ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Άνθρωπος και Ψυχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Άνθρωπος και Ψυχή - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Μια22 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ΜιαΜέλος
31/01/2004, 00:31:07
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα το οποίο δημιουρήθηκε μετά από μία συζήτηση και θα ήθελα τις απόψεις σας.

Η Ψυχή χρειάζεται τον άνθρωπο για να εκπληρώσει τον Σκοπό της.Η Ύλη, ο Άνθρωπος είναι το όχημα της Ψυχής.Η Ψυχή υπάρχει χωρίς το Σώμα, χωρίς την Ύλη, το Σώμα όμως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την Ψυχή.

Ο Άνθρωπος χρειάζεται την Ψυχή αλλά και η Ψυχή χρειάζεται τον Άνθρωπο.
Το ερώτημα είναι ποιά είναι η σημασία του Ανθρώπου για την Ψυχή και
ποιός ο Σκοπός της εάν η Ψυχή υπάρχει χωρίς τον Άνθρωπο; Τί είναι ο Άνθρωπος χωρίς την Ψυχή και τί είναι η Ψυχή χωρίς τον Άνθρωπο;

Ελπίζω το ερώτημα μου να είναι κατανοητό.Περιμένω τις απόψεις σας.

01/02/2004, 04:10:18
Σώμα ζωντανό χωρίς ψυχή = Ζόμπι

Σώμα νεκρό χωρίς ψυχή = κουφάρι

Ψυχή χωρίς σώμα = φυσική κατάσταση μη απαραίτητα εξαρτώμενη της μεν από το δε, εφόσον η εξέλιξη της ψυχής είναι ανάλογη.

Ψυχή με σώμα = άνθρωπος

Όλα αυτά συνειδησιακά πεδία της ψυχής, τα οποία δεν αποτελούν απαραίτητα πραγματικότητα.

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΚωσταςΜέλος
01/02/2004, 13:05:39
Φιλη Μια ημουν ετοιμος να ανοιξω παρομοιο θεμα.
Αυτο που θελω εγω να καταλαβω ειναι τι ειμαστε πραγαματικα.
Πολλοι λενε παλιες ψυχες που παιρνουμε μαθηματα ακομα στην γη.
Επισης φανταζομαι η ψυχη δεν θα εχει φυλο αρα αυτο που ειμαι εγω τωρα στην ζωη ειναι ενας ρολος που παιζω,κατι τελειως διαφορετικο απο το πραγματικο ειναι μου?
Ποια η δικια σας γνωμη?

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

01/02/2004, 16:25:59
Αγαπητέ Κωστας,

υπάρχει κι άλλο τόπικ: To σωμα ειναι η φυλακη της ψυχης ;

στο οποίο αναλύονται διάφορες απόψεις. Αν θέλεις, ρίξε μία ματιά κι αν τα ερωτήματά σου υφίστανται ακόμα αναπάντητα, επανερχόμεθα...

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)

ΚωσταςΜέλος
01/02/2004, 23:30:39
Σε ευχαριστς φιλε μου θα το κοιταξω.

H zωη ειναι ενα συντομο σχολειο...

ΜιαΜέλος
02/02/2004, 19:29:53
Αγαπητή Zadok συμφωνώ με την άποψη σου ότι ο άνθρωπος είναι η δημιουργία σώματος και ψυχής.
Γιατί η Ψυχή όμως σαν μια ενέργεια που κινεί και δίνει πνοή σε κάθε υλική υπόσταση να χρειάζεται το Σώμα, να χρειάζεται τον άνθρωπο;
Θα μπορούσε να υπάρχει και χωρίς το σώμα, Υπάρχει χωρίς το σώμα.

Ο άνθρωπος είναι και σώμα και ψυχή αλλά η ψυχή είναι χωρίς το σώμα η δημιουργία της Ζωής.Τότε, τί είναι η ύλη και ποιά είναι τότε η εξέλιξη της Ψυχής;

Αγαπητέ Κώστα όντως η Ψυχή δεν έχει φύλο γιατί η ενεργειακή υπόσταση της Ψυχής υπερβαίνει την Δυαδικότητα που είναι εγκλωβισμένο το φυσικό σώμα.Η κάθε Ψυχή χρειάζεται να Αναγνωρίσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ της Υπόσταση.

02/02/2004, 20:17:56
Αγαπητή Μια,

την ψυχή δε θα την έλεγα ενέργεια και η ψυχή δεν χρειάζεται τον άνθρωπο. Η ενσάρκωση με τη μορφή του ανθρώπου είναι ένα στάδιο της πορείας της. Είναι σα να ρωτάμε γιατί το τραίνο Αθήνα - Θεσσαλονίκη περνάει από Λάρισσα!!!

Η ψυχή είναι φορέας ζωής και το σώμα γίνεται φορέας και των δύο στο υλικό πεδίο, σε πεδίο δηλαδή χαμηλής κραδασμικής συχνότητας. Υπάρχει και χαμηλότερη συχνότητα: το ζωικό βασίλειο, το φυτικό, το βασίλειο των ορυκτών.

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΟΠΟΥ Η ΨΥΧΗ ΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ. ΣΤΑ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΠΕΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ.

Αγαπητή μου, είχα παρατηρήσει ότι είχες συμμετάσχει στο τόπικ που ανέφερα στο προηγούμενό μου ποστ. Αλήθεια, αυτά τα ερωτήματα δεν είχαν απαντηθεί;
Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά θα ήταν δόκιμο να είμαστε φειδωλοί στις τυχόν επαναλήψεις.

ΜιαΜέλος
02/02/2004, 20:59:41
Αγαπητή Zadok το είδα το τόπικ που ανέφερες αλλά υπάρχει μία απειροελάχιστη διαφορά γιατί ερωτήματα που είναι δυσνόητα για τον ανθρώπινο Νού είναι δύσκολα να κατανοηθεί ακόμα και η διαφορά μιας λέξης. Η διαφορά είναι ότι στο δικό μου ερώτημα δεν ζητάω απόψεις για τον εγκλωβισμό της ψυχής στο σώμα αλλά ποιά είναι η σημασία του ανθρώπου αν η Ψυχή μπορεί να υπάρξει χωρίς το σώμα;

quote:
. Η ενσάρκωση με τη μορφή του ανθρώπου είναι ένα στάδιο της πορείας της

Αν η Ψυχή έχει κάποια πορεία γιατί να χρειάζεται τον άνθρωπο για αυτήν την πορεία;Θα μπορούσε και χωρίς τον άνθρωπο να ακολουθήσει αυτήν την πορεία.

Δεν προσπαθώ να προσεγγίσω την ψυχή ξεχωριστά απο τον άνθρωπο αλλά δεν παίρνω τίποτα σαν δεδομένο και χρειάζομαι να υπερβώ τα τοιχώματα της σκέψης.
Ελπίζω να σου απάντησα.

02/02/2004, 22:41:03
Αγαπητή Μια,

έχω την αίσθηση ότι ενώ προσπαθείς να υπερβείς την σκέψη, βρίσκεσαι ακόμα εγκλωβισμένη σ' αυτήν.

Συγγνώμη για τη διαπίστωση, αλλά εσωτερικά το ερώτημά σου είναι άτοπον. Εξάλλου σου έφερα και παράδειγμα και δεν κατανοώ τί δεν εννόησες.

Εν πάσει περιπτώσει, να στο πω με άλλες λέξεις μπας κι αποφύγουμε το λαβύρινθο...

Λοιπόν, η ψυχή ακολουθεί μία πορεία από την στιγμή της δημιουργίας έως ότου επιστρέψει στο σημείο αναφοράς.

Κατέρχεται των βασιλείων της δημιουργίας (περνάει το βασίλειο των ανθρώπων προς τα κάτω) και εξελισσόμενη ανέρχεται (περνά το βασίλειο των ανθρώπων προς τα πάνω).

Επανέρχομαι στο παράδειγμα του τραίνου. Όπως το τραίνο έτσι και η ψυχή ξεκινά πχ. από Αθήνα (δημιουργία) να πάει Θεσσαλονίκη (κατώτατα κραδασμικά πεδία) για να ξαναγυρίσει Αθήνα. Και στα δύο σκέλη της διαδρομής περνά από Λάρισσα (ενσάρκωσις στο ανθρώπινο σώμα). Το κομμάτι "Λάρισσα - Θεσσαλονίκη" ας το εκλάβουμε ως υλικό πεδίο γενικά.

Αν έχω καταλάβει σωστά το ερώτημά σου, αναρωτιέσαι γιατί περνά το τραίνο από Λάρισσα ή γιατί τρέχει πάνω σε ράγες και δεν πάει πχ. σαν το αυτοκίνητο από νέα Εθνική οδό (δηλ. παρακάμπτοντας τη Λάρισσα);

Μα αφού είναι τραίνο κι αφού αυτή είναι η διαδρομή.

Βοήθησα τώρα ή χειρότερα;

04/02/2004, 02:29:16
quote:
Λοιπόν, η ψυχή ακολουθεί μία πορεία από την στιγμή της δημιουργίας έως ότου επιστρέψει στο σημείο αναφοράς.

Κατέρχεται των βασιλείων της δημιουργίας (περνάει το βασίλειο των ανθρώπων προς τα κάτω) και εξελισσόμενη ανέρχεται (περνά το βασίλειο των ανθρώπων προς τα πάνω).

Επανέρχομαι στο παράδειγμα του τραίνου. Όπως το τραίνο έτσι και η ψυχή ξεκινά πχ. από Αθήνα (δημιουργία) να πάει Θεσσαλονίκη (κατώτατα κραδασμικά πεδία) για να ξαναγυρίσει Αθήνα. Και στα δύο σκέλη της διαδρομής περνά από Λάρισσα (ενσάρκωσις στο ανθρώπινο σώμα). Το κομμάτι "Λάρισσα - Θεσσαλονίκη" ας το εκλάβουμε ως υλικό πεδίο γενικά.

Αγαπητή Zadok,
Σε όλα αυτά που αναφέρεσαι τα θεωρείς δεδομένα?
Πως είναι δυνατόν να γνωρίζουμε τη διαδρομή της ψυχής?
(ρητωρικά τα ερωτήματα)

Ω Μητέρα! Ο αέρας είν'εκείνο το ανάλαφρο πράγμα..
που γυρίζει μέσα στο κεφάλι σου και γίνεται πιο καθαρό όταν γελάς!

ΜιαΜέλος
04/02/2004, 03:07:03
Αγαπητή Zadok ίσως και να έχεις δίκιο ότι το ερώτημα μου είναι άτοπο
αλλά ίσως γιατί τέτοια ερωτήματα -τουλάχιστον για μένα - είναι πολύ δύσκολο να το θέσω τόσο ξεκάθαρα.

Το ερώτημα μου το κατάλαβες και θα μου επιτρέψεις να μην θέλω να πάρω σαν δεδομένο αυτήν την διαδρομή.

Σε ευχαριστώ για την ανάλυση του παραδείγματος που έθεσες και θα σου απαντήσω πάνω σε αυτό το παράδειγμα.

Γιατί να χρειάζεται η Ψυχή να κάνει όλη αυτήν την διαδρομή αφού βρίσκεται ήδη εκεί.
Γιατί να χρειάζεται να κάνει το τραίνο αυτό το ταξίδι στην Θεσσαλονίκη και να γυρίσει πίσω στην Αθήνα, αφού βρίσκεται ήδη στην Αθήνα;

Ελπίζω μέσω του παραδείγματος σου να έγινα πιο κατανοητή

Edited by - Μια on 04/02/2004 03:09:24

Edited by - Μια on 04/02/2004 03:10:44

ΜιαΜέλος
04/02/2004, 03:14:50
reptile salonica
την ίδια απάντηση;!!!!!!!

04/02/2004, 17:56:52
Συγγνώμη, αγαπητοί μου συν-γράφοντες, περιμένετε να σας αποδείξω την πεποίθησή μου;

Δε νομίζω ότι υπάρχουν αποδείξεις στα θέματα τα οποία αφορούν στην ψυχή...

Προσωπικά έχω πειστεί γι' αυτά τα οποία αναφέρω μέσα από φιλοσοφική μελέτη και το κυριότερο: προσωπική εμπειρία. Δε γίνεται αλλιώς!

Μπορείτε να συμφωνήσετε ή να διαφωνήσετε όσο θέλετε, αλλά έχετε κάποια άλλη πρόταση να διατυπώσετε;

reptilesalonica: Ναι, τα θεωρώ δεδομένα! Κι επειδή θα ήταν κουραστικό να σου παραθέσω την άπειρη σχετική βιβλιογραφία, θα σου πω απλά ότι όταν όλες οι λογικές εξηγήσεις έχουν καταρριφθεί, αυτό που μένει είναι η αλήθεια.

Μια: Επομένως τώρα θέτουμε σωστά το ερώτημα.

Θα σου απαντήσω πολύ απλά: θα ήταν πολύ βαρετή η ύπαρξη χωρίς το ταξείδι.

Και πριν βιαστείς ν' απορρίψεις την πρόταση ως αστεία, σκέψου ότι η θεωρία του Bing Bang βασίστηκε σε μία χρονική στιγμή, η οποία ονομάστηκε "singularity" (μοναδικότητα, ιδιομορφία).

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναρωτηθούμε: υπάρχουμε;;;

ΜιαΜέλος
05/02/2004, 01:23:40
Αγαπητή μου Zadok δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα.Εξάλλου θέλω να πιστεύω ότι οι συζητήσεις όταν αφορούνε τέτοια θέματα δεν γίνονται για λόγους απόδειξης αλλά για την διεύρενση του Πνεύματος και της Ψυχής.

quote:
θα ήταν πολύ βαρετή η ύπαρξη χωρίς το ταξείδι

quote:
Με την ίδια λογική θα έπρεπε να αναρωτηθούμε: υπάρχουμε;;;

Θα το ξαναεπαναλάβω ελπίζοντας να μην γίνομαι κουραστική
ποιός είναι ο Σκοπός που χρειάζεται η Ψυχή να εκπληρώσει κάνοντας αυτό το ταξίδι;
Δεν θα υπήρχαμε εάν δεν είχε ξεκινήσει αυτό το ταξίδι.
Τί είναι τότε ο Άνθρωπος μέσα σε αυτήν την Ολοκληρώτητα;
Η Ψυχή ΕΙΝΑΙ
ο Άνθρωπος όμως......υπάρχει....για.....

μου παραμένει ακόμα "καλλυμένο".Δεν μπορώ να το διακρίνω.

"Πιο πέρα από τον Κόσμο, από το Χρόνο και το Χώρο, απ'όλα όσα κινούνται και αλλάζουν βρίσκεται η Ουσιώδης πραγματικότητα, η Θεμελιώδης Αλήθεια"

Edited by - Μια on 05/02/2004 02:15:45

05/02/2004, 02:03:21
quote:
reptilesalonica: Ναι, τα θεωρώ δεδομένα! Κι επειδή θα ήταν κουραστικό να σου παραθέσω την άπειρη σχετική βιβλιογραφία, θα σου πω απλά ότι όταν όλες οι λογικές εξηγήσεις έχουν καταρριφθεί, αυτό που μένει είναι η αλήθεια.

Την αλήθεια ποιός μπορεί να την αγγίξει καλή μου?...
Ισχυρίζεσαι επομένως πως επειδή δεν έχεις λογική εξήγηση άγγιξες την αλήθεια?...
Κάτι τέτοιο θα σου το ευχόμουν βεβαίως μα θεωρώ πως απαιτεί πάρα πολύ προσωπικό δρόμο...
Έχω την αίσθηση πως δε μου απάντησες παρά άφησες να τραφεί άλλος ένας εγωισμός...προς χάριν του αδηφάγου εαυτού...

Μια και Zadok, χρειάζεται να αποδείξουμε τη δική μας αλήθεια πριν μιλήσουμε για την αλήθεια την απορέουσα εκ μη αποδεδειγμένων συμπερασμάτων.
Χρειάζεται να είμαστε αληθινοί, αποποιούμενοι τις αλεπάλληλες μάσκες που βιαστικά έρχονται να γίνουν ένα με το πρόσωπό μας...
Μια, ψάχνεις απαντήσεις στο ιδεατό της ψυχής της εγκλωβισμένης στο σώμα....
....
Ας μιλήσουν κι άλλοι όμως...

Edited by - reptilesalonica on 05/02/2004 02:31:19

05/02/2004, 02:31:30
quote:
Έχω την αίσθηση πως δε μου απάντησες παρά άφησες να τραφεί άλλος ένας εγωισμός...προς χάριν του αδηφάγου εαυτού...

Αν κρίνω από το απόσπασμα το οποίο παρέθεσες, δεν έχεις άδικο.

Θα ήθελες να κάνεις τον κόπο όμως, να ξαναδιαβάσεις τί έγραψα στο σύνολό του;

Μίλησα και για εμπειρία... Αυτή κι αν δε μοιράζεται και δεν επιδέχεται κριτική.

Η εσωτερική αλήθεια είναι μία κι όποιος την έχει συναντήσει το ξέρει, ξέρεις γιατί;
Ακριβώς επειδή η α-λήθεια είναι κάτι που το ήξερες πάντα και θα το θυμάσαι πάντα.
Κι επειδή δε συνηθίζω να "μπουρδολογώ", ούτε να "αυτοπροσδιορίζομαι" κατ' αυτόν τον τρόπο, επέτρεψέ μου να γνωρίζω ποιές λέξεις χρησιμοποιώ και πού κι εσύ βάλε ότι χαρακτηρισμό σου κάνει κέφι...

Αγαπητή Μια,

quote:
Ας μιλήσουν κι άλλοι όμως...

έχει δίκιο. Ας γράψουν κι άλλοι κι εδώ είμαστε...

05/02/2004, 02:36:58
Zadok, zadok...
Chill out you child...
Δεν ισχυρίστηκα οτι "μπουρδολογείς". Αν θέλεις να αυτοχαρακτηριστείς έτσι-συ είπας...
Απο την απάντησή σου διαβλέπω πως ούτε εσυ με "διάβασες".

ΥΓ Το "ας μιλήσουν κι άλλοι" εγω το είπα, όχι η μια.

05/02/2004, 02:45:25
Συγγνώμη: το "έχει δίκιο", δεν το πρόσεξες;;;

Τί άλλο να κάνω;;; Να βάλω και smilies γύρω-γύρω;;;

Περιττό να σχολιάσω περαιτέρω...

ΜιαΜέλος
05/02/2004, 03:55:37
Συμφωνώ και εγώ να μιλήσουν και άλλοι για να μην ξεφύγουμε πιο πολύ από το θέμα.

Δεν χρειάζεται να είναι εσωτερικές διαμάχες στο εσοτέρικα
ας δούμε καλύτερα τις διαμάχες τις Ψυχής μας

Το αναφέρνω, χωρίς να κρίνω.

"Πιο πέρα από τον Κόσμο, από το Χρόνο και το Χώρο, απ'όλα όσα κινούνται και αλλάζουν βρίσκεται η Ουσιώδης πραγματικότητα, η Θεμελιώδης Αλήθεια"

IzauraΜέλος
05/02/2004, 04:17:29
Αλληλούια(=Praised be Yahweh)

Ε=M*c^2
Ενέργεια=Μάζα*ταχύτητα του φωτός^2(=σταθερός αριθμός)
Άνθρωπος=Μία μορφή μάζας,περικλείει μια ποσότητα ενέργειας
Ενέργεια=Άναρχη,άπειρη,χωρίς τέλος

=> Άπειρο=Άνθρωπος*ένα αριθμό
ή
=> Άνθρωπος=Ενέργεια/ένα αριθμό

Η ψυχή τι είναι?

1.Η ψυχή που αναφέρεται στη βίβλο και σε άλλα αρχαία γραπτά είναι ο κωδικός κάθε ανθρώπου που είναι μοναδικός(DNA)!
2.Η ψυχή που εννοείς δεν υπάρχει...είναι η ποσότητα ενέργειας που ελευθερώνεται...μετά το θάνατο και όπως ξέρουμε ο καπνός που ελαυθερώνεται από κάτι φλεγόμενο δεν έχει μυαλό,ούτε κατανοεί.
3.Δηλαδή η ψυχή που μιλάς εσύ και όλος ο κόσμος είναι η ενέργεια προσωποιημένη σε άνθρωπο.
4.Η χαρά,αγάπη,μίσος,ευχαρίστηση,λύπη είναι αποτελέσματα χημικών αντιδράσεων!

>Η Ψυχή χρειάζεται τον άνθρωπο για να εκπληρώσει τον Σκοπό της.

Δηλαδή? Ο καπνός χρειάζεται τον άνθρωπο για να εκπληρώσει το σκοπό του?

>Η Ύλη, ο Άνθρωπος είναι το όχημα της Ψυχής.
Ποιητικά ναι.

>Η Ψυχή υπάρχει χωρίς το Σώμα, χωρίς την Ύλη, το Σώμα όμως δεν μπορεί >να υπάρξει χωρίς την Ψυχή.
Ορθότερα:Η ενέργεια υπάρχει χωρίς το Σώμα, χωρίς την Ύλη, το Σώμα όμως δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την ενέργεια,αφού το σώμα είναι μορφή ενέργειας!.

>Ο Άνθρωπος χρειάζεται την Ψυχή αλλά και η Ψυχή χρειάζεται τον Άνθρωπο.
Η ενέργεια δεν χρειάζεται τον άνθρωπο,τι να τον κάνει?

>Το ερώτημα είναι ποιά είναι η σημασία του Ανθρώπου για την Ψυχή και
>ποιός ο Σκοπός της εάν η Ψυχή υπάρχει χωρίς τον Άνθρωπο;
Η σημασία είναι ότι ο άνθρωπος πρέπει να καταλάβει ότι είναι μέρος του απείρου.
Υπάρχουν άπειροι πολιτισμοί ανθρώπων σε ένα άπειρο κόσμο.

>Τί είναι ο Άνθρωπος χωρίς την Ψυχή και τί είναι η Ψυχή χωρίς τον >Άνθρωπο;
Ο άνθρωπος χωρίς την ψυχή(=ενέργεια) είναι νεκρός.
Η ψυχή= ενέργεια χωρίς τον άνθρωπο είναι μια άλλη μορφή ενέργειας!

....

Ευχαριστώ
grecoRaelian
Αμήν(=So be it)

"Ο αναμάρτητος, πρώτος το λίθο βαλέτω"