ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επτάπολης - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

- Επτάπολης - ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet

pisanofan3 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
pisanofanΝέο Μέλος
03/10/2009, 17:45:28
Θα ήθελα να σας ενημερώσω για την ιδέα της «Επτάπολης» του Παύλου Πισσάνου μια ιδέα πρωτότυπη για τα ελληνικά δεδομένα. Η Επτάπολης πρόκειται για μια ιδέα οικοδόμησης Αρχαίας Ελληνικής Πόλις,με βασικό σκοπό να καταστεί και να κατακυρωθεί σαν Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο των Τεχνών και των Γραμμάτων. Η Επτάπολης θα είναι Πυθαγόρεια Πόλις. Δηλαδή, μία κλει¬στή πνευματική Πολιτεία, εντός τειχών, η οποία θα δομηθεί με βάση τα κλασσικά αρχέτυπα κυρίως του 5ου αιώνα π.Χ. και με Πυθαγόρεια Αριθμολογία. Κάθε κτίριο θα είναι ένας ξεχω¬ριστός Αριθμός, μία μαθηματική Οντότητα, η οποία ενώ θα είναι αυτόνομη Γεωμετρικά, ταυτόχρονα θα συμπίπτει με το σύνολο της «Πόλεως» με απόλυτη αρμονικότητα. Για να συμ¬βεί αυτό θα πρέπει η «Πόλις» -ως σύνολο αλλά ταυτόχρονα με τα ομόκεντρα μέρη της και τα αυτόνομα κτίρια της- να σχετίζεται με το Χρυσό Αριθμό.

Edited by - pisanofan on 03/10/2009 17:46:14

07/10/2009, 08:44:10
εγκριθηκε ενα τετοιο σχεδιο? προκειται να γινει?

H Δύναμη ανήκει σ' αυτους που την κατέχουν και σ' αυτούς που την αρπάζουν
AgentMulderΜέλος
10/11/2009, 09:55:43
μιας και επιστρέφω μετά από 2 χρόνια απουσίας από το φόρουμ συμπληρώνω με το εξής!
Μακάρι να εγκριθεί και να γίνει μπας και ο κόσμος θυμίσει λίγο.. ΕΛΛΑΔΑ παιδιά γιατί κάθε μέρα με πονάει που όταν κυκλοφορώ βλέπω ότι μόλις το 80% είναι όλοι ξένοι, όχι από θέμα ρατσισμού αλλά από θέμα απλής λογικής.
Το συνειδητοποίηση κυρίως από όταν έδωσα το αυτοκίνητό μου για απόσυρση και αναγκάζομαι να χρησιμοποιώ συγκοινωνίες. Το αντίστοιχο και στα ΜΜΜ!
Ο μέσος έλληνας γι αυτό τρέχει να πάρει αμάξι γιατί είναι ''ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ'' γιατι παιδιά έλληνα μόνο στο μικροσκόπιο, είναι κρίμα να μην ακους την μητρική σου γλώσσα, την ελληνική μέσα στην ίδια 'σου' την χώρα.

χωρίς να θέλω να ξεφύγω από το θέμα, Εαν κάποιοι μοιράζουν φυλλάδια κατά του ρατσισμού θα πρέπει να μοιράσουν κάποιοι άλλοι και φυλλάδια κατά του ελληνικού ρατσισμού! όλοι σας ξέρετε πόσο άσχημα είναι να μπαίνεις σε ένα λεωφορείο και οι 40 απ τους 45 να σε κοιτάνε περίεργα 'α! ένας έλληνας στο λεωφορείο' τι παράξενο!
ξέρω πως η αλήθεια αυτή είναι ωμή αλλά έτσι είναι.
Ναι οκ, να δεχτούμε ότι λαθραίο ψυχεμπόριο γιατί κ αυτοί οι ταλαίπωροι ψυχές ταλαιπωρημένες είναι αλλά μη χάσουμε και το λίγο 'ελληνικό' στοιχείο που μας έχει μείνει!

Υ.Γ : Σε ποιο σημείο έχει προταθεί να πραγματοποιηθεί αυτή η σπουδαία οικοδομική ιδέα?

φιλικά,
Π.Θ

ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ G.I.A.
...ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ !!!