ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Αυτοκτονία... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- Αυτοκτονία... - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

manos21 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
SatsangiΜέλος
16/01/2005, 23:20:55
quote:

ΑΓΑΠΗΤΗ SATSAGI ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ!!
ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ!!!

ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΥΣΤΗΣ ΕΙΜΑΙ ΤΙ ΜΥΣΤΗΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΓΙΑ ΑΓΙΟ
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΒΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΩ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!
ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΛΙΓΟ ΣΟΒΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΓΑΠΗΤΗ SATSAGI
ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΣΗΜΑΝΤΟΣ
ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ!!
ΕΣΕΝΑ ΤΙ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ Ο ΧΡΙΣΤΟΥΛΗΣ? ΑΓΑΠΗ?
ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΟ SATSAGI TI EINAI ΔΗΛ ΠΩΣ ΤΟ
ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕΣ?

ΓΙΑ ΑΓΙΟ
ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΟΒΩ ΟΧΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΩ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!
Κάθε άγιος είχε ένα παρελθόν και κάθε αμαρτωλός ένα μέλλον!και πάλι καλησπέρα αγαπητέ PHILOSOFOS-1

Το SATSAGI είναι λάθος. Το σωστό είναι Satsangi γιατί από λάθος το έγραψα έτσι και ελπίζω να μπορέσουν να το διορθώσουν οι διαχειριστές κάποια στιγμή.

Βγαίνει από τη λέξη SATSANG που σημαίνει στη κυριολεξία: στη συντροφιά της Αλήθειας. Ετυμολογικά είναι σύνθετη λέξη από τη σανσκριτική ρίζα sat, που σημαίνει <<αλήθεια, ύπαρξη>> και τη ρίζα sang, που σημαίνει <<στη συντροφιά κάποιου>>.

"...Έν αρχή ήτο ο Λόγος και ο Λόγος ήτο παρά τω θεό και Θεός ήτο ο Λόγος. Πάντα δι'αυτού έγιναν και χωρίς Αυτού δεν έγεινε ουδέν, το οποίον έγεινεν..." (Ιωαν α:1-3)
Αυτός ο Λόγος λοιπόν, αυτή η δημιουργική αιτία των πάντων , το Άγιο Πνεύμα ή ο Θεός σε δράση, εκτός απο τη δημιουργική του ιδιότητα, ενσαρκώθηκε μέσα σε ένα ανθρώπινο σώμα, τον Υιό, με αποκλειστικό σκοπό ο άνθρωπος μέσω αυτού να καταλάβει τη πεπερασμένη του φύση, το πεπρωμένο του, και να γνωρίσει το Θείο θέλημα:
"... και ο Λόγος έγεινε σαρξ και κατώκησε μεταξύ ημών πλήρης χάριτος και αληθείας..." (Ιωαν α:14)

Ο Λόγος λοιπόν αυτός που έγινε σάρκα, έχει μια ανθρώπινη φύση που ονομάζεται Ιησούς και μια Θεική φύση που ονομάζεται Χριστός.

Ο Ιησούς με την ανθρώπινή Του φύση, σαν "Τέλειος άνθρωπος", γεννήθηκε, μεγάλωσε, εργάστηκε στο ξυλουργείο του πατέρα του, κάπου διδάχτηκε, δίδαξε και κάποτε έφυγε από το Υλικό Επίπεδο.
Ο Χριστός με τη Θεική Του φύση, σαν "Τέλειος Θεός", είναι αιώνιος και άφθαρτος.

Αυτή η Θεική φύση, είναι αυτή που θα βρίσκεται πάντα πάνω στη γή όσο θα υπάρχουν άνθρωποι και θα ζουν πάνω σε αυτή.
..."εγώ είμαι μεθ υμών πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος..."{Ματθ.κη:20)

Αυτός ο ενσαρκωμένος Λόγος θα βρίσκεται πάντα πάνω στη γη σε διαφορετικά ανθρώπινα σώματα κάθε φορά. Όσο παράξενο και αν ακούγεται αυτό από ένα Χριστιανό τόσο απόλυτα αποδεκτό είναι αυτό στην Ανατολή.
Όταν αναφέρομαι στο Χριστό εννοώ το Θεάνθρωπο της έποχής του,ο οποίος ολοκλήρωσε το έργο που του δόθηκε και έφυγε, όμως η δύναμη υπάρχει σε άλλο ανθρώπινο πόλο κάθε φορά και πριν και μετά την ύπαρξη του Χριστού, γιατί ο Θεός είναι δίκαιος και δε πιστεύω ότι θα έστελνε τον Υιό Του πριν 2,000 χρόνια για 3 χρόνια και για τα εκατομύρια των εκατομυρίων πριν και μετά από αυτόν δε θα ενδιαφερόταν!

Αυτά τα πολύ λίγα για ότι με ρώτησες.
φιλικά

"Be spiritually
alive
in 2005"