- υπαρχει Δημιουργος; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
Φιλε και συναγωνιστη Κανενα
σ'ευχαριστω για την υποστηριξη

ΖΗΤΩ ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ!!
Φιλικα
golden ariadne
από το μέλος Eκήβολος.
Και αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου:
"Επαρχίαι του Οικουμενικού Θρόνου εν Ελλάδι:
Εκκλησία Κρήτης"
Η Εκκλησία της Κρήτης υπάγεται απ' ευθείας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και είναι ανεξάρτητη εκκλησία απ' την Αρχιεπισκοπή Αθηνών!!!
Γιατί δεν ενταφιάσθη ο Καζαντζάκης επίσημα;;;

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
Παρ'ολ'αυτα για την "ταμπακερα" δεν μιλησες..
ευχαριστω για την πληροφορια ομως δεν χρειαζομαι συμβουλο για να μου λεει τι να πω και ποτε
οποτε θελω να σχολιασω κατι το σχολιαζω ουτε λεπτο νωριτερα ή αργοτερα.
quote:
θα σε συμβουλευα να μην παρασυρεσαι απ'το παθος σου και να κοιτας προσεκτικοτερα τις απαντησεις!
ENDORAMA ενας ανθρωπος με παθος
εσεις?
εσεις που μενετε στην καταψυξη? οσο για της απαντησεις μου αυτα ηθελα να πω και αυτα ειπα δεν συνηθιζω να ρωταω πως πρεπει να απαντω
εξαλλου και οι δικες σου δεν ενοχλησαν λιγοτερο απο την δικη μου οποτε και χωρις παθος και απροσεκτες απαντησεις οποτε να κοιτας την δουλεια σου και η δικη μου ειναι να χαλαω την δικια σου οπως λεει και το ασμα.
προσωπικα την εκτιμηση και τον σεβασμο δεν τα χαριζω απλοχερα απο εδω και απο εκει σε οποιον βρω μπροστα μου ειναι λιγο............
quote:ο κολοκοτρωνης ειχε κανει την θητεια του στον Βρετανικο στρατο φιλε μου ενα στρατο εμπειρο και με πολλες νικες στην πλατη του
Μηπως ο Κολοκοτρωνης ειχε τελειωσει Ευελπιδων?
ενταξει? σου απαντησα? ανοιξε και κανενα βιβλιο για να μαθεις δυο πραγματα για αυτους που σου χαρισαν την ελευθερια το ciao θα εχεις την ευκαιρια να το διαβασεις και αλλη φορα.
quote:αυτο ακριβως θα κανω
Το σχολιο μου ειναι αδιαφορο!Ο καθενας λεει οτι πιστευει!
Το μονο που μπορω να κανω , να σου δωσω μια λυση.
Το παιδακι σου μη το βαφτισεις. Ευκολο δεν ειναι?
ωστε οταν φτασει σε μια ωριμη ηλικια να αποφασισει μονο του σε τι θελει να πιστεψει πιο δικαιο δεν ειναι απο το χριστιανικο παιδομαζωμα? αληθεια ποσο παει ο πολυελαιος για το βαφτησι?νταβατζιλικια με το παιδι μου?
quote:
Εγω το βρηκα σαν Ιστορια στα επισημα βιβλια τους κρατους!
Α Γυμνασιου, δε θελω να πεσω πιο χαμηλα.....
quote:
Προφανως για λογους επικοινωνιας υποθετω! Για πες μας εσυ που ησουν εκει και τα εβλεπες.
ακριβως για επικοινωνια στα ελληνικα αλλα απο την στιγμη που διαβαζεις και δεν μπορεις να αναλυσεις τι διαβαζεις μην ζητας αποδειξεις
καταπιε πρωτα αυτο που διαβασες και μετα σχολιασε το γιατι αν ειχες καταλαβει τι σημαινουν αυτα που λεω δεν θα ρωταγες και μιας και το ειπες
εσυ που ησουν εκει οταν πηγαινες στο κρυφο σχολειο τι μαθηματα κανατε? ποιες ηταν οι σημαντικες γνωσεις του παπα που επρεπε να δωσει στα παιδια? το κυριε ελεησον?
γιατι εγω δεν ημουνα εκει ομως τα δημοσια εγγραφα στην ελληνικη γλωσσα υπαρχουν ακομα (πολλα συμβολαια αγοραπωλησιας γης που ισχυουν ακομα και στην εποχη μας) και ειναι η αποδειξη οτι η ελληνικη γραφη και αναγνωση δεν ηταν υπο διωγμο οποτε ποιος ο λογος της υπαρξης του κρυφου σχολειου?
ελπιζω τωρα να μπορεσεις να αναλυσεις αυτο που διαβαζεις γιατι δεν εχει δευτερο παραδειγμα θα μεινεις παλι στην πρωτη ταξη του κρυφου σχολειου.
quote:ναι τοτε γιατι εγραφαν τα κειμενα αυτα στα ελληνικα? για να τα διαβαζουν οι αναλφαβητοι ή για να τα διαβαζουν οσοι πηγαιναν στο κρυφο σχολειο?μα καλα τι πινεις?
Μα και να υπηρχε φιλε μου η απαγορευση πιστευεις οτι ειναι εφικτο να κανεις ενα λαο μουγκο?Δεν ηταν ηλιθιοι οι Τουρκοι!
Αναλφαβητο μπορεις!
quote:λεγαμε οτι δεν παιρνεις χαμπαρι και μπηκες μπας και ριξεις καμια γκομενα
Επι τη ευκαιρια! Golden εισαι πολυ ομορφη..... στα κειμενα σου!
Τι λεγαμε Endorama?
quote:δεν αναφερομαι στα πανεπιστημια αλλα οταν σε βομβαρδιζουν με πραγματα τα οποια αφομοιωσε ο εγκεφαλος χωρις να τα επεξεργαστει ξερεις εσυ οσο για το ατιμουτσικο
Αν ειναι βασανιστικο το να μαθαινεις εσυ και τα υπολοιπα παιδακια ποτε φτιαχτηκαν μερικα απο τα μεγαλυτερα εκπαιδευτικα ιδρυματα της Ελλαδος, τοτε σκεψου τι εχεις να τραβηξεις ατιμουτσικο!Αντε καλο κουραγιο, και καλη αρχη!!
η ατιμια δεν ειναι του χαρακτηρα μου και το κουραγιο μαζι με την καλη αρχη θα τα χρειαστεις εσυ τωρα που ερχονται και οι εξετασεις στο κρυφο σχολειο
αρχη? εγω πηγα και γυρισα εσυ βρηκες που ειναι η αφετηρια? μηπως την μπερδεψες με την αφετηρια των λεωφορειων?
οσο για τους στιχους που σχολιασες............να σου πω ενα μυστικο? ειναι ειρωνικοι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! αλλα δεν επρεπε να στο πω γιατι απο οτι ειδα τα πιστεψες και καθησες και τα σχολιασες μπραβο ετσι θα τα ξαναδιαβασει η golden_ ariadne και θα τα καταλαβει καλυτερα.
quote:εμπρος της γης η κολασμενοι.........σιγα τα αιματα ρε παιδια θα μου λερωσετε το καινουργιο μου μπλουζακι.
Φιλε και συναγωνιστη Κανενα
σ'ευχαριστω για την υποστηριξη
Ζadok δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη απλα να ζητησουμε συγνωμη απο τον συγγραφεα του θεματος που του καναμε το θεμα μπαχαλο
και εγω σταματαω εδω τον καυγα γιατι εχω να κανω και καλυτερα πραγματα απο το να μιλαω στην χρυσα και στον κανενα που ψαχνει για γκομενα

Edited by - Administrator on 12/12/2020 20:18:49
Reason - Your head will collapse But there's nothing in it
quote:
Ζadok δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη απλα να ζητησουμε συγνωμη απο τον συγγραφεα του θεματος που του καναμε το θεμα μπαχαλο
Αγαπητή μου Λίλιθ,
Συγνώμη για την κατάσταση στην οποία έφτασε το θέμα σου. Είναι και δικό μου φταίξιμο...λυπάμαι πραγματικά, γιατί είναι ένα πολύ καλό θέμα και μάλλον το ότι βρίσκεται στο Αχλαδότυρο δίνει σε κάποιους το έναυσμα να συμπεριφέρονται ανάρμοστα...
Αποχωρώ από το θέμα με την ελπίδα να μην συνεχιστει το "μπάχαλο". Θα παρακολουθώ την εξέλιξη του και αν έχω κάτι σημαντικό να πώ, θα παρέμβω...
Καλή μου Zadok, είδα το θέμα του Traveller στο " Απόψεις-Προτάσεις"... κρίμα που δεν το είχα δεί νωρίτερα... Ευχαριστώ! ![]()
Με έκτίμηση,
Mantis.
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
Οπως το αν ήθελαν οι Τούρκοι να απαγορευτεί η ελληνική γλώσσα τώρα εκτός από ιμαμ μπαϊνλτί θα λέγαμε κι άλλα...και εκτός από τσιφτετέλια θα ξέραμε κι άλλα "Οθωμανικά" κολπάκια...
Ξυπνήστε ρεεεεεεε!
Η ιστορία μιλάει από μόνη της!
Οι ισπανοί κονκισταδόρες μέσα σε 100 χρόνια κατάφεραν να αλλάξουν όχι μόνο θρησκεία αλλά κουλτούρα και γλώσσα στους ιθαγενείς. Και αυτό χωρίς να εισχωρήσουν εκατομμύρια Ισπανών στη γη τους μόνο με μερικές χιλιάδες...
Οι Τούρκοι μετά από 400 χρόνια μόνο το ιμάμ μπαϊλντί μας έμαθαν? Παρόλο που εκατομμύρια απ'αυτούς ζούσαν στη χώρα μας, παντρευόντουσαν γυναίκες μας έκαναν εμπόριο και συναλλαγές με τους Ελληνες? Πως το εξηγείτε αυτό?
Α! ναι ξέχασα! Εκείνοι δεν είχαν το κρυφό σχολειό...![]()
Και κοίτα να δεις ειρωνία: To παπαδαριό στην περίπτωση των Ισπανών ήταν που πίεσε τους ιθαγενείς να ξεχάσουν την γλώσσα τους και να μάθουν μιαν άλλη...![]()
![]()
![]()

quote:
To παπαδαριό στην περίπτωση των Ισπανών ήταν που πίεσε τους ιθαγενείς να ξεχάσουν την γλώσσα τους και να μάθουν μιαν άλλη...
Τί λες τώρα, Avallon;;; Τί λες τώρα;;; Τί λες τώρα;;; ![]()
![]()
ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ!!! ![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Αγαπητέ endorama,
έχεις δίκιο περί του "μπάχαλου", αλλά θέλω να πιστεύω ότι "μπόρα είναι, θα περάσει...". Κάποιοι αισθάνονται σε άμυνα κι έχουν ταμπουρωθεί πυροβολώντας ανεξέλεγκτα. Θα περάσει... Πάντως κι εγώ ζητώ συγγνώμη απ' την αγαπητή λίλιθ και θα παραμείνω για να προσπαθήσω εποικοδομητικότερα...
Αγαπητή Mantis, χαίρομαι που θα μας παρακολουθείς κι έτσι, θα επανέλθεις... Θα τα πούμε όμως κι αλλού...
Επανέρχομαι στο θέμα συζήτησης εκείνης της βραδυάς. Σε άλλο τόπικ είχαν γραφτεί κάποια περισσότερα στοιχεία από τον αγαπητό Oannes.
quote:Αγαπητοί φίλοι όταν παρακολούθησα την εν λόγω εκπομπή, παρατήρησα ότι ο Χ.Ο. Ιερεύς, ονόματι κ. Μεταλληνός, πασίγνωστος και ως «Πατέρας Μεταλληνός», από τις 100άδες τηλεοπτικές του εμφανίσεις και μισθοδοτούμενος όπως κάθε Χ.Ο. ιερεάς από το Ελληνικό κράτος, ανέφερε τον Naudon ως μία απο τις πηγές των γνώσεών του για τον Τεκτονισμό.
Ο Naudon, λοιπόν, σε ένα μικρό βιβλιαράκι, υπό τον τίτλο «Ελευθεροτεκτονισμός», των Εκδόσεων «Ι. Ζαχαρόπουλος», αναφέρει τα εξής, στο κεφάλαιο «Ο Ελευθεροτεκτονισμός και η Εκκλησία»:
«Στις 4/5/1738 ο Κλήμης ο ΙΒ εκδίδει τη Βούλα του «In eminenti», με την οποία αφόριζε τον Ελευθεροτεκτονισμό. Ο πάππας τονίζει οτι οι Ελευθεροτέκτονες πρέπει να θεωρηθούν ως ...«λίαν ύποπτοι» αιρετικοί, λόγω του τεκτονικού Μυστικού και του επακόλουθού του, του Όρκου και για άλλες ορθές και λογικές αιτίες, γνωστές σ' Εμάς»
Ας περιμένουμε να δούμε τί άλλο μας επιφυλάσσει το Μ.Μ.Ε - έλλον

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
κάθεσαι και ασχολείσαι με ανάγωγους στείρους ανθρώπους...
Εγώ δεν διαβάζω καν τα μηνύματά τους.
Το μόνο που καταφέρνουν είναι να χαλάνε την αισθητική του χώρου.
Θα με ενοχλούσε η κριτική από κάποιον αξιόλογο.
Από ανάξια άτομα όμως όχι.
Άσε τους να λένε τα δικά τους. Αυτοί εκτίθενται.
Τον σκοπό τους πάντως προσωρινά τον πέτυχαν.
Προς το παρόν αποσυντόνισαν εν μέρει την συζήτηση.
Διαλέγεις και παίρνεις.
Ή παίζεις το παιγνίδι τους και γίνεσαι ένα με αυτούς...
ή συνεχίζεις αγνοώντας τους ότι και να λένε.
Αυτό ισχύει για όλους.
Πρέπει να ξέρεις ακόμα ότι , ο διαχειριστής διαδικτυακού τόπου έχει το νόμιμο
δικαίωμα να ζητήσει από τον παροχέα σύνδεσης τα στοιχεία του καθενός...
Μετά ξέροντας τα στοιχεία του άλλου , κάνεις ότι εκτιμάς ως καλύτερο ανά περίπτωση.
Και διαχειριστής διαδικτυακόυ τόπου δεν είναι μόνο ο admin.
Και άλλοι εδώ μέσα έχουμε την ιδιότητα αυτή , από άλλες σελίδες…
Μπορεί λοιπόν να ισχυριστούμε ότι δεχτήκαμε Hacking από το συγκεκριμένο i.p.
και να πάρουμε τα στοιχεία τους….
τώρα όσο για το ip σου; είναι ότι το πιο εύκολο…
http://www.lawrencegoetz.com/programs/ipinfo/
κάνε και ένα δεξί-κλικ-ιδιότητες-λεπτομέρειες
στα mail που σου στέλνουνε να δεις από πιο ip ήρθε...

ουυυυ...
Edited by - Anounakis on 08/01/2004 12:19:08
Ας είμαστε προετοιμασμένοι για το ξέσπασμά τους κι ας τους αγνοήσουμε όπως αρμόζει. Αυτό θα τους πονέσει πιο πολύ κι ίσως αναρωτηθούν...
Επανέρχομαι στο θέμα με λίγα στοιχεία (έχουν παρατεθεί και σ' άλλο τόπικ) για τον Λεό Ταξίλ μέσα από το διεθνές Ίντερνετ, ο οποίος επίσης μνημονεύθηκε από το Μεταλληνό:
"Γεννημένος στη Νότια Γαλλία το 1854 και μαθητεύσας στους Ιησουίτες, το αληθινό του όνομα ήταν Γκαμπριέλ Γιογκάνγκ Παζ. Διάλεξε την "εύκολη οδό" μεταχειριζόμενος οικονομικές απάτες για να επιβιώνει και όταν έγινε αντιληπτός, έφυγε από τη Γαλλία κι εγκαταστάθηκε στην Ελβετία. Εκεί, ο Γκαμπριέλ Παζ υιοθέτησε το όνομα Λεό Ταξίλ. Την εποχή εκείνη υπήρχε στη Γαλλία έντονα αρνητικό κλίμα εναντίον της Εκκλησίας και ο Λεό Ταξίλ πίστεψε ότι θα μπορούσε να κερδίσει χρήματα στη νεο-αναπτυσσόμενη αυτή Αγορά με αντι-κληρικές εκδόσεις. Έγραψε αντι-καθολικές σάτιρες, γελοιοποιώντας τους ιεράρχες της εκκλησίας. Ελπίζοντας ότι θα συγκεντρώσει αντι-Εκκλησιαστικό υλικό, ο Ταξίλ ζήτησε να ενταχθεί σε μία Τεκτονική Στοά στο Παρίσι το 1881. Κατάφερε να γίνει δεκτός, όμως ο αληθινός του χαρακτήρας γρήγορα αποκαλύφθηκε και εκδιώχθηκε πριν μπορέσει να προχωρήσει πέραν του πρώτου βαθμού. Στα χρόνια τα οποία ακολούθησαν, η συγγραφή αντι-Καθολικών κειμένων δεν του απέφερε ικανοποιητικό εισόδημα, αντιθέτως αντιμετώπισε σκληρή κριτική και καταδίκες από την πλευρά του κλήρου. Χρειαζόταν νέο στόχο για ν' αναπτύξει το συγγραφικό του ταλέντο. Ο Λεό Ταξίλ εξομολογήθηκε τις αμαρτίες τις οποίες είχε διαπράξει με το να γράφει και να εκδίδει αντι-Καθολικά φυλλάδια. Τότε ξεκίνησε να γράφει μία σειρά λίβελλων κατά των Τεκτόνων. Μερικοί τίτλοι: Ο Αντί-Χριστος και η Καταγωγή του Τεκτονισμού, Η Λατρεία του Μεγάλου Αρχιτέκτονα και Οι Τέκτονες Δολοφόνοι. Ο Λεό Ταξίλ χρησιμοποίησε την απλούστατη δήλωση "ο Λούσιφερ είναι ο Θεός" και την απέδωσε στον Άλμπερτ Πάικ, φερόμενη να έχει λεχθεί προς τους Τέκτονες του Παρισιού την ημέρα της επετείου της Γαλλικής Επανάστασης στις 14 Ιουλίου 1889. Επινόησε δε για τον Πάικ τον ανύπαρκτο τίτλο "Ύπατος Ποντίφικας του Παγκοσμίου Τεκτονισμού". Από τα εκατοντάδες Τεκτονικά Τάγματα παγκοσμίως, ο Πάικ, εκείνη την περίοδο, ήταν ηγέτης μόνον ενός, της Νοτίου Δικαιοδοσίας του Σκωτικού Τύπου (ΗΠΑ). Οφθαλμοφανέστατη απάτη, η πλαστογραφία του Ταξίλ είχε τεράστια επιτυχία. Στις 19 Απριλίου 1897, ο Ταξίλ εκμεταλλεύθηκε τη φήμη του και συγκέντρωσε πλήθος κόσμου σε μία εκδήλωση στο Παρίσι. Ανάμεσά τους δημοσιογράφοι και μέλη της ιεραρχίας του Καθολικισμού. Εκεί ο Ταξίλ ανακοίνωσε ότι κάθε λέξη του, η οποία γράφτηκε και αφορούσε σε Τεκτονική λατρεία του Διαβόλου ήταν προϊόν της δικής του γόνιμης φαντασίας. Μία Παρισινή εφημερίδα δημοσίευσε το 33 σελίδων κείμενο της ομιλίας του την προσεχή εβδομάδα. Ο αδιόρθωτος καιροσκόπος εγκατέλειψε το Παρίσι προς μία εντυπωσιακή εξοχική κατοικία, όπου απέλαυσε μία άνετη ζωή έως το θάνατό του σε ηλικία 53 ετών, το 1907."

Edited by - Zadok on 08/01/2004 13:29:49
Όταν μπήκα την άλλη φορά στο θέμα, μιλούσατε μεταξύ αστείου και σοβαρού για τα "σατανικά" 3 Έψιλον (για τα οποία τελικά κατέληξα: είναι μια φρικτή ομάδα, ΤΡΙΣχειρότερη από την ομάδα Έψιλον.)
Τώρα συζητάτε για τον Λεό Ταξίλ, ενώ μερικοί πλακώνονται.
ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΑΣΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ....
-ΥΗVH
Light in extension

Ας συζητήσουμε. Με χιούμορ ή άνευ, αλλά ας συζητήσουμε...
Πες ότι θες, αλλά να συζητήσουμε... Το 'χουμε όλοι τόσο ανάγκη!
Β ο ή θ ε ι α ...

quote:
Τί λες τώρα, Avallon;;; Τί λες τώρα;;; Τί λες τώρα;;;ΑΛΛΟ ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ!!!
Nαι βέβαια! Αυτοί είναι Καθολικοί!

Σας παρακαλώ να διαβάσεται το θέμα:
Έψιλον όπως Εθνικισμός και Εβραιοχριστιανισμός.
Θα περιμένω με ανυπομονησία τον σχολιασμό σας...
Ευχαριστώ.
"The difference between the right word and almost the right word is the difference between lightning and lightning bug."
Mark Twain
Πολύ ενδιαφέρον, αγαπητή Mantis!
"Ο λόγος και η συμπεριφορά ενός πιστού μιας εξ’ αποκαλύψεως αλήθειας θυμίζει έντονα ψυχωτικό άτομο (άτομο που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα), με συμπτώματα παράνοιας (παραληρηματικές ιδέες, συνήθως, μεγαλείου ή/και καταδίωξης). Το άτομο πιστεύει ότι έχει κληθεί να επιτελέσει ένα μοναδικό έργο και συστηματοποιεί αυτές τις ιδέες του σ’ ένα «λογικά» δομημένο σύστημα, που τεκμηριώνει την ιδεοληψία του. Σε προχωρημένο στάδιο, στα συμπτώματα προστίθενται και οι ψευδαισθήσεις: Το άτομο «βλέπει» πράγματα που δεν υπάρχουν."

quote:
"Ο λόγος και η συμπεριφορά ενός πιστού μιας εξ’ αποκαλύψεως αλήθειας θυμίζει έντονα ψυχωτικό άτομο (άτομο που έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα), με συμπτώματα παράνοιας (παραληρηματικές ιδέες, συνήθως, μεγαλείου ή/και καταδίωξης). Το άτομο πιστεύει ότι έχει κληθεί να επιτελέσει ένα μοναδικό έργο και συστηματοποιεί αυτές τις ιδέες του σ’ ένα «λογικά» δομημένο σύστημα, που τεκμηριώνει την ιδεοληψία του. Σε προχωρημένο στάδιο, στα συμπτώματα προστίθενται και οι ψευδαισθήσεις: Το άτομο «βλέπει» πράγματα που δεν υπάρχουν."
Αγαπητέ Ανουνάκη αυτό και μερικά άλλα κομματάκια του κειμένου ήταν ο λόγος που ζήτησα να το διαβάσετε...
Καλή μου Zadok... αυτά τα παραπάνω "χαρακτηριστικά" είναι διαχρονικά ισχύουν για όλες τις φυλές των ανθρώπων.... άρα μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε όνομα δίπλα τους.... ![]()
Σας ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε....
Με εκτίμηση πάντα!
Mantis.
Mark Twain
"Βεβαίως, επειδή από την εποχή του μυθικού Μωϋσή μέχρι σήμερα έχουν περάσει περισσότερα από 3.000 χρόνια, υπάρχουν σαφείς σκηνοθετικές διαφορές. Για παράδειγμα, η αποκάλυψη δεν γίνεται, πια, με μια φωνή από το υπερπέραν («Εδώ είμαι κι εγώ»), αλλά πιο τριτο-επαφικά και hi-tech: Ξαφνικά μέσα στη νύκτα, ο υπολογιστής «ανάβει από μόνος του» και μια φράση εμφανίζεται στην οθόνη: «Έλα πατριώτη! Εδώ αστρόπλοιο Όλυμπος, με λαμβάνεις;»."

Σε αυτό το κομματάκι αναφέρεται ο συγγραφέας στον Γεράσιμο Καλογεράκη που έχει γράψει κάποια βιβλία για τους Ε....
Mark Twain