ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Προκαλώ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Προκαλώ...... - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Idiana Jones30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
16/02/2003, 13:01:57
RE THN TOUTOS!!!!
RE THN TOUTOS!!!!

16/02/2003, 13:06:40
ATMA......
THELEIS ENA ''PANADOL EXTRA??''
EGW PIRA ENA KAI MOU PERASE O PONOKEFALOS.
ALA XANAMPIKA STO TOPIC KAI ME XANAPIASE!!!
NA SOU DOSW??

16/02/2003, 13:51:15
Προσπαθώντας να βρώ το "νόημα" της κουβέντας, ας γράψω και εγώ κάτι, έτσι επειδή ίσως και να έχει σχέση με την μεταφυσική...

Λοιπόν , μέρα με τη μέρα μαθαίνουμε καινούρια πράγματα...

-Τι θέλεις να πεις

- Όλα δεν είναι έτσι όπως δείχνουν. Αν μπορεί κάποιος να ακούσει και
να κοιτάξει σωστά , τότε θα καταλάβει ότι όλοι και όλα κουβαλάνε από
μια μάσκα.

- Φίλε , μιλάς πολύ περίεργα. Είσαι τρελός ; Ή μήπως ..

- Δεν έχει σημασία και με συγχωρείς που σε διακόπτω. Όλα στη ζωή
είναι πολύ λεπτά. Δε χρειάζεται αρκετή προσπάθεια να σπάσουν.

- Φίλε μου , θα΄θελα να μου πεις όλα όσα ξέρεις , έχουν πράγματι
ενδιαφέρον κι ας ακούγονται περίεργα.

- Λυπάμαι πολύ , μα δεν μπορώ να σου μιλήσω για τίποτα από όλα αυτά.
Είναι το νόημα της ζωής και η ζωή βιώνεται.

- Τουλάχιστον αν μπορούσες να μου δώσεις μοναχά τη σπίθα.

- Τη σπίθα ή το νερό ;

- Τι σημασία έχει ;

- Το νερό θα σου χρειαστεί για να σβήσεις όλα όσα ήξερες μέχρι τώρα.
Όλα εκείνα που δεν σ'αφήνανε μήτε να ακούσεις , αλλά μήτε και να
κοιτάξεις.

- Και η σπίθα ; Δε μου είπες για δαύτη.

- Είναι μια καινούρια αρχή και τίποτα περισσότερο.
Όλες οι αλήθειες είναι τόσο απλές , όσο δύσκολο να ειπωθούν. Αυτή
είναι μια ακόμη αλήθεια....

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

ANTONIOS1997Μέλος
16/02/2003, 14:58:02
ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΗΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΟΤΙ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΕ AYTO TO TOPIC ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ (Posted - 15/02/2003 : 12:01:00) ΔΙΕΓΡΑΦΗ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Ή ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑ.

ΤΗΝ ΕΜΜΕΣΗ ΑΛΛΑ ΣΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΜΑΧΕΣΑΙ........ ΑΛΛΩΣΤΕ

quote:
Που το παράξενο;;;

ANTONIOS1997
""ΑΡΑΤΕ ΟΙ ΠΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ""

indigo_boyΜέλος
16/02/2003, 16:12:19
quote:
Φιλε indigo_boy ,

δεν θεωρω χαζο να ασχολεισαι με οτιδηποτε σαφως ειναι δικαιωμα σου, θεωρω κακο να μην καταλαβανεις ποτε , γιατι και πως να ασχοληθεις με οτιδηποτε γιατι μπορει να σε αποπροσανατολισει απο αυτο που στην πραγματικοτητα πρεπει να ασχοληθεις...

Αυτο ειναι μια αποψη μου για το τι πρεπει να εχει κατα νου ενας ανθρωπος στην πορεια της ζωης του ... την οποια εχω εκφρασει πολλακις σε αυτο το topic...

Ευχαριστω...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΗΕPRIEST ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ?ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ.ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΗ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΟΥΝΕ ΕΠΕΙΔΕΙ ΤΗΝ ΑΣΠΑΣΤΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΑΣΠΡΟ Η ΜΑΥΡΟ ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΤΙ ΧΡΗΣΙΜΕΥΕΙ? ΑΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ?
ΦΙΛΙΚΑ

Υ.Γ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΝ FORUMS Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΤΙ ΘΕΜΑ ΘΕΛΕΙ.ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΧΑΖΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ Η ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΚΑΝ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΩΙΣΜΟΣ

ThePriestΝέο Μέλος
16/02/2003, 17:43:21
Ανθρωπε indigoboy ,

Δεν μιλω για αληθεις και ψεματα , μπορεις να αντιληφθεις τι λεω;

αν ενας ανθρωπος δεν εχει να φαει ειναι κακο να θεωρησει αναγκαιο να ικανοποιησει την περιεργεια του να μαθει οτιδηποτε γιατι θα πεθανει απο ασιτια ... το παραδειγμα ειναι χοντρο αλλα στο λεω για να καταλαβεις το νοημα αυτων που θελω να πω...

Για να καταλαβει ενας ανθρωπος τι ειναι αυτο που εχει αναγκη πρεπει να προσπαθει να φτασει στην αυτογνωσια , για να φτασει στην αυτο γνωσια πρεπει μονος του να προσπαθησει , μονος του να αναρωτηθει για την κατασταση της ζωης του , για να ειναι σε θεση αργοτερα να δεχθει την "αληθεια" των διαφορων φιλοσοφιων. Μπορειτε ειλικρινα να μου υποδειξεται φιλοσοφια που να δινει "μεθοδολογια" για κατι τετοιο ;

Καθε φιλοσοφια ειναι μια διαφορετικη εξισωση , ολες οι διαφορετικες εξισωσεις ιδιου τυπου (δηλαδη φιλοσοφια) εχουν κοινο τροπο λυσης , το αποτελεσμα που προκυπτει εφαρμοζοντας τον τροπο λυσης καθε εξισωσης ειναι διαφορετικο..

Φαντασια ειναι οτιδηποτε σκεφτεται το ανθρωπινο μυαλο , το οποιο σκεφτεται τελεια τα παντα...
Σχεδιασε ενα κυκλο με το χερι ,δεν θα βγει τελειος, το μυαλο σου ομως εχει φανταστει ενα τελειο κυκλο πριν τον σχεδιασεις...

Η χρηση της φανατασιας ειναι υποκειμενικη...

Τι εννοεις οταν λες ΟΠΩΣ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ-ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ;
μιλα ξεκαθαρα...

Ποιος σου ειπε οτι πιστευω πως στη ζωη ολα ειναι ασπρο ή μαυρο;

Σημασια για σενα εχει αν ξερω τι ειναι φαντασια , αν πιστευω στο ασπρο ή στο μαυρο , αν καποιος μου λεει τι να πω ή αν αυτα που λεω εχουν βαση και μπορουν να βοηθησουν;

Ευχαριστω

ThePriestΝέο Μέλος
16/02/2003, 17:44:34
Λιλιθ ,

εχω απαντησει σε αυτο που ρωτας σε προηγουμενο μυνημα

ευχαριστω

indigo_boyΜέλος
16/02/2003, 18:00:17
quote:
Για να καταλαβει ενας ανθρωπος τι ειναι αυτο που εχει αναγκη πρεπει να προσπαθει να φτασει στην αυτογνωσια , για να φτασει στην αυτο γνωσια πρεπει μονος του να προσπαθησει , μονος του να αναρωτηθει για την κατασταση της ζωης του , για να ειναι σε θεση αργοτερα να δεχθει την "αληθεια" των διαφορων φιλοσοφιων.

ΕΣΥ ThePriest ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ?

ThePriestΝέο Μέλος
16/02/2003, 18:11:54
Ανθρωπε indigo_boy ,

προσπαθω...και θα προσπαθω... προσπαθωντας να προσπαθησω...

σου απαντησα σε 2 ερωρησεις σου , γιατι δεν απαντας σε παρακαλω στις δικες μου , οχι απαραιτητα στο forum , απαντα μεσα σου

Θα ηθελα ,μονο,να μου απαντησεις public τι υπαινισσεσαι οταν λες οτι καποιοι-ες μου ειπαν πιο πανω , δεν θελω να δημιουργουνται εντυπωσεις. ευχαριστω προκαταβολικα οτι κι αν αποφασισεις..

εχει σημασια αν εχω φτασει ή οχι ,εγω, στην αυτογνωσια για να μου πεις αν αυτα που λεω εχουν βαση και μπορουν να βοηθησουν ;

Ευχαριστω

indigo_boyΜέλος
16/02/2003, 18:29:45
quote:
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΑΝΑΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΤΟ 1
ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΟ...
ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΤΟΥ 2...ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΤΡΙΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΟΥ...
3...

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΦΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Η ΑΤΜΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΕΛΥΣΑ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ FORUM ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΝΑ ΕΠΑΝΑΞΕΤΑΖΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΙΠΟΤΑ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ