- Ένας τρόπος... (Πνευματική Αναγέννηση) - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
Αλήθεια μπορεί κάποιος να μου δίξει μια οδό, όχι μέση μα ευθεία, αυτή που οδηγεί μονομιάς στο ζητούμενο την θέωση η την εξημέρωση του πνεύματος?
Άνοιξα το topic για να υποδίξει ο καθένας τρόπους για να επιτύχουμε το ζητούμενο. Ίσως η αληθεια να είναι οτι εκτός απο τον πλούτο γνωσης του forum, το επίπεδο πνευματικής μου κατάστασης είναι ακόμα περιορσμένο...
the trouth is inside
Ο δρομος κατα προτιμηση να μην εχει και φαναρια για να φτασεις πιο γρηγορα??![]()
Ο καθενας μας εχει ερθει σε αυτη την ζωη για να αποκομισει καποια πραγματα. Το τι θα παρει σαν μαθημα το εχει ηδη προεπιλεξει η ψυχη μας, και εγκειται σε μας να δημιουργησουμε τις καταστασεις για να υπαρξουν αυτα τα μαθηματα (προσωπικη μου αποψη)
Η δημιουργια λοιπον των καταστασεων αυτων, ειναι ο δρομος που διανυει ο καθενας μας, ενας δρομος μοναχικος. Μια ατραπος επιλεγμενη αυστηρα προσωπικα - κανεις αλλος παρα μονο ο εαυτος σου και η ψυχη σου θα σου δειξουν την οδο που θα πρεπει να ακολουθησεις!
Τι ακριβως εννοουμε οταν λεμε "δρομο"? Ολες τις καταστασεις, μεσα απο τις οποιες θα αποκτησεις εμπειριες και κατα συνεπεια γνωση. Οι κινησεις που θα κανεις εσυ συνειδητα (και μη μερικες φορες) για να μαθεις ολο και περισσοτερα. Ενα βιβλιο που θα διαβασεις, μια ιστοσελιδα που θα ψαξεις, μια συζητηση που θα κανεις...η γνωση ειναι παντου! Και σε τελος της μερας, εσυ εισαι αυτος, που θα πρεπει να φιλτραρεις τα οσα εμαθες, τα οσα ακουσες για να καταληξεις πιο απο ολα αυτα πρεπει να αφησεις η πρεπει να κρατησεις μαζι σου σαν εφοδιο οσο θα κανεις τα δικα σου βηματα στην δικη σου ατραπο ![]()
Ελπιζω να σε βοηθησα λιγουλακι
Strike like lightning and leave the thunder to those that like loud noises.
ποσα λαθη-παθηματα εχεις αποφυγει?
ποσο ανοιχτη εχεις την καρδια σου?
ποσες σκεψεις κανεις το 24ωρο?
ποσα δεχεσαι να λαβεις και ποσα να προσφερεις?
ποσο πονο κουβαλας στην ψυχη σου ?
ποσο καιρο ειναι η μοναξια μερος της ζωης σου?
ποση αγαπη νιωθεις για το ολο?
στα υπολοιπα εχετε ηδη πανεμορφα αναφερθει:)
δεν υπαρχει ευκολος δρομος ,υπαρχει ενα μονοπατι με πολλες διακλαδωσεις ,η καθε διακλαδωση ειναι μια εμπειρια-ενας πονος-μια χαρα -ζωη-γνωση-μια συνθεση μια μελωδια,που αλλες φορες ειναι στεναχωρη,αλλες χαρουμενη.
η καθε διακλαδωση ομως εχει να προσφερει,μαζευε εμπειριες-γνωση-γεμιζε τα κενα σιγα σιγα και η ελπιδα σε περιμενει στο τελος του μονοπατιου που ηδη εχεις μπει και διαβαινεις.
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας
τον φτιαχνει τον δρομο μονος του και να ευχεσαι να ειναι ο δρομος με πολλες στροφες και οχι ευθεις.
Χρειαζεται πολυς κοπος κι επιμονη προσπαθεια για να δουμε το ΦΩΣ...
εξασκησου καθημερινα,πειθαρχησε τον ευατο σου...δεν πρεπει να βιαζεσαι το ΤΑΞΙΔΙ ειναι το ζητουμενο ο ΔΡΟΜΟΣ στο τελος της διαδρομης ειμαι σιγουρη οτι θα εχεις βρει την θεωση αφου την ψαχνεις,ο θεος ειναι μεσα μας και γυρω μας αρκει να μπορουμε να τον δουμε...
ΗΡΘΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΜΨΗ ΠΑΩ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΛΑΜΨΗ...
ΟΜ
dsm
the trouth is inside