- Ο ΔΙΑΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
quote:
Αυτή η τσογλανιά των αρχαιογκάγκα είναι άλλο πράγμα, σίγουρα παρμένο από την περιβόητη σελίδα του χελλενικ-ρελιτζιον-τζιαρ, εκεί που λέει "πάντα επίθεση".Μετά από τέτοια κοτσάνα, αναγκάζομαι να εισακούσω την επίκληση του Telxinas, να σας αφήσω να περιμένετε τον "Δία", με την ησυχία σας...
Δεν ξαναφτύνω αίμα να σας κάνω να πείτε τη "συγνώμη" που μάλλον πρέπει να πείτε, κάντε και κάτι για την αυτοβελτίωση σας μόνοι σας, όχι όλα με το ζόρι.
Μην ανησυχείς Kynikos αγόρι μου και μήν εξάπτεσαι στην αμαρτωλή σπηλιά σου.
Αυτοβελτιωμένε μου Kynikos. Τον κεραυνό του Δία θα το φας στο κεφάλι όσες άμυνες κι`αν αναπτύσσεις.
Αυτοβελτίωση λοιπόν εναντίον Διός.
Αυτοβελτιώσου λοιπόν φιλαράκο όσο σε παίρνει .
Cargo autobelτiosis στον θλιβερό σου τομέα.
Ρε τί απάτη έχει πέσει σ`αυτόν τον πλανήτη;
quote:Η χρήση της λέξης είναι του Αρχικού Συγγραφέα του παρόντος θέματος. (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5504&whichpage=3)
Αυτοβελτίωση
Οπότε τον λόγο μάλλον τον έχει αυτός (ο PhoenixGR) για την ακριβή σχέση του "Δία" και της "Αυτοβελτίωσης".
k
ΥΓ. Όσο για τον κεραυνό που θα φάω στο κεφάλι, είχα κάποτε έναν φίλο Χριστιανό, που μου έλεγε ακριβώς το ίδιο. Και αυτός, επίσης, ακόμα περιμένει. Πάνε καμμια δεκαρια χρόνια τώρα...
Edited by - kynikos on 31/01/2005 04:09:18
Μπορεί προσωπικά εσύ να θεωρείς τους ανθρώπους που δεν ασπάζονται τα ίδια με εσένα χαζούς ή οτιδήποτε άλλο, όμως η τακτική σου αυτή δεν κάνει καλό.
Δεν θέλω να το παίξω moderator, όμως σαν χρήστης δεν μπορώ να παρακολουθήσω τα θέματα στα οποία απαντάς εσύ!

Επιχείρησης Γης Μαδειάμ (Μην κάνεις κλικ!)
Telxinas - Καθαρισμοί Χαλιών
Κάνε λίγο υπομονή.
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο της αντιπαράθεσης. Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν πια είναι η πατρώα θρησκεία τους. Είναι κακό αυτό; Ο phoenixGR αν μας λέει την αλήθεια, κάνει προσπάθεια να δημιουργήσει μια ταινία για την προβολή της αλήθειας γύρω απο αυτό το θέμα.
Ο Έλληνας κάποια στιγμή πρέπει να μάθει πως του επιβλήθηκε σαν θρησκεία ενας εβραϊκός μύθος. Όλοι μας ή σχεδόν όλοι γίναμε χριστιανοί ορθόδοξοι χωρίς να είναι η επιλογή μας. Βαφτιστήκαμε χωρίς να μας ρωτήσουν αν το επιθυμούμε μιας και είμασταν βρέφοι. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει σε οτι θέλει αρκεί να το έχει επιλέξει ο ίδιος

I 'm Big in Japan!!
quote:Και γι αυτό νομίζω οτι δεν έχουμε ποτέ τσακωθεί!
Kynikos, δεν θέλω να τσακωθούμε ούτε τίποτα.
Η κάνω λάθος, Telxinas;
Τσακωθήκαμε ποτέ, και δεν το θυμάμαι;
Με ένα σωρό κόσμο που έχει διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις από εμένα συζητάω μια χαρά, και όχι μόνο υπάρχει σεβασμός, αλλά τολμώ να πώ και ευχαρίστηση!!
Τώρα, αν σε μερικούς φανατικούς προκαλώ αντίδραση, τί να κάνουμε, δεν φταίω εγώ ο έρμος, ίσως πρέπει να ξανασκεφτούν τον λόγο που είναι στο esoterica.
Πάντως, δεν νομίζω να μετράει η εκφώνηση εθνικιστικού κυρήγματος...
Πάσει περιπτώσει, ας συνεχίσει το θέμα...
Λοιπόν λέγατε: Επιστρέφει ο Δίας.
- Τι σημαίνει πρακτικα αυτό για εμάς; (κατα την γνώμη σας, πάντα)
Έχω δηλώσει πολλάκις οτι ελάχιστη διαφορά - σχεδόν καμμία - βλέπω μεταξύ την ιδέα "Δίας" και την ιδέα "Γιαχβέ".
- Δεν επιτρέπεται να ρωτάω ποιά είναι η διαφορά;
Αν οι άλλοι βγάζουν σπυράκια με αυτήν την ερώτηση, μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να προτείνω μια καλή δερματολογική αλοιφή;
Αυτά...
k
quote:Η ιδέα οτι ο Έλληνας (ή στο φινάλε οποιοσδήποτε λαός) έχει "πατρώα" θρησκεία είναι μάλλον αστήρικτη και αφελής.
Οι Έλληνες πρέπει να μάθουν πια είναι η πατρώα θρησκεία τους.
Ακόμα και στην αρχαιότητα η θρησκεία έπαιρνε ένα καρο μορφές.
Η θρησκεία (σαν λατρεία) είναι μορφή που εκφράζει το εσωτερικό αίσθημα και πιστεύω του ανθρώπου, και γι αυτό μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή.
Οι φανατικοί και οι φουνταμενταλιστές λένε: "Μόνο έτσι, και όχι αλλοιώς", και τότε έχουμε τα φαινόμενα θρησκεία-καταπίεση, θρησκεία-πολιτικη, θρησκεία-ταλιμπάν, θρησκεία-ιερα_εξεταση, θρησκεία-τσίρκα&λιοντάρια...
Δεν διαφέρει λοιπόν και πολύ από την μόδα, δεν φαντάζομαι να πιστεύεις οτι υπάρχει και "πατρώα μόδα".
Αν δεν σου αρέσουν οι αναλύσεις μου (που δεν νομίζω οτι θα σου αρέσουν - θα σου θυμήσω πχ, οτι για κάθε δενδρογαλιά που έχεις σκοτώσει, έχεις διαπράξει το αμάρτημα της ασέβειας προς τον Ασκληπιό, αρκετά σοβαρή υπόθεση, από ο,τι ακούω) διάβασε τουλάχιστον τo post του Ramoglou εδώ
Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να έχει ανάγκη κάποια θρησκεία που να τον φανατίζει περισσότερο...
Αυτή είναι η διαφορά μας.
k
ΥΓ. Εδώ που τα λέμε, Loco μου, ο αταβιστικός φόβος των φιδιών είναι ιουδαιοχριστιανικό κατάλοιπο, από τον κήπο της Εδέμ μάλιστα. Ο Γιαχβέ δεν καταριέται το φίδι - αν θυμάμαι σωστά - να δαγκώνει τον άνθρωπο, και αυτός να του λειώνει το κεφάλι με κούτσουρο; Οι παγανιστές δεν είχαν τέτοια κολλήματα από ότι ξέρω.
Μήπως Loco, πίσω από τον "πατρώο" θρησκευτικό στόμφο κρύβεται ένα αταβιστικό χριστιανούτσι; Μήπως, όπως επιμένω, πίσω από τον "Δία" κρύβεται ο "Γιαχβέ";;
Αλλαξε ο Μανωλιός, έβαλε τη βράκα του αλλοιώς, που λέει και ο λαός.
Edited by - kynikos on 31/01/2005 12:01:55
quote:
Η ιδέα οτι ο Έλληνας (ή στο φινάλε οποιοσδήποτε λαός) έχει "πατρώα" θρησκεία είναι μάλλον αστήρικτη και αφελής.
Κυνικέ αφού αντιλαμβάνεσαι τι εννοώ γιατί παίζουμε με τις λέξεις;
quote:
Αν δεν σου αρέσουν οι αναλύσεις μου (που δεν νομίζω οτι θα σου αρέσουν
Γιατί ρε Κυνικέ αφού ξέρεις οτι λατρεύω τις αναλύσεις σου.
quote:
θα σου θυμήσω πχ, οτι για κάθε δενδρογαλιά που έχεις σκοτώσει, έχεις διαπράξει το αμάρτημα της ασέβειας προς τον Ασκληπιό, αρκετά σοβαρή υπόθεση, από ο,τι ακούω
Αυτό ειλικρινά δεν το γνώριζα.
quote:
Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος σήμερα που να έχει ανάγκη κάποια θρησκεία που να τον φανατίζει περισσότερο...
Αυτό είναι αλήθεια. Δεν είναι όμως κακό να γνωρίζουμε ποιά ήταν η θρησκεία των προγόνων μας.

I 'm Big in Japan!!
Edited by - Loco on 31/01/2005 11:48:18
Με πρόλαβες. Έβαλα και ένα υστερόγραφο στο προηγούμενο μου μύνημα, φαντάζομαι θα το είδες.
k