ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Η ιστορία της ανθρώπινης ηλιθιότητας - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

galadriel30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
14/12/2004, 23:53:54
Είναι ηλίθιο να φοβάσαι και να το κρύβεις… δεν είναι η ζωή παιχνίδι και οι άνθρωποι γύρω σου μολυβένια στρατιωτάκια…

Είναι ηλίθιο να απαιτείς όταν δεν έχεις διάθεση να δώσεις…

Είναι ηλίθιο να περιμένεις από τους άλλος να καταλάβουν τις ενδόμυχες σκέψεις σου, όταν όχι απλά δεν τις έχεις εκφράσει, αλλά ούτε εσύ ο ίδιος τις έχεις καταλάβει…

Άντε βρε… αφιερωμένο σε όσους νομίζουν ότι τους ταιριάζει…

Δειλά χάζευες στο κύμα
να σου κλέβει τη σκιά
κι όπως έψαχνες το νήμα
μες τα τόσα μυστικά
δεν έβλεπες στεριά

Αισθαντικά... The She Mantis

Είναι εύκολο να φθονείς ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις...
15/12/2004, 10:40:01
κι ίσως ακόμα είναι ηλίθιο να εξαντλείς το νόημα της ουσίας σε τεχνικές λεπτομέρειες...

είναι ηλίθιο να περιορίζεις την αγάπη σε ημερήσια προγράμματα...

είναι ηλίθιο να κρίνεις όταν δεν αντέχεις την κριτική....

είναι ηλίθιο να ξεκινάς για έναν πόλεμο νομίζοντας πως θα τον κερδίσεις μόνος σου...

είναι ηλίθιο να "βλέπεις" τους "αόρατους" εχθρούς, και όχι τους "ορατούς" φίλους που είναι μπροστά στα μάτια σου....

Ξωτικά, Galadriel

Υ.Γ. ή μήπως είμαι εγώ ηλίθια που πιστεύω πως μπορεί και να έχω δίκιο?

WARNING !
I have an attitude and I know how to use it!

analphabetΜέλος
15/12/2004, 12:44:18
" Η κουλτούρα είναι σαν τη μαρμελάδα, αν έχουμε λίγη την απλώνουμε περισσότερο" ακριβείς μετάφραση γαλλικού ρητού.

Για μένα παιδιά μόνο η άγνοια και η κενότητα σε συνδιασμό με υπερφίαλο εγωϊσμό μπορούν να οδηγήσουν σε μνημιώδεις ηλιθιότητες.

Ακόμα και άνθρωποι κατά κανόνα έξυπνοι και μη υπερφιάλοι νομίζω πως τη στιγμή της ..πατατιάς, τέτοια διάθεση έχουν.

Εκτός βέβαια απο τις περιπτώσεις της αθώας αφηρημάδας, η οποία οδηγεί σε αστεία περιστατικά αλλά σπάνια σε ιστορικές ηλιθιότητες.

quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτές οι αφηγήσεις .. που τις περιμένουν... ΟΛΟΙ-ΕΣ .. καραδοκούν στην κυριολεξία... για να γελάσουν .. να λοιδωρήσουν...να σχολιάσουν .. κακοπροαίρετα.. δεν σας τις συνιστώ..

--------------------------------------------------------------------------------

Eχεις δίκιο φίλε allzaro, αλλά με βάση την προσωπική άποψη που διαμόρφωσα για το topic και την άδεια της συγγραφέως του θεώρησα πως θα εμπλούτιζε το θέμα η καταγραφή τέτοιων περιστατικών και θα συννέβαλε στον ..διδακτικό του ρόλο παρέχοντας παραδείγματα προς αποφυγήν!

Δε συνιστώ την αποφυγή γιατί είναι προσωπική επιλογή του καθενός αν θα γράψει και το τι θα γράψεί και θεωρώ όχι ηλιθιότητα μα διαστροφή την κακοπροαίρετη κριτική και το κουτσομπολιό ενός ..ηλεκτρονικού λογαριασμού για έναν άλλο.

Βέβαια εγώ συμμετέχω στο esoterica μόνο σαν ηλεκτρονικός λογαριασμός και τίποτα άλλο και θέλω να διαχωρίσω απο ότι έγραψα παραπάνω όλα τα άτομα που έχουν πιθανώς συνάψει προσωπικές σχέσεις με άλλα μέλη.

Στις προσωπικές μας σχέσεις φίλε μου allzaro και φίλη galandriel συμφωνώ απόλυτα πως είναι η μεγίστη ηλιθιότητα να διηγούμαστε την ηλιθιότητά μας γιατί υπάρχουν "έξυπνοι" που σπεύδουν να μας σταυρώσουν γι αυτή

Και ειδικότερα πότε ?

Όταν οι ηλίθιες πράξεις μας ή τα ηλίθια λόγια μας φωτογραφίζουν αλήθιες που τρέμουν..

(Για να μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στο esoterica) :)

be careful what you wish is what you want !!!

analphabet

15/12/2004, 13:24:19
Αγαπητή φίλη analphabet,

δυστυχώς ακόμα και στο esoterica ισχύουν οι ίδιοι κανόνες που ισχύουν και για τις προσωπικές μας σχέσεις....

ακόμα και αν δεν έχουμε γνωριστεί προσωπικά με κάποιους, ακόμα και αν λειτουργούμε απλά σαν ηλεκτρονικοί λογαριασμοί, δεν μπορούμε να αποφύγουμε τις συνέπειες της δήλωσης για ηλιθιότητα ή οτιδήποτε άλλο...

αυτό δε συμβαίνει γιατί το esoterica έχει κάτι το ιδιαίτερο, αλλά γιατί κάθε φόρουμ δεν είναι παρά ένα μικρό κομμάτι της κοινωνίας που ζούμε...

και όπως έξω βιάζονται οι άνθρωποι να χτυπήσουν εκεί που φαντάζονται ότι πονάει, έτσι και μέσα....

quote:
Και ειδικότερα πότε ?

Όταν οι ηλίθιες πράξεις μας ή τα ηλίθια λόγια μας φωτογραφίζουν αλήθιες που τρέμουν..

έτσι! ειδικότερα τότε

Ξωτικά, Galadriel

WARNING !

Edited by - galadriel on 15/12/2004 13:25:26

apollo12Μέλος
16/12/2004, 03:09:28

ποναω με αυτα που λεω
και καθομαι και κλαιω
σκαω απο το κακο μου
γιατι δεν σε εχω στο πλευρο μου!!

γιατι να ποναω τοσο οσο πονατε και εσεις?

16/12/2004, 04:37:37
quote:

Ακριβώς!

Αισθαντικά... The She Mantis

Είναι εύκολο να φθονείς ότι δεν μπορείς να αποκτήσεις...
16/12/2004, 08:43:21
καταρχήν.....

.... συνιστώ ξύδι και παυσίπονα.....

Galadriel, Reloaded

WARNING !

16/12/2004, 08:45:56
και κατά δεύτερον....

όλη η ουσία αυτού του θέματος κρύβεται σ'αυτή την φράση :

quote:
Και ειδικότερα πότε ?

θα την βάζω και θα την ξαναβάζω ... μέχρι να την εμπεδώσουν όλοι...

και ας μας πούνε "ηλίθιους"

Galadriel, Reloaded

WARNING !

analphabetΜέλος
16/12/2004, 12:18:53
"ΟΙ ΑΝΑΛΑΜΠΕΣ (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ) ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΜΙΑΣ ΗΛΙΘΙΑΣ"

- Μήπως όταν παρακολουθούμε μέλη των forums να εμένουν σε φραστικές επιθέσεις εναντίων άλλων μελών δεν πρόκειτε απλά για κακίες τις στιγμής αλλά συνέχεια από διαφωνίες σε άλλα θέματα που για κάποιο λόγο ενόχλησάν?

- Μήπως όπως γράφει η galandriel σε συνέχεια της ανησυχίας που εύστοχα διατύπωσε ο allzaro το esoterica μέσω των forums του απεικονίζει σε μικρογραφία την κοινωνία? Τα ζητήματα που συζητούνται και αναλύονται εδώ μπορούν να αποτελέσουν αιτία ..πολέμου, πόσο μάλλον αιτία για καυγά απο "θιγόμενους".

- Και τελικά μήπως μέσα απο αυτή την "πύλη για υποψιασμένους" βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι να κερδίσουν΄την εμπιστοσύνη των υπολοίπων με τη σοβαροφάνειά τους, οπότε εύκολα πασάρουν "γνώσεις" και "διαφωτίζουν" τους υπόλοιπους, αλλά σύμφωνά με τα δικά τους πιστευώ τα οποία όμως δεν ομολογούν εξ΄αρχής και δεν υποστηρίζουν ανοιχτά και τίμια.
Οπότε κάπου εδώ, αν κάποιός διαφωνήσει γιατί τυχαίνει να μην καταπίνει χωρίς να κρίνει οτιδήποτε του πασάρεται, γίνεται στη συνέχεια θύμα επιθέσεων σε προσωπικό επίπεδο πλέον, μια και τόλμησε να διαφωνήσει με τον "Γκουρού" και οι υπόλοιποι "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ" απο τον μεγάλο δάσκαλο βαράν αλλύπητα μην τύχει και ξεφύγουν απο το δρόμο της "γνώσης".

Βέβαια ένα site της αυτής θεματολογίας δε θα ήταν δυνατόν να μείνει ανεπηρέαστο απο τέτοιες επιβουλεύσεις.

Τεσπά, πολύ κούρασα και σήμερα τα λιγοστά εγκεφαλικά μου κύτταρα για να τα σκεφτώ (ολομόναχή, αλήθεια σας λέω, δε με βοήθησε κανείς) όλα αυτά.

Απο αύριο λέω να αναζητήσω ιστορίες σαν αυτές που καταγράφονται στις προϊγούμενες σελίδες, είναι ανάλαφρες και χαλαρωτικές και δεν κουράζουν τόσο το μυαλουδάκι μου.

Σας φιλώ γλυκά
πάω για εγκεφαλικό ..spa
με κούρασαν ολα αυτά!

(Ορίστε σας έγραψα και ολόκληρο τραγούδι, μετά απο αυτή την εγκεφαλική ..υπερκόπωση για χάρη σας θα αρχίσω να διεκδικώ θέση στο Προεδρείο ή έστω συνεργασία με τη sony. Γιατί δηλαδή είναι καλύτερος αυτός που έγραψε "με χαλάει, με χαλάει το ρολοϊ που χτυπάει !?! )

analphabet

16/12/2004, 22:22:41
Α, ε... καλάαααα!

είσαι και πολύ "ηλίθια" τελικά φίλη analphabet....

απορώ δηλαδή πως σου πέρασαν όλες αυτές οι "ηλίθιες" σκέψεις από το μυαλό!

πως το πες?

quote:
Μήπως όταν παρακολουθούμε μέλη των forums να εμένουν σε φραστικές επιθέσεις εναντίων άλλων μελών δεν πρόκειτε απλά για κακίες τις στιγμής αλλά συνέχεια από διαφωνίες σε άλλα θέματα που για κάποιο λόγο ενόχλησάν?

όχι βρε!

quote:
Μήπως όπως γράφει η galandriel σε συνέχεια της ανησυχίας που εύστοχα διατύπωσε ο allzaro το esoterica μέσω των forums του απεικονίζει σε μικρογραφία την κοινωνία? Τα ζητήματα που συζητούνται και αναλύονται εδώ μπορούν να αποτελέσουν αιτία ..πολέμου, πόσο μάλλον αιτία για καυγά απο "θιγόμενους".

ούτε!

quote:
Και τελικά μήπως μέσα απο αυτή την "πύλη για υποψιασμένους" βρίσκουν την ευκαιρία κάποιοι να κερδίσουν΄την εμπιστοσύνη των υπολοίπων με τη σοβαροφάνειά τους, οπότε εύκολα πασάρουν "γνώσεις" και "διαφωτίζουν" τους υπόλοιπους, αλλά σύμφωνά με τα δικά τους πιστευώ τα οποία όμως δεν ομολογούν εξ΄αρχής και δεν υποστηρίζουν ανοιχτά και τίμια.
Οπότε κάπου εδώ, αν κάποιός διαφωνήσει γιατί τυχαίνει να μην καταπίνει χωρίς να κρίνει οτιδήποτε του πασάρεται, γίνεται στη συνέχεια θύμα επιθέσεων σε προσωπικό επίπεδο πλέον, μια και τόλμησε να διαφωνήσει με τον "Γκουρού" και οι υπόλοιποι "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ" απο τον μεγάλο δάσκαλο βαράν αλλύπητα μην τύχει και ξεφύγουν απο το δρόμο της "γνώσης".

σώπα τώρα! ποτέ!

quote:
Απο αύριο λέω να αναζητήσω ιστορίες σαν αυτές που καταγράφονται στις προϊγούμενες σελίδες, είναι ανάλαφρες και χαλαρωτικές και δεν κουράζουν τόσο το μυαλουδάκι μου.

έτσι μπράβο! γιατί κουράζεις και το δικό μας που προσπαθούμε να καταλάβουμε !

Galadriel, Reloaded

WARNING !