- ΛΕΥΚΗ ΜΑΓΕΙΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
"Σου παραθέτω καλή μου φίλη απόσπασμα απο το άρθρο σχετικά με το ΠΩΣ η ΜΙΑ και ΕΝΙΑΙΑ ΜΑΓΕΙΑ, κατέληξε σε ΔΥΟ..."
Μπορω να ρωτησω κατι?
Γιατι να υπαρχουν μονο 2 ειδη μαγειας?
Περα απο την μαωρη κ λευκη μαγεια δεν θα μπορουσε να υπαρξει και μια μαγεια σχετικα με τον χρονο?Που να εχει να κανει δηλαδη με το χρονο και το χωρο μονο?Και να μην εχει καμια σχεση ουτε με την μια ουτε με την αλλη μαγεια..
Παντα φιλικα,τζο
ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΓΕΙΕΣ.
ΑΝΑΛΟΓΟΣ ΠΩΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΒΓΕΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ. ΟΠΩΣ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ, Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ, Κ.Α.
η δηναμη της μαγειας ειναι μεγαλη
quote:
Μπορω να ρωτησω κατι?
Γιατι να υπαρχουν μονο 2 ειδη μαγειας?
Καλησπέρα και απο μένα φίλοι μου...
Καλή μου Τζό....
Η "θέση μου" στο θέμα είναι ότι η ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ......
Απο αυτό το ΕΝΑ (σύμφωνα ΚΑΙ με την Πυθαγόρια Αριθμοσοφία), πηγάζει και ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ το ΑΠΕΙΡΟ...
Κράτα λοιπόν ότι απο τη στιγμή που ΠΡΟΕΚΒΟΛΗΘΗΚΕ το ΕΝΑ (άρα έχασε την ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ), σε ΑΠΕΙΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ τότε μπορούμε να έχουμε και ΑΠΕΙΡΑ ΕΙΔΗ ΜΑΓΕΙΑΣ...
Αλλά αυτό είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
Η πηγή που το δημιουργεί είναι αυτό το ΙΔΙΟ το ΕΝΑ, δηλαδή η ΜΙΑ ΜΑΓΕΙΑ, η ΘΕΟΥΡΓΙΑ...
Ας ερευνήσει λοιπόν ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ποιός είναι ΛΟΓΟΣ, η ΑΙΤΙΑ που ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΛΑΠΛΟΤΗΤΑ...
Ο φίλος Εχέμβροτος, ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ το έθεσε ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι που θα "χαρακτηρίσει" το ΕΙΔΟΣ της Μαγείας:
quote:
"...την διάθεση και της προθέσεις του ατόμου που χρησιμοποιεί την ‘Μαγεία’..."
Κέλσος ο Φιλαλήθης

Γιώργος ![]()
ΦΙΛΕ wicca ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΠΩ ΜΕ ΕΧΕΙΣ ΜΠΕΡΔΕΨΕΙ ΑΡΚΕΤΑ.
ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΜΑΓΕΙΑ.
ΜΕΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ /ΤΗΝ WICCA.
ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΑΥΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΠΛΕ ΡΟΖ ΠΡΑΣΙΝΗ.
ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ.
ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΜΕ ΧΑΡΑ.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ**
** ΕΑΝ ΝΙΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ**
![]()
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! Η ΛΕΥΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΙΔΟΣ
ΘΕΡΑΠΙΑΣ! ΓΙΑΤΡΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Κ.Α.![]()
ΒΥΕ!!!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
πως μπορουμε να μιλαμε τοσο "ευκολα" για την μαγεια?
Τα επειχηρηματα πρεπει στο τελος να αποδεικνυουν κατι..
Στην συγκεκριμενη περιπτωση,πως μπορουμε να μιλαμε για μαυρη και λευκη μαγεια αφου δεν ξερουμε αν οντως υπαρχει η μαγεια.
Ξερουμε αυτα που ακουμε.Η ερευνα ειναι παντα σωστη και χρησιμη ,αλλα ειναι ερευνα σε κατι που μπορει να ειναι ανυπαρκτο.
Καλλιστα η μαγεια μπορει να ειναι η ελπιδα καποιων ανθρωπων να αποκτησουν καποια στιγμη,δυναμεις μη-ανθρωπινες.
Μπορει οντως,η λευκη μαγεια να ειναι η μαγεια που εχει καλο σκοπο,ενω η μαυρη να ειναι το αντιθετο.
αυτο ομως δεν ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ τιποτα για την μαγεια.
Αγαπητε μου Κλεσο,Συμφωνω μαζι σου οταν επιμενεις στο να εχουμε επειχηριματα σε ολα αυτα που λεμε.
Αλλα,κατα προσωπικης μου αποψης-παντα,δεν υπαρχει το βασικο επειχηρημα που να δειχνει εστω και λιγο οτι η μαυρη η λευκη μαγεια οντως υπαρχει.Μπορει να καποιοι να κανουν ξορκια,μαγια,και να δινουν καταρες, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι αυτα οντως πετυχαινουν και οντως ειναι εφικτα..
ΠΑΝΤΑ ,(χωρις υπερβολες), φιλικα,
Τζο..
Edited by - tzo on 16/05/2003 00:07:51
Σωστά ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ τα όσα ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ...
Μιλάς για ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Πώς τις φαντάζεσαι αυτές;;;
Το λέω γιατί αυτό που ανέφερα ήταν ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ (στοιχεία) και όχι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ...
Τι αποδείξεις έχεις εσύ λοιπόν καλή μου, όταν λές:
quote:
Το θεμα ειναι ομως,οτι υπαρχει και η λευκη μαγεια, η οποια ομωσ ειναι πιο σπανια.Αυτη ομως ειναι και οι πιο επικυνδινη,αφου οι πιο πολλοι πιστευουν οτι ειναι το ακριβωσ αντιθετο της μαυρης μαγειας. (μαυρο-ασπρο,τα 2 αντιθετα) και αυτο ειναι που την κανει πιο επικυνδινη.
Και για να σε "μπερδέψω" ακόμα πιό πολύ...
Μπορείς να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, τι έκανες την χθεσινή ημέρα;;;;
Μπορείς να μου ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, τι ΘΑ κάνεις αύριο;;;
Η "απόδειξη" καλή Τζογούλα μου (ψυχούλα στα Ζακυνθινά), ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΩΣ ΝΟΜΟΣ, τότε δεν θα ΕΡΕΥΝΟΥΣΑΜΕ εμείς τώρα....
Απλά θα μετρούσαμε....
Πάντα φιλικά,
Κέλσος ο Φιλαλήθης

ΓΙΑΤΙ Η ΛΕΥΚΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΛΟ?
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η ΜΑΥΡΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ?
Καλησπερα πρωτα απο ολα..
Το οτι δεν μπουρουμε να αποδειξουμε καποια πραγματα,δεν σημαινει οτι πρεπει να τα πιστευουμε κιολας,μονο και μονο επειδη εχει κατι το "μη-ανθρωπινο" και ανεξηγητο μεσα..
Ναι,να μιλαμε για το αν υπαρχει μαγεια,εστω και ΜΙΑ "γενικη" μαγεια.Το να μιλαμε ομως για την λευκη,την κοκκινη,την τιρκουαζ, μαγεια ειναι σαν να εχουμε πιστεψει ηδη οτι υπαρχει οντως μαγεια,και να προχωραμε παρακατω..δηλαδη στο αν υπαρχει και η κιτρινη μαγεια..
Μπερδευω την συζητηση τωρα ε??
Παντα φιλικα,
τζο
ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟ ΘΕΜΑ.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΗΣΤΕΨΩ!!!!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΡΚΟΥΑΖ ΜΑΓΕΙΑ?