρια που γράφω είναι αρκετά προσιτά στα "ειδικά εφφέ" τους. Μην ξεχνάτε ότι δεκάδες χρόνια, τα "ειδικά" εφφέ ήταν απλά "φωτογραφικά" εφφέ.

Δηλ. με ένα τεράστιο χαρτί σκισμένο στο κέντρο, έναν ανεμιστήρα και μερικόυς προβολείς, μπορείς να φτιάξεις μια πρώτης τάξεως πύλη χωροχρόνου στον τοίχο! Καλό εφφέ μπορεί να επιτευχθει απλά με έξυπνες μεταβάσεις σκηνών.

Σας θυμίζω ακόμα την ψυχεδέλεια της "εσωτερικής φωνής" σε ακόμα παλιότερες ταινίες. Ή ακόμα - θυμηθείτε - στις λογοκριμένες ταινίες του 50~60 οι σκηνές εγκλημάτων είναι θέατρο σκιών, κάτι που είναι αρκετά cult.

DVX100 Video Freak

Edited by - DVX100 on 02/07/2005 18:24:43

03/07/2005, 20:49:15
βασικα αυτο που λες ειναι αρκετα σωστο, μιας και το θεατρ σκιων παρατεινει την αγωνια και φαινεται πιο αληθοφανες απο ενα ομο σπλατερ, το οποιο προτεινω να αποφυγουμε αφου θα χρειαστουμε τονους κετσαπ! ζομπι= καλη φαση
εξωγηινους= μαλλον θα βγει παιδικο

dvx ως γραφιστας μηπως εχεις προσβαση σε καθολου καλο software για εφφε;;

και κατι ασχετο, μιας και ασχολεισαι με το music prog. μπας και μπορεις να μου προτεινεις κανενα καλο προγραμμα για εγγραφη και επεξεργασια ηχου απο ηλεκτρικη κιθαρα; εννοειται συνδεδεμενη με την καρτα ηχου. εχω ξοδεψει τα κερατα μου σε στουντιο γαμω το!

DVX100Νέο Μέλος
04/07/2005, 10:05:45
crucifire σε τι περιοχή είσαι? Έχω να σου πρωτείνω πολύ πράγμα.
Στείτε email στο adventurer_2@hotmail.com (σχετικά με μουσική). Πώς πηγε η... τελετή? Εγώ τράβαγα χθές πλάνα από την TV που ανακοίνωναν το θέμα με την βαλλιστική επίθεση στον μετεωρίτη που θα επιχειρήσει η ΝΑΣΑ σήμερα/αυριο νομίζω... Γαμώ τις εισαγωγες για ζομποκατάσταση.

DVX100 Video Freak

telonioΝέο Μέλος
04/07/2005, 11:07:42
Φίλε μου έχω δημιουργήσει μια ερασιτεχνική ταινία με μια παρέα ατόμων πριν απο λίγα χρόνια. Έιχε θέμα τους βρικόλακες στην Ελλάδα και σενάριο,κάμερα,μοντάζ,μουσική ήταν δικά μου. Είχε γίνει για το 'ψώνιο' και τον χαβαλέ χωρίς ιδιαίτερα χρήματα. Πιστεύω θα ήταν ενδιαφέρον να συζητούσαμε απο κοντά.

quote:

Λοιπόν, παίδες. Να σας αποκαλύψω τον πραγματικό λόγο για τον οποίο γράφτηκα στο συγκεκριμμενο forum.

Είμαι ένα θύμα της Ε.Φ. Με τόσα χρόνια θέασης και καμένης εγκεφαλικής ουσίας στο ενεργητικό μου, το επακόλουθο ήταν σχεδόν αναμενόμενο... Να αρχίζω να σχεδιάζω κάποια στιγμή την δικιά μου ταινία Ε.Φ.

Οι γνώσεις του μοντάζ - βασικά στην φωτογραφία,μουσικής επένδυσης και απαραίτητης μούρλας υπήρχαν, αυτό που έλειπε ήταν ο τεχνικός εξοπλισμός, ο οποίος και αποκτήθηκε (Panasonic DVX100a)!

Σκοπός μου είναι η κατασκευή ενος "πράγματος" (να μην το πω ταινία!) με ερασιτεχνική διάθεση και αποτελέσματα - Δεν είμαι εξάλλου επαγγελματίας - με χαβαλέ και - ίσως - συμμετοχή σε κάποιο ανάλογο φεστιβάλ.

Badget δεν υπάρχει - πληρωμές ηθοποιών δεν θα γίνουν - άντε να κεράσω κανα καφέ(!). Πρόκειται για εντελώς ερασιτεχνικό εγχειρημα.

Θέματα συζητήσιμα:
Zombies
Eξωγήινοι,
Συνομοσίες,
Σπλάτερ (αν τα καταφέρουμε)
Χρόνος και Χώρος
ή απλά κάτι κουλτουριάρικο

Θέμα δεν με νοιάζει ιδιαίτερα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βρεθώ με ανθρώπους που να γουστάρουν πραγματικά και το "πραγματικά" το τονίζω. Αυτά, ελπίζω να μην κούρασα.
Αν υπάρχει ενδιαφέρον απαντήστε στο ποστ, και θα ανταλλαγούν προσωπικά στοιχεία σε επόμενα μυνήματα.

DVX100 Video Freak

DVX100Νέο Μέλος
04/07/2005, 11:27:38
Φιλαράκι telonio, Crucifire και λοιποί ενδιαφερόμενοι: Προτείνω καφεδάκι σε χαλαρό μέρος όποτε γουστάρετε.
Πείτε ώρα και μέρος.

Το telonio: Με τί είχες γυρίσει?

DVX100 Video Freak

telonioΝέο Μέλος
04/07/2005, 12:31:39
Πολύ καλή η ιδέα σου για καφέ φίλε μου. Να προτείνω κάποιο απόγευμα τις εβδομάδας κατά Πειραιά ή κέντρο μεριά; Πάντως και σήμερα αν μπορείτε εγώ είμαι μέσα.

Η ταινία είχε γυριστεί με την τεχνική της μίας κάμερας (ξέρεις τι σημαίνει και πόσο χρονοβόρο είναι αυτό). Είχα αγοράσει μια αρκετά ακριβή ψηφιακή βιντεοκάμερα canon περισσότερο λόγο του πυκνωτικού μικροφώνου καθώς λόγο Low budget δεν ήταν δυνατή η εφαρμογή booming κλπ. Ο ήχος ήταν αυτό που με απασχολούσε περισσότερο.

quote:

Φιλαράκι telonio, Crucifire και λοιποί ενδιαφερόμενοι: Προτείνω καφεδάκι σε χαλαρό μέρος όποτε γουστάρετε.
Πείτε ώρα και μέρος.

Το telonio: Με τί είχες γυρίσει?

DVX100 Video Freak

DVX100Νέο Μέλος
04/07/2005, 12:58:28
Φιλαράκι είμαι διαθέσιμος σχετικά οποιαδήποτε ώρα (είμαι ελευθερος επαγγελματίας) πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα με παίρνεις στο *** ******* και κανονίζουμε on thefly χωρίς φόβο και πάθος.

Ακόμα, αν είσαι MSN με βρίσκεις στο adventurer_2@hotmail.com

Μαρκέλλο με λένε (και κομένα τα αστεία περι Μαρκέλλου Νύχτα, θα χεστούμε!!!:)

Aν θες και μπορείς, κανονίζουμε ακόμα και σήμερα, και καπάκι ανανεώνουμε και το ποστ για τους υπόλοιπους.

Ηχητικός εξοπλισμός μιας που το ανεφερες υπάρχει σούπερ. Από κονσόλες μέχρι πυκνωτικά studio μικρόφωνα. Ασε που σκέφτομαι να τσιμπήσω κανα δυό ασύρματες ψείρες (μικρόφωνα).

DVX100 Video Freak

Edited by - DVX100 on 04/07/2005 13:00:57

ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
amalia

DVX100Νέο Μέλος
04/07/2005, 13:45:16
Και για όποιον αλλον ενδιαφέρεται:
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία - αστραπή - με telonio, κανονίστηκε

Καφές, σήμερα - Μικρολίμανο - ραντεβού στα Goodies - 6.30mm. θα φέρετε κάποιο DVD μαζί σας; Αν ναι μπορώ να σκάσω και με το laptopίδι (διακριτικά!!!)

DVX100 Video Freak

06/07/2005, 13:48:48
φιλε dvx σορρυ για την απουσια μου αλλα το pc τραβαγε ζορια!

οσο για σουντρακ, πρεπει να μαθω πρωτα το γενικο σεναριο [ισχυουν τα ζομπι; ]αλλα προτεινο μεταλ [ειμαι κομπλε] η χεβυ τρανς η νταρκ κορ που κολλανε επισης και κατι εχω κι απ' αυτα

οσο για τις συναντησεις με πιεζπυν τα καλοκαιρινα μαθηματα του φροντηστηριου μου, αλλα θα βρω χρονο, και θα προσπαθησω να σε συναντησω με αλλον ενα εσοτεριστη που παρακολουθει το τοπικ βουβα!

[ναι εσενα εννοω ψηλε!]

αλλα μη γραφεις προσοπικα στοιχεια εδω μεσα γιατι δεν ξερεις τι κυκλοφορει. για το κινητο εννοω...

εις το επαν... γραφειν!

VELISSARIOSΜέλος
19/07/2005, 15:04:10
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΦΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΙΓΟ ΑΠΟΜΑΚΡΟΙ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΙ.ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΤΑΙΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗ Η ΤΑΙΝΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΟΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΩΣ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΤΩΡΑ.
19/07/2005, 19:34:15
καλη η σκεψη σου φιλε αλλα οπως βλεπεις ο dvx110 εξαφανηστηκε. αν εχεις εσυ καποια ιδεα βεβαια, ευχαριστως συζητιεται!

VELISSARIOSΜέλος
22/07/2005, 09:46:31
ΚΑΛΗΜΕΡΑ.ΚΑΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΝΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ .