ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Χρόνος...Εμπειρίες...Πρόοδος...Σοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Χρόνος...Εμπειρίες...Πρόοδος...Σοφία - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Timetrapped2 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
TimetrappedΜέλος
13/11/2003, 13:58:19
Πολλές φορές κάθομαι και κάνω κάτι σαν απολογισμό της ζωής μου για να δω σε τι επίπεδο βρίσκομαι σαν άνθρωπος σε σχέση με το παρελθόν και σε σχέση με αυτό που θα ήθελα να είμαι, το ανώτερο επίπεδο δηλαδή που θα μπορούσα να φτάσω σαν άνθρωπος σύμφωνα με τα δικά μου ιδανικά (τα οποία διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο)! Με λίγα λόγια κατά πόσο είμαι ευχαριστημένος με τον ίδιο μου τον εαυτό και κατά πόσο προοδεύω όσο περνάει ο καιρός ή μένω στάσιμος, ή βαδίζω προς τα πίσω. Σε αρκετούς τομείς νομίζω ότι βελτιώνομαι σταδιακά αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι κάνω λάθη τα οποία έχω ξανακάνει και τα οποία νιώθω σαν να μη μπορώ να τα αποτρέψω! Λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τις αδυναμίες μας (τουλάχιστον όσοι βρίσκονται εδώ μέσα και αναζητούν - ερευνούν) αλλά ελάχιστοι είναι αυτοί (κατά τη γνώμη μου πάντα) οι οποίοι καταφέρνουν να τις αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά και στην τελική να τις εξαλείψουν! Θα μου πείτε οι αδυναμίες είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης φύσης...Θα μου πείτε επίσης ότι αυτό που εσύ θεωρείς αδυναμία κάποιος άλλος δεν το θεωρεί…Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά? Ούτε εγώ ξέρω. Όχι εντάξει, θα ήθελα να μου πείτε ποιες προϋποθέσεις πιστεύετε ότι πρέπει να υπάρχουν για να μπορεί κάποιος να βελτιωθεί, με ποιους τρόπους μπορεί να βελτιωθεί και αν τελικά ο χρόνος (με τις εμπειρίες που αποκτούμε όσο αυτός περνάει) είναι αυτός που κάνει τον άνθρωπο σοφότερο, πιο ώριμο και πιο δυνατό ή είναι κάτι άλλο? Φυσικά όλα αυτά που ανέφερα δεν θα έχουν καμία σημασία αν είστε της άποψης ότι ο άνθρωπος δεν αλλάζει, την οποία ενστερνίζονται αρκετοί! Περιμένω τα σχόλια σας και σκέψεις που μπορεί να συμπληρώνουν τις δικές μου…

You can find all you need in your mind...if you take the time

inandaboveΜέλος
13/11/2003, 19:19:23
KALISPERA!
I GNWMI MOU EINAI OTI O ANTHRWPOS SAFWS KAI MPOREI NA ALLAKSEI (ARKEI NA TO THELEI)..KAI PALI KALA NA LEME POU EXOUME AYTI TI DYNATOTITA, GIATI -OPWS LENE- LATHI IMASTE, ANTHRWPOUS KANOUME...OOPS!
SOVARA TWRA, O XRONOS APO MONOS TOU KAI OI EMPIREIES DEN PISEVW OTI ARKOUN GIA NA ALLAKSOUN KAI NA KANOUN SOFOTERO ENAN ANTHRWPO, PARA MONO EAN AYTOS EXEI TI DIATHESI/THELISI NA MATHEI APO TIS EMPIREIES TOU KAI NA TIS METATREPSEI SE GNWSI. DYSTYXWS YPARXOUN POLLOI SYNANTHRWPOI MAS MIAS KAPOIAS PROXWRIMENIS ILIKIAS POU LOGW TWN APOKRYSTALLWMENWN APOPSEWN TOUS GIA TI ZWI, AFINOUN TIS EMPIREIES PANW SE AYTONTON KOSMO NA TOUS PERNANE KSWFALTSA.. KAI ANTI NA WRIMAZOUN ME TIN PARODO TOU XRONOU, SYNEIDITA I ASYNEIDITA EPILEGOUN NA PISTEVOUN SE MIA PLASTI PRAGMATIKOTITA,POU OMWS TOUS PROSFEREI MIA ALPHA ASFALEIA. (GIATI, GIA NA PAREI KANEIS TIN APOFASI NA ALLAKSEI, SIMAINEI OTI PRWTA APO OLLA PREPEI NA PARADEXTEI STON EAYTO TOU OTI EINAI LATHOS, APORRIPTONTAS SE POLLES PERIPTWSEIS OLOKLIRI TIN KOSMOTHEWRIA TOU GIA TI ZWI-PRAGMA EPIPONO POU APAITEI POLY KOURAGIO KAI TERASTIES DOSEIS AYTOGNWSIAS).
TWRA, AMA KAPOIOS EXEI SYNEIDITOPOIISEI OTI KANEI LATHI (KAI STAMATISEI NA EPIRRIPTEI EYTHINES GIA TA DIKA TOU PROVLIMATA SE OOOOLOUS TOUS ALLOUS, ANTI STON EAYTO TOU, OPWS KANOUME SYNITHWS), EINAI SIGOURA MIA KALI ARXI GIA NA ALLAKSEI KAI NA EKSELIXTHEI. FYSIKA, OMWS, PIO EYKOLO EINAI NA TO LES PARA NA TO KANEIS...I SYNITHEIA, I ANASFALEIA KLP EINAI KAPOIOI APO TOUS PARAGONTES POU POLLES FORES MAS KRATOUN PISW, ANTI NA MAS AFINOUN NA PIGAINOUME MPOROSTA...EGW PROSWPIKA EXW XTYPISEI TOSES FORES TO KEFALI MOU STON TOIXO KANONTAS TA IDIA LATHI KSANA KAI KSANA MONO GIA NA SYNEIDITOPOIISW OTI EINAI O FOVOS POU ME EMPODIZEI NA LEITOURGISW "ALLIWS" SE ORISMENOUS TOMEIS TIS ZWIS MOU...(GIATI, TA LATHI..LATHI!ALLA TOULAXISTON THA MPORW NA DIKAIOLOGISW TON EAYTO MOU EK TWN PROTERWN AN "APOTYXW".....).
AYTA EIXA NA PW...DYSTYXWS DEN EXW KAPOIA MAGIKI SYNTAGI GIA TIN WRIMANSI (POU TETOIA TYXI!!)..LIGES SKEPSEIS MONO KAI PALI PISW STON AGWNA!

FILIKA,
alexandra