- ΜΥΘΟΣ?...απόψεις για το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΓΟΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ
ΤΟ ΠΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.
ΑΛΛΑ ΟΙ 4.200 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΤΑ ΕΒΑΛΑΝ ΜΕ 300 ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙ Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ.
ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟ ΕΧΟΥΜΕ: 300 * 10.000 = 3.000.000 ΠΕΡΣΕΣ
ΔΕΝ ΕΝΝΟΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΕΡΣΕΣ.
Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΔΡΑΣΕ.
ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΙ ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ.
ΟΠΩΣ ΟΜΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ.....<<ΤΙΜΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΟΡΙΣΑΝ ΝΑ ΦΥΛΑΤΟΥΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ>>.
ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
quote:
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΠΟΙΚΟΤΑΖ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
ΑΛΛΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΓΟΝΟΝΤΑΝ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΛΕΦΤΑ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΜΠΟΥΣ
ΤΟ ΠΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ
ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΣΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ
ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ
Μερικά νούμερα, για να συνειδητοποιήσουμε ότι ο καιρός που μας έπαιρνε για λεονταρισμούς έχει περάσει ανεπιστρεπτί:
150 δις δολλάρια. Τόσο περίπου είναι το ΑΕΠ της Ελλάδας.
170 δις δολλάρια. Τόσος είναι ο τζίρος της Wall-Mart, μιας αμερικανικής εταιρείας που ούτε καν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα.
10500 δις δολλάρια. Τόσο περίπου είναι το ΑΕΠ της Αμερικής.
1.7 δις δολλάρια. Τόσες περίπου είναι οι αμερικανικές εξαγωγές στην Ελλάδα. Είναι κυρίως όπλα, φάρμακα και προϊόντα υψηλής τεχνολογίας. Τα περισσότερα από τα προϊόντα που θεωρείς αμερικάνικα παράγονται είτε στην Ελλάδα (π.χ. Coca Cola) είτε σε άλλα μέρη του κόσμου.
Τώρα είδες τι έχω πάθει; Αναζητώ μια δόκιμη φράση[*] που να περιγράφει τι ακριβώς παθαίνεις όταν ένα κράτος με το 1/100 του οικονομικού μεγέθους σου σου στερεί το 1/10000 των χρημάτων σου. Ααα, το βρήκα: ΤΙΠΟΤΑ. Το πολύ-πολύ να πιέσεις, όχι βέβαια για αλλαγή της απόφασης για τη "Μακεδονία", αλλά για να βάλει κάποιος σε τάξη αυτούς τους αφιονισμένους που σε ενοχλούν. Αν και χωρίς φάρμακα για AIDS, χωρίς υπολογιστές και χωρίς όπλα, το πιο πιθανό είναι ότι σε 3-4 χρόνια το πρόβλημα θα έχει λυθεί από μόνο του.
[*] Γιατί βέβαια υπάρχει τουλάχιστον μία μη δόκιμη που ξεκινάει από "σου κλ.." και τελειώνει σε "...χίδια"
ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΜΕ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!!!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗ!!!
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΩΣ ΛΑΘΟΣ-ΑΜΕΛΕΙΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ, ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ...ΕΣ!!
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
ΤΟ STATE DEPARTMENT ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ..
ΠΑΑΡΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗ.ΟΠΟΥ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΝΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΠΕΛΛΑΣ ΚΤΛ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΜΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΑΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ..
ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ...ΕΣ!!
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
quote:
ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ....ΤΟ STATE DEPARTMENT ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΤΑΝΕ ΑΥΤΟ..
ΠΑΑΡΕΘΕΣΕ ΚΑΙ ΧΑΡΤΗ.ΟΠΟΥ ΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ, ΕΝΩ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ , ΠΕΛΛΑΣ ΚΤΛ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΜΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΜΕΝΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ...ΕΣ!!ΝΑ ΕΜΝΕ ΕΝΑΝ ΡΑΣΙΟΠΟΥΛΟΝ Σ' ΟΡΜΑΝ ΑΠΕΣ ΠΟΥΛΟΠΟΝ
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
Εντάξει, αυτό είναι πρόκληση από τους έξω.
Αλλά εξήγησέ μου εσύ, γιατί μέσα στον φανατισμό της μπάλας και στην ανεγγεφαλιά του νεοέλληνα, αποκαλεί του Θεσσαλονικιώτες "Βούλγαρους"
Για πήγαινε να βρείς στην Αθήνα την Λεωφόρο Μακεδονίας ή τη Λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου.
΄
Η οδός Μακεδονίας, Μακεδονομάχων και Μεγ. Αλεξάνδρου είναι κάτι στενάκια εκαι δρομάκια σε εξαθλιωμένες συνοικίες με κόκκινα φωτάκια.
Τις λεωφόρους και τις πλατείες τις έχουν ονομάσει με καθαρά κομματικά κριτήρια. Τους δικούς του ο καθένας. Αυτό λέγεται αυτοερωτισμός.
Και μακριά η προβολή από το θέμα Μακεδονία...
* * * Άμα δεν μπορείς, άλλαξε δουλειά * * *
http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη
giwrgos_1 έγραψε
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ...
ΚΑΠΟΤΕ ΕΝΑΣ ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ....ΝΟΜΙΖΩ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ.....!!!
ΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ????
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ
ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ.....?
ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ-ΜΑΣ , ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΤΑΙΞΙΜΟ ΡΙΧΝΩ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ.....!
G.D
Αυτό ξαναπέστο.
gusotos έγραψε
ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑ...ΕΣ!!
Αυτά τα ωραία πρέπει να λέγονται δυο φορές.
Η δική μου άποψη για το τι πρέπει να κάνουμε απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας είναι η εξής.
Καταρχήν πρέπει να διώξουμε τους ηγέτες προδότες.
Χωρίς αυτό δεν γίνεται τίποτα. Συζητάμε άδικα.
Το θέμα της υπογεννητικότητας και των εκτρώσεων πρέπει να μας απασχολήσει βαρυσήμαντα.
Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί στο έπακρον τον πλούσιο ορυκτό της πλούτο να αναπτύξει την βιομηχανία της και να εκσυγχρονίσει την γεωργία.
Γενικά θα πρέπει η Ελλάδα να ενισχύσει την παραγωγικότητά της και την οικονομία της. Επίσης να γίνει πρωτοπόρα σε κάποιους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας αφού έχει αποδειχτεί ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μια τέτοια δυνατότητα.
Εμείς οι Έλληνες ήμασταν πάντα πρωταγωνιστές.
Το δεύτερο βήμα (ή και παράλληλο, αλλά μυστικό σε πρώτη φάση), αφού η Ελλάδα γίνει όχι μόνο οικονομικά ανεξάρτητη αλλά και οικονομικά ισχυρή, είναι να εξοπλιστεί σοβαρά.
Πρέπει η Ελλάδα να φτιάξει επειγόντως πυρηνικά όπλα.
Πυρηνικά όπλα μεγάλης κλίμακας σε αριθμό και τεχνογνωσία έτσι ώστε να την σέβονται και να την φοβούνται τα άλλα έθνη.
Αν η Ελλάδα αποκτήσει μια υπολογίσιμη στρατιωτική μηχανή θα έχει άλλο κύρος στην διεθνή κοινότητα.
Οι διπλωματικές της σχέσεις θα αναβαθμιστούν και η άποψή της θα είναι πάντα σεβαστή.
Οι διαπραγματεύσεις θα γίνουν πιο εύκολες και θα έχουν θετικό για την Ελλάδα αποτέλεσμα όχι γιατί έχουμε δίκαιο αλλά γιατί ο νόμος είναι με τον ισχυρό.
Η Ελλάδα ακόμη και όταν ήταν παντοδύναμη δεν αδίκησε άλλα έθνη και δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.
Αν η Ελλάδα δεν γίνει οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρή θα είναι πάντα ο καρπαζοεισπράκτορας των κρατών και των διεθνών εξελίξεων, θα αποτελεί δε αντικείμενο χλεύης και εξευτελισμού.
Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει, όπως είπε και ο giwrgos_1, να φύγουν οι προδότες πολιτικοί που μας εξουσιάζουν. Και αν δεν ξυπνήσουμε δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο. Αυτοί θα κυβερνάν και εμείς θα εξακολουθούμε να τρώμε τις σφαλιάρες.
Νομίζω πάντως ότι του νεοέλληνα του αξίζουν αυτές οι σφαλιάρες.
ΑΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ!! ΔΕΝ ΛΕΩ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΒΙΑΣ. ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΝΑ Α' ΚΥΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΓΡΑΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ : ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ, ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ,....ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ..
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
quote:
Η δική μου άποψη για το τι πρέπει να κάνουμε απέναντι στις προκλήσεις της εποχής μας είναι η εξής.
Καταρχήν πρέπει να διώξουμε τους ηγέτες προδότες.
Φυσικά. Μάλιστα λέω να τους βάλουμε σε ένα σαπιοκάραβο και να τους βουλιάξουμε στο Ταίναρο.
Αλλά ποιός θα κρίνει ποιοί είναι οι προδότες; Εσύ;
quote:
Το θέμα της υπογεννητικότητας και των εκτρώσεων πρέπει να μας απασχολήσει βαρυσήμαντα.
Σωστά. Πώς το ‘χε πει πριν χρόνια o Τζιμάκος; «γ..άτε γιατί χανόμαστε», αλλά κανένας δεν τον άκουγε.
quote:
Παράλληλα θα πρέπει η Ελλάδα να εκμεταλλευθεί στο έπακρον τον πλούσιο ορυκτό της πλούτο να αναπτύξει την βιομηχανία της και να εκσυγχρονίσει την γεωργία.
Σωστό κι αυτό. Οπως Χαλκιδική ας πούμε που για να αρχίσει η εξόρυξη χρειάστηκε να περάσουν καμμιά τριανταριά χρόνια από γραφείο σε γραφείο και με τους μισούς να φωνάζουν για το περιβάλλον και τους άλλους μισούς να σκάβουν με τα χέρια.
Η όπως Πρίνο μεριά ας πούμε που το πετρέλαιο μας έκανε να τρώμε με χρυσά κουτάλια όπως έταζαν κάποτε.
Εξ άλλου, η χώρα είναι γεμάτη από πολύτιμα μέταλλα, ορυκτά κλπ αλλά η σκρόφα κενωνία (βλέπε αμερικανοσιωνιστές) δε μας αφήνει να τα χαρούμε.
Οσο για τη γεωργία, κάνε εσύ εκσυγχρονισμό άμα μπορείς, με το να παρακαλάς τους αγρότες να στραφούν σε άλλες καλλιέργειες, σύγχρονες, αποδοτικές κλπ κι αυτοί να μη χαμπαριάζουν γιατί καπνό έμαθαν, καπνό φυτεύουν και μετά σκούζουν για επιδοτήσεις, για χαμένη σοδειά κλπ κλπ.
quote:
Επίσης να γίνει πρωτοπόρα σε κάποιους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας αφού έχει αποδειχτεί ότι εμείς οι Έλληνες έχουμε μια τέτοια δυνατότητα.
Εχει αποδειχθεί; Για πες μία.
quote:
Εμείς οι Έλληνες ήμασταν πάντα πρωταγωνιστές.
Για ταινίες μιλάς; Κι εκεί ένας ήταν όλος κι όλος. Ο Γκουσγκούνης.
quote:
Το δεύτερο βήμα (ή και παράλληλο, αλλά μυστικό σε πρώτη φάση), αφού η Ελλάδα γίνει όχι μόνο οικονομικά ανεξάρτητη αλλά και οικονομικά ισχυρή, είναι να εξοπλιστεί σοβαρά...
Εγκρίνω κι επαυξάνω. Να φτιάξουμε πυρηνικά, πυραύλους, διαστημόπλοια κλπ. (η τεχνογνωσία δεν ξέρω πώς φτιάχνεται οπότε καλύτερα να την πάρουμε έτοιμη).
Ετσι, θα δικαιώσουμε τους προγόνους, με την επιβολή μέσω φόβου και τρόμου, μέσω της ισχύος, αφού δε μπορούμε να επιβληθούμε αλλοιώς.
Οπως ακριβώς λες κι εσύ «ώστε να τη σέβονται και να τη φοβούνται τα άλλα έθνη».
Είναι και χριστιανικά σωστό αφού έτσι λέει ο παπάς πως πρέπει να κάνει η γυναίκα απέναντι στον άντρα. Αρα πουλάμε κι εθνικό αντριλίκι στα υπόλοιπα γυναικωτά έθνη.
Ασε που κυκλοφορεί εβραίως η άποψη οτι ο φόβος μπορεί να επιβάλλεται αλλά ο σεβασμός τσου.
TSONTA 1
Αριστοτέλη, Πλάτωνα, Σωκράτη και λοιποί πρόγονοί (μας;), ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.
TSONTA 2
Σύμφωνα με νέες απόψεις, το όνομα ΜΑΚΕΔΩΝ θα το διεκδικήσουν και οι Σκοτσέζοι, καθ' οτι προέρχεται από αρχαίο πρόγονό τους ονόματι
Mac Edon (βλέπε Mac Alister, Mac Enroe κλπ).
lamogio αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις μη μην ασχολήσε και μην ευτελίζεις την συζήτηση με ειρωνικά σχόλια.
Επιχειρήματα έχεις;;;
Αν ναι σε ακούμε.
Όσο για τους αγρότες μην είσαι τόσο αφελής που να πιστεύεις ότι μόνοι τους αποφασίζουν τι θα φυτέψουν.
Άλλωστε δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο. Εδώ πρέπει να σταθεί αρωγός η
πολιτεία.
Σχόλιο 2
Οι δύο τουλάχιστον κοσμοκρατορίες και η σημερινή θαλασσοκρατορία που έχει δημιουργήσει το έθνος μας νομίζω ότι είναι ικανές αποδείξεις ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι πρωτοπόροι.
Σχόλιο 3
Νομίζεις ότι αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι αδύναμη και εξαρτημένη θα μπορέσει ποτέ να εμπνεύσει σεβασμό;
Αν το νομίζεις πλανάσε πλάνην οικτρά.
Σχόλιο 4
Νομίζεις ότι οι Έλληνες πολιτικοί υπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού;
Και πάλι πλανάσε.
Δεν είναι δύσκολο στον καθένα, να αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας είναι επαγγελματίες -πολιτικοί- και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατηθούν περισσότερο στην εξουσία -προδίδοντας- ή πως θα βάλουν στο ¨επάγγελμα¨ τα παιδιά τους.
quote:
lamogio αν δεν έχεις κάτι σοβαρό να πεις μη μην ασχολήσε και μην ευτελίζεις την συζήτηση με ειρωνικά σχόλια.
Επιχειρήματα έχεις;;;
Αν ναι σε ακούμε.
Α! Μάλιστα. Ευτελίζω τη συζήτηση λοιπόν. Η συζήτηση μάλλον είχε ήδη ευτελιστεί με σχόλια του τύπου "πολιτικοί α πριορι προδότες" και "επιβολή και σεβασμός δια των όπλων". Νομίζω οτι απλά ακολούθησα το ρυθμό.
Ας ξαναπροσπαθήσω λοιπόν χωρίς ειρωνείες.
quote:
Όσο για τους αγρότες μην είσαι τόσο αφελής που να πιστεύεις ότι μόνοι τους αποφασίζουν τι θα φυτέψουν.
Άλλωστε δεν είναι ικανοί να κάνουν κάτι τέτοιο. Εδώ πρέπει να σταθεί αρωγός η πολιτεία.
Δεν κατάλαβα. Υπάρχει καμμιά λίστα με επιτρεπόμενα και μη είδη για καλλιέργεια;
Εγώ έχω ένα χωράφι και την είδα ξαφνικά αγρότης. Αν βάλω μπρόκολα θαρθεί κανείς να μου πει μη βάζεις μπρόκολα αλλά ραπανάκια; Στην καλύτερη ναρθεί και να μου πει μη βάζεις μπρόκολα γιατί υπάρχει υπερπαραγωγή στην ΕΕ και θα τα φας μόνος σου. Αν εγώ είμαι αγύριστο κεφάλι και τα φυτέψω, μετά πρέπει να κλαίω και να αποκλείω δρόμους για να πάρω επιδότηση για την παπαριά που έκανα;
Ζητάς να σταθεί αρωγός η πολιτεία. Πες μας και τον τρόπο. Και ποιά πολιτεία; Πολιτεία φαντάζομαι εννοείς την εξουσία εδώ. Αλλά παραπάνω μας είπες οτι αυτοί είναι προδότες. Απ’ τους προδότες ζητάς χέρι βοήθειας;
quote:
Σχόλιο 2
Οι δύο τουλάχιστον κοσμοκρατορίες και η σημερινή θαλασσοκρατορία που έχει δημιουργήσει το έθνος μας νομίζω ότι είναι ικανές αποδείξεις ότι οι Έλληνες μπορούν να είναι πρωτοπόροι.
Καλά. Νόμιζα οτι μιλάμε για πιό πρόσφατα κι όχι για περασμένα μεγαλεία. Γιατί εδώ και κάτι χιλιάδες χρόνια δεν είδα να είμαστε πουθενά πρωταγωνιστές, εκτός από τις κάθε είδους λαμογιές και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οσο για τη σημερινή θαλασσοκρατία έχει να κάνει με 2-3 ανθρώπους ή εταιρείες και δε βλέπω να έχει αντίκτυπο στον κοσμάκη. Ρώτα και κάνα συνταξιούχο του ΝΑΤ, ξέρει καλύτερα.
quote:
Σχόλιο 3
Νομίζεις ότι αν η Ελλάδα εξακολουθήσει να είναι αδύναμη και εξαρτημένη θα μπορέσει ποτέ να εμπνεύσει σεβασμό;
Αν το νομίζεις πλανάσε πλάνην οικτρά.
Οχι, δεν το νομίζω. Αλλά δε νομίζω οτι μπορεί να πάψει να είναι εξαρτημένη, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που λες. Αν το όραμά μας σαν έθνος είναι η στρατιωτική ισχύς και μέσω αυτής η επιβολή στους άλλους, σόρι αλλά δεν έχει καμμιά σχέση με «ελληνικό πνεύμα», όπως τουλάχιστον το εννοείτε εσείς.
Αν είναι να εμπνέω το σεβασμό σου βάζοντάς σου το πιστόλι στον κρόταφο, να τον χ..ω. Πιστεύω να καταλαβαινόμαστε.
Στο κάτω κάτω, γιατί να μη σκεφτούν έτσι όλοι οι υπόλοιποι λαοί και να μη γίνουν όλοι πυρηνικές υπερδυνάμεις; Υπάρχουν καμμιά διακοσαριά αδύναμα κι εξαρτημένα κράτη ακόμη εκτός απ’ το δικό μας. Αυτά δεν έχουν δικάιωμα να σκεφτούν έτσι; Φαντάσου τότε τί θα γινόταν.
Δε σε μέμφομαι αλλά αν νομίζεις αυτός είναι τρόπος να γίνει κανείς σεβαστός από τους άλλους μάλλον εσύ πλανάσαι.
quote:
Σχόλιο 4
Νομίζεις ότι οι Έλληνες πολιτικοί υπηρετούν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού;
Και πάλι πλανάσε
Δεν είναι δύσκολο στον καθένα, να αντιληφθεί ότι οι πολιτικοί αυτής της χώρας είναι επαγγελματίες -πολιτικοί- και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πως θα κρατηθούν περισσότερο στην εξουσία -προδίδοντας- ή πως θα βάλουν στο ¨επάγγελμα¨ τα παιδιά τους.
Νομίζω οτι απλά κάνουν διαχείριση, κι αυτό μέσα στα όρια που τους επιτρέπεται. Δεν τους θεωρώ α-πριορι προδότες όπως λες αλλά καλούς ή κακούς επιχειρηματίες-διαχειριστές. Και δε βλέπω τίποτε το κακό στο να θέλουν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε τρόπο. Αλλο να είσαι ανίκανος κι άλλο προδότης. Η φράση σου «οι πολιτικοί της χώρας ενδιαφέρονται να μείνουν στην εξουσία προδίδοντας», δε μπορεί παρά να έχει και συνέχεια, την οποία δε θέλω καν να σκέφτομαι.
<<Δεν τους θεωρώ α-πριορι προδότες όπως λες αλλά καλούς ή κακούς επιχειρηματίες-διαχειριστές>>
ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ, ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ?
ΔΕΙΧΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
Η ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ? ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
1996 ΙΜΙΑ.
Η ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑΣ ΟΤΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
- ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛ. ΝΑΥΤΙΚΟΥ
- ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΛΛΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ , ΜΕ ΧΑΡΤΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ @#%!?*&^?!
ΕΝΤΟΠΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΣΤΗΝ ΒΡΑΧΟΝΙΣΙΔΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ, ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ Η ΒΑΣΗ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ. ΒΛΑΒΗ ΕΙΠΑΝ. ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΟΜΟΝΩΝ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΡΥΠΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΕΞΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΣΑ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΑΝ.
ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΒΕΝΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΑ. Η ΤΑΦΗ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΕΓΙΝΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΩΝ.
ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ο ΣΗΜΙΤΑΡΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΩΣ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ , ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΝΙΚΟ. ΤΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΑΚΟΥΣΑΜΕ, ΤΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ....ΜΠΛΑ...ΜΠΛΑ....ΜΠΛΑ.
ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΙ ΕΜΕΙΝΕ? ΜΕΡΙΚΑ ΝΕΚΡΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΙΟ ΓΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗ.
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΠΟΙΟΙ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ.
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
quote:Η ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΕΧΕΙΣ ΟΡΙΣΕΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Θες να πεις "διαφορετικά απ' ό,τι την ορίζει πολύ σαφώς το Σύνταγμα και οι Ποινικοί και Στρατιωτικοί κώδικες"; DON'T THINK SO!
Real stupidity beats artificial intelligence any time. -- Terry Pratchett
Προδοσία θεωρείται η παραχώρηση πληροφοριών στον εχθρό σε καιρό πολέμου.
Προδοσία θεωρείται η απόπειρα δολοφονίας του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού κλπ.
Προδοσία θεωρούνται ένα σωρό πράγματα, αλλά αν έπρεπε να τα παρουσιάσουμε περιληπτικά θα έλεγα ότι μια πράξη συνιστά προδοσία (σε καιρό ειρήνης) αν αποσκοπεί σε πόλεμο, αν απειλεί το πολίτευμα και τους θεσμούς με βίαια μέσα και ΠΑΝΤΑ αν έχει δόλο.
Η ανικανότητα δεν είναι προδοσία.
Σε γενικές γραμμές, δε θεωρείται προδοσία ό,τι λες εσύ ή ό,τι λέω εγώ, αλλά ό,τι λένε οι Νόμοι. Δεν ξέρω αν αυτό σε σοκάρει, αλλά έτσι είναι.
Αν διαφωνείς, κανένα πρόβλημα, με τον όρο όμως να αρχίσει ο καθένας μας να βαφτίζει τη συμπεριφορά του άλλου με όποιο έγκλημα γουστάρει. Πώς θα σου φαινόταν αν σου έλεγα ότι το να διαφωνείς μαζί μου στο esoterica είναι αποπλάνηση ανηλίκου σε κακουργηματικό βαθμό; Γιατί νομίζεις ότι αυτό που λες εσύ για την προδοσία είναι λιγότερο κουκουρούκου;
Αμα πρέπει να εξηγούμε και να αναλύουμε στον άλλο τα αυτονόητα...ν'αρχίσουμε απ' το μηδέν.
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΡΚΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ?
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ?
ΠΑΡΕΒΗΚΕ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΝ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ?
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
(ΜΙΛΑΩ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ)
ΕΓΙΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ?
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ
ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΩΣ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΨΗ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΕΙΔΑΝ KATI ΕΝΑ SITE, ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΕΝΑ TOPIC, ΤΟ ΕΜΑΘΑΝ ΣΤΟ FORUM.
ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΙΣΩΣ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ.
ΜΟΙΡΟΛΟΓΟΥΝ ΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
ΚΛΑΙΓΝΕ ΤΑ ΜΑΝΑΣΤΗΡΕ
quote:
Το αυτονόητο είναι μεγάλη υπόθεση.
Ώρες-ώρες μου τη σπάει να επαληθεύομαι...
Και δεν μιλάμε πλέον για ανικανότητα αλλά για προδοσία.
Γιατί προδοσία είναι και το να γνωρίζεις το πλήγμα που θα δεχτεί η χώρα σου και ως πρωθυπουργός να μην κάνεις τίποτα για αυτό...
Προδοσία είναι να μην υπερασπίζεσαι την τιμή των νεκρών παλικαριών, τα οποία πέθαναν για ιδανικά που ο ίδιος αρνείσαι να υιοθετήσεις παρά τον όρκο που έδωσες...
Προδοσία είναι να μην κοιτάς τη χαροκαμένη μάνα που με δάκρυα στα μάτια αναρωτιέται «γιατί» πάνω από τον τάφο του γιου της...
Προδοσία είναι την αμέσως επόμενη στιγμή να ευχαριστείς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...
Είναι πολλά που δεν γράφονται στα συντάγματα και στα νομικά κείμενα, junk.
Μα είναι γραμμένα στις καρδίες και στη συνείδηση των ανθρώπων...
Όταν ο άνθρωπος έπαψε να υπερασπίζετε την τιμή του, έχασε και την αξιοπρέπειά του, νομίζοντας ότι έγινε πιο ανθρώπινος...
Το να επικαλείσαι το Σύνταγμα μόνο όταν σε βολεύει είναι αστείο μα και αξιολύπητο...
Και πάψτε πλέον να ειρωνεύεστε...
Το έχω ξαναπεί: Η ειρωνεία είναι εύκολη μα δεν είναι επιχείρημα.
Και δεν είναι καθόλου θεμιτός τρόπος πειθούς.
Μα σίγουρα είναι μηχανισμός άμυνας που χρησιμοποιείται όταν τα επιχειρήματα δεν αρκούν για να στηρίξουν μια άποψη...
ότι τήδε κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι»
Σιμωνίδης
quote:
Γιατί προδοσία είναι και το να γνωρίζεις το πλήγμα που θα δεχτεί η χώρα σου και ως πρωθυπουργός να μην κάνεις τίποτα για αυτό...
ΤΙΠΟΤΑ; Σοβαρέψου.
Το να αποφύγουμε ένα πόλεμο (δεν ξέρω αν συνειδητοποιείς τι σημαίνει ΠΟΛΕΜΟΣ, μάλλον νομίζεις ότι όλα είναι δοξασμένα και ωραία) μου φαίνεται μια χαρά "κάτι" που έγινε για να αποφευχθεί ένα πλήγμα στη χώρα. Αντίθετα με τα εθνικιστικά μυθεύματα, στην πραγματική ζωή συχνά πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα στο κακό και στο χειρότερο. Λάθος αξιολόγηση; Ίσως (αν και προσωπικά πολύ αμφιβάλλω). Αλλά προδοσία με τίποτα.
quote:
Προδοσία είναι να μην υπερασπίζεσαι την τιμή των νεκρών παλικαριών, τα οποία πέθαναν για ιδανικά που ο ίδιος αρνείσαι να υιοθετήσεις παρά τον όρκο που έδωσες...
Προδοσία είναι να μην κοιτάς τη χαροκαμένη μάνα που με δάκρυα στα μάτια αναρωτιέται «γιατί» πάνω από τον τάφο του γιου της...
Προδοσία είναι την αμέσως επόμενη στιγμή να ευχαριστείς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών...
Όχι. Προδοσία είναι πολύ συγκεκριμένα πράγματα και δεν είναι τίποτα από αυτά που λες, όσο και αν θα το 'θελες.
Για να δούμε και τον περίφημο όρκο (άρθρο 59 του Συντάγματος):
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».
Απ' όσο βλέπω, δε λέει τίποτα για χαροκαμένες μάνες, νεκρά παληκάρια ή για αναγκαστική κήρυξη πολέμου με το παραμικρό και τα μόνα ιδανικά που αναφέρει είναι η πατρίδα, το δημοκρατικό πολίτευμα, το Σύνταγμα και οι νόμοι. Επίσης δεν απαγορεύει να ευχαριστείς την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αν την αμέσως προηγούμενη μέρα εμπόδισε τους Τούρκους να σου γαμήσουν ό,τι έχεις και δεν έχεις.
Μάλλιστα, μια και το 'φερε η κουβέντα, προδοσία είναι και η απόπειρα διατάραξης των ειρηνικών σχέσεων με μία σύμμαχο χώρα. Σου φαίνεται διαστημικό, το ξέρω, όμως αν ο Σημίτης είχε πει "Γαμιέστε ρε σεις ξεφτιλισμένοι Αμερικάνοι" θα είχε διαπράξει προδοσία.
quote:
Είναι πολλά που δεν γράφονται στα συντάγματα και στα νομικά κείμενα, junk.
Μα είναι γραμμένα στις καρδίες και στη συνείδηση των ανθρώπων...
Αχα! Είναι δηλαδή υποκειμενικά και συναισθηματικά. Πολύ ευχάριστο να ζούμε σε μία χώρα όπου οι συναισθηματικές εξάρσεις του καθενός θα καθορίζουν ποιος είναι προδότης και ποιος όχι. Να δεις πώς λέγεται... Νομίζω αναρχική οχλοκρατία. Στα βήματα των αρχαίων ημών ένα πράμα...
quote:
Όταν ο άνθρωπος έπαψε να υπερασπίζετε την τιμή του, έχασε και την αξιοπρέπειά του, νομίζοντας ότι έγινε πιο ανθρώπινος...
Υπέροχο για τη Βουλή των Εφήβων (αν εξαιρέσεις το ορθογραφικό λάθος), λίγο ρομαντική αυθαιρεσία σε οποιαδήποτε άλλο context.
quote:
Το να επικαλείσαι το Σύνταγμα μόνο όταν σε βολεύει είναι αστείο μα και αξιολύπητο...
Επικαλούμαι το Σύνταγμα ρε απίστευτε άνθρωπε γιατί αυτό και μόνο αυτό είναι το πατριωτικό μου καθήκον. Και γιατί αυτό και μόνο αυτό λέει τι είναι πατριωτικό και τι όχι σε αυτή τη χώρα, αφού αυτό και μόνο αυτό τα ορίζει όλα αυτά. Και δεν υπάρχει τίποτα το αστείο ή αξιολύπητο σε όλα αυτά, έχουν προκύψει από αγώνες ΑΙΩΝΩΝ, αγώνες πανανθρώπινους που είναι κατά πολύ σοβαρότεροι από τα όποια κόμπλεξ σου έχουν φυτευθεί προς χάριν μιας σχιζοφρενικής ψευδεπίγραφης εθνικής ταυτότητας. Γκαίγκε;
quote:
Μα σίγουρα είναι (σημ. η ειρωνία) μηχανισμός άμυνας που χρησιμοποιείται όταν τα επιχειρήματα δεν αρκούν για να στηρίξουν μια άποψη...
Ή μηχανισμός που σε βοηθάει να το πάρεις λίγο πιο χαλαρά όταν συνειδητοποιείς ότι η αντίθετη πλευρά δεν παίρνει από λογικά επιχειρήματα.