- Νέα Ακρόπολη... Νο.2 - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
quote:
Επίσης όλα αυτά που μεταφέρουν ως θεϊκές δισακαλίες, αν είναι δυνατόν, ας προσγειωθούμε λίγο να καταλάβουμε πως λειτουργούν τα πράγματα στην πράξη
Ειναι δικαιωμα σου να παιρνεις το τσουβαλι και να αποριπτεις πραγματα καταστασεις κιλπ κλπ
Εοπισης οτιδηποτε γραφω αναφερεται στην πραξη , και στην δυνατοτητα του μεσου ανθρωπου , ισως και χαμηλοτερα
Και ..... αν και μου αρεσει ιδιαιτερα η σκεψη σου η κριτικη , απορω πως δεν αναρωτιεσαι , και αποριπτεις πραγματα, χωρις καν να εισαι σε θεση να το κανεις
Δεν σου κρυβω οτι ακομα και με τον δασκαλο Σαμαελ δεν χαλιεμαι με τις αμφιβολιες που εκφραζεις τουναντιον μαλιστα !!
Ειμαι αλλωστε και εγω κατοχος παρομοιων αμφιβολιων
Η διαφορα μας βρισκεται στο οτι,εγω ,δεν αποριπτω πραγματα που δεν ειμαι σε θεση να κρινω
Θα σου πω επισης οτι επι πολλα χρονια ειμαι σε αυτους τους ''εσωτερικους κυκλους''
Απο το 1989
Οσο δεν ερευνουσα ,[ και μιλω για απλα πραγματακια , και στο μετρο δυνατοτητων του κοινου ανθρωπου ]οι διδασκαλιες δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα , αλλα ουτε καμμια ουσια πρακτικη
Μεγαλο μερος της εσωτερικης εργασσιας για μενα , αντιπροσωπευεται απο την αναρωτηση ''τι ειναι αυτο που μπορω να κανω για να αρχισω να κατανοω τον εαυτο μου
Αυτο αλλωστε μπορεις να το διακρινεις , αν κοιταξεις οποιοδηποτε θεμα μου πχ παγιδες στην εσωτερικη αναζητηση , αποδοχη εαυτου , και ιδιαιτερα οταν τα πρωτοανοιξα
Ηθελα λοιπον να σου πω οτι αυτα τα απλα πραγματακια , και αυτο ενοουσα και στο προηγουμενο μυνημα μου , τα εχω δει ολα ,στις διδασκαλιες τις γνωστικες , απο το δασκαλο Βεορ
Οι ανακαλυψεις μου βεβαια , ειναι τοσο μικρες , και ισως αναξιες λογου , που διατηρω παντα αμφιβολιες για ολα .... και ενοω και την διδασκαλια αλλα και τον δασκαλο τον ιδιο
Πιστεψε με ομως ποτε δεν θα απεριπτα , κατι που δεν ειμαι σε θεση να αποριψω , αλλα και δεν θα δεχομουν αναλογα πραγματα που επισης δεν θα ημουν σε θεση να κατανοησω
Ο δρομος ξεκιναει στο σωμα με τις 5 αισθησεις
Να ξυπνας σημαινει να τις χρησιμοποιεις χωρις να τις μπερδευεις με εσενα
quote:
ότι παράκαμπταν το πρώτο μάθημα της ζωής. Να είσαι ανεξάρτητος άνθρωπος και να στέκεσαι στα πόδια σου με της δικές σου δυνάμεις.
Και ομως ....
Στις γνωστικες διδασκαλιοες , αυτο ειναι το πρωτο μαθημα , παρολο που δεν εχει γινει αντιληπτο απο τους πολλους
Edited by - xristosxatz on 13/06/2014 21:02:38
quote:
ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΑΔΙΣΜΑ, ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΤΥΣΙΜΟΓιατί πρέπει να διακρίνονται δηλαδή; Στο κατηχητικό βρισκόμαστε;
Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ
Παράδειγμα, όταν ένας δολοφόνος σκοτώνει, είναι δείγμα αρετής από την μεριά της φύσης δηλαδή;
Επίσης μες την φύση είναι και τα ζώα. Όταν καταβροχθίζει ένα λιοντάρι μια αντιλόπη ζωντανή, αυτό είναι οδήγημα από την φύση για εμάς προς την αρετή;
Όταν εκρήγνυται ένα ηφαίστειο και αφανίζει πολιτισμούς, είναι δείγμα οδηγήματος προς την αρετή;Μάλλον αυτή η φύση έχει black χιούμορ.
Άρα, ή η φύση δεν μας οδηγεί προς καμιά αρετή, ή αν μας οδηγεί θα έπρεπε να παρατηρούμε παντού φωστήρες με εμφανή αποτελέσματα, αν πάλι όχι, τότε, δεν χρειαζόμαστε αυτή την επιρροή γιατί τελικά δεν επηρεάζει τους πάντες.
Και όταν κάτι δεν ειναι σίγουρο αν επηρεάζει τους πάντες, δεν έχει νόημα να το δεχόμαστε ως πάγιο νόμο.Εδώ ο φίλος μας ο αρχαίος στωικός, αγιοποίησε με απολυτότητα την φύση αν δεν το συνειδητοποιήσατε.
Αν τελικά το είχε αποδώσει έτσι, και δεν είναι τσαπατσουλιές μεταγενέστερων χριστιανών.
Γιατί αν βάλεις αντί της λέξης "φύση", βάλεις την λέξη "θεός" , δεν έχει καμιά διαφορά.
συνεχεια.....
Edited by - liamn on 13/06/2014 18:10:26
σχολιο 12
......σωστη η επισημανση... η φυση δεν ειναι ΜΟΝΟ καλη ..μεσα στη φυση περιεχονται κια οι χαοτικες διασπαστικες καταστροφικες δυναμεις ..
...το ανθρωπινο ον ειναι συνθετο και ψυχοσυγκρουασικο απο την βαση του καθως ειναι φορεας του σκοτους αλλα και του φωτος .. με χαρακτηριστικη παντως την υπεροχη του φωτος γιαυτο κι η ανω θρωσκουσα πορεια που καταμαρτυρα ο ορος ""ανθρωπος"" ...
...τα παντα κρινονται στην αναλογια φωτος σκοτους στο εσωτερικο μας αυτο κρισιμο ΛΟΓΟ που καθοριζει ποια δυναμικη ειναι εκεινη που υπερισχυει στην ψυχικη μας διαδρομη ...
αρα συνοψιζοντας
ανθρωπινη φυση = συνθεση φωτος και σκοτους με το φως ομως σε υπεροχη και με κυριαρχη αρα την δυναμικη του φωτος αρα την ανελικτικη δυναμικη ( ενωτικοτητα , υπερβαση του εγω εξομοιωση, συνταυτιση ,συμπαθεια )
απανθρωπη -υπανθρωπη φυση = συνθεση φωτος και σκοτους με κυριαρχη την δυναμικη του σκοτους αρα την καθοδικη δυναμικη - δυναμικη υπο την επιρροη σκοτεινων αναγκων
( διαχωριστικοτητα , εγωικη κατακτηση περιχαραχωση , διακριση ,αντιπαθεια )
η αναγνωριση της εσωτερικης μας φυσης ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΕΝΤΕΛΕΙ ειναι μια σπουδαια <επιγνωση> που θα λεγε κι Χρηστος αλλα ακομη πιο σπουδαια ειναι η υψιστη αποφαση εσωτερικης μαχης με το σκοτος το εσωψυχο κι οχι μονο αυτο ..χμμ .. αρα συμφυες της ανθρωpινης καταστασης και δυναμικης ειναι ο πολεμος καταρχην ο εσωτερικος ,, ο αγωνας απαλλαγης απο το ενδομυχο σκοτος ....ο πολεμος αυτος μοιραια εσωτερικευεται καθως εκεινα που αποτελλουν ανασχετικους της ανελιξης μας παραγοντες βρισκονται οχι μονο μεσα μας αλλα μια εξω απο εμας ..
ΑΡΑ ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΗΘΟΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΤΑ ΑΝΑΓΚΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΨΥΧΗΣ ΦΥΣΗΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΩΣ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ ..
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΙΕΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΩΣΑΜΕ ΕΙΝΑΙ <<ΚΑΘΗΚΟΝ>> ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΤΙ ΑΡΜΟΣΤΟ ΚΑΙ ΤΑΙΡIAΣΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΓΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ...ΓΙΑ ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΑ ..ΓΙΑΤΙ Η ΘΕΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΕΛΙΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΠΛΛΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ..
...
αχχχχ .. και που να σφιξουν οι ζεστες θα μου πειτε ...και δεν θα εχετε αδικο !!!ετσι ντοπαρισμενοι που ειμαστε ολοι μας απο τις πολωτικες ψυχροκαυσωνικες τεχνητες συχνοτητες ..που τα καλοκαιρια μοιαζουν με τηγανια που μας ψηνουν ζωντανους ...
ομως ...ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΥΣΩΝΙΚΗ ΕΡΗΜΟ ΤΟΥ ..ΒΛΑΣΤΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΦΥΤΟ ΡΩΓΜΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΡΩΤΙΚΑ ΣΕ ΑΝΕΙΠΩΤΗ ΔΡΟΣΙΑ .. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΤΡΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ..
ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 14/06/2014 17:21:18
quote:
.σωστη η επισημανση... η φυση δεν ειναι ΜΟΝΟ καλη ..μεσα στη φυση περιεχονται κια οι χαοτικες διασπαστικες καταστροφικες δυναμεις .....το ανθρωπινο ον ειναι συνθετο και ψυχοσυγκρουασικο απο την βαση του καθως ειναι φορεας του σκοτους αλλα και του φωτος .. με χαρακτηριστικη παντως την υπεροχη του φωτος γιαυτο κι η ανω θρωσκουσα πορεια που καταμαρτυρα ο ορος ""ανθρωπος"" ...
...τα παντα κρινονται στην αναλογια φωτος σκοτους στο εσωτερικο μας αυτο κρισιμο ΛΟΓΟ που καθοριζει ποια δυναμικη ειναι εκεινη που υπερισχυει στην ψυχικη μας διαδρομη ...
αρα συνοψιζοντας
ανθρωπινη φυση = συνθεση φωτος και σκοτους με το φως ομως σε υπεροχη και με κυριαρχη αρα την δυναμικη του φωτος αρα την ανελικτικη δυναμικη ( ενωτικοτητα , υπερβαση του εγω εξομοιωση, συνταυτιση ,συμπαθεια )
απανθρωπη -υπανθρωπη φυση = συνθεση φωτος και σκοτους με κυριαρχη την δυναμικη του σκοτους αρα την καθοδικη δυναμικη - δυναμικη υπο την επιρροη σκοτεινων αναγκων
( διαχωριστικοτητα , εγωικη κατακτηση περιχαραχωση , διακριση ,αντιπαθεια )
Το να συνειδητοποιει καποιος τα παραπανω ειναι ενα βημα
Αρκει να μην μενουμε στην ικανοποιηση που θα μας δωσει μια ονομασια που αναποφευκτα προσδιδουμε
Τα πραγματα στον εσωτερικο δρομο, ειναι πραγματικα πολυ λεπτα
Λεπτες ισοροπιες !!!
Ο δασκαλος Σαμαελ [αν ηταν δασκαλος για να μην προκαλω εριδες ]ελεγε οτι Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΨΗΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ , ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ
Σκεφτειτε ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΨΗΣ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ
Τα εσωτερικα πραγματα απαιτουν λεπτομερεια και χειρουργικη ακριβεια οπως ελεγε ο ιδιος
quote:
αλλα ακομη πιο σπουδαια ειναι η υψιστη αποφαση εσωτερικης μαχης με το σκοτος το εσωψυχο κι οχι μονο αυτο .
Δεν ξερω αλλα η ονομασια ''μαχη '' εμενα μου κανει κατι σε μποεμ
Ζουμε αυτο που ζουμε ....βιωνουμε αυτο που βιωνουμε , και το ενα βημα θα μας υποδεικνυει το επομενο
Οταν καποιος πει η ενοησει ΓΝΩΡΙΖΩ εχει σταματησει
Η αποκτηθεισα γνωση , μονο για το επομενο βημα μπορει να χρησιμευσει , και οχι για τις δικες μας επιβαιβεωσεις
Αλιμονο βεβαια ....γιατι το να εκφραζει κανεις τα κατακτηθεντα , τα κανει ολο και περισσοτερο δικα του
Καταστασεις οπως οι παραπανω , ηταν για πολλα χρονια η αιτια να παραμενω στασιμος , και ισως ακομα να ειναι
Ο εσωτερικος δρομος ειναι μια συνεχης δημιουργια
Και σκοπος , μονο η δημιουργια και η ικανοποιηση της περιεργειας μπορει να ειναι
Τοτε και μονο τοτε μπορουμε να βλεπουμε και να διαχωριζουμε
...η εσωτερικες μας διεργασιες Χρηστο καθολου δνε διαφερουν απο τις διεργσιες στην υπολοιπη φυση ,,,εχουν τον μικροκοσμο τους αλλα κια τις μακροσκοπικες τους μεταβλητες και τα δεδομενα .. ετσι λοιπον αυτο που ονομαζω <<μαχη >> εε ναι πολυ σωστα οπως ειπες ειναι αυτο που μακροσκοπικα αντιλαμβανομαστε ως ενα πλεγμα αμετρητων μικροσκοπικων διεργασιων λεπτων λεπτοτατων που μοιαζουνμε εγχειρησεις...
.. η αληθεια ειναι παντως οτι η ανθρωπινη ψυχη δεν εχει αναγκη να περπατα στην κοψη του ξυραφιου .. αυτα τα κανουν μονο οσοι το φωςτους δεν επαρκη για την εωστερικη τους μαχη ανελιξης .. χμμμ..
..για τον Σαμαελ ισως ετσι να ηταν τα πραγματα ,,,μια κοψη του ξυραφιου οπου ανα πασα στιγμη ο <<δασκαλος>> μας μπορουσε να συμπεριφερθει απολυτως κατειλλημενος απο το σκοτος .χμ αυτο ομως δνε μαρτυρα καν ανθρωπινη κατασταση... καθως η δυναμικη του φωτος η υπερισχυουσα στον ανθρωπο
του δινει την σταθεροτητα του βηματισμου και τη στερεοτητα που απαιτει η ανθρωπινη ανελιξη ..
.......μονοι αλλοτριωμενοι ανθρωποι η οι εγνωσμενοι απανθρωποι ειναι στην κοψη του ξυραφιου
πιστευω λοιπον οτι στην κοψη του ξυραφιου περπατανε ψυχες με ασχημο λογο φωτος και σκοτους ...ανα πασα στιγμη κινδυνευουν να καταληφθουν απο το σκοταδι τους ...χμμμ..
...οσο για τις γνωστικες κινησεις που κυκλοφορουν παργματικα τς θεωρω ολες μα ολες .. μπουρδομιγματα- αχταρμαδες δυτικου και ανατολιτικου αποκρυφιοσμου που το μονο που εχουν καταφερει ειναι να επικαλυψουν και να διαφθειρουν το αυθενικο γνωστικο κινημα γιατι για κινημα προκειται και μαλιστα πολυ παλιο ...
.......δεν ειναι τυχαια η καταβολη του αποκαλουμενου <<Σαμαελ >>απο την Θεοφοφια ( στο βιογραφικο του αναφερεται οτι απο 17 χρονων φορουσε το σκουφι της θεοσοφικης εταιρειας και εκανε διαλεξεις για λογαριασμο της φευ !!!)καθαρα τιθασευμενο και καναλιζαρισμενο ατομο απο τα σπαργανα του ..δε προλαβε το πνευμα του να αναπνευσει καθαρο αερα ερημιτικο να στοχαστει και να φιλοσοφησει ως πνευμα μακραν απο τα καλουπια των κατεστημενων αποκρυφιστικων συστηματων οπως αυτο της Μπλαβατσκιας Θεοσοφιας που κι αυτη με την σειρα της ηταν αποπαιδι του ευρωπαικου τεκτονισμου του αλωμενου απο το ελιτιστικο και κρυπτομισανθρωπο πνευμα των ευρωπαιων μοναρχων και πριγκιπων και παει λεγοντας... που καμμια σχεση δεν ειχε με τις καταβολες του τις αναδιανεμητικες της γνωσης και της δικαιονομικες ...
προφανως εξερευνωντας και το παρελθον του Λιβραγκα θα καταληξουμε σε παρομοιες διαπιστωσεις ...ολοι αυτοι η δασκαλοι ηγεμονες - ψευτοαβαταρηδες της νεα εποχης δεν ηταν παρα καναλιζαρισμενα πνευματα απο εξωτερικες αποκρυφιστικες οργανωσεις αρα αποπαιδια τους χωρις αυθεντικη επαφη με το Αρχειο χωρις αυθορμητη εμπνευση...τυφλοσουρτηδες οπως τους λεμε <<κηρυκες σοουμαν>> επιδοτουμενοιτων σαλονιων και των τεραστιων αιθουσων μ ετα ευθυγραμισμενα και αριθμημενα καθισματα ..
..ενας αληθινος αυθεντικος δασκαλος σε επαφη με τα Αρχεια της Ζωης δνε διδασκει ποτε κρατωντας μικροφωνα ( σα λαικος τραγουδιστης κια γελοτοποιος οσουμαν ) μεσα σε τετοιες αχανεις αιθουσες ,,δεν φωτογραφιζεται ,δεν εκτιθεται στα ΜΜΕ δνε μιλαει ποτε σε ακροατηρια πανω απο 50 ατομα ατομα , δεν ποζαρει σε προσωπολατρικες φωτο ,δεν κυκλοφορει με πολυτελη πανακριβα αυτοκινητα , δεν πινει κοκτειλ με μεγιστανες του πλουτου στα σκαφη τους και στα σαλονια τους.. ολα αυτα τα κανουν μονο οι ψευδοπροφητες του πεταμου , τα εργαλεια του σταρ συστεμ ,,οι γυρολογοι <<πνευματιστες>> του πνευματικου αναμασηματους και του τιποτε !!!!!!!!!
σε τετοιες αιθουσες τιγκα στα ηλεκτρονικα σσυτηματα παρακολουθησης ...δεν μιλα ποτε ενας αληθινος δασκαλος ...

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............
Edited by - ΜΥΘΗΡΑ on 15/06/2014 08:58:11
quote:
Ειναι δικαιωμα σου να παιρνεις το τσουβαλι και να αποριπτεις πραγματα καταστασεις κιλπ κλπ
Αυτοί αγαπητέ μου τσουβαλιάστηκαν μόνοι τους, εγώ απλά βγάζω τα σκουπίδια έξω από το σπίτι μου όταν περνά το σκουπιδιάρικο.
quote:
Επίσης οτιδηποτε γραφω αναφερεται στην πραξη , και στην δυνατοτητα του μεσου ανθρωπου , ισως και χαμηλοτεραΚαι ..... αν και μου αρεσει ιδιαιτερα η σκεψη σου η κριτικη , απορω πως δεν αναρωτιεσαι , και αποριπτεις πραγματα, χωρις καν να εισαι σε θεση να το κανεις
Ποιος σου είπε ότι δεν ειμαι σε θέση; επίσης και σε θεση να μην ήμουν, ειναι απλό, κρίνω και απορρίπτω απο αυτα που μου λέτε.
Επίσης Χρήστο μου, όλα αυτά, έχουν να κάνουμε με τα αόρατα, οπότε αφού δεν είναι τίποτα άλλο από φιλοσοφικά ζητήματα,τότε, με υποθετικά λογικά επιχείρημα τα απορρίπτουμε και τα δεχόμαστε. Επισης και εγώ, είμαι αρκετό καιρό στην πιάτσα, νομίζω ότι το είχα επισημάνει αρκετές φορές, άρα μπορώ και κρίνω.
Μετά από όλα αυτά που πέρασα, κατάλαβα, ότι όλοι τους μαζί φτιάχνουν μια τεράστια χωματερή, οπότε κι δυο διαμάντια να μπορέσουμε να βρούμε, δεν έχει νόημα ,πολύς κόπος για μικρό όφελος, άρα ψάχνω αλλού.
Άρα μια χαρά αναρωτήθηκα και επειδή συνεχίζω να αναρωτιέμαι, γι 'αυτό πήρα το μάθημα μου πηγενοντας παρακάτω.
Το παρακάτω ακριβώς αυτό που μου δίδαξε, είναι ότι δεν είναι τα πράγματα όπως νόμιζα ή νομίζουν πολλοί και ότι πολλοί φιλόσοφοι μέσα στην ιστορία είπανε μεγάλες μπούρδες ενώ όλοι φαίνεται να τις θαυμάζουν.
Θαυμάζουν διάφορες μπαρούφες χωρίς να μπουν στο κόπο να τις εξετάσουν αν διασταυρώνετε και κατά πόσο επιβεβαιώνονται ή για το πόσο αντιφάσκουν. Έτσι γεννήθηκε από παλαιά από ότι φαίνεται η κερκίδα ένωσης εσωτεριστάν.
Παράδειγμα το να μου λέι ο στωικός ότι η φύση με ωθεί προς την αρετή, μόνο να γελάω μπορώ. και ξέρει κάτι, δεν είναι ότι δεν αντιλαμβάνομαι την απάντηση που θα μου δώσετε, ότι και καλά μέσα και από τα άσχημα μπορεί να μας διδάξει η φύση το ορθό, άλλα με συνχωρεις, τα θεωρώ και αυτά τεράστιες μπούρδες, σιγά την φιλοσοφία.
Αν είναι έτσι, λυπάμε για λογαριασμό τον φιλοσόφων. Δεν έχουν ούτε μέσο ορό την εξυπνάδας του ανθρωπινού όντος.
quote:
Δεν σου κρυβω οτι ακομα και με τον δασκαλο Σαμαελ δεν χαλιεμαι με τις αμφιβολιες που εκφραζεις τουναντιον μαλιστα !!
Και καλά θα κάνεις γιατί όταν κάποιος θεωρεί τον εαυτό του αβατάρα, σημαίνει αυτόματος ότι μας υποτιμά πάρα πολύ σε νοημοσύνη. Πάντως, ξεχωρίστε την φιλοσοφία από από κάποιον που ευαγγελίζεται αλήθειες γιατί δεν θα βγάλετε ποτέ άκρη με αυτά τα ζητήματα και θα τα παιδεύετε.
quote:
Ειμαι αλλωστε και εγω κατοχος παρομοιων αμφιβολιων
δεν φαινετε καθολου οσο συνεχειζεις να μου μιλας σοβαρα για ανθρωπους σαν και αυτους που θεορουν τους εαυτους τους φωτισμένους.Η διαφορα μας βρισκεται στο οτι,εγω ,δεν αποριπτω πραγματα που δεν ειμαι σε θεση να κρινω
εγω και κρινο και αποριτπτω αν μου σερβιρεις σκατα για γευμα, θα τα παοριψω χωρις ακεψη.
Φιλοσοφώ, σημαίνει αμφιβάλω τσεκάρω διασταυρώνω επιχειρηματολογώ δεν φοβάμαι να απορρίψω. Όχι γίνομε ακόλουθος, πιστεύω και θαυμάζω, έχω πίστη. Όχι ευαγγελίζομαι αλήθειες αποκάλυψης και άλλες τέτοιες θρησκειολογικές δογματικότητες.
quote:
Θα σου πω επίσης ότι επι πολλα χρονια ειμαι σε αυτους τους ''εσωτερικους κυκλους''
κι εγώ
Απο το 1989Οσο δεν ερευνουσα ,[ και μιλω για απλα πραγματακια , και στο μετρο δυνατοτητων του κοινου ανθρωπου ]οι διδασκαλιες δεν ειχαν κανενα αποτελεσμα , αλλα ουτε καμμια ουσια πρακτικη
Το λες και μόνο σου λοιπόν, δεν ήμουν μόνο εγώ που το κατάλαβα.
quote:
Μεγαλο μερος της εσωτερικης εργασσιας για μενα , αντιπροσωπευεται απο την αναρωτηση ''τι ειναι αυτο που μπορω να κανω για να αρχισω να κατανοω τον εαυτο μου
Αυτοί Χρήστο δεν σε θέλουν για την αναζητητική σου ικανότητα, σε θέλουν για ακόλουθο, για να ευαγγελίσουν ένα δόγμα.
Παρτω χαμπάρι.
quote:
Αυτο αλλωστε μπορεις να το διακρινεις , αν κοιταξεις οποιοδηποτε θεμα μου πχ παγιδες στην εσωτερικη αναζητηση , αποδοχη εαυτου , και ιδιαιτερα οταν τα πρωτοανοιξα
Ηθελα λοιπον να σου πω οτι αυτα τα απλα πραγματακια , και αυτο ενοουσα και στο προηγουμενο μυνημα μου , τα εχω δει ολα ,στις διδασκαλιες τις γνωστικες , απο το δασκαλο Βεορ
Εγώ δεν είδα τίποτε από όλα αυτά, αν θέλεις να πας να χαντακωθείς, πήγε νε, εγώ δεν θα πάρω άλλο ευχαριστώ. Ίσως μόνο έτσι θα το καταλάβεις.
quote:
Οι ανακαλυψεις μου βεβαια , ειναι τοσο μικρες , και ισως αναξιες λογου , που διατηρω παντα αμφιβολιες για ολα .... και ενοω και την διδασκαλια αλλα και τον δασκαλο τον ιδιο
Καλά, μην υποβιβάσεις τον εαυτό σου και σε σκουλήκι! Δεν είναι δείγμα ταπεινότητας αυτό!
Η ταπεινότητα δεν είναι απαραίτητη για να φιλοσοφήσεις, για να ασκητέψεις είναι. Άλλα κάτι τέτοιο δεν με εκφράζει με τίποτα.
quote:
Πιστεψε με ομως ποτε δεν θα απεριπτα , κατι που δεν ειμαι σε θεση να αποριψω , αλλα και δεν θα δεχομουν αναλογα πραγματα που επισης δεν θα ημουν σε θεση να κατανοησω
Εγώ και κατανοώ και απορρίπτω.
Αν μου σερβίρουν σκατά για δείπνο, τα απορρίπτω.
Edited by - liamn on 15/06/2014 13:24:33
Επίσης υπάρχει αρκετό "μπαρούτι" σε αυτό το χώρο, και δεν θέλω να συμβάλω.
quote:
Επισης και εγώ, είμαι αρκετό καιρό στην πιάτσα, νομίζω ότι το είχα επισημάνει αρκετές φορές, άρα μπορώ και κρίνω.
Για να ευσταθησει καποιο λογικο επειχηρημα υπαρχουν προυποθεσεις
Η κυριοτερη αυτων , ειναι καταρχην να μιλαμε για τα ιδια πραγματα
Για να μιλαμε για τα ιδια πραγματα , πρεπει να εχουμε και και οι δυο , τις αναλογες εμπειριες
Καποιος ας πουμε που δεν εχει αναρωτηθει για καποια πραγματα που αφορουν την εσωτερικη αναζητηση , οταν του μιλησω για επιγνωση , η για οτιδηποτε αλλο που προυποθετει καποια εμπειρια εστω και μικρη παιζει να με ρωτηση , αν αυτο ειναι φαγωσιμο
Αφου ομως οπως λες εισαι καιρο στην πιατσα , και αρα κατανοεις καποια πραγματα , υποθετω δεν θα εχεις αντιρηση να παρεμβεις , σε αυτα που αναπτυσω κατα καιρους , και που βρισκω ενα προς ενα στην πραξη
Γιατι ειμαι πραγματι περιεργος να δω , αν γνωριζεις , τι πραγματευεται αυτο που λεμε εσωτερικη αναζητηση
Edited by - xristosxatz on 15/06/2014 13:04:39
quote:
Δε συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση, γιατί θεωρώ οτι με εκφράζουν απόλυτα τα όσα λέει ο xristosxatz
Επίσης υπάρχει αρκετό "μπαρούτι" σε αυτό το χώρο, και δεν θέλω να συμβάλω.
Γιατι χαθηκες;