ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Ταξιδι Με Την Σκεψη Σε Αυτον Αλλα Και Σε Αλλο Πλανητη Στο Συμπαν Και Επικοινωνια Με Το Μυαλο - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

LordThomas30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
30/07/2013, 19:41:15
quote:
Απεστάλη: 19/12/2010, 00:10:23 Email στον Συγγραφέα Send ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ a Private Message Απάντηση με Παραπομπή (Quote) Καλησπερα Λορδε

Θελω την γνωμη σου,μαλλον τον στοχασμο σου,για την αποστασηη η μη της λογικης(νου),απο το συναισθημα.

Μπορει καποιος ανθρωπος να λειτουργει μονο με βαση τη λογικη και να αποριπτει καθε συναισθημα, ελεγχοντας το την στιγμη της εκδηλωσης του,η και χωρις να χρειαζεται να το ελεγχει,αν ηδη εχει προαποφασισει την απορριψη του?

Μπορει καποιος ανθρωπος να λειτουργει αντιθετα απο τον παραπανω,προτασοντας μονο συναισθημα?

Σε ποιον απο τους δυο θα εμπιστευοσουν την ζωη σου σε περιπτωση αναγκης?

Και τελος βοηθησε με να καταλαβω,πως γινεται το συναισθημα να ειναι αντιδραση του σωματος στον νου,αφου το σωμα χωρις νου ειναι νεκρο,απραγο.Μηπως το συναισθημα και η λογικη ειναι εκφρασεις του ιδιου νου?Αν το σωμα μεσω του συναισθηματος αντιδρα στον νου,ποιος του δινει την εντολη να το κανει?

Σιγουρα σε βαζω σε κοπο,αλλα πραγματικα θελω να μπω στον στοχασμο σου.

Πιστεύω φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ να είναι μια πιο διευκρινιστική απάντηση τα παραπάνω στο ερώτημα που είχες θέσει κάποτε. Ειλικρινά θα ήθελα να διαβάσω μια απάντηση σου.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.

31/07/2013, 09:07:23
quote:
Ο Εκπαιδευομενος παρεμενε για τα πρωτα 7 χρονια στο 1ο βαθμο οπου περνουσε καθημερινα δοκιμασιε σκληρες,εξευτελισμους,αγκαριες και πολυ μελετη.
Επειτα στον 2ο βαθμο παρεμενε για 10 χρονια οπου συνεχιζε η σκληρη εκπαιδευση.
Τελικα στον 3ο βαθμο παρεμενε για 15 χρονια οπου η εκπαιδευση γινοταν πιο πνευματικου περιχενομενου.

Ισως φιλε LordThomas οι αριθμοι αυτοι και γενικοτερα το ολο κλιμα που
περιγραφεις να ειναι η να μην ειναι καθολου τυχαιοι

Οσο αφορα την δικια μου περιπτωση τα νουμερα και οι συγκυριες [στα 24 μου χρονια στους χωρους του εσωτερισμου] ειναι απολυτως ακριβη

Η μονη διαφορα ειναι, οτι εχουν ολα συμβει σαν απο ενα'' αορατο χερι''

Με εκτιμηση!!

ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ Η ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟΤΕ ΧΑΡΑΞΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΟΥ

31/07/2013, 09:25:08
quote:
Μερικοί συγγραφείς έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο, δηλώνοντας ότι όχι μόνο οι αισθήσεις είναι τα υλικά από τα οποία δομούνται οι σκέψεις αλλά ότι οι σκέψεις παράγονται από αισθήσεις,

Εδω απλα επαναλαμβανεις το ιδιο νοημα η κανω λαθος;

Edited by - xristosxatz on 31/07/2013 09:48:50

31/07/2013, 09:41:04
quote:
οι αισθήσεις μπορεί να παρουσιάζονταν συνεχώς και ποτέ να μην δημιουργούταν μια σκέψη

Ισως, μονο αν μπορουσαμε να παραμενουμε παρατηρητες αυτων των αισθησεων και οχι απλα να επηρεαζομαστε απο αυτες οπως συνηθως συμβαινει

Να μην συνδεουμε δηλαδη ,την αισθηση με τα εξωτερικα συμβαντα!!

Edited by - xristosxatz on 31/07/2013 09:58:52

31/07/2013, 10:00:28
Επισης αν σου ειναι ευκολο βαζε κανενα κομμα για να γινεσαι πιο ευκολα κατανοητος

31/07/2013, 10:19:38
quote:
quote:Μερικοί συγγραφείς έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο, δηλώνοντας ότι όχι μόνο οι αισθήσεις είναι τα υλικά από τα οποία δομούνται οι σκέψεις αλλά ότι οι σκέψεις παράγονται από αισθήσεις,

Εδω απλα επαναλαμβανεις το ιδιο νοημα η κανω λαθος;

Δεν επαναλαμβανομαι απλά νομίζω ότι δεν μου βγήκε η ιδιαίτερη έμφαση που ήθελα να δώσω στο δεύτερο.

Ο Θεός βρίσκεται τόσο σ' ένα κομμάτι ξύλο, όσο και σ' ένα ανθρώπινο όν. Η διαφορά είναι ότι το κομμάτι ξύλο δεν γνωρίζει τίποτε για το Θεό, ενώ ο άνθρωπος μπορεί να συνειδητοποιήσει την παρουσία Του, μέσα του.

Edited by - LordThomas on 31/07/2013 10:20:34

31/07/2013, 10:23:00
quote:
Επισης αν σου ειναι ευκολο βαζε κανενα κομμα για να γινεσαι πιο ευκολα κατανοητος

Κατανοητό το αίτημα σου, ξερω πολλες φορές γραφω στα γρήγορα και μπορεί αλλιώς να το έχω στο μυαλό και αλλιώς να μου βγει, θα το έχω υπόψιν όσο μπορώ.

31/07/2013, 10:26:29
quote:
quote:Ο Εκπαιδευομενος παρεμενε για τα πρωτα 7 χρονια στο 1ο βαθμο οπου περνουσε καθημερινα δοκιμασιε σκληρες,εξευτελισμους,αγκαριες και πολυ μελετη.
Επειτα στον 2ο βαθμο παρεμενε για 10 χρονια οπου συνεχιζε η σκληρη εκπαιδευση.
Τελικα στον 3ο βαθμο παρεμενε για 15 χρονια οπου η εκπαιδευση γινοταν πιο πνευματικου περιχενομενου.

Ισως φιλε LordThomas οι αριθμοι αυτοι και γενικοτερα το ολο κλιμα που
περιγραφεις να ειναι η να μην ειναι καθολου τυχαιοι

Οσο αφορα την δικια μου περιπτωση τα νουμερα και οι συγκυριες [στα 24 μου χρονια στους χωρους του εσωτερισμου] ειναι απολυτως ακριβη

Η μονη διαφορα ειναι, οτι εχουν ολα συμβει σαν απο ενα'' αορατο χερι''

Τι εννοείς σαν από ένα αόρατο χέρι; θα ήθελα αν δεν σου είναι δύσκολο ή κάτι τόσο πολύ προσωπικό , κατάλαβες, να μας παραθέσεις την δικιά σου εμπειρία ή οτιδήποτε εσύ πιστεύεις ότι μπορείς.

31/07/2013, 10:55:51

Τιποτα το μεταφυσικο ,τουλαχιστον απο οσο μπορω να αντιληφθω!!

Σαν απο ενα αορατο χερι, ενοω οτι ολη η διαδικασια που περιεγραψες χρονικα αλλα και συγκυριακα εγιναν με πολυ παρομοιο τροπο ,αλλα δεν μου επιβληθηκαν απο καμμια δυναμη εξωτερικη [τουλαχιστον που να μπορω να την δω και να την ονομασω]

Το γεγονος ειναι οτι μαζευοντα παρα πολλα δεδομενα [σχεδον η ισως και ολα αυτα που περιγραφεις] και αυτο πραγματικα με κανει να αναρωτιεμαι η και να αποριπτω την εκδοχη του τυχαιου

31/07/2013, 11:07:50
quote:
Τιποτα το μεταφυσικο ,τουλαχιστον απο οσο μπορω να αντιληφθω!!

Σαν απο ενα αορατο χερι, ενοω οτι ολη η διαδικασια που περιεγραψες χρονικα αλλα και συγκυριακα εγιναν με πολυ παρομοιο τροπο ,αλλα δεν μου επιβληθηκαν απο καμμια δυναμη εξωτερικη [τουλαχιστον που να μπορω να την δω και να την ονομασω]

Το γεγονος ειναι οτι μαζευοντα παρα πολλα δεδομενα [σχεδον η ισως και ολα αυτα που περιγραφεις] και αυτο πραγματικα με κανει να αναρωτιεμαι η και να αποριπτω την εκδοχη του τυχαιου

Έχω κατασταλάξει πια ότι τπτ δεν είναι τυχαίο αλλά όλα συνδέονται απλώς λόγω περιορισμένων αντιλήψεων δεν μπορούμε από την αρχή να έχουμε την γνώση να δούμε αυτή τη σύνδεση, αλλά φίλε μου πιστεύω όσο απελευθερώνεται ο νους και ανοίγει σε υψηλότερες γνώσεις και δονήσεις μπορεί να ρποβλέψει πιο γρήγορα αυτές τις συνδέσεις.

Edited by - LordThomas on 31/07/2013 11:08:46