ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/06/2002, 20:41:01
Καλησπέρα και πάλι εξερευνητές της γνώσης και αναζητητές της αλήθειας.
Ναι Σκοτεινέ Άγγελε, μέσα από τον πόνο μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε και μακάρι να γινόμαστε φωτεινά πλάσματα όπως λες. Εξάλλου οι δυσάρεστες στιγμές στη ζωή είναι δυστυχώς περισσότερες κι έτσι πρέπει συνέχεια να δοκιμάζουμε τις αντοχές μας, ακόμη κι αν δεν το θέλουμε. Και πιστέψτε το φίλοι και φίλες, οι αντοχές μας είναι τεράστιες.

HIGHLANDER

Darkangel_78Μέλος
04/08/2002, 23:11:47
Καλησπέρα και πάλι!!

Αγαπημένε μου φίλε Αχέροντα σ'ευχαριστώ!!!
Σ'ευχαριστώ γιατί μου ΘΥΜΙΣΕΣ ότι ΟΝΤΩΣ ο άνθρωπος έχει αντοχές,όταν εγώ το είχα ξεχάσει...Και όχι μόνο αυτό: μου έδωσες λίγη από τη δική σου δύναμη όταν νόμισα ότι η δική μου τελείωσε...Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!
Ο Σκοτεινός Άγγελος!

"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

05/08/2002, 18:31:36
Χαιρετώ τις ανήσυχες ψυχές
Πρώτη φορά μπήκα στον πειρασμό να μοιραστώ την άποψη μου για το θέμα αυτού του Topic γιατί δεν είναι και ότι ευκολότερο να μιλάς για κάτι τόσο προσωπικό.Συμπονώ τις αδικίες που έχετε ζήσει φίλοι,γιατί όντως πρόκειται περί ΑΔΙΚΙΑΣ μεγάλης και το ερωτηματικό που αφήνει είναι ακόμα μεγαλύτερο και καλύπτει όλη την καθημερινότητά!!!!
Περιληπτικά σας παραθέτω την άποψη μου για την αγάπη μόνο(σε σχέση με τον θάνατο ίσως κάποτε)
"Την αγάπη κι αν ζητάς
Ένα δίκοπο μαχαίρι κρατάς
Χαρά και δυστυχία μαζί
Γέλιο και δάκρυ μια ζωή
Και την αγάπη ΔΕΝ την ξεχνάς
Νιώθεις σαν στο νερό να περπατάς
Φύλλο και φτερό...
Στον άνεμο τον δυνατό"
Γιατί όντως φίλε Αχέροντα "who wants to live for ever"???

ΣΙΣΙΦΟΣΜέλος
06/08/2002, 14:36:47
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΟΧΑΜΕΝΕΣ ΜΑ ΟΧΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΕΣ ΑΓΑΠΕΣ

ΕΦΥΓΕ ΑΝΑΠΑΝΤΕΧΑ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΑΝΤΙΟ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΓΚΑΘΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΠΕΛΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ.
ΚΑΙ Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ Η ΜΟΝΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΑ ΚΕΝΑ

DREAMWALKER

10/08/2002, 20:13:48
Καλησπέρα φίλοι και φίλες.
Μετά από μια μικρή περίοδο απουσίας, πάλι στην αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας.
Αγαπητέ Σκοτεινέ Άγγελε, χαίρομαι που κάτι μπόρεσα να προσφέρω, κάπως μπόρεσα να βοηθήσω με τις ταπεινές μου δυνάμεις.
Ναι,χάνουμε αγαπημένα πρόσωπα, κλαίμε, πονάμε, αλλά αν το πιστεύουμε βρίσκουμε τη δύναμη να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.Οι ευτυχισμένεσ στιγμές της ζωής μας δυστυχώς είναι λιγότερες από εκείνες που είναι δυσάρεστες, που προκαλούν πόνο.Κι όμως η δύναμη που κρύβουμε μέσα μας είναι τόσο μεγάλη, που αν την ανακαλύψουμε, μπορούμε να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ όταν νομίζουμε πως όλα τελειώνουν, πως δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο.
Φίλε Σίσιφε, οι πραγματικές αγάπες, όσο ξαφνικά και αναπάντεχα κι αν φεύγουν, ΠΟΤΕ δεν ξεχνιούνται.Μας βλέπουν, μας προσέχουν, θέλουν την ευτυχία μας στην επίγεια ζωή μας και μας ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"

fmoΝέο Μέλος
31/08/2002, 02:11:57
Einai h wra kai h stighm teteia gia auto kai 0a ekfrasw kai egw tis skepseis mou opws tis ais0anomai...H agaph einai pisteuw oti pio omorfo mporei na dwsei enas an0rwpos,einai ousiastika ena synais0hma toso dynato pou pragmatika emena proswpika me kanei kai...dystyxw.Einai kati iero.Ton prwto an0rwpo pou agaphsa kai htan o pateras mou ton exasa poly nwris.Enan allo an0rwpo pou agaphsa poly dynata kai akoma ton agapw ton exasa logw arxegonwn enstiktwn, apofasisa allagh pleushs...Den eimai katanohtos fysika dioti den prospa0w, aplws oi skepseis pou ksexylizoun peftoun sta plhktra...
Einai h agaph monaksia kai eutyxia tautoxrona?Pantws opws kai na einai pisteuw oti an yparxei zwh meta ton 0anato, ta proswpa pou agapame ta synantoume...gia panta...

UFO-TIS

changing_windΝέο Μέλος
10/09/2002, 00:14:52
geia sas,
an kai exo kairo na steilo msg se forum shmera eniosa idiaitera thn na epikoinonhso. kai pio poly eniosa thn anagh na symmetexo. gia na exo kati na perimeno kathe fora pou tha baino sto internet, gia na exo leo oti kai egw kapote hmouna kapou kai oti m arese. oson afora to thema mas tora... oson afora ton thanato kai thn agaph, etyxe na einai kai ta dyo apo ta agaphmena mou themata, kai na me exoun ponesei kai ta dyo. hthela na sas po kapoia pragmata, pou ta niosa se tetoies stigmes, ligo prin h meta ton thanato- ti shmasia exei alloste? hthela na sas ta po oxi gia na milhso alla perissotero giati niotho thn anagh na sas akouso.kai einai poly shmantikh auth h anagh gia mena.
Skeftomouna loipon tis teleutaies stigmes kathe anthropou, oses fores exo vrethei se tetoies stigmes akousa kai eniosa pragmata pou moiazoun na epanalambanontai. to parapono oti kapoios den prolabe na zhsei thn zoh tou, to oti den prolabe na "xortasei", to oti tha thele ligo akoma mono kai mono gia na xarei oti den xarhke, na pei oti den eipe, na kanei oti den ekane kai na niosei oti den eniose.
Kai apo autous pou menoun piso? Kai apo autous to idio parapono... ligo metalagmeno. oti den prolaban na deixoun olh thn agaph pou eixan mesa tous, na milhsoun me ta agaphmena tous prosopa, na trigyrisoun ena pagomeno proino afhnontas piso ta panta akoma kai tis douleies gia na gelasoun argotera mazi me tis fones tou afentikou tous, oti den prolaban na tous poun pragmata pou eixan mesa tous, oti den prolaban na kanoun tipota... GIATI OSO HTAN MAZI O KATHENAS TOUS HTAN ALLOU.
antifatiko e? kai omos to kanoume kathe mera pou perna. panta kati allo einai shmantiko. kai oxi ospou na xasoume auto pou exoume, alla ospou apla na gyrisoume na to koitaxoume.
ospou na apofasisoume mia mera na arghsoume gia ligo sthn douleia, na mhn pame se ekeinh thn vareti episkepsh, na pame gia kafe stis pente to proi giati etsi! giati kaneis den paei gia kafe stis 5 to proi, gia na xhmerosoume xoreuontas se mia plateia, gia na tripsoume ta xeria mas mazi kai na kinisoume gia allou giati varethikame na eimaste stasimh se ena shmeio.
prin mia vdomada antimetopisa ton thanato kapoioy pou an prolabaine isos na ginotan petheros mou. kai ezhsa polla apo auta pou tora perigrafo, kyrios me autous pou emeinan, kai emmesa me auton pou efyge.
loipon : GIATI OSO HTAN MAZI O KATHENAS TOUS HTAN ALLOU. emeis ti kanoyme gia auto?
sygnomh gia to megalo gramma (kai gia tous latinikous xaraktires),alla shmera tha hthela na sas milhso kai na sas nioso. kai esas kai ta logia sas. etsi gia na eimaste gia ligo edo. mazi. oloi mas. tautoxrona. filika apo enan anemo pou tou aresei allazei

thothΙδρυτικό Μέλος
10/09/2002, 01:05:59
Γεια σου changing_wind.

Λυπάμαι πολύ που βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση θλίψης. Ο πόνος πάντα είναι προσωπικός και είναι ένα μοναχικό φορτίο για τον καθένα.

Σε κάτι τέτοιες στιγμές όπως λες και εσύ, αναλογίζεσαι μήπως δεν συμμετείχες με όλο σου το "είναι" μαζί με τον φίλο σου, τον συγγενή σου, τον διπλανό σου.

Το μόνο που νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να αγαπάμε τους άλλους, να νοιαζόμαστε για αυτούς και να προσπαθούμε καθημερινά να τους κάνουμε καλό. Έτσι η συνείδησή μας είναι πιο ελαφριά σε όλες αυτές τις στιγμές.

Για να γίνει αυτό, όμως, χρειάζεται μια πιο πνευματική στάση ζωής, και ένας υποβιβασμός του εγωκεντρισμού. Εκεί βρίσκεται και το πραγματικό μας πρόβλημα. Ασχολούμαστε τόσο πολύ με τον εαυτό μας και τις ανάγκες τους που ξεχνάμε να είμαστε φίλοι, αγαπημένοι, συγγενείς κ.α.

Ας είναι αυτή η συμμετοχή σου μια παρηγοριά και μια ανακούφιση για εσένα, γιατί σίγουρα μπορεί να μην πονάμε όπως εσύ αλλά τουλάχιστον μπορούμε να συμπονάμε.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

nagualΜέλος
10/09/2002, 01:19:17
Γεια σας κι απο μένα..
Θα ήθελα να πω οτι θεωρώ τον θάνατο τον μεγαλύτερο δάσκαλο του ανθρώπου.
Και η καλύτερη συμβουλή που έχω ακούσει ποτέ είναι να ζεις κάθε μέρα σαν να πρόκειται αύριο να πεθάνεις.
Και την καλύτερη ευχή που έχω ακούσει σε ώρα θανάτου,είναι «ας είναι αναπαυμένο το κέλυφος του».Γιατί βέβαια το πνεύμα του ανθρώπου συνεχίζει να ζει.
Βέβαια το θέμα πρακτικά όταν το αντιμετωπίζεις (ειδικά σε κοντινούς σου ανθρώπους)είναι πολύ δύσκολο αλλά πρέπει να σκεφτόμαστε οτι κανείς δεν γεννήθηκε αθάνατος και όλοι θα περπατήσουμε μιάμέρα αυτό το μονοπάτι.Και βέβαια οτι λυπόμαστε περισσότερο γιά μας τους ίδιους και το κενό που μας άφησε.
Και μη ξεχνάμε οτι τρισεκκατομύρια άνθρωποι έχουν ζήσει και έχουν πεθάνει.

beyondΜέλος
10/09/2002, 07:11:58
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΟΝ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΟΝΤΑ, ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.
-ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ-

11/09/2002, 12:30:01
Γειά σας κι από μένα.
Φίλε changing_wind, θα συμφωνήσω με τον αγαπητό thoth, ο οποίος μας λέει "Το μόνο που νομίζω ότι μπορούμε να κάνουμε είναι να αγαπάμε τους άλλους, να νοιαζόμαστε για αυτούς και να προσπαθούμε καθημερινά να τους κάνουμε καλό".Αν αγαπάμε με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής μας, αν αγαπάμε άδολα, χωρίς να περιμένουμε ανταπόδοση, αν αγαπάμε παραμερίζοντας το εγώ, τότε αυτό είναι το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σε κάποιον. Εξάλλου, ο θάνατος μπορεί να νικήσει το φθαρτό μμας σώμα, όχι την ψυχή μας. Και η ψυχή μας, η καρδιά μας είναι που μας κάνουν να ΑΓΑΠΑΜΕ.

HIGHLANDER

"ΕΝ ΟΙΔΑ ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ"