ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

- samael aun weor - .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.

Kyanos_Drakos30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
20/02/2009, 19:55:44
Γεια σας απο μενα. Η ερωτηση μου ηταν σχετικα με την σημαντικοτερη διδασκαλια του Σαμαελ(οποιος ξερει καταλαβαινει) δηλαδη τι διαφορα εχει απο το σαμαντι του γνωστου παναρχαιου συστηματος της γιογκα.
21/02/2009, 23:46:13
Γεια σας.

Φίλε alex22

Για να δω τις σημειώσεις μου.

Στον ινδουισμό υπάρχουν τριών ειδών ΣΑΜΑΝΤΙ.

Το ΣΑΧΑΤΖΑ ΝΙΡΒΙΚΑΛΠΑ ΣΑΜΑΝΤΙ

Σαχατζα σημαίνει «φυσικό» και Νιρβικαλπα «μη διαφορές»

Αυτή είναι η κατάσταση του γνώστη που έχει εξαφανίσει τα εγώ του.
Σε αυτήν την κατάσταση ο γνώστης έχει μόνιμη επίγνωση του ΕΑΥΤΟΥ του. Δηλαδή έχει αυτοπραγματωθει.

Ένας γνώστης σε αυτή την κατάσταση είναι ικανός να λειτουργεί μέσα στον κόσμο όπως ένας συνηθισμένος άνθρωπος.
Γνωρίζοντας ότι είναι ο εαυτός του δεν βλέπει καμιά διάφορα ανάμεσα στον εαυτό του και τον κόσμο.

Για ένα τέτοιο άτομο το κάθε τι είναι μια εκδήλωση του αδιαίρετου ΕΑΥΤΟΥ.

ΚΕΒΑΛΑ ΝΙΡΒΙΚΑΛΠΑ ΣΑΜΑΝΤΙ

Στο Σαμαντι αυτό υπάρχει μια κατάσταση προσωρινής αλλά αβίαστης αυτό- επίγνωσης όμως το εγώ δεν εξαφανιστεί και επίσης υπάρχει απώλεια της σωματικής συνείδηση. Όταν η σωματική συνείδηση επιστρέφει τα εγώ ξανά- εμφανίζονται!

ΣΑΒΙΚΑΛΠΑ ΣΑΜΑΝΤΙ

Στην κατάσταση αυτή η αυτό- επίγνωση διατηρείτε με συνεχή προσπάθεια. Όταν η προσοχή μειώνεται η αυτό- επίγνωση συσκοτίζεται!

Όπως βλέπεις το να εισέρθει κάποιος στα δυο τελευταία Σαμαντι δεν εξαλείφει τα εγώ και φυσικά δεν αυτό- πραγματώνετε.

Οπότε, μπορείς να κανείς διαλογισμό και να εισέρχεσαι στην κατάσταση της αυτό-επίγνωσης αλλά δεν εξαλείφεις τα εγώ!!

Αυτή η μη εξάλειψη των εγώ σε κρατά μακριά από την Αυτοπραγμάτωση.

Για αυτό ο δάσκαλος Σαμαελ έχει δώσει τους τρεις παράγοντες της επανάστασης της συνείδησης.

Δουλεύοντας παράλληλα με αυτούς τους παράγοντες αφυπνίζουμε την συνείδηση για να μπορούμε να βλέπουμε και να κατανοούμε τα εγώ .

Να κατασκευάζουμε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα έτσι ώστε σύμφωνα με της αξίες της καρδιάς να ανέβει η Κουνταλίνι και να εξαλείφουμε τα εγώ.

Και θυσία γιατί θυσιάζουμε τα «κατώτερα» για να μετατραπούν σε ανώτερα και επίσης θυσία ως προς την ανθρωπότητα.

Αν δεν φτιάχνουμε τα ανώτερα υπαρξιακά σώματα όπως είναι το ζωτικό. το αστρικό, το νοητικό το αιτιατό, δεν μπορεί να ανέβει η κουνταλινι.

Αυτό που γίνετε είναι να ανεβαίνουν ας πούμε σπινθήρες και να έχουμε διάφορες εμπειρίες, αλλά δεν ανεβαίνει η φωτιά!

Αν δεν εξαλείφουμε τα εγώ ,τότε μπορούμε να μπαίνουμε σε καταστάσεις πνευματικές αλλά όταν αυτές σαν εμπειρία σταματάνε, τα εγώ επανέρχονται. Ακριβώς αυτή είναι η διάφορα .Και αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε είναι η αποκρυστάλλωση της «Ουσίας» και ο τέλειος καθαρισμός από τα εγώ!

Μπορεί κάποιος να έχει δουλέψει σε προηγούμενες ζωες και να έχει κατασκευασμένα τα ανώτερα ηλιακά σώματα. Τότε η κουνταλινι σύμφωνα με τα πανάρχαια συστήματα ανεβαίνει.

Μην ξεχνάς ότι στις σουτρες του Πανταντζαλι υπάρχουν κανόνες για την αγνότητα σε όλα τα επίπεδα.

Φίλε alex22 ας φτάσουμε τα δυο τελευταία Σαμαντι και το ξανασυζητάμε.

Αν έχουμε πνευματικές εμπειρίες και τα εγώ παραμένουν, πάει να πει ότι κάτι πρέπει να κάνουμε για να το αλλάξουμε!!

Αυτά με λίγα λόγια

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ
ΕΙΡΗΝΗ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ σε ολόκληρο τον κόσμο.

22/02/2009, 11:53:29
Φίλε ΕΝΑΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ευχαριστώ για την απάντηση.
Απο αυτά που μου λες νομιζω οτι είναι απείρως πιο σημαντικο
να καλιεργούμε τον σωστό χαρακτήρα παρα να δοκιμάζουμε διάφορες τεχνικές,πχ. για στρική προβολή ή το ανοιγμα των τσάκρας.Βασικά χρειάζονται και τα δύο αλλά η διαμόρφωση του σωστού χαρακτήρα ειναι το πρώτο και σημαντικότερο.

Άρα χρειάζεται το πνεύμα αυτοθυσίας και όλα τα αλλα έρχονται στην πορεία.Όμως δεν γίνεται ένας άνθρωπος στα καλά καθούμενα να το συνειδητοποιήσει αυτο και να αρχισει την πμευματική ζωη.Πρέπει να έχει περάσει απο πολλές ζωές να εχει πάρει πολλά οδυνηρά μαθήματα.

Το σπουδεότερο μάθημα είναι η αληθινή αγάπη, μόνο τότε μπορείς να νιώσεις οτι μπορείς να θυσιαστείς.

22/02/2009, 19:28:48
Γεια σας.

Φίλε alex22

Ο χαρακτήρας είναι η βιτρινα και πίσω από ένα σωστό χαρακτήρα μπορεί να κρύβετε ένας «κακός» άνθρωπος!

Όταν όμως κάποιος μέσα από την αυτοπαρατήρηση και την κατανόηση βελτιώνετε και αυτό όπως λες απαιτεί αυτοθυσία ,τότε ο χαρακτήρας εκφράζει το αποτέλεσμα αυτής της θυσίας.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

cody30Μέλος
27/02/2009, 16:06:15
Δεν ξερω ρε παιδια σε τι αποβλεπουν ΟΛΑ , ΟΛΕΣ αυτες οι διδασκαλιες τελικα.Οπως εχω αναφερει και στο διπλανο φορουμ(στρικη προβολη) ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο κ.ΣΑΜΑΕΛ Ε-Π-Ι-Τ-Ε-Λ-Ο-Υ-Σ?Στον οποιον και τον οποιον ΕΓΩ πρεπει να πιστεψω και να κανω ουυυυ αυτα που ειπε διοτι ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΩΘΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΩΣΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ? Δηλαδη ο κυριος αυτος τα ειπε ποιο σωστα απο τον Χριστο μας?ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ , και μην ακουσω λογια οπως ποιος σου ειπε να πιστεψεις αυτον και οχι τον Χριστο διοτι τι κανει νιαου στα κεραμιδια μην πω τιποτε τωρα.
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.
Δεν εχω χρονο να γραψω αλλα εδω ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΜΕ ΠΑΘΟΣ ΠΟΛΛΛΛΛΑ αλλα δεν προλαβαινω!

Παρακαλο ας προσεχουμε τις γατες , ειναι πολυ ευαισθητα ζωακια.

04/03/2009, 11:51:34
Γεια σου Φιλε cody30

Ο Δάσκαλος Σαμαελ δεν αρνήτε τον Χριστό. Το αντίθετο.

Θα σου πω την γνώμη μου ,στο βαθμό που η συνείδηση μου μου το επιτρέπει.

Ανά τους αιώνες υπήρχαν και υπάρχουν πολλοί Δάσκαλοι σε διαφορετικές εποχές και σε διαφορετικούς λαούς. Όλοι αυτοί οι Δάσκαλοι προσπαθούν να οδηγήσουν αυτούς που το θέλουν στην ένωση με το Θεό.

Από την μεριά του απανταχού παρών Θεού δεν τίθεται θέμα ενώσεις, επειδή δεν υπάρχει απόσταση, κενό ,το άλλο, το ίδιο, το μέσα το έξω. Ο Θεός είναι παντού και πάντα. Και μέσα στις άπειρες δυνατότητες του Θεού είναι και η δυνατότητα να φαίνεται και ως ξέχωρος.

Αυτό το ξέχωρο είναι ο καθένας από εμάς που
φαίνεται να είναι μια ξεχωριστή ακτίνα από τον ένα και απόλυτο ήλιο.

Αυτή η ακτίνα έχει την δυνατότητα να απόκτηση συνειδητά την ένωση που Ίδη έχει με τον Θεό ή όχι.

Όλοι οι Δάσκαλοι λοιπών και ανάλογα με την αποστολή που έχουν, προσπαθούν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο να μας δείξουν πως να από- ταυτιστούμε από αυτό που νομίζουμε ότι είμαστε και να βιώσουμε αυτό που είμαστε.

Ο Χριστός είναι ο Δάσκαλος των Διδασκαλών. Είναι η ΔΕΥΤΕΡΗ όψη του Τριαδικού Λόγου που πήρε σάρκα και οστά και με την ζωή του μας έδειξε των εσωτερικό δρόμο.

Γέννηση. Μέσα σε ένα στάβλο από ζώα. Έτσι και εμείς πρέπει να γεννήσουμε μέσα μας το παιδί Χριστό στον εσωτερικό μας στάβλο που είναι γεμάτος από ζώα , δηλαδή τα ζωικά πάθη-εγώ και να φτάσουμε στον θάνατο πάνω στο σταυρό και την ανάσταση!!

Φαντασου ότι ένας οργανισμός έχει πολλά πατώματα και σε κάθε πάτωμα δουλεύουν πολλά άτομα. Στην κεφαλή αυτού του οργανισμού είναι ο Χριστός.

Όταν κάποιος θέλει να μπει στον οργανισμό αυτόν, θα πάει από την είσοδο. Αυτά τα πατώματα συμβολίζουν τις διαφορετικές κατανοήσεις της Χριστικής διδασκαλίας.

Άλλοι παραμένουν στο ισόγειο και εκεί υπάρχουν άνθρωποι ή δάσκαλοι με την συγκεκριμένη αποστολή να βοηθούν αυτούς που είμαι στο ισόγειο έτσι ώστε να τους προετοιμάσουν για τον επόμενο όροφο.

Οι διδασκαλίες του ισογείου δεν μιλάνε γεια πράγματα που λέγονται στον τρίτο π.χ όροφο γιατί δεν βοηθάνε.

Ο Δάσκαλος Σαμαελ είναι ο Δάσκαλος της σύνθεσης, η αποστολή του είναι να μιλήσει για όλα και για αυτούς που είναι έτοιμοι να καταλάβουν.

Ο Χριστός επίσης μίλησε ,αλλά πόσοι άνθρωποι από τότε που τα είπε τον κατάλαβαν.

Άλλοι τον είπαν κομμουνιστή, άλλοι τσαρλατάνο, άλλοι εξωγήινο άλλοι ότι είναι ένα μυθικό πρόσωπο και κάποιοι ότι είναι ο Υιός του Θεού. Από αυτούς βγήκαν πολλές αιρέσεις, γιατί υπήρχαν πολλές διαφορετικές κατανοήσεις.

(Μου ήρθε κάτι στο μυαλό, θα παίξω λίγο με αυτό το ανέκδοτο)

Κάποτε ένας άνθρωπος ψάρευε και έπεσε μέσα στο νερό. Την βάρκα του την πήρε ο αέρας. Τότε πέρασε ένας άλλος ψαράς και προσπάθησε να τον βοηθήσει.

Αυτός είπε «δεν πειράζει θα με βοηθήσει ο Θεός» Μετά πέρασε ένα μεγάλο πλοίο αλλά αυτός είπε «δεν πειράζει θα με βοηθήσει ο Θεός» πέρασαν πολλοί άλλοι αλλά αυτός έλεγε «δεν πειράζει θα με βοηθήσει ο Θεός»
Τελικά πνίγηκε. Όταν έφτασε μπροστά στον Θεό διαμαρτυρήθηκε που δεν τον βοήθησε.

Τότε ο Θεός είπε « την πρώτη φορά σου έστειλα έναν βαρκάρη την δεύτερη φορά ένα μεγάλο πλοίο την τρίτη…….»

Έτσι και η ανθρωπότητα είναι μέσα στα νερά περιμένοντας τον θεό να την βοηθήσει. Ο Θεός στέλνεις βαρκάρηδες, πλοία, ελικόπτερα μέχρι και τον γιο του, αλλά εμείς λέμε, «όχι θα έρθει ο ίδιος ο θεός να μας βοηθήσει!!»

Φιλε cody30 είμαι σίγουρος ότι κάτι εχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου όταν λες: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

Σε συμβουλεύω πες τον ξεκάθαρα θα σε βοηθήσει.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

23/03/2009, 13:02:31
Γεια σας.

Το εγω λοιπον ειναι η επιθυμια μας.

Το εχω διαβασει αυτο αλλα εχω την κακη συνηθεια να μην διαβαζω σε βαθος.

Το 97% της ουσιας που λεει ο Δ.Σαμαελ που βρισκεται? Στο αστρικο και νοητικο ή στο αιτιατο δηλαδη ο Ανωτερος εαυτος?

Ρωταω γιατι με την κατανοηση τους η ενεργεια της σκεψης κατευθεινεται προς τα κει, οποτε αυτο θα βοηθουσε πολυ.

Αμα πατησεις τη λεξη τσακρα στο google θα σου βγαλει εκατονταδες
γραφικες σελιδες που λενε για τροχους που γυρνανε κτλπ.

Μιλαμε για προμεσαιωνικες πληροφοριες(που λεει ο λογος).

Υπαρχουν σπουδαιες πληροφοριες σχετικα με αυτα που καποιος
θα μπορουσε να τις χρησημοποιησει,οχι για ματαιωδοξους σκοπους
αλλα για να ξυπνησει το ειναι του και για να ερθει σε επικοινωνια και ενωση με τον Ανωτερο Εαυτο.

Κατι νεο που διαπιστωσα ειναι οτι δεν υπαρχουν 5 αισθησεις αλλα 7.

Οι αλλες δυο ειναι στο Αζνα και Σαχασραρα τσακρα.
(Αντανακλαση του ατμα,πνευματικες αισθησεις.)

Σιγουρα θα μπορουσαμε να τις ενεργοποιήσουμε κατα βουληση με ασκηση.
Ετσι δεν θα ξυπνουσε το ειναι μας? Η συνειδηση?

Κανεις ομως δεν μιλαει για αυτα λες και ημαστε στον μεσαιωνα και υπαρχει η ιερα εξεταση.

Υπαρχει πολλη μυστικισμος.

(Απευθυνομαι στους servers του site, παιδια η σελιδα των φορουμ κολλαει συνεχεια, μαλλον αργει να ανοιξει.Μερικες φορες κανει μιση ωρα.

24/03/2009, 09:57:38
Γεια σας

Φιλε alex22

Έχουμε ένα ποσοστό ελεύθερης ουσίας που μπορεί να είναι 3.5,10,15.40 , ανάλογα με τον άνθρωπο.
Μπορούμε να δώσουμε έναν ορισμό, ότι αν η ουσία είναι ένας μουσικός φθόγγος, τότε δεν είναι παρά η ελάττωση του φθόγγου της ψυχής που είναι μια ελάττωση του φθόγγου του Είναι που είναι μια ελάττωση του απόλυτου!

Έτσι η ουσία είναι ότι πιο πνευματικό έχουμε μέσα μας και έχει άμεση σχέση με την συνείδηση. Έτσι όταν λέμε ότι έχουμε ένα ποσοστό ελεύθερης Ουσίας είναι σαν να λέμε ότι έχουμε ένα ποσοστό ελεύθερης συνείδησης. Αυτό το ελεύθερο ποσοστό είναι που πρέπει να δραστηριοποιήσουμε για να μπορέσουμε να πάρουμε πίσω το ποσοστό της ουσία που είναι παγιδευμένο από τα εγώ.

Τα εγώ εκφράζονται μέσα από 5 ψυχολογικά κέντρα. Διανοητικό, κινητικό, συναισθηματικό ,ένστικτο και σεξουαλικό. Καθένα από αυτά τα κέντρα έχει μια συγκεκριμένη λειτουργία και ταχύτητα και επίσης χρησιμοποιούν διαφορετική ποιότητα ενέργειας για να λειτουργούν. Κάτι σαν διαφορετικό καύσιμο.

Τα εγώ κάνουν κατάχρηση των κέντρων με αποτέλεσμα όταν κάποιο ξεμένει από καύσιμα να κλέβει από ένα άλλο κέντρο. Αλλά η ενεργεία που κλέβει δεν είναι κατάλληλη, με αποτέλεσμα να δουλεύει με βαρύτερη ας το πούμε ποιότητα ενέργειας.

Μετά ,το κλεμμένο κέντρο παίρνει και αυτό με την σειρά του από άλλου ακαταληλη ενεργεία και όλο αυτό δημιουργεί μια ανισορροπία .

Αν δεν αφυπνίσουμε την συνείδηση μας και δεν ισορροπήσουμε τα ψυχολογικά κέντρα έτσι ώστε το κάθε κέντρο να λειτουργεί με την δικιά του ενεργεία ή τα δικά του υδρογόνα , δεν πρόκειται ποτέ να μπει σε λειτουργία με την έννοια να αφυπνιστεί πλήρως, ένα Τσακρας.

Το να αφυπνίσεις μερικώς ένα τσακρα κάνοντας διάφορες ασκήσεις σου τρωει τον χρόνο από μια σωστή εργασία που μπορεί να το αφυπνίσει μόνιμα.

Η εργασία ξεκινά με το να καταλάβει κάποιος ότι είναι μηχανικός. Δηλ ότι η συνείδηση του κοιμάται. Αυτή την στιγμήν κάνουμε κάποια πράγματα αλλά δεν έχουμε επίγνωση ότι τα κάνουμε λειτουργούμε μηχανικά. Το ίδιο όταν τρώμε ,μιλάμε περπατάμε και πολλά άλλα. Μπορούμε να περπατάμε μηχανικά και το μυαλό μας να ονειροπολεί. Συνεχώς κάτι σκεφτόμαστε, με κάτι είμαστε ταυτισμένοι αυτό σημαίνει ότι δεν ζούμε με συνείδηση αλλά μηχανικά.

Ένας άνθρωπος μπορεί να ξεκινήσει να αφυπνίζει συνείδηση με ένα μικρό βήμα.
Όταν κοιτά το δρόμο να έχει την αίσθηση ότι αυτός είναι που κοιτάει. Όπου και να κοιτάει ότι και να βλέπει να μην ξεχνά ότι αυτός είναι που κοιτά.

Εύκολο! Αλλά όταν κάποιος ξεκινά να το κάνει, βλέπει πόσο πολύ κοιμάται όταν συνειδητοποιεί ότι το ξέχασε. Δηλ. όταν λες «θα έχω την αίσθηση ότι κοιτώ ότι και αν κάνω» και μετά από λίγο κάτι σε έκανε να το ξεχάσεις , τότε όλο το διάστημα που το ξέχασες μέχρι που το ξαναθυμήθηκες , κοιμόσουνα. Δηλ ήσουν μηχανικός. Αυτό είναι ένα απλό παράδειγμα για να δούμε ότι κοιμόμαστε και επίσης να αφυπνιζόμαστε

Χωρίς αφύπνιση όση γνώση και να συλλέξουμε το μονό που κάνουμε είναι να τρέφουμε τον νου μας και την περιέργεια μας. Πρέπει να βγούμε από την αυταπάτη και αυτό γίνετε μόνο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι ζούμε μέσα σε αυτή.

Όσο για αυτό που ρωτάς για τα εγώ γνωρίζω ότι η «ρίζα αιτία» βρίσκετε στο Αιτιατό.

Κάτι που λέει ο δάσκαλος. Για αυτό που λες ανώτερο εαυτό.

quote:
Ας κάνουμε διάκριση μεταξύ Είναι και εγώ. Ο τωρινός άνθρωπος έχει μόνο εγώ. Ο άνθρωπος είναι ένα όχι-φτασμένο ον. Είναι επείγον να φθάνουμε το Είναι, είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε ότι το Είναι, είναι ευτυχία δίχως όρια.

Αποδείχνεται παράλογο να λέμε ότι το Είναι, είναι το "Ανώτερο Εγώ", το "Θεϊκό Εγώ", κ.τ.λ. Το Είναι, όντας κοσμικής και συμπαντικής υφής, δεν μπορεί να έχει γεύση του εγώ. Ας μην προσπαθού¬με να θεοποιούμε το εγώ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ

24/03/2009, 10:26:35
Γεια σας

Φιλε υπηρετη ευχαριστω για τον κοπο σου.

Μονο οι λεξεις αλλαζουν η ουσια ειναι το ιδιο.

Απλως τυγχανει να εχω διαβασει τα βιβλια του αρθουρ παουελ.
(νοητικο σωμα, αιτιατο σωμα).

Εκει ο συγγραφεας προσπαθει με οσο το δυνατον πιο επιστημονικο τροπο
να προσεγγισει τις λειτουργιες των σωματων κτλπ.

Οποτε αν ακους μια αλλη λεξη για κατι που το ξερεις αλλιως
σου δημιουργειται συγχηση και χανεις την εικονα.

Η διασκαλια του Σαμαελ στηριζεται περισσοτερο στην πιστη.

Ομως υπαρχει η αναγκη για κατανοηση.

Ειναι περισσοτερο θεμα τυπου ανθρωπου ή μαλλον διανοητικου ζωου

Μακαρι να υπηρχε ενα παγκοσμιο λεξηλογιο για τον εσωτερισμο που
ολλοι θα χρησημοποιουσαν τις ιδιες λεξεις.

24/03/2009, 10:34:26
π.χ. τι ειναι η ψυχη? τι ειναι το πνευμα? ο νους?
το νοητκο σωμα? η συνειδηση???? πως συνδεονται??
η σκεψη?? και υπαρχουν πολλα ακομα.

Ολοι χρηημοποιουν οπως θελουν αυτες τις ενοιες και μερικες φορες και οι ιδιοι τα αλλαζουν.
Τι μπορει να καταλαβει ενας κοινος νους?