ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Εάν ζούσε σήμερα ο Σωκράτης θα ήταν ένας από εμάς! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

- Εάν ζούσε σήμερα ο Σωκράτης θα ήταν ένας από εμάς! - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"

Αίολος27 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
20/01/2009, 22:41:29
Παιδιά σας ευχαριστώ!
Το ψάχνω ακόμα.
Θα σας ενημερώσω για τ' αποτελέσματα.
Δεν έχω πολύ ησυχία και θέλει χρόνο για να βρω άκρη.
Να έχετε το νού σας για βοήθεια ε;
15/02/2009, 12:53:52
Χαιρετώ σας (πάλι) πολλαπλώς και ποικιλοτρόπως φιλαράκια!
Εκεί, που λέτε, που τα είχα βρεί σχεδόν όλα και άρχισα και το απολάμβανα, τρώω ένα κόλλημα (λεβεντιά μου) στα ΧΡ και πάμε γι' άλλα!
Φορμάτ κλπ.
Το είχα στο πρόγραμμα να το κάνω, διότι ήθελα να δώσω περισσότερο χώρο στο ubutnu.
Κατά την διάρκεια τών επιλογών τού προς διαμόρφωση διαμερίσματος, μού ενεφάνιζε και τα άλλα δύο διαμερίσματα τα οποία είχα παραχωρήσει στο linux.
Θέλοντας να διαμορφώσω όλον τον δίσκο, διέγραψα τα δύο αυτά διαμερίσματα (λεβεντιά μου;;;) και μου έμεινε ένας αδιαθετος χώρος αντίστοιχος τού χώρου που είχα παραχωρήσει.
Εκανα το φορμάτ, λοιπόν που λέτε, και διαπίστωσα ότι το αδιάθετο κομμάτι δεν μου το αναγνώρισαν τα ΧΡ. Μικρό το κακό, μιάς και θα διέθετα μεγαλύτερο χώρο στο ubuntu.
Το ερώτημά μου είναι το εξής: Ερωτώ πριν ξεκινήσω την εγκατάσταση τού ubuntu, κατά την διάρκεια αυτής, θα συναντήσω αυτόν τον αδιάθετο χώρο;
Θα μπορέσω να τον χρησιμοποιήσω και να τον μεγαλώσω;
...ή θα μειώσω κι άλλο τον χώρο στον ήδη υπάρχοτα χωρίς να μπορέσω να χρησιμοποιήσω το διαθέσιμο από το προηγούμενο χωρο εγκατάστασης του linux;

Μετ' ασπασμών, αξιοπρεπείας (όση έμεινε μετά τις λεβεντιές μου), σεβασμού και πολύ ντροπής.

Edited by - Αίολος on 15/02/2009 13:33:13

veritasΜέλος
15/02/2009, 17:47:41
Αγαπητέ Αίολε...

Και βέβαια το ubuntu θα δει το εξτρά χώρο σου. Καταλαβαίνω όμως ότι θες να είσαι σίγουρος οπότε κάνε τα εξής:
Κάνε boot με το live cd του ubuntu. Μόλις φορτώσει πήγαινε Μενού --> Βοηθήματα --> Τερματικό και γράψε sudo su <enter> (για να αποκτήσεις δικαιώματα root). Στη συνέχεια γράψε στο τερματικό gparted και θα σου ανοίξει η διαχείριση δίσκων όπου μπορείς να δεις, να τροποποιήσεις και να φορμάρεις τους δίσκους σου. Μια πρόταση είναι να φορμάρεις τους δίσκους αρχικά σε FAT32 έτσι ώστε να τους βλέπουν και τα δύο λειτουργικά και μετά κατά την εγκατάσταση linux τους μετατρέπεις σε ext3.
Τα windows εγκαθιστούνται πρώτα γιατί έχουν τη συνήθεια να σβήνουν το MBR (Master Boot Record). Μετά εγκατέστησε κανονικά το linux.

Καλό επίσης είναι να μην κάνεις 2 partition αλλά 3. Ένα / (root) με μέγεθος γύρω στα 6-7 GB ένα /swap με μέγεθος 1.2 GB (αυτά που λένε για διπλάσιο της μνήμης είναι από τον καιρό του Νώε), και ένα /home όσο μεγάλο θες εσύ (δώσ' του πάνω από 10 GB αν έχεις για να γράφεις και κανά DVD βρε αδερφέ).

Στο μέλλον πάντως να ξέρεις ότι αν κάνεις κάποια πατάτα και θες να σβήσεις το linux μπορείς να το κάνεις ως εξής. Κάνεις boot με το cd εγκατάστασης των windows, διαλέγεις R για κονσόλα επιδιόρθωσης και πληκτρολογείς fixmbr. Με αυτόν τον τρόπο σβήνεις τον grub (μετά μπορείς να φορμάρεις και τα partition).
Αν πάλι θέλεις να σώσεις το linux υπάρχει ένα live cd ονόματι super grub που αναλαμβάνει να αποκαταστήσει το linuxάκι σου. Καμιά φορά αυτό μπορεί να γίνει και με το live cd του ubuntu.

Εναλλακτικά σε όλα τα παραπάνω είναι να κατεβάσεις το δωρεάν partition logic που είναι bootable, και είναι ένα αρκετά χρήσιμο εργαλείο (αν κι έχω ακούσει παράπονα για τη λειτουργία resize).

15/02/2009, 20:15:40
Ευχαριστώ φιλαράκο.
Τα εκτύπωσα για σιγουριά...
Πάντως, εάν εξαιρέσουμε τα παιχνίδια, το ubuntu δεν συγκρίνεται με τα παράθυρα.
Πολύ καλές εφαρμογές γραφείου, αντίστοιχες του όφις, επεξεργασία εικόνας, οτιδήποτε αφορά ήχο και βίντεο και πολύ πιο γρήγορο από τα ΧΡ.
Και υπάρχουν στο διαδίκτυο διάφορες εξειδικευμένες εφαρμογές για όλα τα γούστα.
Δωρεάν!

Και πάλι ευχαριστώ!

15/02/2009, 20:24:07
...και κάτι άλλο veritas!
Πως εκτελούμε αρχεία bin;;;
Χωρίς να μπούμε στο τερματικό, διότι το δοκίμασα και κάτι δεν πήγαινε καλά.
Δεν μου έβρισκε το αρχείο bin. Το google earth συγκεκριμένα.

Δεν κάνω κατάχρηση ε;

veritasΜέλος
16/02/2009, 22:18:47
Αγαπητέ Αίολε...όχι δεν κάνεις κατάχρηση.

Για το google-earth κοίτα εδώ για αναλυτικές οδηγίες:
http://tombuntu.com/index.php/2007/11/28/how-to-install-google-earth-in-ubuntu/

Καλό θα ήταν να μην βιαστείς γιατί η έκδοση 5 έχει ακόμη προβλήματα και κρασάρει. Αν παρά ταύτα το εγκαταστήσεις βάλεις κι έχεις προβλήματα:
Επειδή ένα αρχείο βιβλιοθήκης είναι αυτό που δημιουργεί τα crashes άνοιξε ένα τερματικό και πάτα cd /opt/google-earth , και μετά για να αλάξεις το όνομα του sudo mv libcrypto.so.0.9.8 libcrypto.so.0.9.8.nouse

18/02/2009, 00:15:30
χαιρετώ την παρέα!

http://oliveoil.homedns.org
19/02/2009, 19:04:23
Χαιρετώ σας κι εγώ μας!
Τελείωσε η δουλειά παιδιά.
Σας γράφω πάλι από το ubuntu.
Ολα πήγαν ρολόϊ.
Χάρις στις χρήσιμες συμβουλές σας πάντα. (δεν σας γλύφω ρε)
Αλλά εκείνο το προγραμματάκι ρε παιδιά, πως το λέγανε να δεις...
...εκείνο που κάνει μαγκιές με την επιφάνεια εργασίας βρε...
...που την γυρίζει γύρω-γύρω...
Κάπου το πήρε το μάτι μου στις προηγούμενες σελίδες...
Θα το κοιτάξω.

Φιλώ σας σταυρωτά βρε!

20/02/2009, 13:27:36
Μερσί ΕΛΑΧΙΣΤΕ!
Πάντα καλός φίλος.
Σου ετοιμάζω ένα καλό πακετάκι...

Ευδαιμονείτε!

21/02/2009, 13:00:53
quote:
Εκανα το φορμάτ, λοιπόν που λέτε, και διαπίστωσα ότι το αδιάθετο κομμάτι δεν μου το αναγνώρισαν τα ΧΡ.
...και για να μαθαίνουν όσοι δεν ξέρουν αυτά που, με διαφόρους τρόπους, μαθαίνουμε, ρώτησα και έμαθα ότι εάν διέγραφα και το διαμέρισμα των ΧΡ (NTFS), θα είχα όλον τον δίσκο σαν αδιάθετο χώρο και θα μπορούσα να τον διαμορφώσω από την αρχή.

Και όταν ξεκίνησα την εγκατάσταση του ubuntu, στο στάδιο της κατάτμησης του διαμερίσματος, βρήκα το αδιάθετο διαμέρισμα που δεν μου "διάβαζαν" τα ΧΡ και απλώς το διεύρυνα.
Πολύ απλό παίδες!

επιμύθιον τινά..
Αναφερόμενος στον τίτλο του θέματός σου ΕΛΑΧΙΣΤΕ, θέλω να πω ότι μερικές φορές είναι απρόσμενα ευχάριστο να τραβάς εκουσίως το χαλάκι κάτω από τα πόδια σου...

Edited by - Αίολος on 21/02/2009 13:02:29

23/02/2009, 14:40:13
Θα τρελαθώ!
Μόλις αφήσω τον κένσορα σε ένα μουσικό κομμάτι, ξεκινάει να το παίζει!
Και σταματάει μόλις τον τραβήξω! (τον κένσορα...)
Χωρίς ν' ανοίξει κανένα πρόγραμμα!

Άλατις!
Καλόοοοοο!

...και έχει ενσωματωμένο στο πρόγραμμα το bit torrent!!!
Αρίμπαααα!

Edited by - Αίολος on 23/02/2009 14:44:11

seirios12aΜέλος
23/02/2009, 16:09:53
Και που είσαι ακόμα, έχεις να φας κόλλημα που θα γίνεις ένα με την οθόνη

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει

seirios12aΜέλος
23/02/2009, 16:14:29
Κι έτσι για να σε φτιάξω , για δες κι ένα ωραίο στιγμιότυπο από την επιφάνεια εργασίας, αλλά με KDE 4.2

23/02/2009, 23:34:09
πάρε και το δικό μου που είναι ποιο μοντέρνο από του seirios12a

Edited by - GNU LINUX ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on slackware system dual boot with UbuntuStudio and a FreeBSD server somewhere here too.
#which edit

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 23/02/2009 23:44:35

24/02/2009, 14:10:49
A!A!A!

Πείτε μου, για πείτε μου...
Πως το κάνατε αυτό;;;

...και πες τε μου και κάτι άλλο βρε παιδιά, πως βάζετε αυτές τις εικόνες της επιφανίας σας εδώ;
Που τις στέλνετε κλπ;;;
Για να στείλω και καμμία δικιά μου...

Edited by - Αίολος on 24/02/2009 14:15:14

seirios12aΜέλος
24/02/2009, 18:12:42
quote:

Edited by - GNU LINUX ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on slackware system dual boot with UbuntuStudio and a FreeBSD server somewhere here too.
#which edit

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 23/02/2009 23:44:35

Και πάνω που πήγα να πω πως "κάηκα" λιγάκι παραπάνω μιας και το dual περιλαμβάνει πλέον και ARCH, έρχεσαι και μας πετάς έτσι στα μούτρα ένα slackware κι ένα freebsd δηλαδή? Έχεις και τον μάστερ εκεί κάτω γείτονα βέβαια εσύ.

@ΑΙΟΛΟΣ

quote:
Πείτε μου, για πείτε μου...
Πως το κάνατε αυτό;;;

...και πες τε μου και κάτι άλλο βρε παιδιά, πως βάζετε αυτές τις εικόνες της επιφανίας σας εδώ;
Που τις στέλνετε κλπ;;;
Για να στείλω και καμμία δικιά μου...

Τραβάς φωτογραφία την επιφάνεια εργασίας με το πρόγραμμα (ksnapshoot) ώπς αυτό είναι για kde. Άν έχεις Ελληνικά στο ubuntu νομίζω λέγεται πρόγραμμα σύλληψης οθόνης ή επιφάνειας εργασίας και νομίζω βρίσκεται στο μενού ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ > ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ.

Μετά πάς εδώ http://imageshack.us/ όπου θα εγγραφείς και μετά εκεί θα ανεβάσεις τις εικόνες που θέλεις.

Έρχεσαι μετά εδώ και πατάς το εικονίδιο που δείχνει μια φωτό πριν το # που ανοίγει δύο άγκιστρα κι εκεί μέσα θα κάνεις copy paste την τοποθεσία της εικόνας. Δηλαδή στο site επιλέγεις την φωτό που θες και με δεξί κλικ πάνω της μαρκάρεις εκεί που λέει ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ και το επικολλάς μέσα στα δύο img.

Για να δούμε είσαι καλός μαθητής? ή εγώ είμαι καλός δάσκαλος?

Edited by - seirios12a on 24/02/2009 18:13:44

Edited by - seirios12a on 24/02/2009 18:14:42

24/02/2009, 19:34:40
Αίολε υπάρχουν 4 τρόποι:
α) πατάς το πλήκτρο Print Scrn στο πληκτρολόγιο σου...
β) ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ -> Βοηθήματα -> λήψη στιγμιότυπου οθόνης
γ) κάνεις εγκατάσταση το ksnapshot ( κάνει την ίδια δουλειά με το β αλλά έχει περισσότερες επιλογές)
δ) με την φωτογραφική μηχανή

seirios12a δεν είναι τίποτα βρε απλά έβαλα το wmii (window manager) μπαίνει παντού σε όλες τις διανομές και φυσικά και στο ubuntu.
πάντως με βλέπω να κολλάω για πολύ καιρό με το slackware 12.2

#which edit <enter>

Edited by - ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ on 24/02/2009 19:36:05

25/02/2009, 23:06:54
Κι ενώ εσείς ασχολείστε με τις προχωρημένες, για εμένα, επιφάνειές σας, εγώ ασχολούμαι με αυτήν την απλή και απαλή (στο μάτι ε;) επιφάνεια...:

...και όταν αρχίζω, για ευνόητους λόγους, ν' αποσυντονίζομαι, επιλέγω κάτι πιό σύνθετο, δηλαδή αυτό...:

Είμαι καλός μαθητής φορουμίτες;
Εάν ναι, τότε έχω καλούς δασκάλους (seirios12a).
Εχω και καλή αντίληψη...
Είμαι και ανοικτό μυαλό...
Ολα τα υπόλοιπα είναι κουσούρια

Τώρα ο μαθητής σας θέλει κάτι άλλο: Μπορώ να έχω σε κάθε επιφάνεια εργασίας, άλλη εικόνα και συντομεύσεις;

...γιατί όμως έχω την εντύπωση ότι κάπου έκανα λεβεντιά;
...σαν κάτι να μου διέφυγε...
Θα δούμε.

25/02/2009, 23:30:32
Εάν υποπσιαστώ...
Εάν βλέπετε ότι βλέπω, τότε, ε.., την έκανα!
Καλά το είχα το ρημάδι το προαίσθημα.
Τώρα, πάει και η καλή αντίληψη, πάει και το ανοικτό μυαλό...
Και τι μένει; Ναι ρε, τα κουσούρια!
Πήρε και κάποια άλλη λεβεντιά το μάτι μου...
Δε βαρυέσαι... (φτού)

Βοήθεια παιδιά!
Μπορεί κανείς να τις μικρύνει;;;