ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

- Επιγνωση - .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.

xristosxatz31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
15/12/2013, 13:20:20
quote:
..........χμμμ ,,,αταραξια !!!!!!!Χριστο μεσα σε ενα ταγμενο και βιασμενο κοσμο ?????????χμμ αυτο δεν ειναι μια σταση συνενοχης κι ανοχης ??????????

Η αταραξια την οποια ενοω δεν εχει να κανει τουλαχιστον για μενα αλλα ουτε πιστετυω και για καποιον αληθινο ερευνητη της αληθειας την μη συμετοχη σε πρεποντα ζητηματα

Τουναντιον μαλιστα !!!

θεωρω οτι ενας πραγματικος ερευνητης της αληθειας ειναι αυτος που αναζητα ''το δικιο'' του,και μαλιστα απεναντι ,σε φαινομενικα ανυπαρκτους εχθρους και αυτο καθιστα ακομα πιο δυσκολο το ολο εγχειρημα

Ειναι ενας κατα την αποψη μου ενας πολυ ευαισθητος δεκτης της πραγματικοτητος

Η αταραξια εχει να κανει με μια κατασταση την οποια αυτος που την πετυχαινει εχει καταφερει να δει αντικειμενικα την κατασταση του η τουλαχιστον μια συγκεκριμενη κατασταση [ψυχολογικη ]Λιγοτερο η περισσοτερο

Για να δεις αντικειμενικα πρεπει να καταστεις αταραχος!!!!!

Αυτο παιζει σε ολα τα ''φιλοσοφικα συστηματα που ετυχε να ασχοληθω

Οταν καποιος θα ειναι σε θεση να γινει η να γινεται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΤΑΡΑΧΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ εχει μια πιο ολοκληρωμενη αποψη για την κατασταση του

Εσωτερικα αλλα και εξωτερικα !!

Καποιος που δεν λαμβανει υποψιν τα εσωτερικα δεδομενα,και κυριως ,για μενα ,να καταλαβει απο προσωπικη εμπειρια, ποσο αυτονομα,μηχανικα,αλοκοτα αλλα και ποσο καθοριστικα ειναι ολα ετουτα για την υπαρξη μας εχει σιγουρα ελειπη δεδομενα για την καθε του στιγμη

Για μενα ο φιλοσοφος ειναι ο μεγαλυτερος επαναστατης

Οεπαναστατης που οταν γνωριζει οτι η ιδεα του ειναι σωστη ερχεται αντιμετωπος με οποιονδηποτε και οτιδηποτε

Edited by - xristosxatz on 15/12/2013 14:27:52

15/12/2013, 13:41:30
quote:
( γιατι κατ'ουσιαν για αυτο μιλας κι ας το αρνεισαι )

Απλα αρνουμε να κλεισω μεσα σε μια ξενοφερτη λεξη ,απο οπουδηποτε και αν αυτη προερχεται αυτο το τοσο πολυποικιλο και πολυδιαστατο θεμα με το οποιο λεω πως ασχολουμαι

Αν θα το κανω [για οποιονδηποτε λογο ]θα ποτιζω τον εαυτο μου με μονοσημαντα μυνηματα που δεν με οφελουν σε τιποτα και μονο κακο μπορουν να μου κανουν

Αλλωστε ας μην ξεχναμε οτι ολα μας τα δεινα προερχονται απο ανεγξελεκτα δεδομενα που λαβαμε και δεν μπορεσαμε να ερευνησουμε η ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ

quote:
οσο βαθια ή επιφανειακη κι αν ειναι δεν θα επρεπε να αποβλεπει στην θεραπεια ιαση του ατομικου και συλλογικου σωματος

Ακομα και με αυτα τα δεδομενα ,για να προβω στην προσπαθεια να συνεισφερω στην ιαση του συλογικου σωματος θα πρεπει [εγω τουλαχιστον ] πρωτα να εξυγιανω το δικο μου προσωπικο σωμα

Αν δεν γνωριζω πως να κανω αυτο, δεν πιστευω οτι θα εχω αποτελεσμα στην προσπαθεια εξυγιανσης του συλογικου σωματος

Αν δεν υπαρχει σεωτερικη κατανοηση η οποια θα καθοριζει τις εξωτερικες
πραξεις τοτε αυτες θα ειναι καταδικασμενες απο την ασυνειδεισια, δηλαδη ελειψη δεομενων

Και για να συνοψισω θεωρω οτι για να συνεισφερουμε στο κοινωνικο συνολο ειναι απαραιτητη η διαθεση ητν οποια εσυ αναφερεις αλλα εξισου και ισως και περισσοτερι ειναι η ΓΝΩΣΗ

Edited by - xristosxatz on 15/12/2013 14:23:54

15/12/2013, 13:52:38
Και συνεχιζοντας εκει που ειχα μεινει

quote:
Κοιταχτε πως περιγραφεται Η επιγνωση απο δυο αξιολογες και αξιοπιστες για μενα πηγες
Η μια πηγη αφορα την πρακτικη της'' Βιπασανα ''και η δευτερη ειναι ενα μικρο αποσπασμα απο το'' πεταγμα του φτερωτου φιδιου ''

Μια απλη πρακτικη που ειχε ως εξης
ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΑΙ ΑΤΑΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ

Στην πρακτικη της ΒΙΠΑΣΑΝΑ η προσοχη βρισκεται σε μια συνεχη σαρωση του σωματος
Απο την κορυφη του κεφαλιου μεχρι και τις πατουσες των ποδιων
Αυτο κατα την προσωπικη μου αποψη γινεται γιατι οταν η προσοχη μενει σε ενα σημειο και μαλιστα ασυνειδητα τοτε αυτο ειναι παραγοντας που συνεισφερει στον υπνο της συνειδησης

Και κατι ακο μα ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ !!!!

Η σαρωση δεν αφορα ΜΟΝΟ τα χερακια τα ποδαρακια την μυτουλα και τα αυτακια σαν αυτουσια οργανα

Αυτο το λαθος ειναι και η κυρια αιτια να μην μπορεσει καποιος να κατανοησει την σπουδαιοτητα αυτης της πρακτικης

Αφορα ξαναλεω ολες τις αισθησεις που τραβουν την συνειδηση μας

Τετοιες αισθησεις ξεπροβαλουν ΣΥΝΕΧΕΙΑ

15/12/2013, 14:00:05
Οσον τωρα αφορα το'' Πεταγμα του φτερωτου φιδιου ''

Ο ΔΡΟΜΟς ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕ ΤΙΣ 5 ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

ΝΑ ΞΥΠΝΑΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΣΕΝΑ

ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΑΙ ΑΤΑΡΑΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ

15/12/2013, 14:17:38
Εδω επισης θα ηθελα να επισημανω κατι που εχω παρατηρησει

Και στα δυο παραπανω επιγραμματα ενοειται , η λεγεται καθαρα οτι ο ''ΔΡΟΜΟΣ ''αρχιζει απο το σημειο που καποιος κανει ''ΜΕΣΤΕΣ''πια προσπαθειες για να φθασει στην ΕΠΙΓΝΩΣΗ

Εγω θα πω οτι για να φθασει καποιος σε αυτο το σημειο προηγειται μια κατανοηση ,που θα ειναι αποτελεσμα μιας δουλειας πολλων χρονων

Αυτο ειναι περισσοτερο αληθινο αν διπλα μας δεν υπαρχουν αληθινοι εκπεδευτες και οχι απλα καποιοι που επαναλαμβανουν τις διδασκαλιες

Καποιοι που να ειναι σε θεση να οδηγησουν τον μαθητευομενο στα δυσκολα μονοπατια της ερευνας

Μονολογης δεν περνεις καποιον απο το τσουβαλι στο οποιο ολοι ανηκουμε και να του πεις ''ΑΙΝΤΕ ΤΩΡΑ''

Προηγειται μια δουλεια που οι απαιτησεις της θα αφησει πολυ εξω απο τα αναχωματα της εσωτερικης εργασιας τους περισσοτερους επιδοξους φιλοσσοφους

Edited by - xristosxatz on 15/12/2013 14:19:16

16/12/2013, 10:51:49
quote:
γιατι θα πρεπει να παρακολουθουμε και να συνειδητοποιουμε τις <<αισθησεις >>μαςοπως χαρακτηριστιτικα αποκαλεις τα ψυχονοητικα βιωματα μας ??? .. για ποιο λογο να τις ελεγχουμε ??? αν οχι για να δρουμε πανω στο σωμα μας θεραπευτικα αλλα και πανω στα σωματα των αλλων ακομη και πανω στο ιδιο το σωμα της κοινωνιας της φυσης???

Οι χρησεις τις οποιες καποιος μπορει να ανακαλυψει για αυτην την πρακτικη υποθετω οτι ειναι παρα πολλες

Υπαρχει η δυνατοτητα καποιος να χρησιμοποιησει την επιγνωση του εαυτου του για οποιονδηποτε σκοπο

Εγω ασ πουμε την εχω χρησιμοποιησει μεχρι και στις ρακετες

Μπορει ο καθενας να παρει αυτο που τον ενδιαφερει περεισσοτερο ΤΩΡΑ

Για παραδειγμα θα σου πω οτι τα δικα μου ενδιαφεροντα δεν συμπιπτουν καθολου με αυτα ,των ανθρωπων που εχω συζητησει

Και βεβαια καποιων το ενδιαφερον εστιαζεται μονο στο να χαλαρωσουν και να αισθανθουν ομορφα

Σε καμμια των περιπτωσεων ομως δεν πρεπει να συγχεουμε αυτην την πρακτικη με την παραιτηση απο τα κοινα

Και αυτο βεβαια θα μπορουσε να γινει ,χωρις βεβαια να εχει μονιμο χαρακτηρα ,αλλα ,μονο και μονο επειδη την συγκεκριμενη χρονικη περιοδο εχει τραβηχτει το ενδιαφερον μου περισσοτερο απο την εσωτερικη αναζητηση

Κατι δηλ που θα μπορουσε να γινει με οτιδηποτε

Edited by - xristosxatz on 16/12/2013 10:59:47

16/12/2013, 14:56:30
quote:

γιατι θα πρεπει να παρακολουθουμε και να συνειδητοποιουμε τις <<αισθησεις >>μαςοπως χαρακτηριστιτικα αποκαλεις τα ψυχονοητικα βιωματα μας ??? .. για ποιο λογο να τις ελεγχουμε ??? αν οχι για να δρουμε πανω στο σωμα μας θεραπευτικα αλλα και πανω στα σωματα των αλλων ακομη και πανω στο ιδιο το σωμα της κοινωνιας της φυσης???

Εδω επισης ειναι καποιο σημειο στο οποιο θα πρεπει να παραμεινω εαν θελω πραγματικα να ''διανειμω ''τα τοσα σημαντικα πραγματα που κρυβονται πισω απο την λεξη ''ΕΠΙΓΝΩΣΗ''

Ενα απο αυτα ειναι και η διαδικασια που εγω τουλαχιστον, εχω καταλαβει αυτα που εχω καταλαβει

Μια παρομοια κατανοηση σιγουρα ειναι ικανη να συντομευσει τον δρομο προς την επιγνωση και αυτος ειναι αλλωστε και ο σκοπος που περιγραφω την διαδικασια

Αυτη ειναι και η αρχη που τοσο ευστοχα παρατηρησε και ο φιλος gnostic

Και πρωτα απο ολα θεωρω οτι σε ολους ειναι γνωστο οτι οι συνηθειες του καθε ανθρωπου καθοριζουν σε πολυ μεγαλο βαθμο και την ποιοτητα της ζωης του πχ διατροφικες σεξουαλικες και διανοητικες

Οι τελευταιες περιλαμβανουν το εναρκτηριο λακτισμα της διαδικασιας των ψυχολογικων μας διαδικασιων

Για παραδειγμα καποιος που ειναι εθισμενος στο αλκοολ χαλαει το συκωτι του

Αυτο ειναι η θεωρητικη μερια του πραγματος

Υπαρχει ομως και η αισθησιακη μερια που λιγοι απο εμας εχουμε προσεξει ,παρολο που επγηρεαζομαστε απο αυτην και καθοριζομαστε σε πολλα επιπεδα της υπαρξης μας

Εκτος ισως απο καποια χτυπητα συμπτωματα που μπορει μια συνηθεια η ενας εθισμος λιγοι γνωριζουν οτι ''αυτο προκαλει αυτο ''

Συνηθως το συστημα μας εχει και τις ετοιμες απαντησεις για το καθε τι

Απαντησεις ομως που για πολλους λογους ενδεχεται να ειναι ,και ειναι πολλες φορες οχι μονο τελειως αναξιοπιστες ,αλλα και λανθασμενες

Επισης μια συγκεκριμενη συνηθεια μπορει να εξυπηρετει εναν σκοπο οχι ομως εναν αλλο

Η αρχη της επιγνωσης βρισκεται στην αναρωτηση μας για το πως δρα το οτιδηποτε πανω μας

Αρχιζει κανεις να ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ απο αυτο που τον απασχολει περισσοτερο

Αυτο μπορει να ειναι αναρωτησεις για το τι μου κανει ας πουμε η ταδε τροφη η ταδε συνηθεια η οποια εχω πληροφορηθει απο ΑΞΙΟΠΙΣΤΕς πηγες οτι ειναι βλαβερη

Εαν δηλαδη θελησω να κατονομασω προχειρα μια σειρα ,θα ελεγα οτι ολων προηγειται ο πονος που προερχεται απο μια η περισσοτερες συνηθειες που ακολουθουνται απο τις αντιστοιχες ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ

Αρα εχουμε

ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΗΘΕΙΑ

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΗΘΕΙΑ[ΠΟΝΟΣ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ]

ΑΝΑΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ''ΓΙΑΤΙ'' ΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
Εδω θα πρεπει να σημειωθει οτι η συκγεκριμενη αισθηση που προκαλειται απο την συγκεκριμενη συνηθεια ειναι μπερδεμενη με πολλες αλλες ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ,προερχομενες απο μια ζωη, οπως αυτην που ζουμε, η οποια δεν δινει και πολλα περιθωρια για παρομοιες αναρωτησεις αυτογνωσιας

ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ
Ερευνες αμφιβολου προορισμου και αμφιβολου υποστασεως
Κανεις δεν γνωριζει αν θα καταληξουν καπου
Και βεβαια ολα αυτα ειναι υπεραρκετοι λογοι της διακοπης των ερευνων

Αποδεικνειεται τελικα οτι ο πιο πιστος και αξιοπιστος φιλος σε ολη διαδρομη ειναι ο απεχθης κυριος ''ΠΟΝΟΣ''

Και οχι μονο αναρωτησεις αλλα και ανυπαρξια μεθοδων οι οποιες θα οδηγησουν στο να καταλαβουμε πχ στο να μαθει κανεις να ξεχωριζει μια μια τις ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ουτως ωστε να ξερει οτι την επομενη φορα που θα υπαρξει μια παρομοια ΑΙΣΘΗΣΗ οτι προερχεται απο ΕΚΕΙ

Να μαθει να αναγνωριζει πως οτι μας συμβαινει ειναι μια διαδικασια απο πολλα πραγματα αληλοεξαρτωμενα και αληλοπυροδοτουμενα

Και βεβαια και πολλα αλλα οπως ειναι τα χαρακτηριστικα των αισθησεων η οι τροποι που αυτα μπορει να υπαρξουν και αρα να μας επηρεασουν η οχι

Επισης το να μαθει κανεις οτι αυτες οι αισθησεις εχουν υποσταση η οποια αν δεν αναγνωριστει δημιουργει επακολουθα

Ακομα και οι ''εσωτεριστικες'' κατευθυνσεις ξεκινουν απο την ΜΕΣΗ
Αραγε δεν γνωριζουν οτι απευθυνονται σε αρχαριους
Γιατι δεν πιανουν την ακρη του νηματος ,οπως αλλωστε συμβαινει σε ολα τα συστηματα εκμαθησης οποιουδηποτε θεματος
Για παραδειγμα δεν αρχιζεις τα μαθηματικα λυνοντας εξισωσεις

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ
Απο την στιγμη που κατι θα διαπιστωθει πολλες φορες θα αρχισει κανεις να ξεχωριζει την ΑΙΣΘΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ,αυτη δηλ που δινει και την απαντηση στην ερωτηση που γενηθηκε πχ τι μου κανουν τα γλυκα η ο τροπος που προσεγγιζω την σεξουαλικοτητα
Σε ολη αυτην την ερευνα η αφαιρετικη μεθοδος που εχω προαναφερει μπορει να παιξει ρολο καταλυτικο διοτι θα βοηθησει στο να συγκεκριμενοποιουμε αυτο που βλεπουμε , επειδη θα εχουμε μειωσει τις αισθησεις

Edited by - xristosxatz on 16/12/2013 15:25:16

Edited by - xristosxatz on 16/12/2013 16:15:55

16/12/2013, 15:16:49
Αυτη ειναι και η αρχη της επιγνωσης

Παρολαυτα ειναι δυσκολο κανεις να αντιληφθει τις προεκτασεις μιας παρομοιας διαδικασιας , να συνειδητοποιησει δηλ οτι ''καθεται'' πανω στην εξιχνυαση ολων των αναρωτησεων του και στην λυση ενος μεγαλου φασματος προβληματων

Ο λογος απλος!!!!!

Το οτιδηποτε συμβαινει μεσα μας αλλα και μεσα στουςε αλλους αντιπροσωπευεται απο μια αισθηση

Ανακαλυπτει κανεις πραγματα οσο διαπιστωνει ποσο αυτο αληθευει !!!!

Και ολο και αποκαλυπτονται νεες αισθησεις αλλα και νεες δυνατοτητες

16/12/2013, 17:58:43
σχολιο 5

-σε ποια φαση της επιγνωστικης διεργασιας πρεπει να αρχισει κανεις να "ρωταει" πως καταλαβαινει οτι εχει ετοιμαστει για την απαντηση ...

-πιστευεις οτι οι απαντησεις μπορει να λαβει κανεις για ο,τιδηποτε διαμεσω της επιγνωσης ""ρωταει ""...

-πως διακρινουμε την σωστη απο την λαθος απαντηση ...

-"ποιος" ειναι αυτος που απανταει ...

επισης

....μπορεις να περιγραψεις ενα "σχημα " απο τη προσωπικη σου εμπειρια
........σαρωσεων ,διερωτησεων-αναρωτησεων ,απαντησεων ??????

...μπορεις να συνοψισεις τα βασικα σταδια της μεθοδου απο τι ακριβως συνισταται ακομη δεν εχω καταλαβει ....

πχ
συγκεντρωνομαστε ---->σαρωνουμε ---->ρωταμε-ξαναρωταμε

και μετα βλεπουμε ,ακουμε νιωθουμε ??καπως ετσι ???

ΟΙ ΙΔΕΕς ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΗς ΖΩΗς...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ...ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕς ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙς ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ...............

16/12/2013, 19:27:41
quote:
σε ποια φαση της επιγνωστικης διεργασιας πρεπει να αρχισει κανεις να "ρωταει" πως καταλαβαινει οτι εχει ετοιμαστει για την απαντηση ...

Η αναρωτηση και ο πονος ειναι τα βασικα συστατικα απο την αρχη

Οσο υπαρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ αναρωτηση θα υπαρχει και απαντηση οσο κουφη και δυσπροσιτη και αν φαινεται αυτη

Επισης ενοειται οτι η αναρωτηση οσο πιο κοντα μας βρισκεται τοσο πιο ευκολα και πιο γρηγορα θα παρουμε τις απαντησεις

Για οτιδηποτε

Αν θα αναρωτηθω πχ ''τι να γινεται στην 5η διασταση, και βεβαια...... ειναι μια απαντηση που ενδεχομενως δεν θα παρω ποτε , η αν την παρω ισως αργησει πολυ

Αν ομως βαλω σαν στοχο -αναρωτηθω για το πως θα βρω τον τροπο να πλησιασω καλυτερα την επιγνωση η αναρωτηθω πχ σε τι αυτη μπορει να φανει χρυησιμη τοτε οσο και αν φαινεται περιεργο αυτο και οσο σπανια και να συμβαινουν παρομοια συμβαντα που θα μου δωσουν απαντησεις η απαντηση ερχεται

Πραγματικα καποιες φορες εχω τρομαξει με την ταχυτητα και την αμεσοτητα που λειτουργει αυτος ο ''νομος''

Καποιες φορες μαλιστα υποσυνειδητα του λεω''αντε..... ακομα ''

Το δυσκολο ειναι στην αρχη μεχρι να εξοικιωθει κανεις με τον νεο τροπο εκμαθησης πραγματων

Και ουσιαστικα αυτο ειναι και το κυριο μυνημα που θελω να περασω

Ειμαι οπαδος του γνωμικου ''πιστευε και μη ............ερευνα ''

Ενα αλλο σημειο που θελω να τονισω ειναι οτι μια σκαλα για να την ανεβουμε πρεπει να την ανεβουμε σκαλοπατι σκαλοπατι

Με αυτο θελω να πω οτι ειναι πιο ευκολο, σιγουρο, αποτελεσματικο , να κανεις σταθερα και μικρα βηματα τα οποια θα επιτρεψουν το επομενο μικρο η μεγαλυτερο βημα

Αν καποιος θελησει να παει αποτομα στο 7μο σκαλοπατι το πιθανοτερο ειναι οτι δεν θα παει πουθενα

Και καποιος βεβαια μπορει και να εχει τετοιες δυνατοτητες

Εγω ομως εχω σαν μονη εμπειρια ανθρωπους που ειτε εχουν χασει το χρονο τους σαν εμενα , ειτε τα εχουν παρατησει, επειδη δεν μπορεσαν ποτε να βρουν το επιπεδο τους

Και ενω καποια πραγματα, αν το συστημα μας ειχε αφυπνισει, στο οτι εχουμε την δυνατοτητα, να ερευνουμε ........θα μπορουσαμε να τα καναμε μονοι μας με πολυ μικροτερη καθυστερηση

Τουναντιον ειμαστε ολοι στρατιωτακια του καθε συστηματος ,ακομα και αν αυτο το συστημα καλειται πνευματικο

Να ξερεις για παραδειγμα η πρακτικη της βιπασσανα ειναι τοσο αμεση που αν ποτε την ερευνησης θα δεις οτι ειναι η ''ενστικτωδης κινηση'' που θα εκανε καποιος αν ηθελε να ξεκαθαρισει τι γινεται μεσα του

Αντιθετως συνδεθηκε με απιαστα πραγματα ,με πειθαρχια ,αποκλειστικα με το ''στρωματακι ,και με ενα σωρο αλλα πραγματα που ο καθενας μπορει να υποθεσει , που εμποδιζαν στο να καταλαβει κανεις την ουσια της πρακτικης

Εχουμε γινει τοσο αναπηροι διανοητικα που εγω τουλαχιστον ,χρειαστηκα να αναρωτηθω για πολυ καιρο για να κατανοησω αυτα τα απλα που εχω κατανοησει

16/12/2013, 19:48:50
quote:
-πιστευεις οτι οι απαντησεις μπορει να λαβει κανεις για ο,τιδηποτε διαμεσω της επιγνωσης ""ρωταει ""...

Ξερω οτι οταν θα αρχισει καποιος να καταλαβαινει οτι εχει αυτη την δυνατοτητα θα ανακαλυπτει μονος του τι πρεπει να κανει και τι δυνατοτητες υπαρχουν

Αρχικα κανεις δεν ειναι σιγουρος για τιποτα

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΚΑΠΟΥ

Σωστο και λαθος δεν υπαρχει

Αυτη ειναι και η μεγαλη παγιδα ''μην κανουμε λαθος ''

Οι δοκιμες ειναι αυτες που θα δειξουν αν αυτα που εχεις βρει και πειραματιστει εξυπηρετουν η οχι

Σιγα σιγα παιρνουν αυτα την θεση της παλιας πραγματικοτητος

Οι λεξεις που πρεπει να μεινουν ειναι ''αναρωτηση ερευνα πειραμα ''