ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

geo19805 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
geo1980Νέο Μέλος
31/12/2002, 10:14:51
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ, Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΕΛΑΒΕ ΧΩΡΑ ΤΟ 490 π.Χ.Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ 2 ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΗΤΑΝ ΧΑΩΔΗΣ.ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 10.000, ΜΑΖΙ ΜΕ ΛΙΓΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ, ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΠΛΑΤΑΙΕΙΣ, ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 600-1.000.ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ 60.000!ΠΟΛΛΟΙ ΑΡΧΑΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 60.000 Η ΚΑΙ 100.000!ΒΕΒΑΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΚΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ.ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝ-ΙΚΟ ΣΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΕΞΗ, ΤΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.ΑΛΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΣΜΑ(ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ), ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΕΜΟΥΣΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ!ΤΟ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΓΟ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΜΙΑ ΕΧΕΤΛΗ, ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΟΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΡΙΖΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ.ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΕΧΕΤΛΟ.ΑΥΤΟΣ ΦΟΡΟΥΣΕ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΝΟΠΛΙΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣ ΑΓΝΩΣΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ-ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ-ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΕΝΑ ΣΚΙΤΣΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΧΕΤΛΟΥ.ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΜΕ ΣΚΑΦΑΝΔΡΟ!ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ:ΕΙΧΑΝΕ ΔΕΧΤΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΑΘΛΟ?ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΕΧΕΤΛΟΣ?ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΘΗΣΕΑ?ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ.

beetlejuiceΜέλος
31/12/2002, 15:47:49
File epeidh tyxainei na eimai melos omadas sto diadyktio pou asxoleitai me ta metafysika fainomena sou proteinw na diavaseis to ar8ro mas "oi agnwstes ptyxes ths maxhs tou mara8wna" sto site ths Gateway Team www.metafysiko.cjb.net

GATEWAY TEAM: www.metafysiko.cjb.net

geo1980Νέο Μέλος
02/01/2003, 09:54:47
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ.ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΗΔΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ!

VIP_IerolohitisΝέο Μέλος
19/01/2003, 03:04:03
Παιδιά καλό το θέμα και πολύ περιέργο. Είναι κρίμα που στα σχολειά μας δεν μας μαθαίνουν τις λεπτομέρειες αλλά όσα θέλουν αυτοί(άσχετο αλλά ήθελα να ρίξω σπόντα για το σύστημα παιδείας μας που είναι απαράδεκτο). Δεν ξέρω πολλά για αυτό το θέμα αλλά θέλω να αναφέρω για ένα περιστατικό που έγινε κατά την διάρκεια των Περσικών πολέμων. Στα κείμενα δύο μεγάλων αρχαίων Ελλήνων (χτυπάω το κεφάλι μου να θυμιθώ ποιοι είναι αλλά δεν μπορώ) που αναφέρονται τα εξής: Κατά την διάρκεια της ναυμαχίας της Σαλαμίνας ξέρουμε ότι ήταν οι Έλληνες από την πλευρά της Αίγινας και οι Πέρσες από την άλλη. Τα κείμενα λένε ότι καθώς ο βασιλιάς των Περσών παρακολουθούσε την ναυμαχία είδε από παραλία της Αίγινας να σηκώνεται σύννεφο μεγάλο και να ακούγεται θόρυβος μεγάλος σαν να ήταν 30000 άνθρωποι και φώναζαν όλοι μαζί. Έπειτα το σύννεφο αυτό σηκωνώταν στον ουρανό και έπεφτε στα Περσικά πλοία και τα κατάστρεφε.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά όταν το άκουσα αυτό έμεινα άφωνος. Σύννεφο που να σηκώνεται στον αέρα με μεγάλο θόρυβο και ύστερα να πέφτει στα πλοία των περσών και να τα δυαλύει. Παράξενο. Μπορεί οι αρχαίοι να κατήχαν πολύ ανώτερη τεχνολογία και από εμάς ακόμα η οποία να χάθηκε λόγο κάποιων πολέμων;

radamanthisΝέο Μέλος
20/01/2003, 09:33:52
Φιλε ΙΕρολοχιτη,
ειναι πλεον ευρεως γνωστο οτι οι αρχαιοι Ελληνεσ κατειχαν τεχνολογια πολυ πιο εξελιγμενη ακομη κι απο την σημερινη.
Παρομοια περιστατικα δεν εχουν αναφερθει μονο για τη μαχη του Μαραθωνα και τη ναυμαχια τησ ΣΑλαμινας αλλα και για αλλες μαχες των Ελληνων με τους βαρβαρους περισσοτερο ή λιγοτερο γνωστες.
Σε πολλες απο αυτες γινεται λογος οτι καποιος απο τους 12 Θεους επερνε μερος στις μαχες στο πλευρο των Ελληνων.Αυτο κατα τη γνωμη μου δεν ειναι ουτοπικη αποψη.
Αυτοι οι "12" δεν ήταν ΘΕοι και λανθασμενα ονομαζονται ετσι.Ειναι οι 12 Γενάρχες των Ελληνων, ανθρωποι δηλ κι αυτοι αλλα με εξελιγμενεσ υπερφυσικες ικανοτητες.Ενας ηταν ο Θεος για τους αρχαιους Ελληνες και 12 οι Γεναρχες της Φυλης μας.
Βεβαια το θεμα μπορει να παρει αλλη τροπη αν βαλουμε στη συζητηση αυτη και τα περι Ομαδος Εψιλον.Ας το αφησουμε ομως..
Ετσι οι Γεναρχες αυτοι που βεβαιως δε ζουσαν μονο 70 ή 80 ή 90 χρονια
όπως οι κοινοι θνητοι,βοηθουσαν σε κρισιμες παντα στιγμες τα ελληνικα στρατευματα ετσι ωστε να διασωθει η ελευθερια και η αειπαρξια των Ελληνων.Ποτε δεν παρεμβεναν σε μαχες μεταξυ ελληνικων φυλων, παρα μονο σε μαχες με βαρβαρους οι οποιοι ηταν και ο σοβαροτερος κυνδυνος.
Ελπιζω να διαφωτισα καπως την κατασταση.
Με εκτιμιση,Ραδαμανθυς

"ΟΥΚ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ"