ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

- Ασκητική ΙΙ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.

nst30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 12:44:24
quote:
Δεν υπάρχει αμετάβλητο "εγώ"

Κι όμως υπάρχει. Απλώς, ένας τέτοιος άνθρωπος, είναι απρόσιτος σε μας. Είναι ο άνθρωπος που έχει σχηματιστεί μέσα του η ενότητα. Αυτός, δεν έχει εικόνα, γιατί είναι τα πάντα και τίποτε.

Μόνον όταν, ως ένα σημείο, καταλάβουμε αυτόν τον άνθρωπο και τις ιδιότητές του, θα μπορέσουμε να καταλάβουμε τα κλιμακωτά στάδια μέσα από τα οποία μπορούμε να τον προσεγγίσουμε, δηλ. να καταλάβουμε την πορεία της ανάπτυξης που είναι δυνατή για μας...

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 28/07/2005 12:45:42

Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 12:52:12
quote:
αν έκανα την άσκηση....?

πρώτα μέσα στο μυαλό μου...

Μάνο, κάνε την άσκηση φίλε, εσύ μ' εσένα. Άσε το μυαλό σου ήσυχο να βράζει στο ζουμί του...

Έγινε, τα λέμε...
28/07/2005, 13:54:00
Η διαφοροποίηση θα υπάρξει και όχι η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση μου γιατί αυτή την ψευδαίσθηση την παλεύω μόνη μου, δεν έχω κανέναν να μου λέει "ε,τι κάνεις εκεί δες και αυτό".

Συμφωνώ για το φθηνές δικαιολογίες, έτσι είναι, όχι εσκεμμένα φθηνές όμως. Εσύ τώρα κάνεις αυτό που είπα, προσπαθείς να μου πεις "ε,τι κάνεις εκεί δες και αυτό".

Όμως να σου κάτι βρε Deva, μα το Χριστό τις περισσότερες φορές δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοείς, πρέπει να τα διαβάσω ξανά και ξανά.
Και όταν νομίζω ότι καταλαβαίνω και γράφω κάτι το στέλνω, βλέπω μετά την απάντησή σου, ξαναδιαβάζω το αρχικό που έγραψες και καταλαβαίνω κάτι διαφορετικό.

Κάθε φορά νομίζω ότι έχω καταλάβει αλλά δεν έχω καταλάβει τίποτα.

Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 16:28:23
quote:
Η διαφοροποίηση θα υπάρξει και όχι η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση μου γιατί αυτή την ψευδαίσθηση την παλεύω μόνη μου, δεν έχω κανέναν να μου λέει "ε,τι κάνεις εκεί δες και αυτό".

Συμφωνώ για το φθηνές δικαιολογίες, έτσι είναι, όχι εσκεμμένα φθηνές όμως. Εσύ τώρα κάνεις αυτό που είπα, προσπαθείς να μου πεις "ε,τι κάνεις εκεί δες και αυτό".

Κι αν είχες ? Θα τον άκουγες ? Ό,τι κι αν προσπαθώ εγώ να σου πω, εσύ να ακούς μονάχα τον εαυτό σου. Όχι εμένα. Για να σου δείξει κάποιος έναν δρόμο που οδηγεί στην ελευθερία, πρέπει πρώτα να τον έχει περπατήσει αυτός. Διαφορετικά, τι θα μπορούσε να σου πει ? Και πρέπει να βρίσκεται ακριβώς στην θέση που είσαι εσύ τώρα για να σε κατευθύνει σωστά. Κανείς όμως δεν βρίσκεται εκεί που είσαι τώρα εσύ και ούτε κανένας θα υπάρξει ποτέ. Γι' αυτό σου λέω, να ακούς μονάχα τον εαυτό σου, όχι εμένα, εγώ δεν προσπαθώ να σου πω τίποτε.

Αν ο εαυτός σου, σου λέει να μείνεις, μείνε, αλλά μείνε με όλο σου το "είναι". Όχι κομματιασμένο, όχι διάσπαρτο, με το ένα πόδι εκεί και με το άλλο αλλού. Αν πάλι σου λέει να φύγεις, φύγε, αλλά πάλι κάνε το με όλο σου το "είναι", ολοκληρωτικά, ενοποιημένα, και μην σκεφτείς ποτέ τι θα γινότανε αν έμενες, όπως επίσης μην σκεφτείς ποτέ τι θα γινότανε αν έφευγες. Ό,τι κι αν κάνεις, κάνε το μια ώρα νωρίτερα γιατί ο χρόνος σου στην γη δεν έιναι άπειρος. Και στις δύο περιπτώσεις, κάνε το με όλη την δύναμη της ψυχής σου, με όλο σου το "είναι", και σου λέω πως θα είναι το σωστό, θα σε λυτρώσει, και δεν θα σου δημιουργήσει ποτέ ενοχές, ούτε ερωτηματικά, ούτε φόβο.

Εσκεμμένες ή όχι, τι σημασία έχει ? Παραμένουν φθηνές.

Έγινε, τα λέμε...
28/07/2005, 17:28:07
Γειά σου Deva.Απαντάω ένα- ένα μερικά από τα ερωτήματα.
Δέν θυμάμαι ακριβώς μια - μια τις κινήσεις μου.Αυτό πού θυμάμαι είναι το συναίσθημα που είχα νιώσει.Είναι αυτό που περιέγραψα στην απάντησή μου.
Η <<Δροσοσταλίδα>> Είναι ενα παραμύθι δικό μου ,για μια μικρή δροσοσταλίδα που αποφάσισε να φύγει απο το φυλλαράκι πάνω στο οποίο βρισκόταν μαζί με την ΄΄οικογένεια της'' και να πέσει στο ρυάκι και μετά στο ποτάμι στήν προσπάθεια της να γνωρίσει τον κόσμο.
Ετσι 'οπως 'εβλεπα το νερό μου ξανάρθε στό μυαλό.
Ασχετα από την άσκηση ,μου αρέσει να ξεφεύγω 'οποτε μου χρείαζεται σ΄'ενα δικό μου κόσμο.Δέν ξέρω αν αυτό είναι φυγή απο την πραγματικότητα η παραμυθοζωη αλλά εμένα με βοηθάει και το επιδίωκω συνειδητά.
Μπορέι να κάνω οτιδήποτε ,αλλα να μην είμαι εκεί.Συνήθως γίνεται οταν κάνω κάτι που δέν θέλω αλλά πρέπει.
Λες οτι η θαλασσα θα με καταπιει αν φευγω με λίγο νερό.
Τι να πω? δεν ξέρω.Μέχρι τώρα επέζησα αρκετά καλά με τις μεθόδους μου.
Η φαντασία [αν είναι φαντασια και οχι πραγματικότητα]είναι κάτι που πάντα εκτιμούσα.

Λες οτι πάντα λέμε ψέμματα.Αν εννοούμε το ίδιο πράγμα, αμφιβάλλω αν θα άντεχε κανείς την αλήθεια.
Πολλες φορές ΄΄λέμε ΄΄την αλήθεια ,αυτό που αναρρωτιέμαι είναι αν το κάνουμε με πληρη γνώση της εσώτερης επιθυμία μας η είναι η επιθυμία να λέμε την αλήθεια γιατί ετσι έχουμε αποφασίσει?
Υπάρχει και η περίπτωση να παίζει κάποιος κρυφτό με τον εαυτό του και να δέχεται ως ΄΄αληθινα'' αυτα που του επιβάλλουν οι αρχές του.

Λες οτι πολλές φορές μας εκπλήττει ο εαυτός μας.Ναι είναι γεγονός, αλλά δεν είναι πάντα δυσάρεστη η έκπληξη.Μπορεί ποτέ να μάθει κανείς τα πάντα γύρω απο την άβυσσο της ψυχής του?

Προσπαθώ να καταλάβω πως και τι κάνουμε σε κάθε άσκηση.
Πως μπορεί να περιγραφθεί μια πράξη με λόγια ,αφού εκφράζουμε συναισθήματα?
Λες τι εννοιωσαν τα χέρια σου? Μπορώ να μεταδοσω συναίσθημα, γράφοντας καί θα καταλάβεις τι εννοώ?[Οχι οτι μεταδίδεται και αλλιως]

Σταματάω εδω πρός το παρόν γιατί με έβαλες σε σκέψεις ως πρός την αλήθεια και δεν ξέρω αν είμαι ειλικρινης και για αυτά που γράφω.
Με φιλία και σύγχιση

.

Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 23:10:44
quote:
Λες οτι πολλές φορές μας εκπλήττει ο εαυτός μας.Ναι είναι γεγονός, αλλά δεν είναι πάντα δυσάρεστη η έκπληξη.Μπορεί ποτέ να μάθει κανείς τα πάντα γύρω απο την άβυσσο της ψυχής του?

Δυσάρεστη ή ευχάριστη, δεν έχει σημασία. Παραμένει έκπληξη.

Μπορεί, αρκεί να το θελήσει. Πρέπει κάποιος να έχει πολύ ισχυρή επιθυμία για λύτρωση και να είναι πρόθυμος να θυσιάσει τα πάντα, να διακινδυνεύσει τα πάντα για να λυτρωθεί και να γνωρίσει τα πάντα γύρω από τον εαυτό του. Αυτό, αποτελεί την υπέρτατη γνώση που μπορεί ένας άνθρωπος να κατακτήσει, και να επωφεληθεί των ιδιοτήτων της, που είναι η ατομικότητα, η συνειδητότητα, η αθανασία και άλλες πολλές που μέσα στην τύφλα μας και στην άγνοιά μας, τις αποδίδουμε στον εαυτό μας.

Η γνώση ενός τέτοιου ανθρώπου είναι δική του και δεν μπορεί να του αφαιρεθεί ποτέ. Είναι η αντικειμενική και απόλυτα πρακτική γνώση των Πάντων.

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 23:20:39
quote:
Πως μπορεί να περιγραφθεί μια πράξη με λόγια ,αφού εκφράζουμε συναισθήματα?

Γιατί απορείς ? Το μόνο που ζητάει από σένα η "άσκηση" είναι να παρατηρείς τον εαυτό σου και να περιγράφεις αυτό που παρατηρείς.

Έχεις ταξιδέψει ποτέ με αεροπλάνο ?

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 29/07/2005 00:00:09

Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 23:26:09
quote:
Δέν θυμάμαι ακριβώς μια - μια τις κινήσεις μου.

Αν δεν θυμάσαι, σημαίνει πως κάτι δεν έκανες σωστά. Κάτι πήγε στραβά και δεν ήσουν παρούσα την στιγμή που εργαζόσουν πάνω στην "άσκηση".

Όταν εμφανίζεται η συνειδητότητα, η μνήμη λειτουργεί τέλεια και ο άνθρωπος θυμάται και την παραμικρή λεπτομέρεια.

quote:
Ετσι 'οπως 'εβλεπα το νερό μου ξανάρθε στό μυαλό.

Γιατί άραγε ? Αυτό το ερώτημα πρέπει να σε απασχολεί από τώρα και στο εξής.

Έγινε, τα λέμε...

Edited by - Deva_Parinito on 28/07/2005 23:35:58

Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 23:42:20
quote:
Αν εννοούμε το ίδιο πράγμα, αμφιβάλλω αν θα άντεχε κανείς την αλήθεια.

Κι εγώ αμφιβάλλω. Γι' αυτό λέω, πως κανείς δεν θέλει να το γνωρίσει αυτό...

Έγινε, τα λέμε...
Deva_ParinitoΜέλος
28/07/2005, 23:56:26
quote:
Μπορέι να κάνω οτιδήποτε ,αλλα να μην είμαι εκεί.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορεί πολύ εύκολα να σκοτώσεις κάποιον, νομίζοντας πως του κάνεις καλό. Αυτή την πρόταση χρησιμοποιούν και οι δολοφόνοι. Δολοφονούν, αφού πρώτα όμως έχουν δολοφονήσει τον ίδιο τους τον εαυτό. Πιάσε έναν από αυτούς και ρώτα τον "Γιατί το έκανες αυτό ?" και θα πάρεις ως απάντηση : "Δεν ήξερα τι έκανα" ή "Δεν ήμουν εκεί όταν το έκανα." Αυτό έκαναν και αυτοί που σταύρωσαν τον Ιησού. Το "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", αυτό ακριβώς σημαίνει...

Εγώ λέω λοιπόν, να είσαι πάντα εκεί, σ' αυτό που κάνεις γιατί το θέμα της Ασκητικής σου ζητάει ακριβώς το αντίθετο.

Έγινε, τα λέμε...