ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- O EΦΤΑΣΤΟΜΟΣ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- O EΦΤΑΣΤΟΜΟΣ !!! - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ALF28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 1/2
ALFΜέλος
26/07/2005, 23:09:42
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΕΠΕΙΚΗΝΩΝΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΣΠΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΑΦΗ(ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΡΙΒΑΣΙΑΣ) ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΡΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
dim.karΜέλος
27/07/2005, 08:19:55
Καλημέρα σε όλες και όλους!

Alf, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:

"Αφού είμασταν στο οροπέδιο (κι όποτε λέγαμε την λέξη "Πολύδροσο" ξανάρχιζε να βρέχει) κατευθυνθήκαμε στο Εφτάστομο. Το οποίο Εφτάστομο, είναι όπως πάντα μαγικό...Ένας παραμυθένιος τόπος... Αν υπήρχαν ξωτικά, ένα τέτοιο μέρος θα διάλεγαν για σπίτι τους...

Τα ξωτικά που λέγαμε; ιδού ένα...

Να και τα ξωτικούλια μας από κοντά. Δυο δυο, στα σκοινάκια δυο δυο...

Κι από δύο γίναν τέσσερα! Και σε φάση οργιαστικής δουλειάς....

Για να χαθούν τελικά στα βάθη της γης... ( Το Εφτάστομο από πάνω προς τα κάτω...)

Και να αντικρύσουν αυτή τη μαγεία που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είναι εκεί...

"

Αν θες να δεις όλη την δημοσίευση χτύπα http://esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=5&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=1747

Και αν πράγματι θέλεις να μάθεις σπηλαιολογία οργανώνονται σεμινάρια φθινόπωρο και άνοιξη. Αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες, γράψτο...

Η συμβουλή της μέρας: ΛΟΒΟΤΟΜΗ: τα λύνει ΟΛΑ και ...συμφέρει!
Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

dim.karΜέλος
27/07/2005, 12:27:33
Ξέχασα να ρωτήσω, τι έχεις κατά νου να κάνεις εκεί κάτω;

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

ALFΜέλος
27/07/2005, 15:48:17
ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΜΗΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΡΟΣ . ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΝΑΣ ΚΡΑΤΥΡΑΣ ΥΦΑΙΣΤΙΟΥ ΜΕ ΤΙ ΔΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΕΙΝΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΜΕ ΣΧΗΝΙΑ. ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΡΕΥΝΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟ ΣΑΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ...
ALFΜέλος
27/07/2005, 15:57:14
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΣ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ
dim.karΜέλος
27/07/2005, 17:21:02
Αν θέλεις με βοηθάς με περισσότερες λεπτομέρειες... Θα προτιμούσα με προσωπικό e-mail στο dim.kar@pathfinder.gr

Σε ευχαριστώ!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

ΧείρωνΜέλος
27/07/2005, 17:31:17
Γεια χαρά ΑLF,

Προφανώς μιλάς για άλλο μέρος και όχι για το "Επτάστομο", στο οποίο αναφέρθηκε ο φίλος dim.kar και το οποίο βρίσκεται στον Παρνασσό.
Πάντως, αν μιλάς για κάτι ανεξερεύνητο, να ξέρεις ότι με τον dim.kar, έπεσες διάνα!

Edited by - Χείρων on 27/07/2005 17:33:12

ALFΜέλος
27/07/2005, 20:50:51
ΕΤΣΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΕΓΩ χειρων ειναι οντως γεματοι ενεργεια και ορεξη για περιπετεια
ALFΜέλος
29/07/2005, 22:32:53
dim.kar ελαβες το ε μαιλ μου.
dim.karΜέλος
29/07/2005, 23:03:17
ALF δεν πήρα τίποτε. Για ξαναδοκίμασε στο: dim.kar@pathfinder.gr

Περιμένω νέα σου. Και να μου γράψεις πού στο καλό είναι αυτός ο Εφτάστομος!

Δ.Κ. ή ο άνθρωπος whisky

ALFΜέλος
30/07/2005, 18:53:22
ΕΣΤΗΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟ Ε ΜΑΙΛ ΑΝ ΤΟ ΕΛΑΒΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΜΕ
astral-projectΜέλος
31/07/2005, 13:59:09
οι φωτογραφιες ειναι ωραιοτατες. για κατι τετοια μερη αξιζει να ζει κανεις.

αληθεια που βρισκεται το μερος? και υπαρχει καποιος θρυλος που να συνδεεται με το σπηλαιο? ρωτω γιατι το θεμα ανοιχτηκε στο παραξενο...

ALFΜέλος
31/07/2005, 18:02:59
ΘΡΥΛΟΣ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ Η ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ.
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΚΟΤΟΣΕΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΚΡΙΦΤΕΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ Ο ΕΦΤΑΣΤΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΚΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΗΝΗΓΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΘΕΙ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΤΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΤΟΜΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΝΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΣ ΣΠΗΛΙΑ ΜΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΡΑ ΗΦΑΙΣΤΙΟΥ
ΑΥΤΑ. ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΠΑΩ ΑΠΩ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΜΑΚΡΙΑ.
mariha2912Μέλος
01/08/2005, 04:18:12
ΣΤΟN ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΠΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ(ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ )KAI δΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!
ALFΜέλος
02/08/2005, 10:00:03
mariha2912 ΚΡΗΤΗ ΜΟΥ ΟΜΟΡΦΟ ΝΗΣΙ
03/08/2005, 18:38:17
quote:

ΣΤΟN ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΟΧΙ ΣΙΓΟΥΡΑ! ΠΕΣ ΓΙΑ ΠΟΥ ΛΕΣ(ΠΟΙΟ ΧΩΡΙΟ )KAI δΩΣΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ!!!

Λοιπόν, ο χάρτης της Ανάβασης
2.11 Κεντρικός Παρνασσός
Τόπο 25 1:25.000

αναφέρει το βάραθρο ώς "ΕΦΤΑΣΤΟΜΟΣ"

Ο Ν.Λελούδας στο "Εξερευνώντας την υπόγεια Ελλάδα, τα Σπήλαια - Μύθοι και πραγματικότητες" το αναφέρει σαν Βάραθρο Εφτάστομο.

Είναι βάραθρο, όχι ηφαίστειο, το κεντρικό στόμιό του έχει κατακόρυφο βάθος από το ψηλότερο σημείο του μέχρι το τέλος της κατηφόρας στο βάθος του, γύρω στα 100 μέτρα.
Εκεί που κατεβήκαμε εμείς κατεβήκαμε σε ένα κατακόρυφο βάθος περίπου -55μ.

Το Εφτάστομο είναι μέρος απότομο, επικίνδυνο και σίγουρα δεν είναι κάτι για αρχάριους ή άτομα που παίρνουν ένα σχοινί από τον μπακάλη και κατεβαίνουν.
Πιθανόν να μην ξανα-ανέβουν ποτέ.

Όσο για τα κόκκαλα που έχει εκεί κάτω, ο Χείρων έχει και μια ... ωραία φωτογραφία...

Τίποτε το ένδοξο και τίποτε το ηρωϊκό, που θέλει τους Έλληνες να περνάνε και τους Τούρκους να πέφτουν όλοι μέσα.

Είναι κατα γενική παραδοχή "ενθύμια" της ανοησίας και του φανατισμού που διακατείχε τους Έλληνες κατά τα σκοτεινά χρόνια 1945-49.

ΧείρωνΜέλος
03/08/2005, 22:09:59
Ο ΑLF δεν λέει που είναι "Ο ΕΦΤΑΣΤΟΜΟΣ". Υποννοεί κάτι στην Κρήτη.

Και μιας και ο φίλος Vril, έθιξε "Το Επτάστομο" ή "Εφτάστομος" όπως το λέει ο χάρτης της , το οποίο όπως αναφέρθηκε βρίσκεται στον Παρνασσό:
Vril

quote:

Όσο για τα κόκκαλα που έχει εκεί κάτω, ο Χείρων έχει και μια ... ωραία φωτογραφία...

Εδώ είναι η φωτογραφία.

Όπως επιβεβαίωσε κάποιος γιατρός πρόκειται για ανθρώπινο μηριαίο οστό. Βρέθηκε στην καταβόθρα, που ξεκινάει από τον πάτο του βαράθρου. Μάλλον πρόκειται για κάποιον από τους πολλούς που πέταξαν μέσα στο βάραθρο τα μελανά χρόνια του εμφυλίου.

Edited by - Χείρων on 03/08/2005 22:11:08

Edited by - Χείρων on 03/08/2005 22:15:04

ALFΜέλος
06/08/2005, 23:53:10
KPHTH ΛΕΜΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΝΑΣΟΣ ΑΛΛΟ ΚΡΗΤΗ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΑΝ ΜΕΣΑ ΕΤΣΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΦΤΑΣΤΟΜΟΣ ...
ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟ ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΑΡΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΑΩ .
07/08/2005, 00:12:21
Το μόνο που ξέρω και μοιάζει με κρατήρα είναι οι δίδυμες κάπου έξω από το Πόρτο Χέλι... Το τοπίο πραγματικά είναι φανταστικό και όταν βρίσκεσαι μέσα στον "κρατήρα" αισθάνεσαι ότι συμμετέχεις σε σκηνές από τον Ιντιάνα Τζόουνς... Ομως αυτό δε το λένε "εφτάστομο"... το χέρι μου πάντως δε το βάζω και στη φωτιά μιας και οι ντόπιοι συνηθίζουν να έχουν και άλλες ονομασίες...

"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
mariha2912Μέλος
08/08/2005, 04:51:14
NAI, ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΜΦΥΛΙΟΥ. ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΑΝΕ ΜΕΣΑ ΟΙ ΑΝΤΑΡΤΕΣ. ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΤΩ.
ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ. ΜΕ ΣΠΗΛΑΙΟΛΟΓΙΑ-ΚΑΤΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΑΣΧΕΤΗ, ΟΠΟΤΕ ΑΡΚΟΥΜΑΙ ΝΑ ΧΑΖΕΥΩ ΑΠΟ ΠΑΝΩ!

ΕΝΝΟΥΣΑ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΤΟΜΟ Ο ΦΙΛΟΣ ΑΛΦ.
ΔΩΣΕ ΜΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΒΡΕ ΑΛΦ, ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ...