- Αμαζόνες. Ιστορία ή Μύθος; - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Νo time to run, no place to hide, when your life is just a lonely ride as the lord of fire and ice. And all your dreams behind your eyes turned out to be just...lies...
πόσοι γνωρίζεται το τάγμα του πελεκυ?
Ιδρύθηκε το 1149
Επανδρωμένο (αδόκιμος όρος για την περίπτωση ,το ξέρω) να το πω καλύτερα στελεχωμένο από γυναίκες ιππότες?
-----
Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!
Για πές!!
Νo time to run, no place to hide, when your life is just a lonely ride as the lord of fire and ice. And all your dreams behind your eyes turned out to be just...lies...
Οι γυναίκες ιππότες είχαν πολλά προνόμια , ανάμεσα σε αυτά ήταν η μη πληρωμή φόρων και στις δημόσιες συγκεντρώσεις είχαν την πρωτοκαθεδρία έναντι των ανδρων.
Άγνωστο το πόσο διατηρήθηκε αυτό το τάγμα.
Όποιος –α θέλει περισσότερα ψάχνει…
----
Κατέκτησε την Κορέα το 201 οδηγώντας η ίδια το ναυτικό και το στρατό της.
Είχε απαγορεύσει την λεηλασία και τους βιασμούς στις πόλεις που καταλάμβανε.
Στέκομαι ιδιαίτερα στην Ιαπωνία γιατί οι γυναίκες υπερασπιζόταν τα φρούρια των αντρών τους όταν έλειπαν σε πόλεμο.
Όπως και οι σπαρτιάτισσες.
Δούλευαν πολύ καλά το μαχαίρι και ένα είδος κονταριού που στην άκρη είχε κυρτή μακριά λεπιδα, ιδανικο όπλο για την αντιμετώπιση ιππέων.
Γυμνάζονταν πολύ στο τόξο και στην ιππασία.
Ξακουστή ήταν μια πριγκίπισσα Ιταγκακι που οδήγησε χωρίς φόβο 3000 πολεμιστές ενάντιων 10.000 χιλιάδων εχθρων.
Να πω και για άλλες αμαζονες του «αδύναμου» φύλου?![]()
----
Αν θέλεις δώσε κανένα Link...
merci
Μόνο βιβλία…
Αν θέλεις βιβλία να σου προτείνω με χαρά.
----
quote:
Αν θέλεις βιβλία να σου προτείνω με χαρά.
Ω, φίλε τυχερούλη, μετά χαράς!
Έχω διαβάσει λίγα βιβλία για τις Αμαζόνες. Θα ήταν όμορφο να μας πρότεινες μερικά!

Elshtain ,Jean Bethke: WOMEN AND WAR , Basic books ,New York ,1987
Δείτε αυτά τα δυο.
Όσο για δικτυακές διευθύνσεις απευθυνθείτε στο μέλος «ψαχτηρι» ,την Όστρια.![]()
-----
Ευχαριστώ τυχερούλη! Το πρώτο βιβλίο το ήξερα ήδη. Είχα μπει και στο amazon.com για περαιτέρω πληροφορίες, αλλά απ' ότι φαντάζομαι στην Ελλάδα δεν πρέπει να κυκλοφορεί. Μάλλον θα πρέπει να το παραγγείλω από κανένα Ελευθερουδάκη ή να ριψοκινδυνεύσω να το αγοράσω από κανένα amazon.com με πιστωτική κάρτα, κάτι το οποίο δεν έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου, μη με ρωτάς γιατί... Όσο για το δεύτερο, μου ήταν παντελώς άγνωστο, thanks!!!
Πάντως, αφού έγινε η αρχή, επιτρέψτε μου να σας προτείνω κι εγώ 2-3 βιβλία για τις Αμαζόνες ή την Μητριαρχία γενικότερα:
- Οι τελευταίες Αμαζόνες, Stephen Pressfield, Εκδόσεις Πατάκη
- Η Μητριαρχία και η σύγκρουσή της με την ελληνική Πατριαρχία, Παναγής Λεκατσάς, Εκδόσεις Καστανιώτη
- On the trail of the Women Warriors: The Amazons in Myth and History, Lyn Webster Wilde, Εκδόσεις Thomas Dunne Books
- Die verlorene Geschichte der Amazonen (H χαμένη Ιστορία των Αμαζόνων), Gerhard Poellauer, Εκδόσεις ΕΒΟΟΚS.AT
Το τελευταίο βιβλίο κυκλοφορεί μόνο στα γερμανικά και είναι γραμμένο από έναν αυστριακό αρχαιολόγο που ασχολείται με την αρχαιολογία των Αμαζόνων & της μητριαρχίας. [Κάτι σαν την Τζανίν Ντέιβις-Κίμπαλ, της οποίας το βιβλίο δεν έχω ακόμη αξιωθεί να διαβάσω].
υ.γ. Ξεκίνησα κάποτε να διαβάσω κι ένα βιβλίο της Μαρίγια Τζιμπούτας στα ελληνικά που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Αρχέτυπο" με τίτλο "Η επιστροφή της Μεγάλης Θεάς", αλλά το βρήκα αρκετά βαρετό, χρήσιμο μεν, αλλά βαρετό θα έλεγα... και το παράτησα...