ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- Τι θεωρούμε αμαρτία ??? - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Deva_Parinito30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 15:58:23
quote:
Εγώ σίγουρα δεν θα καταριόμουνα μια συκιά.

Να μην είσαι ποτέ σίγουρος...

quote:
Και αναμάρτητοι οι "αυτοίς"; Κι 'ομως, περιγράφουν το ίδιο άτομο...

Το "αυτοίς", αναφέρεται στο πλήθος, σε αυτούς που τον καταδίωξαν, τον συνέλαβαν και τον θανάτωσαν και που δεν πίστεψαν τον Λόγο του. Εννοείς μήπως και κάποιους άλλους ? Και ποιους ? Μίλα ελεύθερα φιλαράκο, σε φόρουμ είμαστε, όχι σε Εκκλησία, μην ντρέπεσαι...

Φιλικά,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 21/04/2005 16:08:11

21/04/2005, 16:08:20
"Η επιλογή φίλε μου, είναι δίκη σου. Διάλεξε με ποιανού το μέρος θα ήθελες να είσαι : Με αυτόν που καταριέται την συκιά ή με αυτόν που λέει "ου γαρ οίδασι τι ποιούσι"?"

Σίγουρα όχι με κάποιον που λέει και τα δύο.

"Αλλά, πρωτού διαλέξεις, αν μπορείς βέβαια να το κάνεις, θα ήταν καλύτερο να μας έλεγες την γνώμη σου για το τι θεωρείς εσύ "αμαρτία", θα ήταν σοφότερο..."

Μιας και η "αμαρτία" είναι θρησκευτικό παράπτωμα θα σου απαντήσω θρησκευτικώς.
Αμαρτία είναι να λές ότι "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα" κι εσύ να μη δίνεις κανένα. (σου θυμιζει τίποτε αυτό;)
Αμαρτία είναι να διώχνεις την μητέρα σου και τ' αδελφια σου, όταν έρχονται να σε δούνε.(ν' απαρνήσαι την οικογένειά σου)
Αμαρτία είναι να "σκορπίζεις" όσους δεν "συνάγουν μετ' εσού".
Και φυσικά, αμαρτία είναι (αν μη τι άλλο...) να καταριέσαι μια συκιά.

...;*

(*)είμαι αρκετά σοφός;

Edited by - Αίολος on 21/04/2005 16:11:55

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 16:14:22
quote:
Μιας και η "αμαρτία" είναι θρησκευτικό παράπτωμα θα σου απαντήσω θρησκευτικώς.

Αν θεωρείς την αμαρτία παράπτωμα, και μάλιστα "θρησκευτικό" κιόλας δηλ, τότε θα ήταν καλύτερο να ξαναδιαβάσεις όσα λέω εγώ για την αμαρτία φίλε μου...

Η αμαρτία δεν είναι παράπτωμα, δεν είναι σφάλμα. Η μοναδική αμαρτία είναι η άγνοια. Kι επειδή αγνοείς τι έχω πει εγώ ως τώρα γι' αυτό, βγάλε το συμπέρασμα μόνος σου και απάντησε μόνος σου στο ερώτημα "είμαι αρκετά σοφός?". Δεν ξέρω, εσύ τι λες?

Φιλικά,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 21/04/2005 16:17:26

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 16:22:13
quote:
Αμαρτία είναι να "σκορπίζεις" όσους δεν "συνάγουν μετ' εσού".

Όσοι δεν συνάγουν μετ' εμού, ακολουθούν διαφορετικό δρόμο από εμένα, "σκορπίζονται" και διασκορπίζονται μόνοι τους. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτούς, ούτε τους "σκορπίζω", ούτε τους "συγκεντρώνω". Τα σκόρπια βρίσκονται στο κεφάλι τους...

Deva

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 16:27:00
quote:
Αμαρτία είναι να λές ότι "ο έχων δύο χιτώνες να δίνει τον ένα" κι εσύ να μη δίνεις κανένα. (σου θυμιζει τίποτε αυτό;)

Μου θυμίζει πως τώρα πια που ο καιρός ζέστανε, που καλοκαιριάζει σιγά σιγά, δεν θα χρειαστώ κανέναν χιτώνα...

Deva

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 16:35:30
quote:
Αμαρτία είναι να διώχνεις την μητέρα σου και τ' αδελφια σου, όταν έρχονται να σε δούνε.

Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν κι αυτοί. Όταν πάω να τους δω εγώ....

Ποιος ο αμαρτωλός και ποιος ο αναμάρτητος ?

Deva

21/04/2005, 19:36:02
Ολοι μας είμαστε αναμάρτητοι, γιατί κανένας θεός δεν μας είπε τι είναι αμαρτία. Κανένας θεός δεν μας είπε τίποτα.
Μας έδωσε όμως εγκέφαλο για να τα βρούμε.
Τα υπόλοιπα είναι θέμα δικαίου.

"Η μοναδική αμαρτία είναι η άγνοια."

Για την αμάθεια θα μιλούσα κι εγώ, αλλά αν με ρωτούσες εάν είμαι γνώστης, δεν θα ήξερα τι να σου πω... Γνώστης σε ποιόν τομέα;
Μπερδεμένος είμαι.
Ποιός θα κρίνει ποιός είναι γνώστης ή αμαθής;

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 21:25:24
quote:
Για την αμάθεια θα μιλούσα κι εγώ,

Ρίξε μια ματιά σ' αυτό : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5475

Τι εννοείς "αμάθεια" και τι "άγνοια" ?

Φιλικά,
Deva

Edited by - Deva_Parinito on 21/04/2005 21:35:43

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 21:26:02
quote:
Για την αμάθεια θα μιλούσα κι εγώ,

Ρίξε μια ματιά σ' αυτό : http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5475

Τι εννοείς "αμάθεια" και τι "άγνοια" ?

Φιλικά,
Deva

Deva_ParinitoΜέλος
21/04/2005, 21:43:49
quote:
Ολοι μας είμαστε αναμάρτητοι, γιατί κανένας θεός δεν μας είπε τι είναι αμαρτία. Κανένας θεός δεν μας είπε τίποτα.

Αμαρτία είναι η απουσία μαρτυρίας, η άγνοια, η ασυνειδητότητα, η απώλεια της συνειδητότητας. Ορίστε. Εγώ σου το λέω. Πρέπει να είμαι Θεός, για να το πιστέψεις ?

Φιλικά,

Deva