- Πεντάλφα: Ας μάθουν πριν σχολιάσουν...! - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Mystic TheoriesΝέο Μέλος
Επειδή δεν εχω ασχοληθεί καθόλου με το θέμα "Φ", μπορείτε να μου προτείνετε sites που να μπορέσω να ενημερωθώ σχετικά;

Όποιος ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να είναι δίπλα μου, ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ να είναι δίπλα μου!
faery_of_the_moonΝέο Μέλος
καλησπερα σε ολουσ!
η πενταλφα συμβολιζει την ενωση των 4 στοιχειων με το πνευμα και ο κυκλοσ τα ενωνει ολα μαζι σε 1.Απο πολυυυυυυυυυυυ παλια χρισημοποιηθηκε ωσ συμβολο μαγειασ και ετσι.πολυ προσφατα Ο Eliphas Levi ηταν αυτοσ που αντεσρεψε την 5-Α οταν εγραψε την σατανιστικη βιβλο.Η 5-Α στην ουσια χρησιμοποιουνταν παλια οπωσ τωρα χρησιμοποιουν τον σταυρο(μην ξεχνατε και οτι οι στανιστεσ εχουν "παρει" ωσ συμβολο τον αναποδο σταυρο).το χρισιμοποιουν ωσ συμβολο(η ορθια 5-Α) υγειασ χαρασ και προστασιασ.
αυτα εν συντομια για την 5-Α.αν θελετε μπορειτ να ψαξετε και στο site www.artofwise.gr εχει καποια ενδιαφεροντα θεματα.
φιλικα,
MESTERIA
η πενταλφα συμβολιζει την ενωση των 4 στοιχειων με το πνευμα και ο κυκλοσ τα ενωνει ολα μαζι σε 1.Απο πολυυυυυυυυυυυ παλια χρισημοποιηθηκε ωσ συμβολο μαγειασ και ετσι.πολυ προσφατα Ο Eliphas Levi ηταν αυτοσ που αντεσρεψε την 5-Α οταν εγραψε την σατανιστικη βιβλο.Η 5-Α στην ουσια χρησιμοποιουνταν παλια οπωσ τωρα χρησιμοποιουν τον σταυρο(μην ξεχνατε και οτι οι στανιστεσ εχουν "παρει" ωσ συμβολο τον αναποδο σταυρο).το χρισιμοποιουν ωσ συμβολο(η ορθια 5-Α) υγειασ χαρασ και προστασιασ.
αυτα εν συντομια για την 5-Α.αν θελετε μπορειτ να ψαξετε και στο site www.artofwise.gr εχει καποια ενδιαφεροντα θεματα.
φιλικα,
MESTERIA
if a man could pass through Paradise in a dream and have a flwower presented to him as a pledge that his soul had really been there and if he found tha flower in his hand when he awake-Aye,and what then?
Knight MIXAILΜέλος
Υπαρχει ενα πολυ καλο βιβλιο για αρχη
Ο ΧΡΥΣΟΣ ΛΟΓΟΣ
(η ιστορια του Φ του εκπληκτικοτερου αριθμου)
MARIO LIVIO
Knight ΜΙΧΑΗΛ

ΜηχανολόγοςΝέο Μέλος
Για την ακρίβεια ο κύκλος συμβολίζει την γη-ζωή-γυναίκα . Μην ξεχνάμε τον βιτρούβιο άνδρα του Ντα Βίντσι ο οποίος ειναι μέσα σε ένα κύκλο συμβολίζοντας την εξάρτηση της ζωής απο την γή και την γυναίκα ( θυληκό , το γίν και το γιάν σε διαφορετικό σχήμα ) . Οι ανατολικοί λαοί με κυριότερο εκφραστή αυτής της φιλοσοφίας τους κινέζους και τον μεγάλο δάσκαλο τους τον Κομφούκιο , πιστεύαν οτι όποιος μπορούσε να δαμάσει τα 5 αυτά στοιχεία , γη , νερό , αέρα , φωτιά , μέταλο μπορεί να δαμάσει και τον εαυτό του και να βρεί την αρμονία . Σχεδιασμένο ( κατα το μύθο ) το σύμβολο γιν-γιαν αποτελεί την ανατολική πεντάλφα . Απο την μία ο άνδρας ( τα στοιχεια της πεντάλφας ) και απο την άλλη η γυναίκα ( ο κύκλος ).
Και να μην ξεχάσουμε οτι μικροί τα αστεράκια τα χάρτινα τα κόβαμε τόσο καλά ( σχετικά ) διότι σχεδιάζαμε πεντάλφα επάνω τους . Πιστεύω οτι αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη σημερινή χρήση της . Ποίος δεν χαίρεται όταν , στην γιορτή του πατέρα η της μητέρας , δει στην ευχυτήρια κάρτα φτιαγμένη απο τα χέρια του παιδιού του αυτά τα αστεράκια . Ορισμένα πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν προορίζονται για μικρα ασήμαντα αλλα συνάμα τόσο σημαντικά πράγματα.
Και να μην ξεχάσουμε οτι μικροί τα αστεράκια τα χάρτινα τα κόβαμε τόσο καλά ( σχετικά ) διότι σχεδιάζαμε πεντάλφα επάνω τους . Πιστεύω οτι αυτή αποτελεί και την μεγαλύτερη σημερινή χρήση της . Ποίος δεν χαίρεται όταν , στην γιορτή του πατέρα η της μητέρας , δει στην ευχυτήρια κάρτα φτιαγμένη απο τα χέρια του παιδιού του αυτά τα αστεράκια . Ορισμένα πράγματα έχουν μεγαλύτερη αξία όταν προορίζονται για μικρα ασήμαντα αλλα συνάμα τόσο σημαντικά πράγματα.
Τα πάντα ρει δια ταύτο μη μου τους κύκλους ταρατε ( Η μηχανική είναι ελληνική εφεύρεση και μητέρα της φυσικης )