ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ-υψηλη τεχνη επαφης με τον θεο μεσα μας η απλως μια μεθοδος χαλαρωσης;;; - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

αμοθεν31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
αμοθενΜέλος
08/02/2011, 12:09:01
Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με το διαλογισμο,μοναδικη οδό επικοινωνίας με την «αόρατη θεϊκή τραγουδίστρια» μέσα μας.

Όσοι το επιχειρούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο για κάθε βοήθεια.

Καλή και δημιουργική εποχή του ΥΔΡΟΧΟΟΥ. 

09/02/2011, 14:25:14
quote:

Όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν σοβαρά με το διαλογισμο,μοναδικη οδό επικοινωνίας με την «αόρατη θεϊκή τραγουδίστρια» μέσα μας.

Όσοι το επιχειρούν και αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου σε προσωπικό επίπεδο για κάθε βοήθεια.

Eίναι απλά μια άποψή σου...η δική σου άποψη και τίποτα περισσότερο φίλε Άμοθεν!!!
Ο Διαλογισμός ορίζεται μέσα απο γνώση , κυρίως γνώση του "εαυτού" και όλων των καταστατικών λειτουργιών του....μπορώ αν θές -και γώ- να σε καθοδηγήσω προκειμένου να απεγκλωβισθείς -όσο μπορώ- απο θέσεις -σου- που συσκοτίζουν την πραγματικότητα δια μέσου του πραγματικού που συγκροτείται εντός σου.

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...

Edited by - Εαρινός on 09/02/2011 14:30:35

αμοθενΜέλος
09/02/2011, 19:06:24
Για να μην σε αδικήσω, Εαρινέ, δεοντολογία και τα συναφη,πες μου ειλικρινά τι ακριβώς είναι αυτό που θέλεις να συζητήσουμε.

Αν είναι επί της ουσίας ,ευχαρίστως να ακούσω τις θέσεις σου.

Αν θέλεις να κάνεις το ψυχογράφημα μου,ευχαριστω δεν θα πάρω.

Αν πάλι θέλεις κάτι άλλο,πες μου τι είναι να ανοίξουμε ένα καινούργιο θέμα.

09/02/2011, 21:43:26
Κανένα ψυχογράφημα φίλε μου και καμμιά διάθεση για αντιδικία ή οτιδήποτε άλλο...απλά κινήθηκα -έχω την αίσθηση- στον δρόμο που δείχνεις , θέλοντας όσο μπορώ -και γώ- να συμβάλλω...όχι ως Μέντορας...όχι ως διδάσκαλος -μακριά απο μένα τέτοιες αισθήσεις και επιδιώξεις-...αλλα ως απλός "συνταξιδιώτης" και αιώνιος μαθητής...

Την καλησπέρα μου!!!

αμοθενΜέλος
10/02/2011, 13:50:14
μαζι σου ,

δειξε το δρομο και ακολουθω.

καλη και δημιουργικη εποχη του ΥΔΡΟΧΟΟΥ

02/03/2011, 21:35:50
Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά αν υπάρχει από κάποιους πραγματική δίψα για έρευνα στο τι είναι διαλογισμος κτλ καλό θα ήταν να διαβάσει το βιβλίο:

Οι γκουρού, ο νέος και ο γέροντας Παΐσιος

Στη πρώτη σελίδα που έψαξα στο ιντερνετ είχα αυτή την πληροφόρηση:

quote:
«Μία αυτοβιογραφία που αγαπήθηκε πολύ και έκανε 5 επανεκδόσεις σε 2 χρόνια πουλώντας 15000 αντίτυπα.»

Το βιβλίο ασχολείται με θέματα όπως:

Διαλογισμός
Γιόγκα
Γκουρού
Αυτοΰπνωση
Έλεγχος του νου
Μέθοδοι υποταγής-δουλοποίησης
Μαγεία
Εξωσωματικές εμπειρίες
Ινδουισμός
Κάστες
Νέα Εποχή
Μετεμψύχωση

Αλλά και θέματα όπως:

Πίστη
Προσευχή- κάθαρση
Νοερά προσευχή
Αγιορείτικος μοναχισμός
Νήψη
Μετάνοια
Χριστιανικά μηνύματα
Ασκητισμός
Πνευματικά χαρίσματα
Δυνάμεις ιαμάτων
Δυνάμεις θαυμάτων
Σύγχρονοι Άγιοι Ασκητές

Το έχω διαβάσει όλο και μπορώ να πω πως είναι εξωφρενικό βιβλίο!!!
Το ενδιαφέρον αμίωτο, μέχρι το τέλος σε καθηλώνει να διαβάσεις για έναν άνθρωπο που έζησε την Ινδία και τον διαλογισμό στο πετσί του.
Αυτά που αναλύει δεν είναι να τα παραβλέπει κανείς!

Ο διαλογισμός λοιπόν με άλλο μάτι...

(Για να δώσω ένα στίγμα θα πάρω μέρη από το κείμενο του βιβλίου και θα τα ανακατέψω και με δικά μου λόγια και συντακτικό πολλές φορές, αλλά το νόημα θα είναι το ίδιο.)

Αναφέρει λοιπόν πως ο διαλογισμός στιρίζεται στη φαντασία στην αυθυποβολλή. Ένας αυτο-προγραμματισμός ή καλύτερα ένας προγραμματισμός από έξω μιας και οι γκουρού διαλέγουν και όλοι οι άλλοι εκτελούν... ώστε με το καιρό, με τα χρόνια ενσωματώνουν, οικειοποιούνται τις ιδιότητες των εικόνων που φαντάζονται (ομορφο λουλούδι, φωτεινότητα ήλιου μέσα στην καρδιά, κάποιο Θεό κ.τ.λ.) και συνεχώς με βαθύτερη αυθυποβολή δεν θα βρεθεί πνευματική δύναμη να αποτινάξει κάποιος από πάνω του αυτό το «πρόγραμμα» φαντασιώσεων».

Παράδωση ελέγχου του νου στα χέρια του γκουρού, σουάμι και σε πηγαίνει όπου θέλει. Είναι μια μέθοδος όχι χαλάρωσης αλλά υποταγής!
Παρατραβηγμένο;;;
Κάποιος γκουρού είπε στους μαθητές του
«Ο νούς σας σας δημιουργεί προβλήματα. Είναι γεμάτος από αντιθέσεις, συγκρούσεις, άγχος, αμφιβολίες, διλήμματα και άγνοια.
Παραδώστε το νου σας σε μένα και θα σας ελευθερρώσω από όλα αυτά...»
Δηλαδή υποταγή και πνευματική δουλεία σε αμφίβολα χέρια χωρίς καμιά εγγύηση.

Εδώ να επισημάνουμε ότι οι Άγοι Πατέρες ΘΕΩΡΟΥΝ τη φαντασία ως μια επικίνδυνη και άχρηστη περιοχή που χρησιμοποιείται κατ΄εξοχήν από το Διάβολο. Οι ασκητικοί Πατέρες ονομάζουν τη φαντασία «γέφυρα των δαιμόνων», το δε Διάβολο τον ονομάζουν «μεγάλο σκηνοθέτη» και φαντασιοκόπο.
Την ενέργεια της φαντασίας την ξεχωρίζουν και τη διαστέλλουν ξεκάθαρα και απόλυτα από την πραγματική ενέργεια της Χάριτος του Χριστού και του Αγίου Πνεύματος. Η ενέργεια αυτή του Αγίου Πνεύματος γίνεται αντιληπτή «εν εγρηγόρση» μέσα σε πλήρη συνείδηση και πάντοτε έξω από το χώρο της φαντασίας.
(Βλέπε βιβλίο «Ο Αόρατος Πόλεμος» του Άγιου Νικόδημου)

Ενώ λοιπόν οι Χριστιανοί αποφεύγουν «σαν το Διάβολο» τις φαντασίες κατα τη διάρκεια της προσευχής, αντίθετα όλοι οι γκουρού και οι Νεοεποχίτες την καλλιεργούν και την αναπτήσσουν με τα διάφορα είδη «διαλογισμού». Την εγκωμιάζουν και τη θεωρούν «όχημα» και τρόπο για να πλησιάσουν το «Θεό».
Έτσι βρίσκει πρόσφορο έδαφος ο Διάβολος να τους «παίζει σινεμά», όπως έλεγε ο γέροντας Παΐσιος.
Αυτό το πρόσφορο έδαφος θα «αξιοποιήσει» και ο Αντίχριστος για να κάνει τα διάφορα ψευτοθαυματά του, «δια της φαντασίας» τονίζουν οι Άγιοι της Εκκλησίας ανά τους αιώνες.
Ο Διάβολος βγάζει φωτοκόπιες της αλήθειας έλεγε ο π. Παΐσιος «Βάζει το αληθινό μαργαριτάρι μέσα σ΄έναν κουβά με ψεύτικα. Άντε να το βρείς τώρα».

Αν εδώ στη Δύση η προπαγάνδα κρύβει τους ινδουιστικούς Θεούς και η προσηλυτιστική προσπάθεια των γκουρού γίνεται κυρίως μέσω της «επιστημονικής» γιόγκα και της θεοποίησης του γκουρού, στην Ινδία η ειδωλολατρία και οι Θεοί βρίσκονται παντού.
Στην Ινδία είναι ξεκάθαρο ότι η γιόκα είναι μια θρησκευτική πράξη, μια λατρευτική πράξη, μια λατρεία Θεού, ποιού Θεού;...
Η γιόγκα είναι αδιαχώριστη από Θεούς,
Όπως ο Κρίσνα που δίδαξε τη γιόγκα στους ανθρώπους,
Όπως ο Σίβα που θεωρείται ο πρώτος και μεγαλύτερος γιόγκι,
Όπως η Κάλι που εκφράζει την ενέργεια και τη θηλική πλευρά του Σίβα.

Παράλληλα με τις ασκήσεις της Γιόγκα σε βάζουν να ε-π-ι-κ-α-λ-ε-ί-σ-α-ι τα ονόματα ειδωλολατρικών θεοτήτων, λέγοντας κάποιο μάντρα (π.χ. «χάρι όμ», «χάρε Κρίσνα», «Ομ ναμά Σιβάγια» κτλ
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση της Θείας Χάριτος αρνούμενοι με αυτό το τρόπο το Χριστό παραβαίνοντας την πρώτη εντολή του Θεού.
Η απομάκρυνση της Θείας Χάριτος αφήνει ανοικτό το πεδίο στο Διάβολο, που μας βρίσκει πια απροστάτευτους μιας και οι ίδιοι του δώσαμε δικαιώματα... αρχίζει λοιπόν τη σκηνοθεσία του...
Μέσω της φαντασίας κυρίως δημιουργεί διάφορα υπερφυσικά φαινόμενα, που σκοπό έχουν να μας γοητέψουν και να μας τραβήξουν βαθύτερα μέσα στην πλάνη, μακριά από το Χριστό.

Τελιώνοντας θα πρέπει να πούμε πως ο διαλογισμός οδηγεί στην αυτοθέωση, όχι στην θέωση, στην αυτο-θέωση.
Δηλαδή στην αρχαία κατάσταση του Εωσφόρου που επεθύμησε να γίνει ο ίδιος Θεός.
Ο Θεός είναι μέσα μας λένε στο νού μας, ο νους μας είναι Θεός, είμαστε οι ίδιοι Θεοί λένε...
Αυτό που ΔΕΝ λένε είναι πως δεν ΞΕΡΕΙ κανείς ούτε ΜΠΟΡΕΙ κανείς να δημιουργήσει ούτε το μάτι του, ούτε τη καρδιά του ούτε το νου του, ούτε τίποτα από αυτά που έχει.
Γιατί πολύ απλά όλα είναι δώρο του Θεού προς το δημιούργημά του, είναι η αγάπη του και αυτή η αγάπη κερδίζεται μέσα από την ταπείνωση και την καλή προαίρεση.

Στον διαλογισμό ο αντίχειρας και ο δείκτης σχηματίζουν κύκλο, ώστε «η ενέργεια» του γιόγκι να ξαναγυρίζει στον εαυτό του.
Όλη η στάση του σώματος στοχεύει στη συγκράτηση της ενέργειας.
Έτσι διδάσκουν. Άρα απουσία διαπροσωπικής σχέσης, άρα α-τ-ο-μ-ι-σ-μ-ό-ς.
Πιστεύει ότι ο εαυτός του ειναι Θεός.
Έτσι διδάσκουν οι Βέδες: Το Ατμαν που είναι Θεός είναι το κέντρο του εαυτού μας.

Αυτό που διδάσκουν όμως οι Άγιοι Ορθόδοξοι Πατέρες είναι πως δύο δυνάμεις υπάρχουν: Η Αγιοπνεματική και η Σατανική τίποτε άλλο.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.

02/03/2011, 21:40:03
Εδώ ο Ιάπωνας γκουρού Σόκο Ασαχάρα. Η ομάδα του ονομάζεται «Υπέρτατη Αλήθεια».
Είναι αυτοί που έριξαν στο μετρο του Τόκιο το δηλητηριώδες αέριο «Σάριν», για να επισπεύσουν την συντέλεια του κόσμου που προφήτευε ο γκουρού ότι θα γίνει το 1999.

Ο γκουρού Σόκο Ασαχάρα μαζί με τον Δαλάϊ Λάμα!
Απορία: Ο Δαλάϊ Λάμα, πως δεν μπόρεσε να καταλάβει τον εγκληματία που έχει δίπλα του;
....Δεν είδε την αυρα του;
Δεν διάβασε την σκέψη του;
Δεν γνωρίζει το μέλλον;
Αυτός ο ζωντανός Θεός η ενσάρκωση του Βούδα την πάτησε;

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3
Εφραίμ - Αριζόνα, Ιωσήφ Βατοπαιδινός, Εφραίμ Βατοπαιδινός, Μεσογαίας, Εφραίμ-Σκήτη Αγ. Ανδρέα, Λεμεσού Αθ.

03/03/2011, 12:09:03
Διαφορές προσευχής και διαλογισμού μέσα από το βιβλίο

Διαλογισμός:

Ο αντίχειρας και ο δείκτης σχηματίζουν κύκλο, ώστε «η ενέργεια» του γιόγκι να ξαναγυρίζει στον εαυτό του. Όλη η στάση του σώματος στοχεύει στη συγκράτηση της ενέργειας.
Έτσι διδάσκουν. Άρα απουσία διαπροσωπικής σχέσης, άρα ατομισμός.
Η πλάτη ολόρθια κρατείται στητή, τεντωμένη υπερήφανα, στηρίζει ένα αγέρωχο κεφάλι που προσπαθεί να φτάσει τον ουρανό. Το σώμα μένει ακίνητο σαν βράχος, ο άνθρωπος στηρίζεται στον εαυτό του, η ψυχή βυθίζεται μέσα της. Ο άνθρωπος δε βγαίνει από τον εαυτό του.
Υπάρχει μια αγέρωχη στάση, μόνος, δυνατός, αυτάρκης.
Πιστεύω στον εαυτό μου και στις μεγάλες μου δυνατότητες, γι΄αυτό έχω υψηλούς πνευματικούς στόχους.
Υπάρχει μία αίσθηση που λέει: Εγώ είμαι... Υπάρχει ένας φουσκωμένος εγωισμός.
Αυτός που διαλογίζεται πιστεύει ότι οι ικανότητες του και οι προσπάθειές του, αυτές μόνο, αρκούν για να γίνει Θεός.
Αρκεί να κατορθώσει να ταυτιστεί απόλυτα με το ΑΤΜΑΝ που ήδη υπάρχει μέσα του, που είναι Θεός και που είναι ο εσώτατος εαυτός του.
Πιστεύει και επιδιώκει την αυτοθέωση που την κατορθώνουν κάποιοι «χαρισματικοί υπεράνθρωποι.
Πιστεύουν στις τεχνικές και στην άψογη εκτέλεσή τους. Στα μυστικά, τις μυστικές διδασκαλίες και μυήσεις που δίδονται στους λίγους και τους εκλεκτούς...
Πιστεύουν πολλοί ότι τα κατάφεραν και τελειοποιήθηκαν τόσο που έγιναν ήδη ζώντες Θεοί. Αυτοί είναι οι γκουρού, οι Άγιοι του Ινδουισμού.
Προβάλουν τον εαυτό τους και πετυχαίνουν να τους προσκυνούν οι άλλοι ως ζώντες Θεούς.
Επειδή ακριβώς προχώρησαν τόσο πολύ και έγιναν Θεοί, υπερέβησαν και τους πνευματικούς νόμους και έτσι δεν υπόκεινται σε κανέναν νόμο.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορούν να σκοτώσουν, να βιάσουν, να πουν ψέματα, να κάνουν οτοιοδήποτε κακό, χωρίς αυτή η πράξη να φέρει κάποια αλλοίωση στην «τελειότητα τους!!!

Προσευχή:

Τα χέρια απλώνονται ανοικτά σε ικεσία, έτοιμα να δεχθούν τη δωρεά του Θεού. Φανερώνουν σχέση προσώπων, Σχέση Θεού-ανθρώπου.
Η μέση λυγίζει, τα γόνατα ακουμπούν στο έδαφος, ο όλος άνθρωπος υποκλίνεται, συστέλλεται, ακουμπά το κεφάλι στο έδαφος κάποιες φορές.
Υποκλίνεται, παρακαλεί, παραδέχεται τα σφάλματά του, ζητά συγχώρεση, ευχαριστεί, δοξολογεί το Δημιουργό του.
Απευθύνεται σε ένα Θεό που υπάρχει έξω απ΄αυτόν και είναι ξεχωριστό πρόσωπο.
Οι Χριστιανοί που προχώρησαν πνευματικά (Άγιοι) επειδή ακριβώς καθάρισε η πνευματική τους όραση, βλέπουν καλύτερα και βαθύτερα τον εαυτό τους.
Βλέπουν πόσο βαθειά είναι η πνευματική καταστροφή της ανθρώπινης φύσης, γι΄αυτό θεωρούν τον εαυτό τους το χειρότερο όλων.
Τα θαύματα που επιτελούν γνωρίζουν ότι τα κάνει η Χάρις του Θεού και δεν τα οικειοποιούνται. Δεν προβάλλονται.
Μέχρι τελευταία τους αναπνοή φροντίζουν για την σωτηρία της ψυχής τους.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3

03/03/2011, 15:51:27
Απόσπασμα απο το βιβλίο

............Στο άσραμ έψαλλαν τα λεγόμενα Κιρτάν, ύμνους θρησκευτικού περιεχομένου, λατρευτικούς στους ινδουιστικούς Θεούς. Αυτοί οι ύμνοι έχουν κάποιους ήχους, κάποιες συχνότητες που επιδρούν πάνω στο ανθρώπινο μυαλό (έλεγαν) μ΄έναν εξαιρετικά θετικό τρόπο. Κάποια ανάλογη εξήγηση έδιναν και για τα μάντρα. Συνήθως περιείχαν ονόματα ινδουιστικά, όπως Σίβα, Κρίσνα το... μαγικό ήχο-όνομα ΟΜ. Ήταν δηλαδή... επικλήσεις... προσευχές στους Σίβα και Κρίσνα. Για να παραπλανήσουν όμως ή να καθησυχάσουν αυτούς που δεν πίστευαν στους Σίβα και Κρίσνα, γιατί το κίνημα είχε πολλούς δυτικούς οπαδούς, έλεγαν ότι η δύναμη των μάντρα δεν προερχόταν από την επίκληση των θεών, αλλά από κάποια συχνότητα που περιείρχετο μέσα στο μάντρα.
Έτσι είχαν μια «επιστημονική» εξήγηση εύκολα αποδεκτή από τους δυτικούς και θα τους έπειθε ν΄αρχίσουν να λένε καθημερινά, εκατιντάδες φορές το όνομα του Σίβα και Κρίσνα ή το ΟΜ. Έλεγαν ότι υπήρχαν και χριστιανικά μάντρα όπως το Κύριε ελέησον.

Αποφάσισα να τους βάλω λίγο σε δοκιμασία. Άρχισα να λέω το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με».
Πρώτα ο Μπενουάρ, που έκανε κάθε πρωί τις μισές Κρίγια (θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε... προχωρημένο). Ζούσαμε μαζί στο ίδιο δωμάτιο. Στην αρχή έδειξε κάποια ειρωνική συμπεριφορά. Αργότερα άρχισε να έχει προβλήματα. Δεν μπορούσε να κάνει καλά τις ασκήσεις του. Κάτι είχε αλλάξει στην πνευματική ατμόσφαιρα, που τον εμπόδιζε. Συναντούσε δυσκολίες και νόμιζε ότι.. έφταιγα εγώ. Εγώ εντυπωσιάστικα... από τα αποτελέσματα λίγης ευχής, που την έλεγα σιωπηλά και από τις λίγες μετάνοιες που έκανα που και που. Στο τέλος ζήτησε να... φύγει και άλλαξε δωμάτιο.
Όταν καμιά φορά έψελνα το Χριστιανικό «Κίρταν» δυνατά, εύκολα ξεχώριζες τη δυσαρέσκεια στα πρόσωπα των... γιόγκι. Όταν μου έκαναν καμιά νύξη, τους πείραζα: «Μα έχουν και αυτά... ευεργετικές συχνότητες». τους έλεγα, αλλά δε φαινόταν ότι μπορούσα να τους πείσω.
Έτσι λοιπόν διαπίστωσα ότι παρ΄όλη τη διακηρυγμένη ευρύτητα τους και τη βαθύτερη κατανόηση των άλλων θρησκειών, στην πράξη δεν μπορούσαν ν΄ανεχθούν το Χριστό ή την Παναγία. Τους ενοχλούσε φοβερά.

...............Τους ενοχλούσε η αμφισβήτησή μου. Θέλαν να με υποτάξουν. Θέλαν να με κρατήσουν στο άσραμ ««έστω και πεθαμένο».
Όταν η Πρακάς τους μετέφερε την απόφασή μου να τους εγκαταλείψω και να γυρίσω πίσω στο Άγιον Όρος, δράσαν γρήγορα και δυναμικά.
Το μεσημέρι ήμουν μόνος στο δωμάτιο. Μου συνέβη η εξής τρομακτική εμπειρία. Ήταν φοβερό ήταν απάνθρωπο, ήταν εγκληματικό, ήταν ψυχική δολοφονία, ήταν πολύ κακό.
Καθόμουν πάλι μόνος στο δωμάτιο μου, μέρα μεσημέρι και προσπαθούσα να σκεφτώ, όταν ξαφνικά βίωσα κάτι το τρομαχτικό. Θα έχετε δεί φαντάζομαι στο σινεμά ή σε ντοκυμαντέρ τεράστιες πολυκατοικίες να σωριάζονται σ΄ένα σωρό από χώματα, μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.
Ξαφνικά ένοιωσα την ψυχή μου να καταρρέει ακαριαία. Όλες οι «κολόνες», τα «δοκάρια» της συνετρίβησαν και έπεσαν. Ένας αβάσταχτος πόνος. Ένας τεράστιος φόβος. Δεν είχα δύναμη για το παραμικρό. Ενώ πρίν από λίγο σκεφτόμουν και προγραμμάτιζα το ταξίδι της επιστροφής μου στην Ελλάδα, τώρα μου φαινόταν τρομερά δύσκολο, φοβόμουν όχι να γυρίσω στην Ελλάδα, αλλά να βγώ από το... δωμάτιο. Εγώ που αλώνιζα την Ινδία, φοβόμουν να βγώ από το δωμάτιο!!... Η σκέψη και μόνο του να εγκαταλείψω το άσραμ με τρομοκρατούσε... Πλήρης αδυναμία... Δεν μπορούσα ν΄αντιμετωπίσω τίποτα... Ήμουν ένα φοβισμένο σκυλάκι που μ΄ευγνωμοσύνη θα υπάκουε τ΄αφεντικά του. Ένοιωθα πληγομένος, κατεστραμμένος... απαίσια. Ήθελα την προστασία του άσραμ.
- Γέροντα, βοήθεια, ψιθύρισα... Ακαριαία, τόσο γρήγορα που δεν το κατάλαβα, η ψυχή μου στάθηκε ολόρθια. Μια άλλη δύναμη ήρθε μέσα μου και με αναστύλωσε πιο γερά από πρώτα. Ένοιωθα καλά. Πολύ καλά. Δυνατός ψυχολογικά. Μια φωνή, η φωνή του γέροντα, άκουσα να μου λέει μέσα στο νου μου «θέλει αγώνα, παιδί μου».
Ήμουν έκπληκτος, σοκαριμένος. Τι είναι αυτά που γίνονται;... Αποκάλυψη!!!... Ποιές δυνάμεις δρούν πάνω μου;... Λούφαξα στο δωμάτιο όλη την υπόλοιπη μέρα.
Βγήκα από το δωμάτιο μου την επόμενη μέρα.
-Εσύ τι γυρεύεις εδώ; άκουσα να με ρωτάει αυστηρά κάποιος. Δεν έμαθες ότι σήμερα πρέπει να είμαστε όλοι μέσα στα κτίρια;
Όχι, απάντησα, μόλις βγήκα.
Ήταν θυμωμένος. Άρχισε να μιλάει με την Πράκας, λίγο πιο πέρα.
Μετά αυτή μου εξήγησε ότι θα έπρεπε να πάω να δουλέψω μέσα στο κτίριο του τυπογραφείου, όπου θα έχουμε «πνευματική κάλυψη». Λες και είχαμε κάποιον «πνευματικό πόλεμο». Ήταν εντολή του προέδρου.
Ήταν αναστατωμένος. Κάτι τους είχε ταράξει τα νερά. Πράγματι όλος ο κόσμος ήταν μέσα στα κτίρια. «Προστατευμένοι»!!!... Αυτό το καθεστός κράτησε τρείς μέρες.
Η προσευχή του γέροντα, σκέφτηκα, τους τα χάλασε, όπως τότε με τη μύηση του Mind Control.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3

03/03/2011, 17:48:56
Απόσπασμα από το βιβλίο

............Ο Babaji σκαρφάλωσε στο κλαδί του δέντρου και με κοιτούσε. Τρία άτομα ήταν μπροστά από μένα. Προσκυνούσαν, άφηναν χρήματα και έφευγαν. Ντράπηκα να βγώ από τη σειρά. Θα ήταν κάτι προσβλητικό γι΄αυτούς. Ούτε μπορούσα πια να φύγω διακριτικά. Πλησίασα λοιπόν και προσκύνισα τα είδωλα, ενώ μέσα μου την ίδια στιγμή προσευχήθηκα στο Χριστό.
Έτσι την πάτησα. Παραβίασα την εντολή του Θεού «Εγώ είμι Κύριος ο Θεός σου. ουκ έσονται σοι θεοί έτεροι πλήν εμού. Μη προσκυνήσεις τα είδωλα ουδέ μη λατρεύσεις αυτά». Τι έκανα εγώ όλη την ημέρα; Δε συμμετείχα σε μιά λατρεία; Δεν παρακολούθησα μια θυσία; Μία τελετουργία; Δεν λέει ο προφήτης Δαυίδ στους Ψαλμούς: «Πάντα τα είδωλα των εθνών δαιμόνια»;
.............Μετά από αυτό ο κόσμος άρχισε να διαλύεται σε παρέες. Ο γκουρού είχε αποσυρθεί. Βρήκα τον Ολλανδό γιόγκι, πήγα να το χαιρετήσω. Κάθισα δίπλα του. Θα σε ξαναδώ του λέω και τον χτύπησα φιλικά στο μηρό. Τότε ένοιωσα κάτι να βγαίνει από το σώμα του και να μπαίνει στο δικό μου. Μιά δύναμη με πλημμύρισε.
Με κοίταξε με έκπληξη!... Σηκώθηκε κι έγυγε χωρίς να πεί κουβέντα, βιαστικά.
Σηκώθηκα και έφυγα για το ξενοδοχείο. Πήγα με τα πόδια. Ένας μεγάλος περίπατος που κράτησε πολλές ώρες, αφού ξεκίνησα στις 4 μ.μ. και έφτασα τα μεσάνυχτα. Περίεργος περίπατος. Αισθανόμουν μεγάλη ενεργητικότητα. Πολύ Δηνατός. Περπατούσα περήφανος και αγέρωχος στους δρόμους. Δε φοβόμουν τίποτα και κανέναν. Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα νοιώσει τόσο δυνατός. Οι άνθρωποι μου φαινόντουσαν όλοι του χεριού μου. Αυτή η αίσθηση ελευθερίας πήγαζε από την απουσία οποιουδήποτε φόβου ή ανασφάλειας.
Είχε νυχτώσει πια και είχα μπεί σ΄ένα δευτερεύοντα δρόμο, στενό και σκοτεινό. Στα πενήντα μέτρα μπροστά μου είδα καμιά δεκαριά άντρες να συνωμοτούν εναντίον μου.
Τους περιφρόνησα χωρίς σκέψη και προχώρησα ίσα πάνω τους. Δε φοβήθικα ούτε στιγμή, χαμογελούσα υπεροπτικά, ενώ συνέχισα να περπατώ στο ρυθμό μου.
μόλις ήρθαν σε απόσταση επαφής και με κύκλωσαν, πάγωσαν. Τους έφυγε όλη η μαγκιά. Μαζεύτηκαν φοβισμένοι. Άνοιξα δρόμο ανάμεσα τους, σπρώχνοντας τους μαλακά μεν πλήν... εξουσιαστικά και συνέχισα χωρίς να ασχοληθώ άλλο μαζί τους.
Τι είχε συμβεί; Τι είδαν στο πρόσωπό μου και γονάτισαν φοβισμένοι; Οι φάτσες τους έδειχναν ζόρικους ανθρώπους, δεν ήταν παιδάκια. Είχαν ξανακάνει τέτοια, είχαν πείρα.....
Ήξερα ότι είχα τη δύναμη του γκουρού που την πήρα μάλλον... από το φίλο μου, το γιόγκι, φεύγοντας.
............Είχα μεγάλη δύναμη! Ζούσα την δύναμη.
- Δύναμη, δύναμη!! Γιατί άσχημα είναι; Έλεγα στον εαυτό μου.
- Καλά, εσύ τι γυρεύεις στη ζωή σου; Απαντούσα σ΄έναν εσωτερικό διάλογο.
- Άσχημα είναι να περπατάς, σαν άρχοντας, σαν αφέντης πάνω στη γη; Να μη φοβάσαι τίποτα και κανένα; Να είναι όλα εύκολα και ότι επιθυμείς να το έχεις εύκολα. Γιατί άσχημα είναι; Ρωτούσα, προκλητικά τον εαυτό μου.
Δε γνωρίζω πόση ώρα αντιμιλούσα στον εαυτό μου. Στο τέλος:
- Καλά εσύ είχες απαρνηθεί τη δύναμη. Δε σε ενδιέφερε πια συνειδητά να εξουσιάζεις, τώρα στα ίδια ξαναγυρνάς;
- Ναί αλλά αυτή τη φορά τα μεγέθη είναι τεράστια. Τι θα μπορέσει να σου αντισταθεί; Ποιά γυναίκα θα θελήσεις και δε θα την έχεις; Ποιά οικονομική άνεση θα σου λείψει ποτέ; Ποιά γνώση θα γυρέψεις και δε θα τη γνωρίσεις; Μου είχε δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ο Διάβολος ότι είχε απεριόριστη δυνατότητα να μου τα προσφέρει όλα αυτά.
- Ναι, μα δεν υπάρχει αγάπη!... συνέχισα να αντιλέγω.
- ...
- Ναι, αλλά εγώ ενδιαφέρομαι για την αλήθεια, τι σημασία έχουν όλα αυτά; Κι αν τα έχεις κι αν δεν τα έχεις, τι έγινε; Ξαφνικά μου φάνηκαν κούφια και όχι μόνο κούφια αλλά και ανόητα και γελοία.
- Όχι, δε μ΄ενδιαφέρει η δύναμη, όχι... Γύρισα την πλάτη μου στην κατάσταση. Πήγα στο ξενοδοχείο και κοιμήθηκα μέχρι το απόγευμα σχεδόν της άλλης μέρας.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3

03/03/2011, 18:33:15
quote:

Προσευχή:

Τα χέρια απλώνονται ανοικτά σε ικεσία, έτοιμα να δεχθούν τη δωρεά του Θεού. Φανερώνουν σχέση προσώπων, Σχέση Θεού-ανθρώπου.
Η μέση λυγίζει, τα γόνατα ακουμπούν στο έδαφος, ο όλος άνθρωπος υποκλίνεται, συστέλλεται, ακουμπά το κεφάλι στο έδαφος κάποιες φορές.
Υποκλίνεται, παρακαλεί, παραδέχεται τα σφάλματά του, ζητά συγχώρεση, ευχαριστεί, δοξολογεί το Δημιουργό του.
Απευθύνεται σε ένα Θεό που υπάρχει έξω απ΄αυτόν και είναι ξεχωριστό πρόσωπο.
Οι Χριστιανοί που προχώρησαν πνευματικά (Άγιοι) επειδή ακριβώς καθάρισε η πνευματική τους όραση, βλέπουν καλύτερα και βαθύτερα τον εαυτό τους.
Βλέπουν πόσο βαθειά είναι η πνευματική καταστροφή της ανθρώπινης φύσης, γι΄αυτό θεωρούν τον εαυτό τους το χειρότερο όλων.
Τα θαύματα που επιτελούν γνωρίζουν ότι τα κάνει η Χάρις του Θεού και δεν τα οικειοποιούνται. Δεν προβάλλονται.
Μέχρι τελευταία τους αναπνοή φροντίζουν για την σωτηρία της ψυχής τους.

www.pantokrator.info
site με ομιλίες σε mp3

Καλησπέρα φίλε μου...
Σε διαβάζω και σε καταθέτεις...και θα πώ τούτο:"Όλοι λένε και δηλώνουν , ότι τους αρέσει".
Ποιός να τους εμποδίσει και γιατί άραγε να το κάνει , "Δημοκρατία" έχουμε και η έκφραση είναι ελεύθερη...διακίνηση ιδεών και παραμυθιών ελεύθερη και δή στην Μπανανία!!!
Υποκλίνεται και παραδέχεται τα σφάλματά του , αναφέρει σε κάποιο σημείο το κείμενο που κατάθεσες...
"Τι καλά" μπορεί να αναφωνήσει κανείς...αφού παραδέχθηκε τα σφάλματά του , βελτιώθηκε ως άνθρωπος και πλέον συγχωρείται.....και μάλιστα ξαλάφρωσε...αισθάνεται και καλύτερος άνθρωπος!!!
Και όταν θα το ξανακάνει -διότι θα το ξανακάνει- το ίδιο σφάλμα , με περισσή ευκολία -το βρήκαμε το παραμύθι- θα το φορτώσει στην διαβολική παρέμβαση και επηρεασμό , άλλη καραμέλλα αυτή...

Και τελικά , θα ακουσθεί και το περίφημο "Ο Διάβολος έχει πολλά ποδάρια και καραδοκεί παντού να με διαβάλλει" ΚΑΙ βέβαια ο ειδήμων Παππάς θα συναινέσει βεβαίως-βεβαίως...η θεία Όλγα ξέρει που έλεγε και η διαφήμιση...

Γι"αυτό πάμε κατα διαβόλου...

Την καλησπέρα μου!!!