ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ? - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

Masvidal30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
MasvidalΜέλος
11/08/2003, 20:21:32
quote:

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ "ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ";ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΗ"...

Αγαπητη μου kapodistria...Πολυ καλα κανεις και αναρωτιεσαι.Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν πολυνοιαζομαι για το "ποιος". Εγω ΜΕΝΩ στο
"γιατι" ? Γι'αυτο και το θεμα οπως ξερεις εχει τον τιτλο "Γιατι υπαρχουμε" ? Οταν βρω χρονο να ασχοληθω με τον... "σταυρωτη" μας θα σου απαντησω οσο μπορω καλυτερα.Σιγουρα θα εχεις ακουσει τη φραση:Ο καθε ανθρωπος κουβαλαει τον δικο του σταυρο (μικρο ή μεγαλο).
Φιλικα,Masvidal !!

T-SEEKERΜέλος
11/08/2003, 22:51:21
φίλε γρηγόρη
quote:
Εγώ μιλώ (επι παραδείγματι) για τις αχτίδες του ήλιου κι εσύ προσπαθείς να κοιτάξεις τον ήλιο κατάματα...

...μα και εγώ σε αυτό αναφερόμουνα φίλε μου . όταν είπα ότι αν δεν υπήρχε ο ήλιος δεν θα υπήρχαμε οουτε εμείς αναφερόμουνα σε ολες τις ευεργετικες του "προσφορες" μεταξύ των οποίων είνια και η ηλικιακή ακτινοβολία και η προσφορα ενέργειας . και εγω ένα παράδειγμα έφερα .

quote:

Όπως προείπα...δεν ξέρει κανείς απο πρώτο χέρι για θέματα όπως είναι η ψυχή...
Προσπαθείς να αναλύσεις κάποιες υποθέσεις που κάνω...αυτό δε με πειράζει γιατί είναι υποθέσεις και δεν διακατέχομαι απο αίσθημα υπεράσπισης αυτών των θέσεων...Εγώ όμως στηρίζομαι σε νόμους που κρατούν το σύμπαν σε συνοχή...και είμαστε μέρη αυτού του σύμπαντος...

Απορω γιατί θεωρείς αυτήν μου την προσπαθεια για αναλυση των σκεψεων σου ως κατι το οποίο θα έπρπε να σε πειράζει . Που το μεμπτο να αναφέρω τη συλλογιστικη σου όπως την καταλαβαίνω για να ξέρω αν εννοείς αυτα που εγω πιστεύω ότι εννοείς (πολλες φορες γίνονται άχρηστες "διαφωνίες" απλως και μονο επειδή ο ένας απο τους δύο δεν καταλαβε κατι που είπε ο άλλος ) και αν όχι να με διορθωσεις
?
επίσης θα σου πρότεινα να ξαναδιαβάσεις αυτα που είπα στην προηγουμενη μου απάντηση :

quote:
Οταν συμμετέχουμε σε μία συζήτηση είναι λογικό να θελουμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα . Δεν είνια θέμα να προσπαθήσω εγώ να σε πείσω ή εσύ εμένα ... απλώς αναφέρω ότι εδώ γίνεται διάλογος και προσπαθουμε όλοι να πλησιάσουμε πιο κοντα στην "αλήθεια" . Εγώ θέλω να πειστώ , αν αυτό για το οποίο θα πειστώ είναι σωστό . Εχω την κακιά "συνήθεια" όταν συμμετέχω σε ένα διάλογο και υπάρχει διαφωνία να μην το αφήνω έτσι , αλλα να προσπαθω να βγάλω ένα συμπέρασμα για το ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο . Ετσι λοιπόν αν καπου κάνω λάθος στον τρόπο σκεψης μου θα ήθελα ο άλλος να μου δείξει το λαθος . Δεν μιλάω για την "πειθω" με την κακιά έννοια αλλα με την καλή διάθεση απέναντι στον άλλο που νιωθεις ότι κανει λαθος και θα ήθελες να του το δείξεις . Μερικές φορες γίνομαι μαρτυρας διαλόγων όπου υπάρχουν πολλες διαφορετικες απόψεις και παρόλαυτα να μη βγαίνει καποιο συμπερασμα και ο καθένας να μην έχει μετακινήσει ουτε στο ελάχιστο τα πιστεύω του . βέβαια υπάρχει περίπτωση η αλήθεια να μην είνια μία και όλοι να εχον δίκιο ( ουκ ολίγες φορες)...

δεν κανω αγωνα για υπερασπιστω τις αποψεις μου. απλως ψάχνω ποιός έχει δίκιο . εγω λεώ την άποψή μου , εσύ τη δικη σου τα επιχειρήματά μας και στο τελος προσπαθω να δω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικκο.

quote:
Μην αντιλέγεις για να αντιλέγεις...πέσμου γιατί δε συμφωνείς οτι τα πάντα είναι ενέργεια..η αντίρρηση για την αντίρρηση δε μου λέει τίποτε...

... μα ήδη ανέφερα την άποψη μου . δεν αμφισβητω ότι τα παντα είναι ενέργεια . απλως αυτός ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι αμφιβάλω για το αν η "ψυχή" υπάγεται στο "παντα" ή αν είναι κατι το "υπερβατικο" που ακολουθει δικους του κανόνες. δεν έχω τις απαντήσεις , , μόνο υποθεσεις μπορω να κανω .

Ευχαριστώ για την διαλεξη σχετικα με την θερμοδυναμικη . Ξέρω και εγω καλα του θερμοδυναμικους νομους και αν θες μπορω να οσυ γραψω καιτις μαθηματικες σχεσεις (Carnot , εντροπία κλπ )...

επισης αναφερεις :

quote:
Άλλο πράγμα είναι αυτή η ενέργεια και άλλο πράγμα η ύλη που μας έφτιαξε και είναι η αρχική ενέργεια του σύμπαντος που συνεχίζει και δημιουργεί τα πάντα που έχουν κίνηση και σκοπό στο σύμπαν (συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπου).

αυτό λεω και εγω .

μετα λες :

quote:
Ο πρώτος νόμος της θερμοδυναμικής λέει:
1.Διατήρηση της ενέργειας: Η ενέργεια δε μπορεί ούτε να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί.
Μπορεί μόνον να μεταφερθεί απο το ένα μέρος στο άλλο ή να μετασχηματιστεί απο ένα είδος σε ένα άλλο.
Αυτό τι μας λέει? Οτι υπάρχει άφθονη ενέργεια που συνεχώς μετασχηματίζεται ώστε να εξυπηρετήσει τους φυσικούς νόμους-τους σκοπούς ανάγκης λειτουργίας του σύμπαντος...
Η ενέργεια-ψυχή, "κυριέυει" ενα όχημα (σώμα), σε αυτό το σημείο, επιτυγχάνεται ο 1ος μετασχηματισμός της αρχικής ενέργειας.
Τη είναι αυτό που κρατά τον άνθρωπο εν ζωή?
Μα φυσικά αυτή η μεταλλαγμένη πλέον ενέργεια του σύμπαντος που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε ψυχή...
Αφού γεννηθεί και ζήσει ο άνθρωπος, κάποια στιγμή θα πεθάνει.
Η ψυχή θα αποκολληθεί απο το νεκρό σώμα και αυτή η ενέργεια θα μετασχηματιστεί άλλη μια φορά ώστε να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς στο αχανές σύμπαν.
Το κασέρι στο ψυγείο έχει μια μορφή, αποτελείται απο μόρια όπως και το κάθετί γύρω μας, όπως και εμείς.
Αν το βάλεις στο φούρνο, κάνεις πράξη τον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής...
Το κασέρι λιώνει και μετασχηματίζεται...και το νεκρό ανθρώπινο σώμα θα το φάνε τα σκουλήκια...

πως λοιπόν όμως μετα την υπαγεις την "ενέργεια της ψυχής" στου θερμοδυναμικους νόμους που ισχύουν για την "απλή" ενεργεια ? επισης , στα λεγόμενα σου δεν διακρινω απλώς μία υπόθεση ... διακρίνω μία σιγουριά ότι αυτα που λες είναι σωστά και παει και τελείωσε ...

αναμενω...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

12/08/2003, 00:35:03
quote:
Δεν έχω τις απαντήσεις. Απλές ερωτήσεις θέτω και εγώ.

Φίλε Wolfaced, κανείς δεν έχει τις απαντήσεις, μόνο ο Θεός.
'
T.Seeker,
quote:
δεν κανω αγωνα για υπερασπιστω τις αποψεις μου. απλως ψάχνω ποιός έχει δίκιο . εγω λεώ την άποψή μου , εσύ τη δικη σου τα επιχειρήματά μας και στο τελος προσπαθω να δω ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικκο.

...Μόνο που εγώ δεν έχω δεί δικά σου επιχειρήματα...μόνο κριτική στις θέσεις μου...
'
quote:
απλως αυτός ο προβληματισμός μου έγκειται στο ότι αμφιβάλω για το αν η "ψυχή" υπάγεται στο "παντα" ή αν είναι κατι το "υπερβατικο" που ακολουθει δικους του κανόνες. δεν έχω τις απαντήσεις , , μόνο υποθεσεις μπορω να κανω .

Ποιός σου είπε οτι κάποιος έχει τις απαντήσεις? Στηριζόμενος όμως στους νόμους της θερμοδυναμικής (η οποία είναι η βασική μορφή ενέργειας στο σύμπαν), έχω κάποιο λόγο παραπάνω να εμμένω στις απόψεις μου, απο το να φαντάζομαι απλώς οτι η ψυχή θα μετενσαρκωθεί ή κάτι άλλο...αν θέλεις πές μου (κάποτε) τις δικές σου θέσεις, μπορεί να με πείσεις.
'
quote:
Ευχαριστώ για την διαλεξη σχετικα με την θερμοδυναμικη . Ξέρω και εγω καλα του θερμοδυναμικους νομους και αν θες μπορω να οσυ γραψω καιτις μαθηματικες σχεσεις (Carnot , εντροπία κλπ )...

διάλεξη ε?...χμ!...
Θεωρείς διάλεξη όταν αρχικά αναφέρομαι στη θερμοδυναμική ενέργεια και εσύ μου μιλάς...για το βιβλίο Ελεύθερη Ενέργεια??
Για να σου δείξω οτι τα δύο έιναι η μέρα με τη νύχτα, πρέπει να παραθέσω τους νόμους και τις ιδιότητες της θερμοδυναμικής ενέργειας...
Αν εσύ το βλέπεις ως διάλεξη, τότε λυπάμαι πολύ γιατί φίλε μου, τελικά δε ψάχνεις την αλήθεια...ψάχνεις αυτά που περιμένεις να βρείς...
'
quote:
πως λοιπόν όμως μετα την υπαγεις την "ενέργεια της ψυχής" στου θερμοδυναμικους νόμους που ισχύουν για την "απλή" ενεργεια ?

Κάπου τα έχεις μπερδέψει...τι εννοείς με "απλή" ενέργεια??
'
quote:
στα λεγόμενα σου δεν διακρινω απλώς μία υπόθεση ... διακρίνω μία σιγουριά ότι αυτα που λες είναι σωστά και παει και τελείωσε ...
αναμενω...

Ποιός σου είπε οτι κάποιος έχει τις απαντήσεις? Στηριζόμενος όμως στους νόμους της θερμοδυναμικής (η οποία είναι η βασική μορφή ενέργειας στο σύμπαν), έχω κάποιο λόγο παραπάνω να εμμένω στις απόψεις μου, απο το να φαντάζομαι απλώς οτι η ψυχή θα μετενσαρκωθεί ή κάτι άλλο...αν θέλεις πές μου (κάποτε) τις δικές σου θέσεις, μπορεί να με πείσεις...
αναμένω...

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you

T-SEEKERΜέλος
12/08/2003, 22:24:13
φίλε γρηγόρη ...

quote:
Θεωρείς διάλεξη όταν αρχικά αναφέρομαι στη θερμοδυναμική ενέργεια και εσύ μου μιλάς...για το βιβλίο Ελεύθερη Ενέργεια??
Για να σου δείξω οτι τα δύο έιναι η μέρα με τη νύχτα, πρέπει να παραθέσω τους νόμους και τις ιδιότητες της θερμοδυναμικής ενέργειας...
Αν εσύ το βλέπεις ως διάλεξη, τότε λυπάμαι πολύ γιατί φίλε μου, τελικά δε ψάχνεις την αλήθεια...ψάχνεις αυτά που περιμένεις να βρείς...
'

παρεξήγηση...
το βιβλίο το παρέθεσα γιατί κάπου μεσα απο καποια στοιχεία και συλλογισμους καταλήγει στο συμπερασμα ότι ο επιστημονικος κόσμος πρέπει να αναθεωρήσει τους θερμοδυναμικους νόμους καθως κατα τη γνωμη του (του συγγραφέα)δεν είναι τελείως σωστοι .Αν θελεις μπορω να ψάξω να βρω το κομματι .
συνολικα με το θεμα ήταν άσχετο και μονο σχετιζόταν με μία "υποσυμείωση" που έκανα και γιατυό άλωστε αυτή η πρόταση μπήκε σε παρένθεση...

σχετικα με το δεύτερο σου σχόλιο ... το χαρακτήρισα ως διάλεξη γιατί το ύφος ήταν σαν να μην ήξερα απο θερμοδυναμική και εσύ να μου εξηγουσες . τίποτα παραπάνω ...

quote:
Κάπου τα έχεις μπερδέψει...τι εννοείς με "απλή" ενέργεια??

μπερδεμενος βέβαια και είμαι, απλως όχι με την έννοια που νομίζεις εσύ .
όταν λεω απλη ενέργεια ενοώ την θερμότητα . οι θερμοδυναμικοι νόμοι όπως θα ξέρεις ισχύουν για την θερμότητα και τις μετατροπές της .

quote:
Ποιός σου είπε οτι κάποιος έχει τις απαντήσεις? Στηριζόμενος όμως στους νόμους της θερμοδυναμικής (η οποία είναι η βασική μορφή ενέργειας στο σύμπαν), έχω κάποιο λόγο παραπάνω να εμμένω στις απόψεις μου, απο το να φαντάζομαι απλώς οτι η ψυχή θα μετενσαρκωθεί ή κάτι άλλο...αν θέλεις πές μου (κάποτε) τις δικές σου θέσεις, μπορεί να με πείσεις

...πάλι τα ίδια θα λεμε ? το επιχείρημα μου είναι ότι εφόσον η "ψυχή" ,όπως άλωστε ο ίδιος είπες , είναι ένα είδος ενέργειας πιο "εκλεπτυσμένο " δεν μπορεί να την υπάγεις στους θερμοδυναμικους νόμους (στους οποίους ουσιαστικα στηρίζεσαι για να υποστηρίξεις την άποψή σου ).

αναμένω...

φίλε λυκοπρόσωπε ...

quote:
Για να μην κατηγορηθώ ως μηδενιστής, θέλω να επισημάνω πως αυτήν την φράση την έβαλα στην συζήτηση προκειμένου να υπάρχουν όλες οι απόψεις. Υπάρχουν στιγμές που σκεφτόμαστε πως όλα μπορεί να είναι προιόντα τύχης. Τότε όμως πως μπορούν να εξηγηθούν τα αισθήματα ηθικής, δικαιοσύνης, αρετής, δημοκρατίας που έχουν κάποιοι άνθρωποι; Αν όλα ήταν προιόντα χάους δεν θα έπρεπε να ήμασταν όλοι ζώα; Τι είναι αυτό που μας έχει δώσει αυτά τα αισθήματα ηθικής και δικαιοσύνης; Βέβαια μπορεί και κάποιος να πει πως όλα αυτά είναι μηχανισμοί αυτοσυντήρησης για την διαιώνηση του είδους.

είνια ερωτήματα που είνια αμφίβολο αν ποτε θα δωθουν απαντήσεις .ακόμη οι επιστ΄΄ημονες δεν είνια σε θεση να πουν με σιγουρια τί ακριβώς είνια η σκέψη ... είναι απλώς προιόν διακλαδισμενων νεύρων και ηλεκτρικων σηματων ή κατι παραπάνω?

υγ: και ποιός τις έχεις απαντήσεις σε αυτά? αν καποιος ισχυρίζεται ότι τις έχει τότε δεν θα ξέρει ουσιαστικα τίποτα ...

"Οτιδήποτε μπορεί να συλλάβει και να πιστέψει ο ανθρώπινος νους μπορεί και να το καταφέρει"

15/08/2003, 18:18:39
quote:

quote:

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ "ΣΤΑΥΡΩΣΕΙ";ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΜΑΣ;
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΥΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΗ"...

Αγαπητη μου kapodistria...Πολυ καλα κανεις και αναρωτιεσαι.Εγω για να ειμαι ειλικρινης δεν πολυνοιαζομαι για το "ποιος". Εγω ΜΕΝΩ στο
"γιατι" ? Γι'αυτο και το θεμα οπως ξερεις εχει τον τιτλο "Γιατι υπαρχουμε" ? Οταν βρω χρονο να ασχοληθω με τον... "σταυρωτη" μας θα σου απαντησω οσο μπορω καλυτερα.Σιγουρα θα εχεις ακουσει τη φραση:Ο καθε ανθρωπος κουβαλαει τον δικο του σταυρο (μικρο ή μεγαλο).
Φιλικα,Masvidal !!

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΨΩ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ "ΠΟΙΟΣ" ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΩ ΤΗΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΗ" ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΣΤΟ "ΓΙΑΤΙ",ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΜΕ ΒΑΛΛΕΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΧΑΣΩ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΟΥ,ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΜΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ...ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΟ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΘΑΣΩ ΕΔΩ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ...
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΗ", ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΩ ΟΥΔΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ "ΑΜΝΟ" ΠΡΟΣ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΑΛΗΘΕΙΕΣ" ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ..ΓΙ' ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ...ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΠΑΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΗ...ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΛΑΘΟΣ....

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ.... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

16/08/2003, 01:28:51
(Επιστροφή και πάλι στα esoδωμάτια, έπειτα απο άλλη μια σύντομη γεύση διακοπών).
'
Aγαπητή μου Καποδίστρια,
σου εύχομαι με όλη μου την ψυχή, να κατορθώσεις ώστε οι πράξεις της ζωής σου, να αποδείξουν στον εαυτό σου και μόνον, οτι δεν είσαι "αμνός".
Η επανάσταση είναι η μόνη οδός, μέχρι να πραγματωθεί όμως θα περάσει απο κάποια στάδια.
1.Ταπεινότητα
2.Κατανόηση
3.Αγάπη
4.Τόλμη
5.Επανάσταση
6.Μοναξιά
7.Ελευθερία
'
Κι εγώ παιδί της επανάστασης είμαι, σου κρατώ το χέρι...

~Γρηγόρης~

Edited by - reptilesalonica on 16/08/2003 01:30:49

16/08/2003, 12:00:00
quote:

(Επιστροφή και πάλι στα esoδωμάτια, έπειτα απο άλλη μια σύντομη γεύση διακοπών).
'
Aγαπητή μου Καποδίστρια,
σου εύχομαι με όλη μου την ψυχή, να κατορθώσεις ώστε οι πράξεις της ζωής σου, να αποδείξουν στον εαυτό σου και μόνον, οτι δεν είσαι "αμνός".
Η επανάσταση είναι η μόνη οδός, μέχρι να πραγματωθεί όμως θα περάσει απο κάποια στάδια.
1.Ταπεινότητα
2.Κατανόηση
3.Αγάπη
4.Τόλμη
5.Επανάσταση
6.Μοναξιά
7.Ελευθερία
'
Κι εγώ παιδί της επανάστασης είμαι, σου κρατώ το χέρι...

~Γρηγόρης~

ΝΑΙ,ΚΑΛΕ ΜΟΥ REPTILE,
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ...ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ,ΑΧΑΡΗ,ΒΙΩΣΗ ΜΑΣ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΔΡΟΜΟ...Η ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΟΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟ....Σ'ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ....

ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΝΤΑ .... ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ.

Edited by - kapodistria on 16/08/2003 12:03:20

lipotaktisΜέλος
16/08/2003, 18:31:24
FRIEND masdival
Πιστεύω πως τον λόγο υπαρξής μας τον ξέρει μόνο ο Θεός.Πιστεύω πως με τον θάνατο μαθαίνουμε επιτέλους τον λόγο ύπαρξης και απογοητευόμαστε ή χαιρόμαστε.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure.

16/08/2003, 23:36:51
γεια σας παιδια,
φιλοι μου παρα πολυ ομορφα τα οσα γραφετε,με χαρα παρακολουθω αυτα που παραθετετε και συμφωνω σε ολα μαζι σας, εκτος απο ενα:))))))))
μια απορια μονο,κανοντας καλυτερους τους εαυτους μας,ο καθενας ξεχωριστα,δεν βοηθαμε στο να γινει καλυτερος ο κοσμος μας?τι εννοω το αποτελεσμα ειναι εκεινο που μετραει,αν το αποτελεσμα ειναι μια γενικη στο συνολο καλυτερευση ολων μας σε ολα τα θεματα που μας απασχολουν,ειναι το κλειδι για την καλητερευση του κοσμου μας.ετσι δεν συμφωνω με την παραπανω αποψη πως δεν θελετε να σωσετε η να κανετε καλυτερο τον κοσμο,γιατι εμεις ειμαστε ο κοσμος,ολοι μαζι και ο καθενας ξεχωριστα:))
με απεραντο σεβασμο και αγαπη,ο μανος σας

Edited by - manos on 16/08/2003 23:41:09

T-SEEKERΜέλος
18/08/2003, 10:50:57
φίλη καποδίστρια...
quote:
ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ ΤΗΝ "ΣΤΑΥΡΩΣΗ", ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΩ ΟΥΔΕ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ "ΑΜΝΟ" ΠΡΟΣ ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ Μ' ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΩ ΚΑΠΟΙΕΣ "ΑΛΗΘΕΙΕΣ" ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΕΓΩ..

ακριβώς...
αν όλοι σκεφτονταν έτσι ο κοσμος μας θα ήταν αλιωτικος...

φίλε γρηγόρη...

quote:
1.Ταπεινότητα
2.Κατανόηση
3.Αγάπη
4.Τόλμη
5.Επανάσταση
6.Μοναξιά
7.Ελευθερία

σωστά αλλα κατα τη γνωμη μου θα έπρεπε δίπλα στο "ταπεινότητα" να υπάρχει και "αυτοπεποίθηση-αυτοεκτίμηση" ...
πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει ένα μετρο μεταξύ της "ταπεινότητας" ( που δεν την σχετιζω με την "ταπεινότητα" της χριστιανικής διδασκαλίας) και της αυτοπεποίθησης καθώς έχουμε το σπορο μεσα μας για την επαφή με το "θείο" και το μόνο που πρέπει να κανουμε είναι όπως πολλύ σωστα είπατε μία "επανάσταση" και μία σταδιακή προσπαθεια για ανελιξη της ψυχής μας...

φίλε μανο...

quote:
μια απορια μονο,κανοντας καλυτερους τους εαυτους μας,ο καθενας ξεχωριστα,δεν βοηθαμε στο να γινει καλυτερος ο κοσμος μας?τι εννοω το αποτελεσμα ειναι εκεινο που μετραει,αν το αποτελεσμα ειναι μια γενικη στο συνολο καλυτερευση ολων μας σε ολα τα θεματα που μας απασχολουν,ειναι το κλειδι για την καλητερευση του κοσμου μας.ετσι δεν συμφωνω με την παραπανω αποψη πως δεν θελετε να σωσετε η να κανετε καλυτερο τον κοσμο,γιατι εμεις ειμαστε ο κοσμος,ολοι μαζι και ο καθενας ξεχωριστα:))

έχεις δίκιο σε αυτό που λες αλλα μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε οι πλειοψηφία ...
αν κοιτάξεις αυτη τη στιγμή έξω απο το παράθυρό σου θα δεις ένα σωρό ανθρωπους να πηγαινοέρχονται αγνωόντας παντελώς όλα όσα συζητουνται "εδωμέσα" και που έχουν παγιδευτεί στον υλισμό του σημερινου κοσμου...
στην αρχή είπα "αν όλοι σκέφτονταν έτσι τότε ο κόσμος μας θα ήταν αλιωτικος..."...
υπάρχει αυτό το μεγαλο "αν" που μπαίνει στη μεση ...
είναι κάποιοι άνθρωποι ( ουκ ολίγοι) που αν δεν βρεθεί καποιος ( εσύ , εγω , εμείς...) να τους τσιγκλίσει , να τους ταρακουνήσει , να τους ανοίξει τα ματια , δεν πρόκειται να κανουν αυτό το βήμα ...
αυτο΄που χρειάζεται είναι το ερεθισμα , η ώθηση ...
αν είναι "άξιοι" να γίνουν κοινωνοί αυτου του μεγαλου έργου που λεγεται εσωτερική καθως και παγκόσμια αφύπνιση τότε θα συνεχίσουν μόνοι τους της αναζήτηση...