- Η ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ ΣΑΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΒΙΩΜΑ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
quote:
Αυτό ακριβώς, το ένιωθα αυθόρμητα όταν ήμουν παιδί. Υπήρχαν φορές, που κοιτούσα τον εαυτό μου στον καθρέφτη και ένιωθα ότι αυτός που κοιτάω δεν είμαι εγώ, ότι εγώ είμαι κάποιος άλλος. Μετά κοιτούσα και τα χέρια μου και πάλι ένιωθα ότι δεν κοιτάω εμένα. Αυτό κρατούσε για λίγο και μετά έφευγε.
Αγαπητέ φίλε Earendil
Ξέρεις..για τι μιλώ, είναι κάτι που όλοι έχουμε ζήσει αλλά ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει. Αυτή η αίσθηση είναι απλά η αφετηρία!
quote:
Τώρα που μεγάλωσα, όταν το κάνω αυτό δεν νοιώθω ασφαλής. Δεν μπορώ να το κάνω εύκολα.
Δεν νιώθεις ασφαλής λόγο προσκόλλησης..πως να αφήσεις την ψεύδη προσωπικότητα όταν έχεις επενδύσει τόσα πάνω σε αυτή;
quote:
Έχω μία αίσθηση οτι πρέπει να ασχοληθώ με άλλα πρώτα και μετά με αυτό.
Αυτό είναι μια αυταπάτη.. ποτέ δεν θα νιώθεις έτοιμος επειδή πάντα θα πρέπει να ασχολήσε με κάτι άλλο πρώτα. Πάντα θα θέλεις να ολοκληρώσεις κάτι και μετά κάτι άλλο. Όλα αυτά είναι ψυχολογικές υπεκφυγές. Μπορείς να κάνεις όλα αυτά που θέλεις αλλά έχοντας συνείδηση. Δούλευε παράλληλα μέσα στην καθημερινότητα.
Αν περιμένεις να ασχοληθείς πρώτα με κάτι άλλο και μετά με την Ουσία αυτού που είσαι θα μείνεις για πάντα απασχολημένος..αυτά έλεγα και του Α-Ω.
Σκέφτεται κάποιος «ωραία όλα αυτά..αλλά μέσα σε αυτή την παλιό κοινωνία , μέσα σε αυτόν τον θόρυβο..έτσι όπως είναι η ζωή μου, με τις υποχρεώσεις που έχω δεν μπορώ να ασχοληθώ με αυτό. Θα ήταν καλύτερα να ήμουν κάπου πιο ήσυχα.. στην φύση..μακριά από όλους..τότε θα είχα την ησυχία μου και θα μπορούσα να ασχοληθώ με τον εαυτό μου»
Όλα αυτά είναι μια πλάνη του νου..ένα ψεύτικο ιδανικό. Δεν χρειάζεται να πάμε κάπου για να βρούμε αυτό που είμαστε..οπού και να πάμε εμείς ΕΙΜΑΣΤΕ!! Η εσωτερική πορεία γίνεται μέσα στην καθημερινότητα..με όλα τα προβλήματα της.
Υπάρχουν 3ων ειδών σχέσεις.. η μια είναι με τον εαυτό μας..με το να αποκτάμε επίγνωση και αυτό είναι κάτι που ο καθένας κάνει μόνος του.
Μετά είναι η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους και το περιβάλλων γενικά..μέσα από αυτήν την σχέση έχοντας επίγνωση και αυτοπαρατήρηση βλέπουμε όλους τους μηχανισμούς που εγκλωβίζουν την συνείδηση μας, όλα μας τα ελαττώματα και τις συνήθειες και κατανοώντας τα βελτιώνουμε την σχέση μας με τους άλλους αλλά και με το περιβάλλον..επειδή η εσωτερική ποιότητα μας έχει αλλάξει.
Η άλλη σχέση είναι με το σώμα μας.. θέλει και αυτό μια ποιότητα..
Αυτά για τώρα..
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Αυτό είναι μια αυταπάτη.. ποτέ δεν θα νιώθεις έτοιμος επειδή πάντα θα πρέπει να ασχολήσε με κάτι άλλο πρώτα. Πάντα θα θέλεις να ολοκληρώσεις κάτι και μετά κάτι άλλο. Όλα αυτά είναι ψυχολογικές υπεκφυγές. Μπορείς να κάνεις όλα αυτά που θέλεις αλλά έχοντας συνείδηση. Δούλευε παράλληλα μέσα στην καθημερινότητα.
Όχι, περισσότερο είναι μία αίσθηση οτι δεν είμαι αρκετά αγνός.
Δυστυχώς δεν έχω να συνεισφέρω άλλο στη συζήτηση, απλά θα παρακολουθώ.
Αλλά θα ήταν καλύτερο πιστεύω αν προσπαθούσατε να μην κάνετε πόλεμο μεταξύ σας.
Καλή συνέχεια!![]()
quote:
Όχι, περισσότερο είναι μία αίσθηση ότι δεν είμαι αρκετά αγνός.
Αγαπητέ φίλε Earendil
Ακριβώς αυτό λέω.. ότι έχεις βάλει ένα νοητικό πρότυπο για το πώς θα έπρεπε να είσαι για να ξεκινήσεις κάτι. Αυτό είναι το ΨΕΥΤΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ που σου έλεγα. Ο δρόμος ξεκινά με αυτό που είμαστε τώρα..όπως είμαστε..με τα ελαττώματα μας με τις βρωμιές μας..τα πάθη μας..τον θυμό μας, την ζήλια μας, την περηφάνια μας..
Δεν χρειάζεται να γίνουμε κάτι άλλο για να ξεκινήσουμε.. Το σωστό είναι ότι όταν ξεκινάμε γινόμαστε το «κάτι άλλο» . Αν κάποιος δεν ξεκινήσει τότε ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει με αποτέλεσμα να περάσουν τα γήινα χρόνια χωρίς καμία ουσιώδης αλλαγή. Όταν λέω ουσιώδες αλλαγή εννοώ αλλαγή στην συνείδηση..στην κατανόηση..στην επίγνωση.
Πολλές φορές δημιουργείτε ψυχολογική σύγχυση ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε να είμαστε και σε αυτό που θεωρούμε ότι είμαστε.
Άλλο το τι είμαστε αυτού κάθε αυτού. Άλλο αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε και άλλο αυτό που θέλουμε να γίνουμε. Τα δυο τελευταία είναι μια αυταπάτη..και αυτό που κάνουμε είναι να κινούμαστε από την μια αυταπάτη στην άλλη.
Στον εσωτερικό δρόμο δεν πρέπει να υπάρχει προσμονή στο να γίνουμε κάτι επειδή αυτό το να γίνουμε είναι μια προκατάληψη, μια προβολή του νου, μια πλασματική εικόνα που προσπαθούμε να φτάσουμε..και αν δεν την φτάσουμε νιώθουμε απογοητευμένοι, ανίκανοι, ανάξιοι. Όλα αυτά είναι μια αυταπάτη δημιουργημένη από εμάς τους ίδιους. Αυτή η αυταπάτη είναι η ψυχολογική σύγκρουση που έλεγα πιο πάνω!
Ξεκινάμε με ότι έχουμε..αυτό είναι αρκετό. Βλέπουμε αυτό που μας συμβαίνει και όχι πιο μακριά από το τώρα. Όλα γίνονται αυτήν την στιγμή.. ο εσωτερικός δρόμος είναι τώρα..εδώ..όχι κάπου αλλού.
Δεν χρειάζεται να γίνουμε κάτι άλλο..κοιτάμε με ξεκάθαρο τρόπο αυτό που είμαστε τώρα. Αυτό το είμαστε δεν είναι ακόμα το πραγματικό ΕΙΜΑΣΤΕ το αγνό ,το άσπιλο το πέρα από τον νου και τις λέξεις..αυτό το είμαστε είναι η προσωπικότητα που έχουμε διαμορφώσει και όλα τα εγώ που μας κυβερνούν.
Ξεκινάμε με αυτά που νομίζουμε ότι είμαστε με την προσωπικότητα και με τα εγώ. Αυτά εξετάζουμε..αυτά παρακολουθούμε για να δούμε το πώς αντιδράμε ,το πως συμπεριφερόμαστε, το τι κάνουμε, το τι συνήθειες έχουμε.
Γινόμαστε το αντικείμενο της παρατήρησης μας και ταυτόχρονα ο παρατηρητής. Μέσα από αυτή την παρατήρηση αρχικά δημιουργούμε μια απόσταση..μια αποτάυτιση..για πρώτη φορά, μας κοιτάμε και κάνουμε αυτοεξέταση.
Μέσα από αυτήν μας την πράξη είναι που ξεκινά η εσωτερική αλλαγή..επειδή αρχίζουμε να βλέπουμε και να κατανοούμε την ταύτιση της συνείδησης με αυτό που δεν είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Αν δεν κάνουμε αυτό..τότε θα έχουμε την ταύτιση με την προσωπικότητα και με τα εγώ χωρίς την δυνατότητα της παρατήρησης..και θα δημιουργούμε με το μυαλό μας διάφορες άλλες πλασματικές εικόνες που θα θέλαμε να φτάσουμε με αποτέλεσμα.. να μένουμε για πάντα μέσα στον λαβύρινθο του Μινώταυρου.
quote:
Δυστυχώς δεν έχω να συνεισφέρω άλλο στη συζήτηση, απλά θα παρακολουθώ.
Ίσως να έχεις να συνεισφέρεις πολύ περισσότερα από όσα νομίζεις.
quote:
Αλλά θα ήταν καλύτερο πιστεύω αν προσπαθούσατε να μην κάνετε πόλεμο μεταξύ σας.
Καλή συνέχεια!
Φίλε Earendil θα υπάρξουν και αυτές..για να ακονιστή ένα μαχαίρι χρειάζεται μια εργασία..
Πολλοί έχουν φύγει αηδιασμένοι από αυτό το θέμα επειδή στην πραγματικότητα όλοι έχουν ένα πρότυπο για το πως πρέπει να είναι τα πράγματα..και όταν αυτό το πρότυπο ή το νοητικό πρωτόκολλο δεν τηρείτε..τότε..όλοι είμαστε για τα μπάζα!
Για να γίνει ένα φαγητό έχει πολύ δουλεία..άλλες φορές μπορεί να γίνεται αυτή η εργασία με πολύ ησυχία και άλλες φορές με κάποιες δυσκολίες επειδή οι παράγοντες ησυχία και φασαρία είναι ελεύθεροι ως δυνατότητα..όμως στο τέλος μπορεί να υπάρχει ένα ωραίο αποτέλεσμα.
Δεν είμαστε τέλειοι. Θα τσακωθούμε, θα κοντραριστούμε θα συμπαθήσουμε ο ένας τον άλλο πολλά θα γίνουν. Κάποια πράγματα πολλές φορές είναι εσκεμμένα. Όταν πιέζεις τον άλλο αναγκάζεται να βγάλει αυτό που κρύβει. Το θέμα δεν είναι να τον κανείς να νιώσει ηττημένο.. αλλά να δει αυτό τον ψυχολογικό μηχανισμό που του στερεί την ΟΥΣΙΑ.. την ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
Κάποιοι δεν αντέχουν..επειδή αρνούνται να δουν αυτό που τους συμβαίνει. Άλλοι πάλι το βλέπουν αλλά δεν μπορούν να το αλλάξουν..και άλλοι το βλέπουν και το αλλάζουν.
Όλα εξαρτώνται από εμάς..αν θέλουμε πράγματι να κάνουμε μια αλλαγή..μια ουσιώδες αλλαγή …να σπάσουμε τα φράγματα..τον νοητικό τοίχο.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Όχι, περισσότερο είναι μία αίσθηση οτι δεν είμαι αρκετά αγνός.
θα ήθελα πολύ να μου πείς τί βιβλία εσωτερισμού έχεις διαβάσει.
Αυτό που κάνουν τα περισσότερα είναι στην ουσία να κόβουν τα φτερά κάποιου.Χρειάζεται απόλυτη αγνόητα λένε,και αυτό ήταν.Σκέφτεται ο άλλος,ά, τότε δέν θα τα καταφέρω,(επειδή δέν γνωρίζει τίποτα για αυτό)ίσως σε μια άλλη ζωή!
Η αγνότητα δέν θα έρθει απο μόνη της,άν την θέλεις πρέπει να βρείς τον τρόπο για να την αποκτήσεις,αυτόν τον τρόπο δέν τον διδάσκουν τα περισσότερα βιβλία.
Όλη η διαστροφή μας,προέρχεται απο το συναισθηματικό μας σώμα και τις ανωμαλίες που παράγει λόγω της γενικότερης διαστροφής της ανθρωπότητας.Το 2ο τσάκρα έχει να κάνει με αυτό το σώμα,άν δουλέψεις πάνω σε αυτό,το καθαρίσεις και το ισσοροπήσεις τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Αυτό που σου συνιστώ,είναι να δουλέψεις σε όλα τα τσάκρα σου με τον ίδιο τρόπο.
Η αγνότητα,είναι μια απόλυτα φυσική κατάσταση χωρίς καμία καταπίεση,είσαι ελεύθερος.Αν προσπαθείς να μενεις αγνός ενω μέσα σου νιώθεις ορμές,τότε αυτό είναι ένδειξη οτι είσαι λάθος και απλώς την παύεις για λίγο αλλά μετά θα είναι ποιό έντονη(η επιθυμία).
Πάνω απ' όλα χρειάζονται οι γνώσεις.
Edited by - alex22 on 28/04/2010 10:31:05
quote:
Όλη η διαστροφή μας,προέρχεται απο το συναισθηματικό μας σώμα και τις ανωμαλίες που παράγει λόγω της γενικότερης διαστροφής της ανθρωπότητας.Το 2ο τσάκρα έχει να κάνει με αυτό το σώμα,άν δουλέψεις πάνω σε αυτό,το καθαρίσεις και το ισσοροπήσεις τότε σίγουρα θα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Φίλε Αλεξ
Σκέψου το εξής.. Αν έχουμε έναν άνθρωπο που δεν λειτουργεί το διανοητικό του..θα μπορούσε να είχε διαστροφή;
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Σκέψου το εξής.. Αν έχουμε έναν άνθρωπο που δεν λειτουργεί το διανοητικό του..θα μπορούσε να είχε διαστροφή;
Εσύ ξέρεις κάποιον ο ποίος υπάρχει χωρίς την λειτουργία του διανοητικού?Όταν πέφτει κάποιος σε βαθιά διαλογιστική κατάσταση,τότε μόνο μπορεί να υπάρξει χωρίς το διανοητικό του.Δέν μπορείς δηλαδή να είσαι σε σαμάντι 24 ώρες το 24ωρό.Τότε δέν είσαι άνθρωπος αλλά ένας σαμάντιμαν
,Μόνο αυτή η παγκόσμια αφηρημένη δύναμη βρίσκεται σε αυτήν την εκστασιακή κατάσταση μονίμως.Μπορούμε να γίνουμε ένα με αυτήν την δύναμη και πάλι,να γίνουμε αυτή η δύναμη,ο αληθινός μας εαυτός,αλλά πρώτα ας προετιμαστούμε για αυτό.
Edited by - alex22 on 28/04/2010 11:10:21
Edited by - alex22 on 28/04/2010 11:23:12
Καταρχήν τα ζώα έχουν τσακρα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί χωρίς το διανοητικό δεν υπάρχει διαστροφή. Χωρίς το διανοητικό δεν υπάρχει λαγνεία.. η ΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ.
Αν κατά την σεξουαλική πράξη ο νους είναι σιωπηλός..τότε αυτή η πράξη είναι μια ευλογία..Αν ο νους δηλ στην πραγματικότητα κάποιο εγώ ψάχνει να αντλήσει ευχαρίστηση μέσα από την σεξουαλικότητα..τότε μπορούμε να έχουμε διαστροφή. Αν νους απέχει τότε που είναι η διαστροφή;
Τελικά είναι θέμα νου η διαστροφή; ή θέμα συναισθηματικού σώματος; Τι πρέπει να αλλάξει για να μην υπάρχει διαστροφή; ΕΣΥ λες να καθαρίσει κάποιος το συναισθηματικό σώμα και ο ένας υπηρέτης σου λέει πως η βρώμα είναι στην σκέψη..αυτό τα βρωμίζει όλα..
Τι λένε και οι συνομιλητές. Πρακτικά..από αυτά που ζούμε.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ
quote:
Ξεκινάμε με αυτά που νομίζουμε ότι είμαστε με την προσωπικότητα και με τα εγώ. Αυτά εξετάζουμε..αυτά παρακολουθούμε για να δούμε το πώς αντιδράμε ,το πως συμπεριφερόμαστε, το τι κάνουμε, το τι συνήθειες έχουμε.
Γινόμαστε το αντικείμενο της παρατήρησης μας και ταυτόχρονα ο παρατηρητής. Μέσα από αυτή την παρατήρηση αρχικά δημιουργούμε μια απόσταση..μια αποτάυτιση..για πρώτη φορά, μας κοιτάμε και κάνουμε αυτοεξέταση.
Μέσα από αυτήν μας την πράξη είναι που ξεκινά η εσωτερική αλλαγή..επειδή αρχίζουμε να βλέπουμε και να κατανοούμε την ταύτιση της συνείδησης με αυτό που δεν είναι η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.
quote:
Η αγνότητα δέν θα έρθει απο μόνη της,άν την θέλεις πρέπει να βρείς τον τρόπο για να την αποκτήσεις,αυτόν τον τρόπο δέν τον διδάσκουν τα περισσότερα βιβλία.
Δεν έγινα αρκετά σαφής. Όταν λέω οτι δεν είμαι αρκετά αγνός, εννοώ πως δεν είμαι αρκετά αγνός για να είμαι συνειδητός για μεγάλο χρονικό διάστημα με τον τρόπο που περιέγραψα. Σ'αυτή την κατάσταση δεν κάνω τίποτα, ούτε σκέφτομαι τίποτα και απλά αντιλαμβάνομαι. Το να παρατηρώ τις εκδηλώσεις της προσωπικότητάς μου είναι ένα άλλο πράγμα. Αυτό θέλει μία διαφορετική προσπάθεια, και ΦΥΣΙΚΑ είναι κάτι που άλλοτε το προσπαθώ λιγότερο, άλλοτε περισσότερο. Ποιός άνθρωπος εξ'άλλου δεν το κάνει αυτό; Εκεί δεν παρατάω ποτέ την προσπάθεια όπως και να είμαι.
quote:
Η αγνότητα,είναι μια απόλυτα φυσική κατάσταση χωρίς καμία καταπίεση,είσαι ελεύθερος.
Η αγνότητα όμως είναι μία κατάσταση που όπως είπες και εσύ πιο πάνω θέλει προσπάθεια. Έχουν υπάρξει περίοδοι στη ζωή μου που ένοιωθα αρκετά αγνός ώστε να είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου και περίοδοι που δεν συνέβαινε αυτό.
quote:
Πάρτο πιο απλά.. ένα ζώο είναι διεγκεφαλικό..δηλ. λειτουργεί χωρίς διανοητικό..έχει εγκέφαλο αλλά δεν έχει διανοητικό κέντρο που κάνει συλλογισμούς, ιδέες. Δεν λέει αυτό είναι καλό αυτό κακό.. Αυτό το ζώο έχει διαστροφή;Καταρχήν τα ζώα έχουν τσακρα;
Στα λέω όλα αυτά γιατί χωρίς το διανοητικό δεν υπάρχει διαστροφή. Χωρίς το διανοητικό δεν υπάρχει λαγνεία.. η ΛΑΓΝΕΙΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΕΝΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΜΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΟΥ.
Αν κατά την σεξουαλική πράξη ο νους είναι σιωπηλός..τότε αυτή η πράξη είναι μια ευλογία..Αν ο νους δηλ στην πραγματικότητα κάποιο εγώ ψάχνει να αντλήσει ευχαρίστηση μέσα από την σεξουαλικότητα..τότε μπορούμε να έχουμε διαστροφή. Αν νους απέχει τότε που είναι η διαστροφή;
Τελικά είναι θέμα νου η διαστροφή; ή θέμα συναισθηματικού σώματος; Τι πρέπει να αλλάξει για να μην υπάρχει διαστροφή; ΕΣΥ λες να καθαρίσει κάποιος το συναισθηματικό σώμα και ο ένας υπηρέτης σου λέει πως η βρώμα είναι στην σκέψη..αυτό τα βρωμίζει όλα..
Τι λένε και οι συνομιλητές. Πρακτικά..από αυτά που ζούμε.
Και τα δύο σώματα έχουν σχέση,το συναισθηματικό έλκει και το νοητικό θυμάται την ευχαρίστηση και διεγείγει το συναισθηματικό,οπότε δημιουργείται ένας κύκλος,αλλά όπως και να το κάνουμε,ο πυρήνας είναι το συναισθηματικό σώμα,άν δέν νιώθεις εκεί την έλξη,τότε πολύ απλά ο νούς είναι ελεύθερος.Με λίγα λόγια,η επιθυμία είναι αυτήν που κάνει τον νού διαστροφικό.
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ