ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Jacob's Ladder - - Κινηματογράφος -

- Jacob's Ladder - - Κινηματογράφος -

Phoebos4 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/1
PhoebosΝέο Μέλος
22/09/2005, 16:48:06
Δεν ειναι πολυ γνωστη αυτη η ταινια, ωστοσο μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση και την συνιστω ενθερμα. Δεν θυμαμαι τον ελλ. τιτλο, αλλα ειχε θεμα τα ψυχολογικα και αλλα προβληματα καποιου βετερανου του Βιετναμ. Το κεντρικο ρολο υποδυοτανε ο Τιμοθυ Μποτομς. Συνεχως ειχε φναντασιωσεις που τον εκαναν να ζει στο πεδιο της μαχης αλλα ο θεατης ανακαλυπτει στην συνεχεια οτι δεν ειναι ευδιακριτα τα ορια μεταξυ "πραγματικοτητας" και "ονειρου". Παρακολουθουμε 2 ζωες του στρατιωτη χωρις να μπορει κανεις να πει ποια ειναι η αληθινη. Φαινεται να ειναι και οι δυο. Μαλιστα στο τελος (ιδιαιτερα δυνατο το φιναλε, και συναισθηματικα) η ανατροπη της αντιληψης γι αυτο που λεμε "αντικειμενικη πραγματικοτητα" ειναι πληρης.

Η σκηνη στο τελος που πηγαινει να συναντησει το παιδι του σ εναν αλλο κοσμο , που συμβολιζει η σκαλα στην οποια εκεινο τον περιμενει μου εχει μεινει. Αν το πετυχετε δειτε το.

ΚΟΝΞ ΟΜ ΠΑΝΞ

aenaossΝέο Μέλος
14/10/2005, 12:30:00
Ακούγεται ενδιαφέρον. Απορώ πως δε το έχω ακούσει μιας και έχω μανία με τα DVD.
26/10/2005, 01:16:58
Η ταινία αυτή στα Ελληνικά λέγεται <Ξύπνημα στον Εφιάλτη> Το όνομα του πρωταγωνιστή δεν θυμάμε.. είναι σχετικά παλιά.. τουλάχιστον 10 ετίας και περισσότερο.. μία από τις αγαπημένες μου εκείνη την εποχή..
Πανέξυπνο σενάριο.. φοβερή ερμηνεία!
Φίλε aenaoss, ίσως να μην έχει βγει σε Dvd, καλύτερα να την ψάξεις σε βίντεο.. αλλά δοκίμασε και στα Dvd τώρα που έμαθες τον Ελληνικό τίτλο!!
Πολύ καλή.. και όχι μόνο..
Χαίρομαι......

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....

S I M O R I L .......

wendigoΜέλος
02/11/2005, 17:42:52
Ιδού μερικά στοιχεία για όσους ενδιαφέρονται για την εξαιρετική αυτή ταινία:
Είναι του 1990, σαφώς η καλύτερη του σκηνοθέτη Andrian Lyne (δημιουργού, μεταξύ άλλων, των Flashdance, Fatal Attraction, 9 1/2 Εβδομάδες, Ανήθικη Πρόταση, Λολίτα).
Πρωταγωνιστεί ο Τιμ Ρόμπινς στο ρόλο που τον καθιέρωσε για τα καλά.
Το είχε προσφέρει ως DVD παλιότερα το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ.
Οι φίλοι του σκηνοθέτη D.Lynch σίγουρα θα εκτιμήσουν αυτό το έργο.
Στα ελληνικά βιντεοκλάμπ βρίσκεται συνήθως ανάμεσα στα τρόμου (τόσο ξέρουν, τόσο κάνουν).

No Method, No Guru, No Teacher

Edited by - wendigo on 02/11/2005 17:43:50