- ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΒΟΥΝΑ - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
...Η πιο ίσως δημοφιλής τοποθεσία με πλήθος από βάθρες και σχετικά έυκολη πρόσβαση, είναι το φαράγγι του "Φονιά". Ο χαρακτηρισμός "Φονιάς" -δυστυχώς- είναι εύστοχος ακόμα και σήμερα.Το "εύκολο" της πρόσβασης δικαιολογείται από το γεγονός της ύπαρξης παράπλευρων από το φαράγγι μονοπατιών που οδηγούν όλο και ψηλότερα, περπατητό μέχρι κάποιο σημείο.
Όμως, αρκετοί κατά καιρούς πάνω στον ενθουσιασμό τους ρίσκαραν το κάτι παραπάνω χωρίς εξοπλισμό και χωρίς εκπαίδευση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν. Ο τελευταίος , το 2002.
Το τοπίο μπορεί να πει κανείς είναι περίπου όμοιο με κάποιες φωτογραφίες από το φαράγγι του "Ουρλιά" που έχει παραθέσει ο φίλος ο dim.kar

"...το γαρ αυτό νοείν έστιν τε και είναι..."
quote:
Κάπου το διάβαζα πρόσφατα, οτι τα βουνά της Σαμοθράκης είνια τόσο ... τερατοφωρτομένα, που ούτε οι ορειβάτες δεν τολμούν να πάνε κοντά στις πηγές ή στην κορυφή του όρους...
Πάντως , εγώ φίλε vril, είχα ανέβει το 1999 στην κορυφή του βουνού Σάος, στην τοποθεσία "φεγγάρι" ύψους 1611μ. Τέρατα δεν συνάντησα πουθενά, εκτός από ...κανα-δυο που βγήκαν από μέσα μου κυρίως λόγω της 6ωρης και μόνιμα ανηφορικής πορείας.
Όσον αφορά τις πηγές των διαφόρων φαραγγιών, συνάντησα ανθρώπους , που ναι, είχαν πάει! (Με λύπη μου διαπίστωσα ότι υπήρχαν και πιο τρελλοί από μένα).
Από ότι κατάλαβαν εκ των υστέρων, μου απέκρψαν επιμελώς τις ακριβείς κρυψώνες των τεράτων...
Έχω αρκετές φωτογραφίες "δύσεων" από διάφορα μέρη. Η συγκεκριμένη,τραβήχτηκε ύστερα από μεγάλη κόπωση σε συνδυασμό με μεγάλη απογοήτευση.
Ανεβαίνοντας το "Σάος" από κεντροδυτικά υπάρχει έναλλακτικό μονοπάτι που οδηγεί στην κορυφή "φεγγάρι" (Το άλλο ξεκινάει από το βορρά).
Κάπου λοιπόν στο μέσο της διαδρομής και σύμφωνα με τον ορειβατικό ΄χαρτη, διακλαδώνεται μονοπάτι που οδηγεί στην "Αγ.Ανέμη", όπου υπάρχει αρχαία οχυρωματική κατασκευή.
Αφού έκανα 9 ώρες πορείας και ψάχνοντας συνεχώς δεν κατάφερα να το βρώ. Η απογοήτευση εναλλάσονταν με εκνευρισμό λόγω της ελλειψης GPS.
Tώρα βέβαια που το σκέφτομαι , θα ήθελα να ήμουν εκεί,ΤΩΡΑ, και... ας μην έβρισκα την Αγ.Ανέμη...Το ηλιοβασίλεμα θα μου ήταν αρκετό...
Και φαίνεται ξεκάθαρα και το δυτικό ακρωτήρι του νησιού, ακριβώς όπως στο χάρτη...
Χειρων πολυ ωραιες οι φωτογραφιες σου να σαι καλα
Ειχα επισκεφθει την Σαμοθρακη το 1987 ενα μηνα πριν παω στρατο ηταν μια απο τις ομορφοτερες εκδρομες που ειχαμε κανει με σκηνη διπλα στις βαθρες....
Τοτε δεν ειχα φωτογραφικη μηχανη και δεν εχω ουτε μια εικονα απο αυτο το νησι που εχω παντα μεσα στο μυαλο μου να το επισκεφθω ξανα επειτα απο τοσα χρονια και να να το ¨ξαναδω¨ με διαφορετικη ματια πλεον..
Σε ευχαριστω φιλε με γυρισες πισω πολλα χρονια και σε ομορφες στιγμες...
Μια ερωτηση για οποιον γνωριζει γιατι η κορυφη του ΣΑΟΣ λεγεται ΦΕΓΓΑΡΙ; υπαρχει κατι σχετικο με αυτο που να γνωριζουμε;
ΠΑΝΕΙΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ
Ο μέγας ΠΑΝ δεν τέθνηκε..
ΠΑΝΕΙΟΣ
Θανάση
Η επιχείρηση στην Πάρνηθα πέτυχε;
Xείρωνα-Vril
Εκείνες τις φωτογραφίες από το Γερμανικό ακόμη τις περιμένουμε!
Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Αγαπητε Δημητρη σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου κατ αρχην...
Δεν πηγαμε ακομα θα παμε πιθανον μεχρι την Τεταρτη ολα θα πανε καλα.... θα σε ενημερωσω και αν μπορεις θα ειναι ευκαιρια να τα πουμε και κατ ιδιαν....
ΘΑΝΑΣΗΣ
ΥΓ Περιμενω νεα αν κανονισετε κατι για τα επομενα ΣΚ ..... κριμα που δεν ημουν μαζι σας στο Γερμανικο
ελπιζω να επαναληφθει.... και να ειμαστε ολοι μαζι...
quote:
ΥΓ Περιμενω νεα αν κανονισετε κατι για τα επομενα ΣΚ ..... κριμα που δεν ημουν μαζι σας στο Γερμανικοελπιζω να επαναληφθει.... και να ειμαστε ολοι μαζι...
Συμφωνώ.
Και την επόμενη φορά, θα πάρουμε απουσίες !
(Όχι όπως KAΠΟIOI που ΛΟΥΦΑΡΑΝ στην παραλία *γκούχ**γκούχ*)
Και τη επόμενη θα πάμε από την άλλη μεριά, γιατί το στένωμα λίγο έλλειψε να το ... επεξεργαστώ με C4.
Σχετικά με τις φωτογραφίες.
Εγω έβγαλα κανα δυό τρείς, αλλά δεν μου πολύ αρέσουν.
Οι φωτογραφίες από τα σπήλαια με τη μικρή ψηφιακή δε μου αρέσουν γενικότερα, ξέρετε τώρα, φλασιές, σκιές, ατμίδες...
Από την άλλη, όσες έχω δείχνουν πέρα από σταλαγμήτες και κάτι εσοχθόνια όντα με ευδιάκριτες μουτράκλες, που θέλω να ξέρω αν θέλουν να βγούν στο ίντερνετ (με τόση ασχήμια που έχουν
χα χα )
Edited by - Vril on 20/09/2005 10:40:35
Γιατί να μην θέλουμε; Ούτε απατεώνες είμαστε, ούτε χαρτζηλίκι βγάζουμε, ούτε οπαδούς ψάχνουμε!
Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky
Ωραια λοιπον, κατι μου λεει οτι θα βρεθουμε ολοι μαζι στο βαραθρο Παρεξηγηση !!!!
....συντομα ...τι λες Μητσο καραγιαννε....;
Θανασης