- Εθελοντισμός στην Αρχαία Ολυμπία... ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Καταρχάς θέλω να πω ότι το συγκεκριμένο topic δεν νομίζω ότι ανήκει σ' αυτό το forum, δεν ήμουν σίγουρη για το που να το τοποθετήσω, το ανοίγω εδώ κ κάποιος υπεύθυνος ας το βάλει στη σωστή θέση.
Συζητώντας με κάποιο φίλο για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, μπήκαμε στο www.cvgpeep.gr/
όπου μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα.
Εντύπωση μας έκανε ότι 2 από αυτά που πραγματοποιούνται στην Αρχαία Ολυμπία, είναι ΜΟΝΟ για εθελοντές από την Ε.Ε.
Συζητώντας με κάποιο φίλο για τα προγράμματα εθελοντικής εργασίας για την προστασία του περιβάλλοντος, μπήκαμε στο www.cvgpeep.gr/
όπου μπορείς να βρεις τα αντίστοιχα προγράμματα.
Εντύπωση μας έκανε ότι 2 από αυτά που πραγματοποιούνται στην Αρχαία Ολυμπία, είναι ΜΟΝΟ για εθελοντές από την Ε.Ε.
quote:
Ολυμπία I Αρχαία Ολυμπία Πελοπόννησος
Ολυμπία II Αρχαία Ολυμπία Πελοπόννησος
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Αρχαία Ολυμπία είναι ένα από τα σημαντικότερα ιερά της αρχαιότητας, αφιερωμένο στο Δία. Είναι επίσης το λίκνο των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεκίνησαν το 776 π.Χ. Το ιερό της Ολυμπίας είναι χτισμένο στους πρόποδες του Κρόνιου Λόφου, εκεί όπου συμβάλλουν οι ποταμοί Αλφειός και Κλαδέος. Πρόκειται για μια περιοχή εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, με πλούσια βλάστηση, θαυμάσιες παραλίες και γραφικά χωριά.
ΕΡΓΑΣΙΑ: Οι εθελοντές θα ανοίξουν και θα σηματοδοτήσουν ένα μονοπάτι που ακολουθεί τη ροή του Κλαδέου, ενός ποταμού που απεικονίζεται προσωποποιημένος στο νότιο αέτωμα του Ναού του Διός. Στο τέλος κάθε προγράμματος, θα διοργανωθούν αθλητικοί αγώνες, όπου εκτός από τους εθελοντές θα συμμετέχουν και νέοι της περιοχής.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ: Δυνατότητα για επισκέψεις σε γειτονικά χωριά και αρχαιολογικούς χώρους, μπάνιο στις παραλίες του Κυπαρισσιακού Κόλπου, συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και τοπικές γιορτές.
ΔΙΑΜΟΝΗ: Στο Δημοτικό Σχολείο της πόλης. Οι εθελοντές θα ετοιμάζουν οι ίδιοι τα γεύματά τους. Απαραίτητος ο υπνόσακος κι ένα στρωματάκι.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μόνο για εθελοντές από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Δεδομένου ότι κ η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο φίλος μου πήρε να ρωτήσει, ΑΛΛΑ του είπαν ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ όχι από την Ελλάδα.
Μήπως μπορεί κάποιος να δώσει μια λογική εξήγηση γι'αυτό;
Communicating at an unknown rate...
ΝικόλαςΝέο Μέλος
Τι να σου πώ valnta;είναι λυπηρό να μη μπορούν να πάρουν Έλληνες μέρος σε κάτι που αφορά το τόπο τους και συνάμα περίεργο,δε μπορώ να καταλάβω ποιοί μπορεί να είναι οι λόγοι αυτού του αποκλεισμού.
Κάτι άλλο που άκουσα εγώ, είναι ότι ο δήμαρχος της ολυμπίας και παλιός βουλευτής του πασοκ κος Σκουλαρίκης θέλει στο αρχαιολογικό χώρο να ιδρυθεί βαλκανικό πανεπιστήμιο ,αρχαιολογίας, αρχαίας ιστορίας κτλ(είναι ήδη στα σκαριά η όλη ιστορία) οπου θα φοιτούν,αλβανοί,βούλγαροι,σκοπιανοί,τούρκοι,σέρβοι και έλληνες,με τη συνεργασία των αντίστοιχων κρατικών πανεπιστημίων!Αυτό που διερωτώμαι είναι ποιανών την εκδοχή της ιστορίας μας θα διδασκόμαστε,των σκοπιανών και των βουλγάρων που θέλουν τους αρχαίους έλληνες μέχρι τη θεσσαλία και άσχετους με τους Μακεδόνες ή των αλβανών που θέλουν όλα τα ηπειρώτικα φύλα και τους Μακεδόνες Ιλλυριούς..γιατί το σίγουρο είναι οτί το διδακτικό προσωπικό θα αποτελείται από καθηγητές όλων αυτών των βαλκανικών κρατών.
Από την άλλη δε ξέρω κατά πόσο είναι θεμητό να χτιστεί ένα πανεπιστήμιο στον αρχαιλογικό χώρο της Ολυμπίας.Ας ελπίσουμε ότι δε κατάλαβα καλά.
Κάτι άλλο που άκουσα εγώ, είναι ότι ο δήμαρχος της ολυμπίας και παλιός βουλευτής του πασοκ κος Σκουλαρίκης θέλει στο αρχαιολογικό χώρο να ιδρυθεί βαλκανικό πανεπιστήμιο ,αρχαιολογίας, αρχαίας ιστορίας κτλ(είναι ήδη στα σκαριά η όλη ιστορία) οπου θα φοιτούν,αλβανοί,βούλγαροι,σκοπιανοί,τούρκοι,σέρβοι και έλληνες,με τη συνεργασία των αντίστοιχων κρατικών πανεπιστημίων!Αυτό που διερωτώμαι είναι ποιανών την εκδοχή της ιστορίας μας θα διδασκόμαστε,των σκοπιανών και των βουλγάρων που θέλουν τους αρχαίους έλληνες μέχρι τη θεσσαλία και άσχετους με τους Μακεδόνες ή των αλβανών που θέλουν όλα τα ηπειρώτικα φύλα και τους Μακεδόνες Ιλλυριούς..γιατί το σίγουρο είναι οτί το διδακτικό προσωπικό θα αποτελείται από καθηγητές όλων αυτών των βαλκανικών κρατών.
Από την άλλη δε ξέρω κατά πόσο είναι θεμητό να χτιστεί ένα πανεπιστήμιο στον αρχαιλογικό χώρο της Ολυμπίας.Ας ελπίσουμε ότι δε κατάλαβα καλά.
beyondΜέλος
ΝΙCOLAS ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑ ?
ΝικόλαςΝέο Μέλος
Οχι φίλε μου Beyond δεν είμαι από την αρχαία ολυμπία,αλλά πιστεύω ότι αντιπρωσοπεύει όλους τους Έλληνες αυτός ο τόπος.