ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αιχμηρά Χρήσιμα Αντικείμενα... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Αιχμηρά Χρήσιμα Αντικείμενα... - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

Avallon30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
AmpereΜέλος
25/05/2005, 19:06:54
Δεν θέλω να θίξω τον Χ ή εσάς, αλλά κρίνοντας από τα στοιχεία που παραθέτετε, (αφού μόνον αυτά μου είναι διαθέσιμα), τίποτα δεν αποκλείει (το αντίθετο μάλιστα) το προφανέστερο ενδεχόμενο, τα αντικείμενα να τα «εμφανίζει» εκεί που εμφανίζονται ο ίδιος ο Χ και μάλιστα όχι απαραίτητα χρησιμοποιώντας κάποιες ιδιαίτερες μεταφυσικές δυνάμεις …

Γράφετε:

quote:
το μόνο που χρειαζόταν ήταν να τα έχει δει κάποια στιγμή, κάπου και μετά από μερικές ώρες ή μέρες του έρχονταν... αν τα επέστρεφε στους ιδιοκτήτες τους, αυτά έβρισκαν πάλι το δρόμο τους πίσω στο σπίτι του... ξανά και ξανά... έτσι αγόρασε το χρηματοκιβώτιο και τα κλείδωνε εκεί...

-Το ότι τα «αντικείμενα» επέστρεφαν «ξανά και ξανά» το έχετε διαπιστώσει και εσείς ή βασίζεστε σε όσα σας είπε ο Χ;

-Έχετε διασταυρώσει με κάποιους από τους ιδιοκτήτες των αντικειμένων την επανειλημμένη τους επιστροφή και επανεμφάνιση;

-Το ξυραφάκι που βρέθηκε καρφωμένο στο πακέτο των τσιγάρων, πού και πότε το είχε πρωτοδεί ο Χ; Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του;

-Αν το ξυραφάκι αυτό το δώσετε σε κάποιον που να μην τον ξέρει ο Χ ή τέλος πάντων το φυλάξετε κάπου που να μην γνωρίζει και να μην είναι δυνατόν να έχει πρόσβαση ο Χ, περιμένετε ότι θα «εμφανιστεί» και πάλι; Γιατί δεν δοκιμάζετε;

Γράφετε:

quote:
ο Χ έβαλε τον μπαλτά μέσα σε μια σακούλα και τον άφησε στην πόρτα του μαγαζιού αργά το επόμενο βράδυ από την ανακάλυψη του... ο μπαλτάς επέστρεψε στον Χ δύο μέρες αργότερα...

-Συνόδευε κάποιος τον Χ όταν επέστρεφε τον μπαλτά; Τι είναι αυτό που σας έπεισε πως τα πράγματα έγιναν έτσι όπως τα εξιστόρησε;

Γράφετε:

quote:
Δεν είχα φύγει ούτε λεπτό από το δωμάτιο και αν ο Χ το είχε καρφώσει σίγουρα θα τον είχα δει...

και…
quote:
τουλάχιστον στις περιπτώσεις* που εγώ ήμουν παρούσα, τα αντικείμενα εμφανιζόντουσαν χωρίς ο ίδιος να έχει απομακρυνθεί από τον χώρο που καθόμασταν...

Το ότι δεν αντιληφθήκατε να κάνει κάτι δεν είναι οπωσδήποτε ικανή απόδειξη πως δεν το έκανε. (Σκεφθείτε πόσα «απίστευτα» μπορεί να κάνει ένας ταχυδακτυλουργός μπροστά στα μάτια μας). Το μόνο γεγονός που προκύπτει από όσα γράφετε είναι ότι ο Χ, ήταν φυσικά παρών όταν συνέβησαν οι «εμφανίσεις» των αντικειμένων.

*Θα μπορούσατε αλήθεια, να αναφερθείτε αναλυτικότερα σε κάποιες από αυτές τις άλλες περιπτώσεις; Ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες αυτών των αντικειμένων που εμφανίστηκαν; Δοκιμάσατε να επιστρέψετε εσείς κάποια από αυτά ή απλώς να τα απομακρύνετε από τον Χ; Αν το κάνατε, τα «είδατε» να επιστρέφουν;

Αν πάντως εσείς -γνωρίζοντας περισσότερα δεδομένα- έχετε πειστεί ότι ο Χ απλά

quote:
δέχεται επίθεση… μόνο και μόνο γιατί έχει διαλέξει να περπατάει το δρόμο του φωτός...

Έχετε απαντήσει στα πιο κάτω;
-Είναι ο Χ ο μοναδικός που «περπατάει το δρόμο του φωτός»;
-Τι το ιδιαίτερο έχει ο Χ ώστε να ελκύει τις επιβουλές του οποιουδήποτε και μάλιστα εκφρασμένες με αυτόν τον τρόπο;
-Απειλεί κάποιον / κάποιους ώστε να θέλουν να τον βλάψουν ; Με ποιον τρόπο;
-Έχει «αγγίξει» κάποια περίεργα «πεδία» με αποτέλεσμα να εγείρει την μήνη κάποιου /κάποιων;
-Μήπως η «επίθεση» δεν είναι προσωπική αλλά απλώς ο Χ έχει αφήσει κάποια «ανοιχτή πόρτα», την οποία συμπτωματικά ανακάλυψαν και από την οποία βρίσκουν πρόσβαση και δυνατότητα εκδήλωσης στην πραγματικότητά του, κάποιες, ας πούμε, άγνωστες δυνάμεις;
-Πρόκειται για κάτι «κακό» που (μόνο και μόνο επειδή είναι «κακό») απειλεί κάτι «καλό» (μόνο και μόνο γιατί είναι «καλό») ή μήπως πρόκειται για τα αποτελέσματα κάποιων αιτιών που ξεκινούν από τον Χ και καταλήγουν σε αυτόν;

Τα πιο πάνω τα έγραψα με πρόθεση να βοηθήσουν. Αν δεν το κάνουν, παρακαλώ, απλώς αγνοήστε τα.

Προσοχή στην Προσοχή
25/05/2005, 20:23:18
Καλησπέρα,

αγαπητή ampere,

quote:
Δεν θέλω να θίξω τον Χ ή εσάς, αλλά κρίνοντας από τα στοιχεία που παραθέτετε, (αφού μόνον αυτά μου είναι διαθέσιμα), τίποτα δεν αποκλείει (το αντίθετο μάλιστα) το προφανέστερο ενδεχόμενο, τα αντικείμενα να τα «εμφανίζει» εκεί που εμφανίζονται ο ίδιος ο Χ και μάλιστα όχι απαραίτητα χρησιμοποιώντας κάποιες ιδιαίτερες μεταφυσικές δυνάμεις …

πράγματι, τίποτα δεν αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, αλλά και τίποτα δεν συνηγορεί ντε και καλά στις ταχυδακτυλουργικές ικανότητες του Χ...

σε αυτή την περίπτωση, "εμπόδια" που έβαλα χωρίς να το γνωρίζουν ο Χ ή η Mantis δεν θα είχαν δουλέψει...

quote:
Το ότι δεν αντιληφθήκατε να κάνει κάτι δεν είναι οπωσδήποτε ικανή απόδειξη πως δεν το έκανε. (Σκεφθείτε πόσα «απίστευτα» μπορεί να κάνει ένας ταχυδακτυλουργός μπροστά στα μάτια μας). Το μόνο γεγονός που προκύπτει από όσα γράφετε είναι ότι ο Χ, ήταν φυσικά παρών όταν συνέβησαν οι «εμφανίσεις» των αντικειμένων.

και εδώ καμμία αντίρρηση,
μόνο που κάποιες στιγμές το αν έχει κάποιος αξιοπιστία στα λεγόμενα του ή όχι κρίνεται από τη συνολική του συμπεριφορά... και μ'αυτό το σκεπτικό κι εμείς συζητάμε σοβαρά αυτό το θέμα ως προς τον Χ...
μην ξεχνάμε πως συζητώντας για έναν κόσμο "αθέατο" δεν μπορούμε στην τελική να αποδείξουμε πλήρως τίποτα...

όσο για την επιστροφή των αντικειμένων σε καποιες ήμουν παρούσα σε κάποιες άλλες όχι
και η διασταύρωση με τους ιδιοκτήτες των αντικειμένων είναι πάντα μία λίγο περίεργη υπόθεση...
απ' την μία, αν το αντικείμενο είναι χαμηλής αξίας ο αρχικός ιδιοκτήτης τους ούτε καν αντιλαμβάνεται την απουσία του
απ' την άλλη, για αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας (ακόμα και χρηστικής, όπως ο μπαλτάς για τον χασάπη)άντε να ανοίξεις τέτοια κουβέντα χωρίς να κατηγορηθείς για κλοπή...
περπατάει κανείς στην κόψη του ξυραφιού σ'αυτά τα θέματα... (κόψη είπα? ωχ! κι άλλα αιχμηρά...)

quote:
-Είναι ο Χ ο μοναδικός που «περπατάει το δρόμο του φωτός»;
-Τι το ιδιαίτερο έχει ο Χ ώστε να ελκύει τις επιβουλές του οποιουδήποτε και μάλιστα εκφρασμένες με αυτόν τον τρόπο;
-Έχει «αγγίξει» κάποια περίεργα «πεδία» με αποτέλεσμα να εγείρει την μήνη κάποιου /κάποιων;
-Μήπως η «επίθεση» δεν είναι προσωπική αλλά απλώς ο Χ έχει αφήσει κάποια «ανοιχτή πόρτα», την οποία συμπτωματικά ανακάλυψαν και από την οποία βρίσκουν πρόσβαση και δυνατότητα εκδήλωσης στην πραγματικότητά του, κάποιες, ας πούμε, άγνωστες δυνάμεις;
-Πρόκειται για κάτι «κακό» που (μόνο και μόνο επειδή είναι «κακό») απειλεί κάτι «καλό» (μόνο και μόνο γιατί είναι «καλό») ή μήπως πρόκειται για τα αποτελέσματα κάποιων αιτιών που ξεκινούν από τον Χ και καταλήγουν σε αυτόν;

* όχι δεν είναι
* είναι συνειδητός στον δρόμο που ακολουθεί
* εδώ παραπέμπω στην ψηφιακή μου υπογραφή
* ναι, αν είναι περίεργο πεδίο η καθαρή συνείδηση
* σ'αυτό συμφωνώ εν μέρει, σίγουρα κάποια πόρτα μένει αφύλαχτη
για να έχουμε εκδήλωση φαινομένων...
* λίγο είναι να υπάρχει συνειδητά φορέας του καλού?

quote:
Τα πιο πάνω τα έγραψα με πρόθεση να βοηθήσουν.

Το γνωρίζουμε και ευχαριστούμε πολύ για τις σκέψεις σου
είναι πολύ χρήσιμο να μπορεί κανείς να λειτουργεί σαν δικηγόρος του διαβόλου, γιατί βοηθάει στο ξεκαθάρισμα άχρηστων πληροφοριών...

και πάλι ευχαριστούμε πολύ

Galadriel

πολλές φορές το Φως είναι
πιο απειλητικό απ' το σκοτάδι

scar_faceΜέλος
25/05/2005, 21:11:24
Αγαπητή mantis ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Να συνεχίσω τώρα τον συλλογισμό των ερωτήσεών μου.
Όπως είπες τα παλαιά αντικείμενα έμειναν στο χρηματοκιβώτιο κατά το διάστημα που ο Χ ήταν στο σπίτι σου.
Άρα τα αντικείμενα εμφανίζονται και παραμένουν σε χώρο ιδιοκτησίας του Χ.
Αλλά μας είπες πως και στο σπίτι σου εμφανίστηκαν αντικείμενα. Φαντάζομαι πως τα αντικείμενα αυτά πήγαν στο χρηματοκιβώτιο μαζί με τα άλλα.
Αρα συμπεραίνουμε πως τα αντικείμενα εμφανίζονται όπου είναι ο Χ και παραμένουν σε μέρος ιδιοκτησίας του Χ.
Θα σας πρότεινα, σε επόμενη παρουσία αντικειμένου, να το φυλάξετε στο μέρος που εμφανίστηκε.
Αν για παράδειγμα εμφανιστεί στο σπίτι σου και το κρατήσεις εκεί, θα εμφανιστεί, αφού φύγει ο Χ από εκεί, στο σπίτι του Χ?

Επίσης περιμένουμε νέα σας, φωτογραφίες π.χ. από τα ίχνη αν ξαναεμφανιστούν.

The love is like a ball. Ul c
.|.
25/05/2005, 21:13:15
Kαι μια ακόμη ερώτηση...
Ο κύριος Χ όταν ζούσε στο σπίτι του που άρχισαν να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα ζούσε μόνος του?

quote:
λίγο είναι να υπάρχει συνειδητά φορέας του καλού?

Οτι πιο γελοίο έχω ακούσει...

"Vivere pericolosamente και Κινδύνευε φρονίμως..."
who knowsΜέλος
26/05/2005, 00:31:34
[Είναι ο Χ ο μοναδικός που «περπατάει το δρόμο του φωτός»;
-Έχει «αγγίξει» κάποια περίεργα «πεδία» με αποτέλεσμα να εγείρει την μήνη κάποιου /κάποιων; ]
έλα μ ντε.......

Έχω ξαναρωτήσει αλλά δεν πήρα απάντηση..
Μήπως δεν ξέρουμε αρκετά για το παρελθόν του χ??
Έχω την αίσθηση.. (έχουμε και χαρίσματα..) ότι η απάντηση κρύβεται εκεί...
ΚΑΙ όταν λέω παρελθόν ΤΟ ΠΑΩ στις σχέσεις του με τα ΄΄παράξενα΄΄ ..
Είμαι σίγουρη... (η διαίσθηση μου τουλάχιστον..) ότι έχει ασχοληθεί αρκετά με αυτά....
Ε???

never say never **

26/05/2005, 02:07:23

quote:

Ampere:

...ή μήπως πρόκειται για τα αποτελέσματα κάποιων αιτιών που ξεκινούν από τον Χ και καταλήγουν σε αυτόν;

αυτο ειναι το ποϊντ!

δεν υπαρχει φαινομενο ανεξαρτητο απ τον παρατηρητη!

.

.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν www.johnniebegood.gr

26/05/2005, 08:24:36
Πολύ καλημέρα σε όλους ,

για να δούμε τώρα...

quote:
δεν υπαρχει φαινομενο ανεξαρτητο απ τον παρατηρητη!

αυτό αγαπητέ jonniebegood, είναι μία αλήθεια την οποία δέχεται και η επιστήμη της φυσικής με την αρχή της απροσδιοριστίας...

όμως μια και εδώ κάνουμε μια συζήτηση γύρω απ' το συγκεκριμένο θέμα, θα ήθελα να το αναλύσεις λίγο ως προς το πως πιστεύεις, ότι αυτό εφαρμόζεται στην περίπτωση του Χ.... με την ανάλυση αυτή θα βοηθηθούμε όλοι να συνεχίσουμε την συζήτηση...

quote:
Μήπως δεν ξέρουμε αρκετά για το παρελθόν του χ??
Έχω την αίσθηση.. (έχουμε και χαρίσματα..) ότι η απάντηση κρύβεται εκεί...
ΚΑΙ όταν λέω παρελθόν ΤΟ ΠΑΩ στις σχέσεις του με τα ΄΄παράξενα΄΄ ..

αγαπητή who knows, όσοι ασχολούνται για καιρό με την μελέτη και αναζήτηση του εσωτερικού δρόμου, κάποια στιγμή συναντούν κι αυτό που ονομάζουμε "παράξενο", όμως όσο προχωράει κανείς σ'αυτό τον δρόμο της αναζήτησης όλο και λιγότερο "παράξενα" του φαίνονται αυτά...
βέβαια, όπως καταλαβαίνεις, δεν είναι δυνατόν ο Χ να ξεδιπλώσει δημόσια όλη του την ζωή ...
αν, όμως, έχεις κάτι πιο συγκεκριμένο κατά νου, ίσως θα μπορούσαμε να το ψάξουμε και να το συζητήσουμε μαζί του και ίσως και να το δημοσιοποιήσουμε... έχω ξαναπεί ότι προσπαθούμε να αποφύγουμε να γίνει ο Χ ατραξιόν του τσίρκου, και θα παρακαλούσα να βοηθήσουμε όλοι σ'αυτό

quote:
Ο κύριος Χ όταν ζούσε στο σπίτι του που άρχισαν να συμβαίνουν αυτά τα φαινόμενα ζούσε μόνος του?

καλή μου avallon, ναι ζούσε μόνος του... υπήρχε η σχέση που προαναφέραμε, αλλά δεν συγκατοικούσε με την κοπέλλα...

quote:
Οτι πιο γελοίο έχω ακούσει...

ό,τι πεις...

αφήνω τα υπόλοιπα στην Mantis

Galadriel

AmpereΜέλος
26/05/2005, 11:21:51
Αγαπητή galadriel,
χαίρομαι που χρησίμεψα, έστω και ως δικηγόρος του διαβόλου.

Θα ήθελα πάντως να επιμείνω (κατ’ εντολή του «πελάτη» μου) στο να δοκιμάσετε να απομακρύνετε κάποιο από τα αντικείμενα που επιμένουν να «επιστρέφουν», σε τόπο που να μην γνωρίζει και να μην έχει πρόσβαση ο Χ.

Αν παρόλα αυτά, το αντικείμενο «επανεμφανιστεί» θα έχετε, νομίζω, ισχυρότατη απόδειξη πως πρόκειται για μεταφυσικό φαινόμενο που προέρχεται από άλλη «πηγή» πέραν του Χ. Διαφορετικά…

Υ.Γ.
είμαι ο Ampere (…τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως τουναντίον)

Προσοχή στην Προσοχή
26/05/2005, 13:48:35
Ουπς! δυό φορές το ίδιο λάθος...!!!!
την ειλικρινή μου συγνώμη αγαπητέ ampere...

όπως το λες, είναι μια πολύ καλή πρόταση αυτή και θα φροντίσω να την
συζητήσουμε με τους υπόλοιπους ( mantis και Χ)

τελικά, αν αποδειχτεί αυτό το "διαφορετικά ..." για μένα τουλάχιστον
θα είναι μία πολύ ανακουφιστική εξήγηση...

όχι τόσο γιατί αμφισβητώ την ύπαρξη όλων των υπόλοιπων που συζητάμε,
αλλά κυρίως γιατί, στην αντίθετη περίπτωση, δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα,
στην αντιμετώπιση του φαινομένου...

ελπίζω λοιπόν, να είναι μόνο ένα "αστείο" και στο τέλος να γελάσουμε όλοι μ'αυτό...

γιατί μέχρι τώρα κάθε άλλο...

καλό μεσημέρι
Galadriel

who knowsΜέλος
26/05/2005, 23:35:20
galadriel..
Επειδή δεν τα κατέχω καλά θα τα πω όπως τα φαντάζομαι..
επικλήσεις,μυστικές οργανώσεις και τέτοια σχετικά...

never say never **