- Παράξενες ιστορίες και γεγονότα - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Θα ηθελα να ανοιξω το θεμα μου με ενα ονειρο που ιδε η γιαγια μου πριν μερικεσ μερες... Να σημειωσω οτι η γιαγια μου καθε βραδυ πριν κοιμοιθει προσευχεται και ειναι πολυ πιστη δλδ πηγενει καθε κυριακη στην εκκλησια και στο σπιτι τησ εχει πολλες εικονες αγιων. Λοιπον η γιαγια μου ειχε ενα προβλημα με το ποδι τησ για 2 εβδομαδες. Ενα βραδυ λιγο πριν κοιμοιθει εκανε την προσευχη τησ οποσ παντα. Οταν ξηπνησε μου διηγηθικε το ονειρο τησ. Λιπον μου ιπε το εξης: καθοτανε εκει μονη τησ και ερχετε ενασ αντρασ ψηλοσ, ομορφος πανο σε ενα τρακτέρ και την ροτισε τι κανει εκει μονη της. Η γιαγια μου του ειπε με ποναει πολυ το ποδι μου και δεν μπορω να περπατισω καλα. τοτε αυτοσ ο αντρασ πιρε το ποδι τησ κε το τραβηξε λιγο κε μετα εξαφανιστικε ετσι απλα.Η γιαγια μου αμεσοσ ξηπνησε και ενιοσε το ποδι τισ εντελοσ καλα!! Δεν πονουσε πια.Δεν ξερι πιοσ ειναι αυτοσ ο αντρας. Ο θειοσ μ τησ ειπε οτι ειναι καπιοσ αγιοσ που ηρθε να την κανι καλα. Και εγω αυτο πιστευω.. Θα ηθελα να μου πειτε και εσεις τη γνωμη σας.
quote:
Oι ανθρωποι που πιστευουν σε καποια θρησκεια αποτελουν τους πιο αναξιοπιστους μαρτυρες οποιουδηποτε φαινομενου που αποτελει μερος του ''ανεξηγητου''.Οι προσωπικες τους πεποιθησεις οσον αφορα τη ζωη,το θανατο και το συμπαν ειναι σιγουρα παρωχημενες,απομειναρια αρχαιας μυθολογιας των λαων της μεσης ανατολης οσον αφορα χριστιανους μουσουλμανους.
Αγαπητέ ψυχαναγκαστικε φίλε (
), νομίζω ότι αυτό είναι μια γενίκευση η οποία δεν ξέρω κατά πόσο ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Σίγουρα ένας άνθρωπος μπορεί να επηρεαστεί από τις όποιες θρησκευτικές πεποιθήσεις, τις οποίες έχει υιοθετήσει, όταν καλείται να δώσει μια ερμηνεία για διάφορα φαινόμενα που αφορούν τη ζωή, το θάνατο, το σύμπαν κ.α. αλλά αυτό δεν είναι κάτι που ισχύει απαραίτητα.
Πολλοί φιλόσοφοι κι επιστήμονες που ασχολήθηκαν με διάφορα ζητήματα κι αρκετοί που κατάφεραν να δουν τον κόσμο μέσα από ένα πρίσμα διαφορετικό από αυτό της εποχής τους κι είπαν κάτι πρωτοποριακό και σημαντικό, ήταν ένθεοι και θρησκευόμενοι.
Πιστεύω ότι παίζει μεγάλο ρόλο το πως βλέπει ένας άνθρωπος τα πράγματα, πόσο θέλει να τα ερευνήσει σε βάθος ή κατά πόσο θέλει να εφησυχαστεί, προβαίνοντας σε μια "ασφαλέστερη" αλλά μετέωρη εξήγηση από τις όποιες παραστάσεις κι εντυπώσεις έχει αποκομίσει στη ζωή του.
Αυτό, όμως, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που συμβαίνει γενικότερα... ![]()

In anticipation of my resurrection...