- Φαντασία - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Εδώ, θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις των φίλων σχετικά με το πόσο τους βοηθάει η Φαντασία τους στην καθημερινότητα τους, κατά πόσο την χρησιμοποιούν, αν πιστεύουν πως έχει κάποια δύναμη.
Προσωπικά θεωρώ την Φαντασία ανεκτίμητη και πως χωρίς αυτήν δε θα μπορούσα να ζήσω.
Με έχει βοηθήσει σε πολύ δύσκολες στιγμές και μπορώ να πω πως καταφεύγω καθημερινά σε αυτήν για πολλούς λόγους.
Εκείνη η γωνιά του νου μας νομίζω πως είναι πολύ φιλόξενη και σε στιγμές που πραγματικά την χρειαζόμαστε είναι μια καλή παρηγοριά για να ξεφύγουμε λίγο.
Δεν είναι όμως μόνο οι δύσκολες καταστάσεις που καταφεύγουμε σε αυτήν αλλά και άλλες καταστάσεις πολύ ευχάριστες που με την βοήθεια της Φαντασίας γίνονται ακόμα πιο όμορφες!
Θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας και να το συζητήσουμε.
(Αν με πείτε φαντασμένο δεν θα παρεξηγηθώ!)
ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΘΑ ΗΤΝ ΜΟΥΝΤΗ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ Η ΤΕΧΝΗ ΟΥΤΑ ΚΑΙ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ!!!
Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ!!!
ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΛΟΜΒΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ(1492)
ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΟΥΤΕ ΔΙΑΤΗΜΟΠΛΟΙΑ Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΘΑ ΚΕΤΕΡΕΕ!!!
ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΘΥΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΠΟΛΥΛΟΓΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΦΕΥΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ!!!
ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ!!!
ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΨΕΜΜΑ!!!
Για τα πάντα που υπάρχουν γύρω μας, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο, χρειάστηκε έστω και λίγη φαντασία.
Βέβαια, θα ήθελα να απουσίαζε η φαντασία από το μυαλό του Κολόμβου μιας και αναφέρθηκες σε αυτόν.
Όπως, λοιπόν, πολύ εύστοχα είπες: άνθρωπος χωρίς φαντασία, είναι άνθρωπος χωρίς μέλλον.
Ελπίζω στο μέλλον όλοι μας να χρησιμοποιούμε όλο και περισσότερο την φαντασία μας.
Ένα ξέρω, οτι δε ξέρω τίποτα"
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΚΑΛΗΨΗΣ!!!
ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΛΛΩΝ!!!
Δεν μιλάω για όλους, αλλά για το μεγαλύτερο ποσοστό του κόσμου που η φαντασία του εξάπτεται μόνο όταν είναι να αγοράσει καινούργια ρούχα ή κανά κινητό...
Ο κόσμος μπορεί να ομορφύνει με λίγη φαντασία, αλλά ούτε αυτήν την λίγη δεν χαραμίζουμε...
Βέβαια, υπάρχουν και περιπτώσεις που η φαντασία εκτοξεύεται και εκεί έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα!
Ο κόσμος χρειάζεται λίγο παραπάνω φαντασία από όλους μας! Είναι εφικτό και όταν τα καταφέρουμε σίγουρα θα αντικρύζουμε την καθημερινότητα μας με καλύτερο μάτι, με ένα χαμόγελο παραπάνω!
Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ....ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ,ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ,ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ...ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ..!!
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ (ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....)
ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ....ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ....!!!!ΠΟΣΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ?ΠΟΣΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ?ΠΟΣΗ ΕΛΠΙΔΑ ΔΙΝΕΙ?....ΜΕ ΝΟΥ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ...
georgette
ΝΕΜΕΣΙΣ
1) Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΖΩΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ)
2) Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ (ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΚΜΗ ΜΗΝ ΑΝΥΣΗΧΕΙΣ)
ΦΙΛΕ ΑΛΕΣΑΝΔΡΕ (ΜΗΠΩΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ?) ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΝ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΝΤΗ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΤΛ. ΚΤΛ.
Η ΖΩΟΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
Η ΣΠΕΙΡΑ ΑΝΟΔΟΥ.
ΑΝΕΛΙΞΗ.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ
ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ!!!
Η Φαντασία στην εξουσία!
Καλά θά ήταν!
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΕΣ ΦΙΛΕ (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΑΥΤΗ)CYBERMASTER?
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΕΤΑΙ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑ ΠΑΝΤΟΥ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.
ΕΛΠΙΖΩ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ
Δόξα Βασιλειάδου
Αυτό είναι σίγουρο και από κάποια πλευρά λογικό.
Τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η λογική με την Φαντασία...
Καμιά φορά συμβαδίζουν και δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι ορισμοί, πότε με καλά αποτελέσματα και πότε με άσχημα. Το θέμα είναι το κάτα πόσον επηρρεάζει η λογική την Φαντασία και το αντίθετο και σε ποιούς τομείς.
Σίγουρα, πάντως, η καθημερινοτητά μας χρειάζεται περισσότερη Φαντασία απ'όση της δίνουμε.
quote:
Σίγουρα, πάντως, η καθημερινοτητά μας χρειάζεται περισσότερη Φαντασία απ'όση της δίνουμε.
ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ?!?
Ίσως είναι πιο πολλά τα ερεθίσματα τη νύχτα και βοηθάει την Φαντασία μας να απλωθεί.
Ίσως, βέβαια, να κάνω και λάθος, δηλαδή επειδή συμβαίνει σε εμένα αυτό να νομίζω πως έτσι λειτουργούν και οι περισσότεροι.
Έμενα γενικότερα η νύχτα μου ελκύει την Φαντασία για διάφορα, δεν λέω πως την μέρα γίνεται το αντίθετο, απλώς την νύχτα είναι σαφέστατα σε μεγαλύτερο βαθμό.
Ένα απλό παράδειγμα είναι όταν θέλω να διαβάσω ένα βιβλίο, το κάνω πολύ ευκολότερα το βράδυ παρά την ημέρα.
Πραγματικά, μου φάνηκε παράξενο φίλε CYBERMASTER το να μου κάνεις αυτήν την ερώτηση γιατί νόμιζα πως έτσι λειτουργούν οι περισσότεροι, αλλά τωρα που το καλοσκέφτομαι ίσως να μην είναι έτσι. Ένα λάθος που κάνω συχνά είναι πως όταν έχω κάποια συνήθεια, μου φαίνεται πως αυτή η συνήθεια φαίνεται λογική στον περισσότερο κόσμο και δεν προσπάθω να το δω από μια ουδέτερη πλευρά για να το κρίνω καλύτερα. Πιστεύω πως είναι επιπόλαιο εκ μέρους μου τέτοιου είδους ενέργειες.
Να λοιπόν που ακόμα κι εδώ πρέπει να χρησιμοποιώ την Φαντασία μου πολύ περισσότερο και στις αμέσως επόμενες ημέρες (και βράδια) θα το κάνω ως άσκηση στον εαυτό μου. Ό,τι λέω αλλά και κυρίως ό,τι κάνω θα το βλέπω από την πλευρά μου αλλά θα προσπαθώ να το βλέπω και από την πλευρά του παρατηρητή για να έχω και μια διαφορετική οπτική γωνία του εαυτού μου... Νομίζω πως είναι μια πολύ όμορφη άσκηση! Θα βοηθήσει, κιόλας, την Φαντασία μου να "εργάζεται" ακόμα περισσότερο κατά την διάρκεια της ημέρας...