- Ηταν ο Χριστος Ελληνας; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Καταρχάς να πώ ότι ξέφυγε το θέμα απο την αρχική ερώτηση- τοποθέτηση του φίλου μας του RMCCTR
Φτάσαμε πάλι στην διαμάχη (χαζομάρα κατα τη γνώμη μου) Χριστιανοί - Εθνικοί.
Κρίμα....
Για να καταθέσω την άποψή μου πάντως, ο Ιησούς ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΑΣ.
Δεν ξέρω ΠΟΙΟΙ και ΓΙΑΤΙ θα ήθελαν κάτι τέτοιο. 'Ισως να αισθάνονται ότι μέ αυτόν τον τρόπο, θα έχουν και μεγαλύτερη την ευλογία του!!!!
Στα αρχεία πάντως που ΜΟΝΟ εσωτεριστές μπορούν να προσεγγίσουν και ΙΣΩΣ να κατανοήσουν υπάρχει μια άλλη εκδοχή για το απο που κρατούσε η ρίζα του, που δεν είναι ΟΥΤΕ επι του παρόντος αλλά και ΟΥΤΕ θα μπορούσε να προσφέρει κάτι στη κουβέντα, ειδικά όταν κάποιοι με παροπήδες, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να κοιτάξουν και να δούν ΣΕ ΒΑΘΟΣ την όποια ιστορία- μυθολογία για ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ είτε είναι ο ΙΗΣΟΥΣ είτε ειναι ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ είτε είναι ο ΟΝΤΙΝ, είτε είναι ο ΚΡΙΣΝΑ, είτε είναι ΖΩΡΟΑΣΤΡΗΣ κλπ κλπ κλπ.
Νομίζεται φίλοι μου πώς προσπαθόντας να πείσετε ΠΡΩΤΑ τον εαυτό σας (εθελοτυφλοτισμός αποκαλείτε στην ελληνική) και μετά και τους ΑΛΛΟΥΣ ότι όλα αυτά τα ΟΝΤΑ, δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ, θα έχετε κάτι καταφέρει;;;
Αλήθεια, διαβάζοντας τις απαντήσεις του Ερμοκράτη, του Ατλα, του SAS κλπ αναρωτιέμαι που θέλουν να καταλήξουν, τι να πετύχουν;;;
Πάντως φίλοι μου, αυτό που φαίνεται (αλλά που μπορεί να κάνω και λάθος) είναι ότι προσπαθούμε να ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ.
Γιατί;;;
Κέλσος ο Φιλαλήθης
το γιατι βρισκομαστε σε διχονοια σε πολλα θεματα μας το εχει διδαξει η Ιστορια.
Ειναι ιστορικο "προσον" των Ελληνων σε περιοδους που δεν απειλουνται να διχαζονται και σε περιοδους που επικρατει η Εθνικη συνειδηση να συσπειρωνονται καταφερνωντας μεγαλα πραγματα.
Μηπως ο Ομηρος δεν εγραψε πως αμεσως μετα την καταληψη της Τροιας οι Ελληνες αρχισαν να μαλωνουν για την ασημαντη αφορμη της ωρας αναχωρησεως τους για την πατριδα;(αν κανω λαθος διορθωστε με)
Επειδη πολλα ακουγονται για την ενοχη του Χριστιανισμου σε μεγαλες καταστροφες, μηπως εφταιγαν οι φανατικοι χριστιανοι και οχι η ιδια η θρησκεια;
ο Ιησους διδαξε την αγαπη και την συμπονοια για τον συνανθρωπο αλλα αλοιμονο ποτε ο ανθρωπος δεν θα μπορεσει να το καταφερει αυτο.
Φιλε Κελσο θα ηθελα να παραθεσεις αυτη τη θεωρια που εχεις στα αρχεια σου για την καταγωγη του Ιησου(αν μη τι αλλο θα ειναι ακρως ενδιαφερουσα)
"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
ΦΙΛΕ notis 29...
ΛΕΣ:
***κατά Ματθαίου και Μάρκου ευαγγέλιο δεν αναφέρει πουθενά ότι ΤΟΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ τον γέννησε ο Ιωσήφ.***
ENAΣ ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ...ΑΛΛΑ ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΙ":
ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΥΚΑΣ...ΟΧΙ Ο ΜΑΡΚΟΣ
KATA MATΘAION:*1.1
---BIBΛΙΟΝ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ, ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.Ο ΑΒΡΑΑΜ ΕΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ........................
...ΟΛΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΣ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΑΙ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΙΣ...
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ:*3.23
ΗΤΟ ΥΙΟΣ, ΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ(*), ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΗΛΙ, ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΤ............ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΑΔΑΜ, ΥΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.
(*)ΚΑΛΑ ΟΙ "ΘΕΟΠΝΕΥΣΤΟΙ" ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;;ΓΙΑ ΦΗΜΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ;;;
ΛΕΣ:
***δε ξέρω αν ο πατέρα σου και η μητέρα σου και εσύ παρακαλάτε τον Δια η τον Ερμή σε κάποια δύσκολη στιγμή επειδή είστε έλληνες, οι δικοί μου γονείς και εγώ παρακαλάμε το θεό.
Μήπως είμαστε εβραίοι και δε το ξέρω?????***
ΦΙΛΤΑΤΕ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΠΑΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΖΕΥΣ, ΠΡΟΓΟΝΟΣ ΜΟΥ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΜΟΥ Ο ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΥΠΗΡΧΑΝ (ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Ο ΓΙΑΧΒΕ...ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ...
ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΝΟΘΕ'Ι'ΣΤΙΚΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ...
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ, ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ...
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΘΕΟ, ΔΕΧΟΝΤΑΙ (ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ) ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΥΙΟ ΜΟΝΟΓΕΝΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ "ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ" ΤΟΝ ΘΕΟ ΟΤΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΓΗ...
ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΣΑΝ ΠΡΟΦΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΜΩΑΜΕΘ ΣΑΝ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ" ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ...
ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΒΡΑ'Ι'ΚΑ...
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗ...ΠΟΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ...ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ...
ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΛΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ;;;
ΠΡΟΣ ΚΕΛΣΟ...
ΛΕΣ:
***Πάντως φίλοι μου, αυτό που φαίνεται (αλλά που μπορεί να κάνω και λάθος) είναι ότι προσπαθούμε να ΔΙΧΑΣΤΟΥΜΕ.
Γιατί;;;***
ΦΙΛΤΑΤΕ Η ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΔΕΝ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΔΙΧΑΣΜΟ...
"ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ"----ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Μηπως οι Αρχαιοι Ελληνες ηταν και αυτοι μονοθειστες;
Μηπως εσεις εχετε πεσει θυματα πλανης και οι Ολυμπιοι δεν ηταν θεοι αλλα οντα με ανωτερη τεχνολογια και καποιοι θελησαν να τους παρομοιασουν με θεους για να τους χλευαστουν οταν επικρατησε ο Χριστιανισμος;
Μηπως τελικα ολα αυτα δενουν καπως και δεν χρειαζεται να απορριψουμε καμμια θρησκεια απο τις δυο;
Δεν γνωριζω τις απαντησεις,απλως αναρωτιεμαι και παντα εχω το μυαλο μου ανοιχτο σε καθε θεωρια
Φιλικα...
"ΡΕΕΙ Ο ΙΧΩΡ ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΦΛΕΒΑ ΜΟΥ"
ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ...>>
Φίλε ATLAS ωραίο το παραπάνω κείμενο που μου έστειλες
"Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ. Ο Αβραάμ γέννησε τον Ισαάκ, ο Ισαάκ τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιούδα, ο Ιούδας τον Φαρές…………..ο Ελεάζαρ τον Ματθάν, ο Ματθάν τον Ιακώβ, ο Ιακώβ τον Ιωσήφ τον άνδρα της Μαρίας από την οποία γεννήθηκε ο Ιησούς ο λεγόμενος Χριστός.
Πρόσεξε και τη λέει λίγο πιο κάτω:
Του δε Ιησου Χριστου η γένεσις ουτως ην. μνηστευθείσης της μητρος αυτου Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθειν αυτους ευρέθη εν γαστρι εχουσα εκ πνεύματος αγίου
Αυτό το έχεις διαβάσει η διαβάζεις ότι σου αρέσει????
Και κατά Λούκα :
Και αυτος ην Ιησους αρχόμενος ωσει ετων τριάκοντα, ων υιός, ΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ , υιος Ιωσηφ του Ηλι 24 του Μαθθατ του Λευι του Μελχι του Ιανναι του Ιωσηφ 25 του Ματταθίου του Αμως του Ναουμ του Εσλι του Ναγγαι 26 του Μάαθ του Ματταθίου του Σεμεϊν του Ιωσηχ του Ιωδα……κ.τ.λ
Πρόσεξες κάτι??? ΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ
Πάμε παρακάτω.
<<δε ξέρω αν ο πατέρα σου και η μητέρα σου και εσύ παρακαλάτε τον Δια η τον Ερμή σε κάποια δύσκολη στιγμή επειδή είστε έλληνες, οι δικοί μου γονείς και εγώ παρακαλάμε το θεό.
Μήπως είμαστε εβραίοι και δε το ξέρω?????***>>
με αυτό το τρόπο ανταποδίδω τη πλάγια απάντηση του Ερμοκράτη.
Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν.
Και θα τελειώσω όπως ακριβώς άρχισα:
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗ...ΠΟΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ...ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ
ΦΙΛΕ RMCCTR:
KANENΑΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ...ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΝ "ΑΓΝΩΣΤΟ ΘΕΟ" ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ...ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΑΝ ΒΩΜΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ...
ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΑ ΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ...ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ "ΜΟΝΟΘΕ'Ι'ΣΜΟ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΕΔΩ:
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=334&whichpage=9&ARCHIVE=
ΛΕΣ:***Μηπως τελικα ολα αυτα δενουν καπως και δεν χρειαζεται να απορριψουμε καμμια θρησκεια απο τις δυο;***
ΦΙΛΤΑΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΦΙΛΟΣΟΦΙΕΣ...Η ΜΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΑΡΕΤΗΣ, ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ...Η ΑΛΛΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ, ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ, ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΥ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: TO 1453 YΠHΡXAN 300.000 ΜΟΝΑΧΟΙ ΚΑΙ 12.000 ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...
ΦΙΛΕ NOTIS...
ΚΑΤ'ΑΡΧΗΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΤΟΝΙΣΩ, ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ...
ΛΕΣ:
***"Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ.***
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;;;
***Του δε Ιησου Χριστου η γένεσις ουτως ην. μνηστευθείσης της μητρος αυτου Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθειν αυτους ευρέθη εν γαστρι εχουσα εκ πνεύματος αγίου***
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΩΡΑ;;;
ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΤΙ...
ΛΕΣ:
Πρόσεξες κάτι??? ΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ
ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΟΥ...ΤΟ ΕΧΩ ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ...
Τώρα αν σε πείραξε που έστειλα πίσω το ειρωνικό κειμενάκι (ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΕΤΗ...ΠΟΛΛΗ ΜΕΛΕΤΗ...ΑΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΕΤΟΙΜΗ ΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑ
ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΔΟΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΚΡΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ...)
Λυπάμαι αλλά έγινε.
ΛΕΣ:
***"Βίβλος της γενεαλογίας του Ιησού Χριστού, υιού του Δαβίδ, υιού του Αβραάμ.***
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;;;
Εννοεί πως αν δεν ολοκληρώσεις τη μελέτη που κάνεις, το αποτέλεσμα που θα πάρεις θα είναι να πιστεύεις πως ο Χριστός είχε 2 πατεράδες
ΛΕΣ:
***Του δε Ιησού Χριστου η γένεσις ουτως ην. μνηστευθείσης της μητρος αυτου Μαρίας τω Ιωσήφ, πριν η συνελθειν αυτους ευρέθη εν γαστρι εχουσα εκ πνεύματος αγίου***
ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΩΡΑ;;;
άσου και τη μετάφραση:
η γέννηση του Ιησού Χριστού έγινε ως εξής: η μητέρα του, η Μαρία, αρραβωνιάστηκε με τον Ιωσήφ. προτού όμως συνευρεθούν, έμεινε έγκυος με τη δύναμη του άγιου πνεύματος.
Όσο για το πριν η συνελθειν το οποίο υπογραμμίζεις, θα σου δώσω ένα παράδειγμα.
Του Γιώργου το χέρι μολύνθηκε . πριν του το κόψουν έφτασε ένας μεγάλος χειρούργος και είπε εγώ μπορώ να τον κάνω καλά και τον έκανε.
Αυτό σημαίνει πως μετά του το κόψανε το χέρι???
Ποια είναι η μαγική εικόνα που σχηματίζεται ?????
Όσο για το ΩΣ ΕΝΟΜΙΖΕΤΟ το κείμενο σου το διάβασα και τον αστερίσκο τον είδα αλλά νομίζω πως ακόμη δε μπόρεσες να το δεις εσύ.
Και κάτι τελευταίο. Δε προσπαθώ να πείσω κανένα γιαυτο το οποίο πιστεύω εγώ, ούτε προσπάθησα ποτέ να πείσω πως οι θεοί σου είναι ψεύτικοι (που θα μπορούσα να το κάνω πολύ ποιο εύκολα από ότι το κάνεις εσύ για το δικό μου θεό).
Edited by - notis_29 on 20/11/2002 03:27:56
quote:
αν ο Χριστος ηταν αλλης εθνικοτητας (ειτε Ελληνικης, ειτε οποιασδηποτε αλλης) γιατι μας διδασκουν απο μικρους στα σχολεια οτι ηταν εβραιος;
Μηπως υπαρχει κατι πισω απο ολα αυτα;
Δεν αφηνω υπονοουμενα απλως αναρωτιεμαι
Γιατι θελουν να μας κανουν να πιστεψουμε πως οι εβραιοι ειναι ενας ανωτερος λαος;
Το πρόβλημα λοιπόν είναι εάν οι Εβραίοι είναι ένας ανώτερος λαός ή εάν ο Χριστός πρόσφερε στην ανθρωπότητα? Εάν υποκρύπτεται κάτι πίσω απο τέτοιου είδους ερωτήματα φίλε RMCCT, αυτό είναι η ανθρώπινη ματαιοδοξία...
Μία καταφατική απάντηση παντως στο ερωτημα αυτό μαλλον το αντίθετο θα αποδείκνειε..(την ανωτερότητα του Ελληνικού λαού δηλαδή, εάν ο Χριστός ήταν Έλληνας -για το οποίο δεν υπάρχουν ενδείξεις-)...
μετά απο την ανάγνωση των μυνημάτων των φίλων, ένα μπορώ να πώ με βεβαιότητα:
ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΗΛΟΥΣ
Η ουσία τελικά ποιά είναι;;;
Αν μπορεί κάποιος να μου την δείξει για να καταλάβω και εγώ τι συζητάμε εδώ, θα ήμουν ευγνώμων...
Φίλε μου RMCCTR, θα το σκεφτώ πολύ αν θα δώσω την εκδοχή που ζητάς. θα το κάνω έτσι, γιατί διατηρώ τις επιφυλλάξεις μου για το ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ να κοινοποιούντε τέτοιου είδους πληροφορίες.
Ναι, τα ΜΥΣΤΙΚΑ πρέπει να μένουν ΜΥΣΤΙΚΑ, γιατί αν ρίξουμε τα μαργαρητάρια έμπροσθεν των χοίρων, τι θα κερδίσουμε, αφ'ενός μέν ΕΜΕΙΣ και αφ'ετέρου οι χοίροι;;;
Περιμένω να δώ ποια είναι η ΟΥΣΙΑ της όλης κουβέντας...
Κέλσος ο Φιλαλήθης
Τώρα πάνω στο συγκεκριμένο θέμα σίγουρα ο Χριστός δεν ήταν έλληνας αλλά μερικοί φίλοι υποστηρίζουν με βεβαιότητα πως ο Χριστός ήταν εβραίος.
Επειδή για μένα ο Χριστός είναι ο θεός (πατήρ υιός και άγιο πνεύμα) δε μπορώ να πω πως ο θεός έχει καταγωγή. Τώρα αν ΔΙΥΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝΩΠΑ
ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΜΗΛΟΥΣ αυτό είναι ένα πολλή ωραίο θέμα που θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε κάπου αλλού.
ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΥΜΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ Ή ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ "ΣΕΒΟΝΤΑΙ" ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΤΟ ΠΙΟ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ. ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΟΦΕΛΟΣ ΑΦΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Διάγγελμα Προς Τον Ελληνικόν Λαόν-Ελ.Βενιζέλος

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 05/12/2007 21:47:03

μέχρι προχθές δούλευε...τώρα ξύπνησαν και μας κλειδωσαν την πίσω πόρτα...
όπως όμως έλεγε ο ΚΑΖΑΝΤΖΊΔΗΣ"δυο πόρτες έχει η ζωή ..."
http://rapidshare.de/files/38035404/Venizelos_El-Diaggelma_pros_ton_Ellinikon_Laon.mp3.html

ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Και όμως … τελειώνει την θητεία του με μια προειδοποίηση .. και αρκετά ανήσυχος - Θα έλεγα…
…Μια προειδοποίηση που προφανώς δεν την λάβαμε υπόψη μας..
Προσέξτε που αναφέρει ότι ή επιρροή …μπορεί να είναι ακόμα και πνευματική…![]()
http://youtube.com/watch?v=qdrGKwkmxAU&feature=related
Γιώργος![]()
a.k.a……Sir Francis Dashwood
Επειδή σύντομα θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι και η διαδικασία αυτή ενέχει ένα πολύ επώδυνο και κοπιαστικό τρόπο ακόμα και αν οι φυσικές συνθήκες το ευνοούν. ΜΟΝΙΑΣΤΕ όσο είναι καιρός αδέρφια...
Μάλιστα.
Εμείς τι θα έχουμε να βάζουμε στα εγγόνια μας να ακούσουν;
Το... "Λεφτά Υπάρχουν!!!"
Καλώς τον ΕΛΑΧΙΣΤΟ
δεν πρόλαβα να σε χαιρετίσω τις προηγούμενες μέρες ![]()

quote:
Ομιλίες Ιστορικών Προσώπων.
Μάλιστα.
Εμείς τι θα έχουμε να βάζουμε στα εγγόνια μας να ακούσουν;
Το... "Λεφτά Υπάρχουν!!!"
![]()
amalia έγραψες...!!!!![]()

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Ώπα σόρυ, κάτι κόλλησε εδώ, το λινκ του ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ είναι οκ
http://www.youtube.com/watch?v=oZvMrSOAgjs

THE TRUE REVOLUTION IS IN MIND
Edited by - simori on 21/01/2012 22:22:04