- Νεα Γενιά ( indigo ) - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
ΑΓΑΠΗΤΗ ΑΤΜΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ
ΦΙΛΙΚΑ
ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΡΑ!
AUMMMMMMMMMMMM
'manava seva, madhava seva'
'manava seva, madhava seva'
'manava seva, madhava seva'![]()
Ειπώθηκε (το παρακάτω) σε συμβούλιο καθηγητών Λυκείου από τη διευθύντρια:
"Σήμερα για να γίνεις σκουπιδιάρης σου ζητάνε μέχρι και δίπλωμα. Για να γίνει κανείς γονιός, δεν θεωρείται απαραίτητο τίποτα..."
Σήμερα, βλέπουμε γύρω μας φαινόμενα που ίσως κάποιους τους κάνει να αναρρωτηθούν, που πάει η νέα γενιά. Μέσα στα σχολεία, μπορείς να βγάλεις πολλά συμπεράσματα, παρατηρόντας τα ίδια τα παιδιά (τη νέα γενιά του σήμερα), αλλά και την στάση των γονιών απέναντί τους.
Εκτός από μεγάλη ωρημότητα και εξυπνάδα που μπορεί κάποιος να παρατηρήσει, βλέπει σαφέστατα, και πως τα παιδιά, είναι πολλές φορές θύματα της μη καταλληλότητας μερικών γονιών να τα διαπαιδαγωγίσουν σωστά.
Κι αναρρωτιέμαι, η γενιά που στα χρόνια τα σημερινά είναι ή θα γίνουν γονείς, πόσο έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη αυτή;
αυτή...που τα κατάφερε!
Edited by - indigo_boy on 30/01/2003 16:23:35
quote:
ΑΜΑΛΙΑ ΠΩΣ ΚΡΙΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΓΟΝΙΟΣ?
Καλησπέρα Ιντιγκο.
Δύσκολη ερώτηση. Δύσκολο να πεις αν κάποιος είναι καλός γονιός, αλλά μερικές φορές τα γεγονόντα δεν σου αφήνουν περιθώριο να σκεφτείς "ποιος είμαι εγώ για να κρίνω;". Γιαυτό και η παράθεση περί διπλώματος για να γίνεις σκουπιδιάρης.
Μπορώ να αναφέρω μερικά πράγματα, που δεν είναι καλά να τα κάνει κάποιος γονιός: Να πληρώνει στο παιδί του τα δικά του σπασμένα, να βλέπει κάτι στραβό στο παιδί του και να μην κάνει κάτι γιαυτό, γιατί δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι ΑΥΤΟΣ έχει βγάλει στραβό παιδί, να είναι εντελώς απών στην κρίσιμη ηλικία της αρχής της εφηβείας, να έχει κάνει παιδί από ενθουσιασμό ή κατάλάθος και μετά να το έχει μετανιώσει οπότε να βλέπει τη διαπαιδαγώγησή του ως αγγαρεία, να χτυπάει ένα μικρό παιδί, κ.λ.π.
Σου αρκούν αυτά, ή θες να αναφέρω κι άλλα;
Πάντως σχετικά με την indigo γενιά που αναφέρεις (indigo= λουλακί χρώμα), πιστεύω πως όντως έχει κάποια πάρα πολύ καλά στοιχεία - πολύ καλύτερα από τους προγενέστερούς της - αλλά συγχρόνως και προβλήματα. Αλλά αυτό είναι λογικό, κάθε νέα γενιά να εξελίσσεται, να προχωράει, να εκτίθεται όμως και σε μεγαλύτερους κινδύνους. Η τωρινή νέα γενιά έχει ένα μεγάλο προνόμιο σε σχέση με τη δική μας, γιατί εμείς πληρώσαμε και το μετακατοχικό σύνδρομο. Πιστεύω ωστόσο - και αυτό το λέω μόνο σαν προσωπική άποψη - ότι τα παιδιά που θα γεννηθούν ή έχουν γεννηθεί αυτήν την εποχή, έχουν πολλές πιθανότητες να γίνουν μια υπέροχη νέα γενιά. Οι σημερινοί γονείς δεν έχουν βασικά στερηθεί, αλλά δεν περάσανε και παιδική ηληκία υπερκατανάλωσης όπως έχει συμβεί στην σημερινή νέα γενιά. Αυτό νομίζω τους δίνει μια ισορροπία.
αυτή...που τα κατάφερε!
ΦΙΛΕ indigo_boy ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΣ ΚΑΤΙ...
quote:
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ Η ΙΝΤΙΓΚΟ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΛΛΑΞΕΙ ??????????
ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΙΝΤΙΓΚΟ ΓΕΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ???????????????
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **
ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΓΕΝΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΨΥΧΙΚΟΥΣ.ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΛΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
AVATARGR ΑΠΛΩΣ Η ΙΝΤΙΓΚΟ ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ ΣΑΝ ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ
ΦΙΛΙΚΑ
Και ας ανήκω σε διαφορετική γενιά...

quote:
Υ.Γ http://www.planetlightworker.com/articles/sunfell/article1.htm ΔΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!
quote:
Generation Two (Beta): Born between 1968-1978: This generation also came in with the blue-green-violet overlay, but without the tan camouflage. The Saturn’s Return/Awakening years for this generation were 1996-2006. This generation is also Post-Awakening.
Μπορεί κάποιος να μεταφράσει; Ίσως ενδιαφέρει κι άλλους της ίδιας γενιάς...

quote:
Generation Two (Beta): Born between 1968-1978: This generation also came in with the blue-green-violet overlay, but without the tan camouflage. The Saturn’s Return/Awakening years for this generation were 1996-2006. This generation is also Post-Awakening.
quote:
ΓΕΝΙΑ ΔΥΟ (ΒΗΤΑ):ΓΕΝΝΗΜΕΝΗ ΜΕΤΑΞΥ 1968-1978:ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΗΡΘΕ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΛΕ-ΠΡΑΣΙΝΗ-ΒΙΟΛΕΤΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ,ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΙΤΡΙΝΩΠΟ ΚΑΦΕ ΚΑΜΟΥΦΛΑΖ.ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΕΠΑΝΟΔΟΣ/ΞΥΠΝΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ 1996-2006.ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΦΑΣΗ ΑΦΥΠΝΗΣΗΣ.
ΦΙΛΕ ΑΝΑΝΑ ΤΟ ΕΒΓΑΛΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΟ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ
ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΕΛΙΔΑ http://www.sunfell.com/saturns.htm
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Αγαπητέ indigo boy, πιστεύω πως αντιθετα με ότι λες περί της παιδικής ηληκίας, ίσως εκεί βρίσκεται το κλειδί για την εξέλιξη. Δεν έχω βέβαια να πω τίποτε εναντίον της άποψης για την ιδιαιτερότητα των παιδιών της γενιάς που λες, εκτός από την παρατήρηση, ότι αυτήν την ιδιαιτερότητα τη νιώθουμε κι εμείς, οι γενιά που είναι τώρα γύρω στα 30.
Γράφει κάπου ο cronos:
quote:
Επειδή είμαι σχεδόν 15 μάλλον ανήκω και εγώ σε αυτή την κατηγορία παιδιών που έθεσε ο indigo_boy στην αρχή. Πιστεύω ότι αυτή η κατηγορία παιδιών ανήκει σε ένα ανώτερο στάδιο πνευματικότητας(SQ). Είμαστε η γενιά που έχει δεχθεί την περισσότερη γνώση σε θέματα εσωτερισμού, παραθρησκείας και μεταφυσικής. Επίσης όλα τα βιβλία διαλογισμού και ανατολικών θρησκειών που έχουν κυκλοφορήσει κυρίως τα τελευταία χρόνια βοηθάνε σε αυτήν την αναγέννηση.
Ε λοιπόν, χωρίς να έχω ιδέα περί indigo γενιάς, σου ανακοινώνω ότι κι εμείς αισθανόμαστε ότι έχουμε ζήσει και μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που αυτού του είδους η γνώση είναι πολύ διαδεδομένη. Κάτι που άρχισε βέβαια περίπου γύρω στο 1975 με 1980.
Σου θέτω λοιπόν έναν προβληματισμό, για να καταλάβεις και γιατί ανέφερα τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών: Η γενιά του 1965 - 1975+, είναι αυτή που θα γεννήσει τα παιδιά του 2000. Παιδιά τα οποία θα μεγαλώσουν με γονείς περισσότερο υποψιασμένους από ποτέ άλλοτε στην ιστορία. Τίθεται λοιπόν μοιραία το δίλλημα μεταξύ κληρονομηκότητας και περιβάλλοντος. Εσείς απ΄οτι λες, γεννηθήκατε για να είσαστε ιδιαίτεροι (με όλα βέβαια τα προβλήματα που υπήρχαν την κοινωνική στιγμή που γεννηθήκατε). Τα σημερινά παιδιά, έχουν πολλές πιθανότητες να τύχουν ιδιαίτερης διαπαιδαγώγησης από γονείς οι οποίοι είναι εσωτερικά "ψαγμένοι"...τη σιχαίνομαι αυτή τη λέξη...
Δεν ξέρω κι εγώ την απάντηση. Να υποθέτω μπορώ μονάχα, πως θα ήταν μια γενιά, που οι ανησυχίες των γονιών της δεν θα είναι φάε - πιες - χόρεψε - πήδα - μάζεψε λεφτά...
αυτή...που τα κατάφερε!
quote:
βλέπει σαφέστατα, και πως τα παιδιά, είναι πολλές φορές θύματα της μη καταλληλότητας μερικών γονιών να τα διαπαιδαγωγίσουν σωστά.
quote:
και μετά να το έχει μετανιώσει οπότε να βλέπει τη διαπαιδαγώγησή του ως αγγαρεία, να χτυπάει ένα μικρό παιδί, κ.λ.π.
quote:ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΝΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΟΤΙ ΔΡΟΜΟ ΘΕΛΕΙ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ?
για να καταλάβεις και γιατί ανέφερα τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών:
quote:ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟΙ.ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ!
Τίθεται λοιπόν μοιραία το δίλλημα μεταξύ κληρονομηκότητας και περιβάλλοντος.
ΦΙΛΙΚΑ
Υ.Γ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΞΕΦΕΥΓΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ -ΙΝΤΙΓΚΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Μάλλον δεν ήμουν πολύ συγκεκριμένη και έχεις δίκιο που προβληματίζεσαι.
Αρχισα την παράθεση της θέσης μου μάλλον ανάποδα. Παρόλα αυτά, νομίζω κατάλαβες που το πάω. Στο γεγονός ότι μια γενιά που θα γεννηθεί από indigo πλάσματα, τι γενιά θα είναι... Με μόνη διαφορά ότι τρόπον τινά συμπεριέλαβα και εμας σαν indigo.
Οσον αφορά τα quote για τις μάλλον άσχετες απαντήσεις προς το θέμα των indigo, απλά απάντησα στην ερώτησή σου, σχετικά με ποιους θεωρώ κακούς γονείς.
αυτή...που τα κατάφερε!
ΦΙΛΙΚΑ
Υ.Γ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
Edited by - indigo_boy on 30/01/2003 23:09:43

ΑΝΑΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ
ΦΙΛΙΚΑ
Το είπες; Και γιατί δεν το κάνεις;
Είναι ενδιαφέρον θέμα, δεν υπάρχει αρκετό υλικό στα ελληνικά, άρα κάνε μας ένα μικρό άρθρο-παρουσίαση του θέματος, κι αν είναι καλό να το βάλουμε στον τομέα των άρθρων μας.
Τι λες;
Σε βάζω σε κόπο;
Ε, δεν αξίζει τον κόπο; ![]()