- "APOCALYPTO" - - Κινηματογράφος -

2012
http://www.aztlan.net/apocalypto.htm

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......

http://en.wikipedia.org/wiki/Apocalypto

Directed by Mel Gibson
Produced by Mel Gibson - Bruce Davey
Written by Mel Gibson - Farhad Safina
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 05/01/2007 17:51:26
Ο Mel Gibson καταπιάνετε με θέματα ταμπού.....?
Ήδη υπάρχουν αντιπαραθέσεις, όχι σχετικά με την σκηνοθεσία, η οποία φαίνεται καταπληκτική όσο είδα σε τρέϊλερ και από διάφορες κρητικές που διάβασα, το θέμα της αντιπαράθεσης έχει σχέση με την ιστορία της ταινίας, βασίζοντας την ταινία σε έναν από τους αρχαίους και πιο μυστηριώδης λαούς.
http://www.msnbc.msn.com/id/9855046
Ας ρίξοουμε μία ματιά και εδώ..
http://www.archaeology.org/online/reviews/apocalypto.html
Γνώμες....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Edited by - simori on 05/01/2007 18:41:39

quote:
Aληθεια, σε τι οφειλεται η ξαφνικη στροφη του Mel σε ταινιες Ιστοριας? Τον ειδαμε να σκηνοθετει την ταινα "TA ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ", το "ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ" και τωρα "ΑPOCALYPTO"
Για να πω την αλήθεια η άποψή μου για τον Mel είναι κάπως διφορούμενη, για παράδειγμα η ταινία "πατριώτης" δεν μου άρεσε καθόλου από την άλλη "τα πάθη του ΧΡιστού" σαν ταινία μου φάνηκε υπερβολική, όμως, πιστεύω πως άξιζε να την δει κάποιος έστω και μία φορά! Νομίζω πως καταλαβαίνω την τάση του σε κάποια πράγματα και τί προσπαθεί να δείξει, δεν είναι εύκολο να το εξηγήσω βέβαια!
Όμως το "breaveheart" είναι από τις ταινίες που έχω δει πολλές φορές και πάντα μου βγάζει έντονα συναισθήματα και δεν είναι ο ηρωισμός, με τραβάει η τάση του να γίνεται ωμός, κυνικός και αλιθινός, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ, ειδικά σε αυτή την ταινία.
Ναι και εγώ αναρωτιέμαι για την τάση του αυτή αν και μου αρέσει ο ρεαλισμός του, ίσως γι αυτό θέλει να γυρίζει ταινίες με τέτοια θέματα. Τουλάχιστον εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Ο κόσμος δεν είναι τόσο ωραίος όσο τον παρουσιάζουν κάποιοι, μιλώντας ειδικά για πολιτισμό!
Πολλοί μιλάνε για ρατσισμό, μα ο ρατσισμός είναι πολλά πράγματα που πολλές φορές δεν έχουμε ιδέα, ή ίσως η ίδια η ιδέα μάς έρχεται πολύ αργότερα.
Ακούστηκε πως κάποιοι ινδιάνοι θεώρησαν την ταινία ρατσιστική και με όλον τον σεβασμό και την ταπεινότητά μου απέναντι σε τόσο βαρύγδουπα μα ταυτόχρονα πολύ λεπτά θέματα όπως ο ρατσισμός θα έλεγα " τί είναι αυτό που προκαλεί πραγματικά τον πανικό"?
Προς το παρόν δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη, προφανώς θα σας πω όταν την δω!
Πολύ σύντομα θα αρχίσει να παρουσιάζεται στο σινεμά, δεν θα πω ημερομηνία, όποιος θέλει να μάθει ξέρει τον τρόπο...
Φιλικά
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Ή καλύτερα πότε βγαίνει!
Χεχε!
Η ταινία πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρουσα και θέλω να πάω να την δω.
Όσον αφορά κάποιες προηγούμενες ταινίες του Gibson που αναφέρθηκαν, Τα Πάθη του Χριστού και ο Πατριώτης εμένα μου άρεσαν εξίσου.
Για τον Braveheart δεν θα πω τίποτα γιατί το θεωρώ περιττό... ![]()
Η μόνη ταινία που δε μου άρεσε ήταν ο Οιωνός... ![]()
Όσον αφορά το ρατσισμό που λένε οτι προβάλλει το Apocalypto, γιατί το λένε αυτό?

In anticipation of my resurrection...
quote:
Εγώ ξέρω πότε θα βγει στους κινηματογράφους...
Ή καλύτερα πότε βγαίνει!
Χεχε!
Πόσα ξέρεις.... πόσα ξέρεις.....!!!!!!![]()
![]()
Σχετικά με τον ρατσισμό που αναφέρθηκαν κάποιοι, έγγυται από τη σκληρότητα και τη βία που υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό στην ταινία!
Κάποιοι θεωρούν πως δεν αντιπροσωπεύει την ιστορία αυτού του πολιτισμού η όλη εξιστόριση του έργου!
.....
Θα επανέρθω..
Φιλικά....
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
Η αλήθεια είναι πως η ταινία καταπιάνεται με ένα πολύ ελκυστικό και συνάμα προκλητικό για πολλούς θέμα:
Τον πολιτισμό των Μάγια.
Οι αυτόχθονες κάτοικοι στην Γουατεμάλα έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για το ρατσιστικό περιεχόμενο της ταινίας.
Χωρίς να φαντάζομαι το συγκεκριμένο λόγο που γίνεται αυτό ομολογώ πως θέλω να δω την ταινία ακόμη περισσότερο ώστε να μπορώ να κρίνω και προσωπικά. ![]()

quote:
Η ταινία έχει ήδη αρχίσει να προβάλλεται στους Ελληνικούς κινηματογράφους από εχθές οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε!
Η αλήθεια είναι πως η ταινία καταπιάνεται με ένα πολύ ελκυστικό και συνάμα προκλητικό για πολλούς θέμα:
Τον πολιτισμό των Μάγια.Οι αυτόχθονες κάτοικοι στην Γουατεμάλα έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί για το ρατσιστικό περιεχόμενο της ταινίας.
Χωρίς να φαντάζομαι το συγκεκριμένο λόγο που γίνεται αυτό ομολογώ πως θέλω να δω την ταινία ακόμη περισσότερο ώστε να μπορώ να κρίνω και προσωπικά.
Ή ταινία εστιάζει στην τελευταία περίοδο των Μάγια και καταπιάνεται με την αιχμαλώτιση κάποιων κατοίκων ενός χωριού με σκοπό την ανθρωποθυσία.
Βασικά δεν ξέρω αν η ταινία είναι ρατσιστική ή αν γίνεται προσβλητική λόγω της έντονης σκληρότητας!
Ναι, πράγματι, χθες ήταν η πρεμιέρα της ταινίας και θέλω πολύ να την δω, η προσωπική άποψη μετράει πάντα, ειδικά όταν μία ταινία μου έχει τραβήξει τοσο το ενδιαφέρον!
Πάντως, ενώ έχουν γυριστεί πάρα πολλές ταινίες βίας, για παράδειγμα το hostel και πολλές πολλές άλλες, ο κος Mel καταπιάνεται με ταινίες ιστορικές, προσπαθώντας να δείξει προς τα έξω κάτι αντικειμενικό και το εντυπωσιακό είναι πως η ζωή η ίδια κάποιες φορές ξεπερνάει την φαντασία ή και την σκληρότητα που μπορούμε να φανταστούμε! Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι!
Κάποιες λεπτομέρειες πάντα είναι σημαντικές, όπως η γλώσσα, οι ηθοποιοί κ.α. ας μην τα αποκαλύψω όμως όλα...
Η Πείρα δεν ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ

Η ομορφιά απλώνεται.....
S I M O R I L .......
quote:
Πάντως, ενώ έχουν γυριστεί πάρα πολλές ταινίες βίας, για παράδειγμα το hostel και πολλές πολλές άλλες, ο κος Mel καταπιάνεται με ταινίες ιστορικές, προσπαθώντας να δείξει προς τα έξω κάτι αντικειμενικό και το εντυπωσιακό είναι πως η ζωή η ίδια κάποιες φορές ξεπερνάει την φαντασία ή και την σκληρότητα που μπορούμε να φανταστούμε! Έτσι τουλάχιστον το αντιλαμβάνομαι!
![]()
![]()
![]()

H σκληρότητα του έργου δεν εκφράζει την πραγματική.
Τα χρόνια της τελευταίας περιόδου ήταν τόσο άσχημα, που οι κάτοικοι των πόλεων κατέστρεφαν τους ναούς και τα άλλα κρήσματα για να φτιάξουν οχυρωματικά έργα...
Από την άλλη όμως γιατί πρέπει να είναι τπερβολικά βίαιο ένα έργο που δείχνει ανθρωποθυσίες και γενικά βία και όχι ένα πολεμικό έργο που δείχνει την καταστροφή ενός πλοίου; Μερικές ανθρωποθυσίες εναντίων μερικών χιλιάδων νεκρών ανθρώπων από βόμβες, βλήαμτα πυροβόλου και πνιγμό...
Ένα μπράβο αξίζει στον Mel που ουσιαστικά βγαίνει έξω από τα τετριμένα του γελοίου χολιγουντιανού κινηματογράφου και μας βάζει στην καρδιά της ιστορίας... ΝΑΙ οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ μιλούσαν αγγλικά, ούτε οι κινέζοι, ούτε κανένας άλλος λαός της αρχαιότητας και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ τις ίδιες συνήθειες με των αγγλωδαξώνων...
Αυτό που εμάς μας φαίνεται ακραίο, σε αυτούς φάνταζε ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΤΑΤΟ...
quote:
Από την άλλη όμως γιατί πρέπει να είναι τπερβολικά βίαιο ένα έργο που δείχνει ανθρωποθυσίες και γενικά βία και όχι ένα πολεμικό έργο που δείχνει την καταστροφή ενός πλοίου; Μερικές ανθρωποθυσίες εναντίων μερικών χιλιάδων νεκρών ανθρώπων από βόμβες, βλήαμτα πυροβόλου και πνιγμό...
Γιατί η σκληρότητα κι η ωμότητα κάποιων γεγονότων μας σοκάρει, αγαπητέ.
Ίσως μερικούς ανθρώπους να τους σοκάρει, ίσως να θυμίζει σε όλους μας λάθη της ανθρωπότητας τα οποία θέλουμε να απωθήσουμε από το μυαλό μας...
quote:
Ένα μπράβο αξίζει στον Mel που ουσιαστικά βγαίνει έξω από τα τετριμένα του γελοίου χολιγουντιανού κινηματογράφου και μας βάζει στην καρδιά της ιστορίας... ΝΑΙ οι αρχαίοι έλληνες ΔΕΝ μιλούσαν αγγλικά, ούτε οι κινέζοι, ούτε κανένας άλλος λαός της αρχαιότητας και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ τις ίδιες συνήθειες με των αγγλωδαξώνων...
Καλά, αυτό ξαναπέστο!
Από την άλλη θα είναι δύσκολο για μια Χολλυγουντιανή υπερπαραγωγή να έχει ηθοποιούς που θα μιλάνε αρχαία Ελληνικά πχ αλλά φαντάσου πόση περισσότερη μαγεία θα έδινε αυτό στην ταινία! ![]()
Αλλά είπαμε...
Χόλλυγουντ!

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ
ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ.
ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ OANNHSEA ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ
ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΘΩΣ ΟΝΤΩΣ ΣΕ ΒΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ
ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
quote:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟ ΕΙΧΕ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΚΑΙ
ΣΤΑ ΠΑΘΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.
Επειδή πραγματικά δεν το θυμάμαι αυτό, στα "Πάθη του Χριστού" δε μιλούσαν Αγγλικά?
Τώρα που το ρωτάω προσπαθώ να θυμηθώ αν η Μπελούτσι μιλούσε αγγλικά ή όχι... ![]()

αν ήμουν σκηνοθέτης θα ήθελα να κάνω ταινία
με θέμα ένα επεισόδιο από τη ζωή του Πυθαγόρα
και όλη η ταινία να ήταν στα αρχαία ελληνικά
αλλά ποιος θα πήγαινε να τη δει ?
αυτό το braveheart τόσο ωραία ταινία είναι ??
μπορεί να είμαι και ο μοναδικός στην ελλάδα που δεν το έχει δει!
Δε μπορώ να πω όμως οτι λυπήθηκα τα λεφτά μου ούτε τις 2 ώρες κι 20 λεπτά που ήμουν στον κινηματογράφο.
Η ταινία όντως έχει μια σκληρότητα σε κάποια σημεία αλλά σίγουρα δείχνει την ωμότητα που μπορούν να επιδείξουν οι άνθρωποι κι η οποία μάλιστα στα μάτια των τότε ανθρώπων φαινόταν ως κάτι περισσότερο φυσιολογικό απ' ό,τι σήμερα.
Στο σύνολο της λοιπόν καλή η προσπάθεια του Gibson να ασχοληθεί με τους Μάγιας! ![]()
Αυτό που συγκράτησα κι όταν το σκέφτηκα είναι πολύ σωστό είναι το εξής απόφθεγμα:

ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΟΙΚΙΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟ ΚΑΝΑ ΒΙΝΤΕΟΚΛΑΜΠ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ
ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΗΧΗΣΗ.
Dying_Incubus ΕΙΧΕ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΚΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
ΤΟ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.