- Σκέψη και δυνατότητες - .-= Η ΨΥΧΗ =-.
Ευχαριστώ για τν χρόνο σας.
quote:
Είναι αυτό που θέλει η Diwni, στο προηγούμενο θέμα στο επικοινωνία ψυχών. Λειτούργησες σαν δέκτης σ' αυτά που σκέφτηκε ο φίλος σου. Μάλλον, θα πρέπει τώρα να προσέχει τι σκέφτεται.
Δηλαδή μπορεί να μου ξανασυμβεί ? μπορώ να το ελέγξω κάπως?
Σε καμία περίπτωση δεν είμαι εγωιστής στις απόψεις μου. Άλλωστε αυτός που πραγματικά ξέρει τι λέει είναι αυτός που μπορεί να συζητήσει.
"Το μεγαλύτερο εμπόδιο είναι το να πιστεύεις ότι υπάρχουν εμπόδια..."
quote:Συμφωνω με τον Μιχάλης Μαρ.
Καλησπέρα. Στέλνω για να απαντήσω στην "drak lady".Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και ξεχωριστός στις δυνατότητές του.Όλοι όμως κρύβουμε ένα ολόκληρο σύμπαν μέσα μας.Η ουσία είναι κατά πόσο θέλουμε να το ανακαλύψουμε με την γνώση του εαυτού μας και με το να γίνουμε κύριοι του εαυτού μας.
quote:
Καλησπέρα , τις προάλλες χωρίς να το θέλω άκουσα τι σκεφτόταν ο φίλος μου.Στην αρχή νόμιζα ότι το είπε δυνατά και του απάντησα κανονικά , αυτός όμως με κοίταξε περίεργα και μου είπε ότι αυτό το είχε σκεφτεί χωρίς να το πει με λόγια..και η αλήθεια είναι ότι το άκουσα σαν ηχώ..μπορεί κάποιος να μου πει τι είναι αυτό και τι μπορώ να κάνω μ αυτό ?
Προφανώς είχατε μια επικοινωνία που ξεπέρασε τα όρια της κοινής ανθρώπινης επικοινωνίας. Αυτό δεν είναι παρά ένα σημάδι ότι οι άνθρωποι μπορούν να επικοινωνούν με τις σκέψεις τους και το έχουν ξεχάσει για κάποιο λόγο.
Το μυαλο είναι υπεύθυνο για όλα! Οπότε δεν μένει παρά να αρχίσουμε να θυμόμαστε όλοι μας αυτό το χάρισμα μας όσοι το έχουμε. Όλοι έχουν το δικό τους ξεχωριστό ψυχικό χάρισμα βέβαια. Και παραπάνω από ένα συνήθως...
.
Δεν ξέρω εάν έχει συμβεί σε εσάς κάτι ανάλογο, εμένα πάντως μου έχει τύχει αρκετές φορές στη ζωή μου και μερικές φορές δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο.

In anticipation of my resurrection...
quote:Μάλλον ναι
Δεν ξέρω εάν έχει συμβεί σε εσάς κάτι ανάλογο
Edited by - htsopelas on 27/04/2013 03:17:43
quote:
εφοσον συμβαινει κατι τετοιο εχουμε ολοι κατα καιρους εκτεθει με τις σκεψεις μας,θα πρεπει δηλαδη να ειμαστε αυστηροι ακομα και με τη σκεψη μας?
Νομίζω ότι αυτό το θέμα είναι καθαρά υποκειμενικό και σίγουρα ο καθένας μας μπορεί να συλλογιστεί εάν οι σκέψεις του πρέπει να αντιμετωπίζονται σοβαρά ή όχι.
Για εμένα, το ζητούμενο δεν είναι να κρίνω αυστηρά τον εαυτό μου εξαιτίας των σκέψεων μου, για να οδηγήθηκα σ' αυτές κάποιος λόγος θα υπήρξε που με παρακίνησε, κάποιο ερέθισμα θα έλαβα ώστε να κάνω σκέψεις οι οποίες είτε με εκπλήσσουν είτε δεν μου είναι αρεστές.
Οπότε θεωρώ σημαντικότερο και πιο ωφέλιμο να δω τις αιτίες της γέννησής τους κι όχι την εμφάνισή τους καθεαυτή κι αποκομμένη από τις πηγές τους.

quote:
Πάντως, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ενώ νομίζουμε ότι μια σκέψη που κάνουμε δεν την εκστομίζουμε, εντούτοις τη λέμε φωναχτά κι εμείς μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε καν.
Δεν ξέρω εάν έχει συμβεί σε εσάς κάτι ανάλογο, εμένα πάντως μου έχει τύχει αρκετές φορές στη ζωή μου και μερικές φορές δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα στον κόσμο.
Mήπως σου έχει τύχει ποτέ να μιλάς ακατάπαυστα και να μη μπορείς να σταματήσεις; ![]()
All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream (~Edgar Allan Poe~)
Μια αλλη φορα κοιμομουν και ακουσα την μαμα μου να με φωναζει και μεσα στον υπνο μου της λεω "Ναι". Μετα απο λιγο ξυπνησε και με ρωτησε γιατι φωναξα και της ειπα αφου με φωναξες και λεει σκεφτομουν να σε φωναξω... Δεν ξερω τι ακριβως εγινε..
Ισως ο φιλος μου να ειπε αυτο που σκεφτηκε φωναχτα, ειμαι σιγουρη οτι το ακουσα. Αλλα μετα το αρνιοταν τοσο πολυ που πραγματικα δεν ξερω τι να πιστεψω...
Εμπιστεύσου την καρδιά σου.. Δεν κάνει ποτέ λά8ος..