- Ημερολόγιο Just A Man. - H Εν Χριστώ Ζωή μου. - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Κρατουσα επι ενα σχεδον χρονο το κουκουλι ενως σκωρου. Ειναι πολυ παραξενο στην κατασκευη του. Υπαρχει ενα στενο ανοιγμα στο λαιμο του κουκουλιου, απο το οποιο βγαινει εξω το τελειο εντομο, κατα τετοιο τροπο που το κουκουλι παραμενει στην ιδια καταστασι με κεινο που εχει το εντομο μεσα. Βγαινει χωρις να κοπουν οι περιτυλιγμενες κλωστες. Απορει και θαυμαζει κανεις πως μπορει το εντομο να βγαινει εξω απο ενα τοσο μικρο ανοιγμα δυσαναλογο με το μεγεθος του φυλακισμενου.
Δε βγαινει βεβαια ποτε χωρις δυσκολια και κοπο.
Υποτιθεται οτι η πιεσι που δεχεται το σωμα του σκωρου κατα το περασμα ενος τοσο στενου ανοιγματος, ειναι προνοια της φησεως για να ωθηθουν οι χυμοι στ΄αγγεια των φτερων τα οποια ειναι λιγωτερο ανεπτυγμενα κατα την περιοδο της εμφανισεως του τελειου εντομου απ΄οσο ειναι στα αλλα εντομα.
Ετυχε να βρεθω μαρτυρας στις πρωτες προσπαθειες του φυλακισμενου μου σκωρου να γλυτωσει απο τον μακροχρονο περιορισμο του, ολοκληρο πρωινο απο καιρο σε καιρο το παρατηρουσα με υπομονη ν΄αγωνιζεται και να πολεμα να βγη εξω. Μα δε φαινοταν ικανο ποτε να προχωρησει περ΄απο ενα ορισμενο σημειο και στο τελος η υπομονη μου εξαντληθηκε. Πολυ πιθανον οι κλωστες του κουκουλιου να ησαν στεγνωτερες και λιγοτερο ελαστικες διοτι το κουκουλι δεν εμεινε τον χειμωνα στη φυσικη του θερμοκρασια. Ενομισα οτι ημουν σοφωτερος και πιο φιλευσπλαχνος απο τον Δημιουργο του και αποφασισα να του δωσω χερι βοηθειας.
Με την ακρη του ψαλλιδιου μου ψαλλιδισα τις κλωστες για να διευλολυνω λιγακι την εξοδο του, και να ! Αμεσως και με μεγαλη ευκολια συρθηκε εξω ο σκωρος μου, συμπαρασυροντας ενα τεραστιο πρισμενο σωμα με μικρα ζαρωμενα φτερα. Του κακου παρατηρουσα να δω την θαυμαστη πορεια της διαστολης που σιωπηλα και γρηγορα αναπτυσσεται κανονικα μπροστα στα ματια σου. Και καθως προσεχα τα λεπτα σημαδια των διαφορων χρωματων, που εν μικρογραφια υπηρχαν ολα εκει, λαχταρουσα να δω να παιρνουν τις κανονικες των αναλογιες και το εντομο να φανη με ολη την τελεια ομορφια του, γιατι πραγματι ηταν το ομορφοτερο στο ειδος του.
Αλλα του κακου κυτταζα.
Η ασοφη τρυφεροτητα που εδειξα προκαλεσε την καταστροφη που ειχα μπροστα μου. Δεν ηταν παρα κατι σαν προωρος τοκετος, σαν εκτρωσι και σερνοταν με πονο σ΄αυτη τη συντομη ζωη που αλλιωτικα θα την περνουσε, πετωντας στον αερα με φτερα που εχουν τα χρωματα του ουρανιου τοξου. Πολυ συχνα εχω σκεφθη πανω σ΄αυτο, οταν με ματια οικτου παρατηρουσα οσους παλευαν με την λυπη, τον πονο και την καταπιεσι, και θα ημουν προθυμος να συντομευσω την παιδεια και να ελθη η απελευθερωσις.
Τι κουτος ανθρωπος. Πως μπορω να ξερω οτι μερικοι απο τους οξεις πονους η τους στεναγμους θα μπορουσαν να λειψουν; Η αγαπη που βλεπει μακρυα, η τελεια αγαπη που ζητα την τελειοτητα του αντικειμενου της, δεν δειλιαζει και δεν δειχνει αδυναμια μπροστα στην προσωρινη δοκιμασια. Η αγαπη του Πατερ μας ειναι τοσο αληθινη, που δε μπορει να ειναι αδυνατη.
Επειδη αγαπα τα παιδια Του, τα πειδευει, ωστε να γινουν συμμετοχοι της αγιοτητος του. Εχοντας ο Θεος υπ΄οψι αυτο το ενδοξο τερμα, δεν λυπαται οταν ακουει τις κραυγες των δοκιμαζομενων. Για να γινουν τελειοι δια των παθηματων, οπως ο μεγαλυτερος Αδελφος των, οι Υιοι του Θεου καταρτιζονται στην υπακοη και φθανουν στην δοξα δια μεσου πολλων δοκιμασιων.
(εγω, γι΄αυτην την ιστορια θα προτιμουσα να λεω η καμπια και η πεταλουδα, μου αρεσει καλυτερα συμβολικα)
Την καλημερα μου, σε ολουσ σαs.
Xaraugh,
Σε ευχαριστούμε που ξανά πέρασες και μας άφησε το όμορφο άρωμα των στιγμών σου.
Σε ευχαριστούμε
Είθε η Αγάπη, η Δικαιοσύνη και η Ειρήνη Εκείνου, να είναι ΠΑΝΤΑ μαζί μας
Είθε να έρθει Ειρήνη στις Ψυχές και τα Σώματα των ανθρώπων.
Είθε η Ειρήνη Εκείνου να είναι ΠΑΝΤΑ μαζί μας
Χριστός Ανέστη.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
“Ο Θεός του Κόσμου, που είναι η ΑΓΑΠΗ, ας μας έχει πάντα καλά.”
"Ειρήνη υμίν. Η Ειρήνη Εκείνου, να είναι μαζί μας"
”Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Εν Χριστό Ασκητές,
Πολλές φορές υπάρχει η απορία από πολλούς αναγνώστες της Καινής Διαθήκης,
γιατί δεν φωτίζονται όταν την διαβάζουν.
Αυτό συμβαίνει γιατί την διαβάζουνε με Υπερηφάνεια.
Η Υπερηφάνεια είναι αυτή που βάζει τοίχους στα μάτια, τα αυτιά και στην καρδιά μας.
Και όταν γίνεται αυτό, και όχι μόνο με την Καινή Διαθήκη, τελικά γίνεται και με κάθε γραφή που διαβάζουμε.
Και όταν την διαβάζουμε με υπερηφάνεια, η Θεία Χάρη του Αγίου Πνεύματος δεν έρχεται.
Και πάλι όταν έρθει η Θεία Χάρη και μας φωτίσει, πάλι δεν θα έχουμε καταλάβει την Καινή Διαθήκη εξολοκλήρου παρά μόνο στο ήμισυ.
Για να την καταλάβουμε εξολοκλήρου, θα πρέπει να την ενσαρκώσουμε με τον βίωμα μας.
Αν δεν το κάνουμε το δεύτερο, πότε δεν θα μάθουμε αληθινά την αξία της.
Εύχομαι όλοι μας Εν Χριστό Ασκητές, να έχουμε περισσότερα βιώματα και όχι αναγνώσματα της γραφής.
Είθε η Ειρήνη Εκείνου να είναι ΠΑΝΤΑ μαζί μας
Χριστός Ανέστη.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
”Είθε η Νέα Εποχή του Παρακλήτου, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Edited by - Just_A_Man on 17/05/2004 00:18:34
Ημερολόγιο 20-5-2004
Αγαπητοί μου Εν Χριστό Ασκητές,
Στο ξημέρωμα μιας ημέρας ορόσημο 20 Μαΐου της Αναλήψεως, μια σκέψη θα με συνοδεύει έως που να αναχωρήσω για τον Ουρανό.
Όπως και τότε, φεύγει σε μια Νεφέλη μέσα στον Ουρανό. Οι καρδιές μας είναι απαρηγόρητες. Αλλά μας είπες ότι θα είναι πάντα δίπλα μας.
Θα έχουμε συντροφιά μας τον Παράκλητο.
Μπορεί τα πράγματα στην ζωή μου να μην μου έρθουν όπως τα επιθυμώ.
Αν και πόσο πάλι μπορεί να έχει αυτό σημασία όταν ζεις βιωματικά μέσα στην καρδιά σου την προσευχή,
τον τέταρτο στίχο,
το σημείο της καρδιάς ,
Γενηθήτω το Θέλημα σου ως εν Ουρανώ και επί της Γης,
Γενηθήτω το Θείο Σχέδιο σου, Στον Πνευματικό κόσμο και στις ανθρώπινες καρδιές.
Μπορεί να βιώσω πολλές χαρές μα και πολλές δυσκολίες.
Μα τελικά ότι και αν δεν μου συμβεί, αυτό που πάλετε μέσα στην καρδιά μου, τα καλύπτει όλα.
Το σημαντικότερο πράγμα έχει γίνει. Και μέσα στην Ζωή μου αλλά και μέσα στην Αιωνιότητα.
Η Ανάσταση του Γλυκού μας Ιησού και η Ανάληψη του στους Ουρανούς.
Και μαζί με Αυτόν παρασύρει όλη την ανθρωπότητα που θα ζήσει με Απλή και Αγνή Αγάπη στην καρδιά της.
Γλυκέ μας Ζωοδότη Χριστέ, Γλυκέ μας Αιμοδότη Χριστέ,
Είσαι ο Αιώνιος Άρτος μας. Είσαι το Αιώνιο Ύδωρ μας.
Είσαι το φάρμακο της Αθανασίας μας
Είσαι το αντίδοτο της Ζωής μας.
Είσαι ο Δρόμος, το Φως η Αλήθεια και η Ζωή.
Η Αιώνια Ζωή.
Σε ευχαριστούμε Άγιε Πατέρα, Διδάσκαλε και Αδελφέ μας.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
Edited by - Just_A_Man on 20/05/2004 00:15:06
Ευλογημένος να είναι μέσα στους αιώνες ο καλός καλλιτέχνης Φοίβος Δεληβοριάς
just a man
”Είθε o Παράκλήτος, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Edited by - Just_A_Man on 29/05/2004 00:09:28
Ημερολόγιο 30-05-2004
Σε ευχαριστώ που για ακόμα μια φορά με έκανες
να αισθανθώ ότι τίποτα δεν έχω, και τα πάντα μου ανήκουν.
Γιατί έχω Εσένα.
Σε ευχαριστώ Σώμα της Ψυχής μου.
Σε ευχαριστώ Αιμοδότη της Καρδιάς μου.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man ![]()
”Είθε o Παράκλητος, να Γεννήσει Εκείνον, στις Καρδιές των Ανθρώπων”.
Ημερολόγιο 30-05-2004
Εν Χριστό Ασκητές,
Πόσο όμορφη είναι η χαρά στην είσ-οδο της Χαράς.
Είσοδο στη Χαρά της Εν Χριστό Πνευματικής Χαράς.
Η Χαρά δεν είναι κάτι που μπορεί κανείς να καθορίσει η να αναλύσει.
“Είσελθε είς την χαράν του Κυρίου σου” (Ματθ. 25,21).
Και δεν έχουμε άλλο μέσο για να μπούμε στη χαρά αυτή, άλλο τρόπο για να την καταλάβουμε και να την βιώσουμε Ψυχή και Σώμα, παρεκτός με την μοναδική πράξη, με το ίδιο το μυστήριο της Χαράς.
Την Θεία Ευχαριστία.
Την συμμετοχή και μετάληψη του Σώματος και Αίματος του Γλυκού μας Χριστού.
Όπως το άγγιγμα με το χέρι στο πρόσωπο του κοριτσιού, από το ερωτευμένο αγόρι γεμίζουν την Ψυχή, και κάνει την επαφή Ουράνια, Φωτεινή, Χαρωπή, Ευχαριστιακή και Μυστηριακή.
Έτσι, στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας η Ψυχή δονείτε στους παλμούς της Φώτισης, της Χαράς, της Αγιοσύνης, του Εξαγνισμού και της Ευγνωμοσύνης, δημιουργώντας ένα Μανδύα στην Ψυχή Επίγειου Άγγελου.
Μέγα μυστήριο η ροή συναισθημάτων που διαπερνούν την Ψυχή από τον Θείο Έρωτα.
Γιατί τελικά τα μυστήρια της ύπαρξης βιώνετε, και δεν μεταφέρονται με λέξεις και φιλοσοφίες.
Βιώνετε με καρδιά παιδιού και όχι με το μυαλό παιδιού. Γιατί τελικά, μόνο με την καρδιά μικρού παιδιού ξεκλειδώνει την χαμένη αθωότητα η Ψυχή μας.
Την Αθωότητα που η γνώση του καλού και του κακού (ο φόβος) κρατάει φυλακισμένη σαν καναρίνι σε κλουβί.
Και το κλειδί, της Χρυσή Φυλακής της Ψυχής για την Ελευθερία του πνεύματος είναι ο Γλυκός μας Χριστός.
Για να βγει από το κλουβί και να ανέβει στον Ουρανό όπου σαν Μάνα ο άλλος Παράκλητος ο Παρηγορητής της Ψυχής, θα την αγκαλιάσει με την γλυκιά βροχή της στοργής, της τρυφερότητας, της χαράς, της αγαλλίαση, της αρμονίας και ειρήνης που κάθε Ψυχή έχει ανάγκη από τις θεϊκές ενέργειες για να υπάρχει.
Άκτιστες Ενέργειες, όπως οι ηλιακές ακτίνες του ηλίου μας, να δίνουν ζωή στην Ψυχή μας.
Το κλειδί της καρδιάς μας είναι η Ανιδιοτελή Αγάπη προς τον Γλυκός μας Χριστό, η Ατελείωτη Αγάπη μας προς τον Πατέρα και Δημιουργό του Κόσμου και η Ευγνωμοσύνη μας προς το Άγιο Πνεύμα για το πλήθος των δωρεών του.
Είθε η Αγάπη Εκείνου, από τoν Ιερό Ναός της Καρδιά μας, να προσκαλεί τις Άκτιστες Ενέργειες του Αγίου Πνεύματος στον Ιερό Ναό της Διάνοιας μας, για να εκδηλώνεται η δωρεά του Θεϊκού μας Χαρα-κτήρα, από τον Δημιουργό Πατέρα μας.
Με αγαθή Αγάπη.
just a man
Edited by - Just_A_Man on 30/05/2004 16:44:24
Πνευματικό Ημερολόγιο 2-06-2004
Εν Χριστό Ασκητές,
Σήμερα και ακούστε το όλοι με τεντωμένα (Διάνοια & Μάτια) + (Καρδιά & Αυτιά) Πνεύμα,
Φανέρωσε την αλήθεια της ανθρώπινης Ύπαρξης:
7Χ7=49=4+9=13=1+3=4 Δεν υπάρχει άλλο μυστικό!!!
Είναι η μονή Σκέψη η μόνη Αλήθεια. Σήμερα είμαστε τυχεροί. Σύντομα μέσα στους επόμενες μήνες θα σας πω τα αποτελέσματα από την άσκηση του just !Χ!Χ!Χ!Χ!Χ!Χ!
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man
ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ πράγματα κρύβονται μέσα σε αυτες τις 2 λεξούλες. Αναρωτηθείτε πόσο γνωρίζετε τον εαυτό σας. *
quote:
ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ !!!!!!!
ΠΟΣΟ ΣΠΟΥΔΑΙΑ πράγματα κρύβονται μέσα σε αυτες τις 2 λεξούλες. Αναρωτηθείτε πόσο γνωρίζετε τον εαυτό σας. *http://www.ummo.cc/Sigil/Glasya_Labolas.JPG
Γνώρισε τον Εαυτό σου. Προσωπικά δεν τον γνωρίζω. Στην διαδρομή είμαι.
Με αγαθή Αγάπη 7Χ7
just a man