ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

- ΑΓΑΠΗ-μηπως πισω απο την λεξη κρυβουμε εμεις οι ανδρες ΜΟΝΟ την ερωτικη μας επιθυμια;;; - .-= Η ΨΥΧΗ =-.

Black_Swan30 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
24/05/2011, 22:11:54
quote:

Αγάπη υπό όρους και προϋποθέσεις δεν λογιέται για αγάπη.
Ψάξε και βρες τους “όρους”, τις “προϋποθέσεις”, τα “προαπαιτούμενα”, τα “αν”, τα “αφού”, και τα “διότι”, και ανάλογα απόδωσε το νόημα στο συναίσθημα που θες να χαρακτηρίσεις.

Μην το ονομάσεις αγάπη, γιατί αγάπη Δεν θάναι
Θα ήσουν υποκριτής, - που ΔΕΝ είσαι – φίλε Εαρινέ

Μια γνώμη μόνο λέω

Φίλε μου είτε διαφωνούσαμε , είτε συμφωνούσαμε αυτό δεν θα σήμαινε απολύτως τίποτα για την εκτίμηση αλλα και τον σεβασμό που τρέφω στο πρόσωπό σου και αν κάποια στιγμή ένοιωθα την ανάγκη να πώ κάτι διαφορετικό θα το έλεγα άνετα κυρίως σε σένα!

Εδώ λοιπόν διαφωνώ μαζί σου και οι απόψεις μου περί του θέματος θεωρώ απο τα μέχρι τούδε λεχθέντα μας ότι διίστανται!
Συμφωνώ με τον Lakan που αναφέρει την αγάπη ως μια μεθονομασμένη ανάγκη και μάλιστα αναφέρει ότι όσο πιο πολύ έχει κάποιος/α κάποιον ανάγκη τόσο πιο πολύ αναφέρει ότι τον αγαπάειΠρόκειται για έναν μηχανισμό του συνειδητού μέρους , που ενώ κατ'ουσίαν αιθάνεται την εξάρτηση και την κάλυψη μιας εγγενούς του διάτρησης δια μέσου του αγαπημένου/ης και γνωρίζει ότι πρόκειται για ανάγκη του κατ'ουσίαν .... παρ'ολ'αυτά αποστασιοποιείται -δεν του αρέσει να εξαρτάται- και την ανάγκη του την μεθονομάζει σε "αγάπη"!
Όλοι έχουμε καταστατικού τύπου ελλείψεις φίλε μου και αυτή η έλλειψη ορίζει και την κινησή μας δια μέσου των αιτημάτων που ορίζονται απο αυτέςτου καταστατικού τύπου τις ελλείψεις/διατρήσεις και όπου το αντικείμενο της έλλειψης δεν είναι εξωτερικό αλλα εσωτερικά δομημένο και κάποια στιγμή κάποιος εξωτερικος άλλος που έχει το σχήμα και την μορφή αυτού του αντικειμένου γίνεται ο "ένας και μοναδικός" και "αναντικατάστατος"...ουσιαστικά καλείται να συμπληρώσει μια έλλειψή μας και να μας οδηγήσει στην πληρότητα!
Τα αυθόρμητα λόγια των ποιητών και των τραγουδιών αναφέρονται σε αυτό , διότι ο καλλιτέχνης -ποιητής ή συνθέτης- κάποια στιγμή μίλησε ειλικρινά για την αλήθειά του...και μείς το γνωρίζουμε αλλα δεν το παραδεχόμαστε ο ένας στον άλλο απο φόβο μήπως εκδηλώσουμε αδυναμίες μας...προσωπικά όμως θεωρώ το αντίθετο ως δύναμη ... να εκτιθέμεθα διαρκώς και χωρίς φόβο και με γέλιο..!!!
Άνθρωποι είμαστε και η ομολογία των αδυναμιών μας ... μας λυτρώνει και μας "ψηλώνει"!!!

Μείνε μέσα στο παιχνίδι...
24/05/2011, 22:27:53
Χρειαζόμαστε το αλληλοσυμπλήρωμα , ως άνθρωποι ταυτιζόμαστε με διάφορα πράγματα στην ζωή μας και αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί σε τυχαιότητα και δεν μπορεί να λεχθεί ως ανιδιοτέλεια και αυτό διότι επιθυμούμε κάτι που δεν το έχουμε .... αν το είχαμε απλά δεν θα το επιθυμούσαμε και απλά δεν θα ενεργοποιείτο η επιθυμία που μας καλεί στην εκπλήρωσή της!
Για την ακρίβεια , στην προκειμένη περίπτωση ο επιθυμών/ούσα δεν επιθυμεί επι της ουσίας μόνο τον άλλο/η αλλα την επιθυμία της επιθυμίας του προς το πρόσωπό του και αν σταθούμε ως ειλικρινείς παρατηρητές και παρατηρήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό , έχω την αίσθηση ότι θα μπορέσουμε να προσεγγίσουμε την πραγματικότητα!
Θα το συζητήσουμε ελπίζω και άλλο το προκύψαν θέμα ... μολονότι είναι παλιό θέμα και έχει απασχολήσει την ανθρωπότητα διαχρονικά...

Black_SwanΜέλος
24/05/2011, 22:43:52
quote:

Αυτή η ελξη μπορεί να μας κάνει μετά να έχουμε φαντασιώσεις,(φαντάζομαι όλοι έχετε).Τι σόι αγάπη είναι αυτή, που ναι μεν αγαπάς τον άλλον αλλα φαντάζεσαι οτι το κάνεις παραλληλα με άλλους? Σόρυ αλλα κάτι δεν πάει καλά εδώ.

όπα εσύ το προχωρησες...ποιος είπε για φαντασιώσεις με άλλους... εγώ μιλάω για μια στιγμή που θα δεις έναν όμορφο άνθρωπο ότι θα τον θαυμάσεις ...εσύ δηλαδή όταν δεις κάποια στο δρόμο την σκέφτεσαι για μέρες μετά και φαντάζεσαι διάφορα?οκ πάσο αν το βλέπεις έτσι ναι καλά κάνεις και νιώθεις ένοχος και να καείς και στην κόλαση! εγώ το είδα πιο "αθώα"...
quote:

Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω,αλλα η ελξη για κάποιον άλλον και ακόμα χειρότερα η φαντασιώσεις, είναι σοβαρότατο αμάρτημα και πληρώνεται ακριβά.Επισης να σας πώ οτι μιλάει και η πείρα δω πέρα .Σας διαβεβαιώνω οτι είναι αλήθεια.

και πως πληρώνεται? μπορείς να μας πεις? φίλε αλεξ φαίνεται ότι είσαι αρκετά επηρεασμένος από τις διδαχές του χριστιανισμού, και συνέχεια νιώθεις ενοχές και τύψεις... δεν μπορείς να φυλακίσεις τη σκέψη... η σκέψη είναι ελευθέρη...

24/05/2011, 22:55:51
"B.S"

-δεν μπορείς να φυλακίσεις τη σκέψη... η σκέψη είναι ελεύθερη...

Αυτά είναι αμαρτίες , ρώτα τον Άλεξ και θα σου το επιβεβαιώσει και μη ξανα-πείς τέτοιο πράμα , διότι θα σου βάλω πιπέρι στο στόμα!

Αλλα ειλικρινά δεν φταίει ο Άλεξ και κανείς με τέτοιες απόψεις , που στο κάτω-κάτω συγκλίνουν με έναν ορισμένο κώδικα πεποιθήσεων και αρχών φίλη μου , που ωστόσο βασίζονται στην άγνοια και σε ψευδο-ηθικές καθυπόταξης συνειδήσεων προς ίδιον όφελος...ο φόβος φυλάει τα έρμα και αν φροντίσουμε να εισάγουμε ιδέες και σκεπτομορφές που καθυποτάσσουν , έχουμε και το κεφαλάκι μας ήσυχο...

Εδώ ενοχοποιούν την φύση του ανθρώπου , εκεί θα σταθούν νομίζεις???

24/05/2011, 23:08:10

Γιαννηςψευτης
quote:
Είναι φανερό πως συνδέεις την αγάπη με την σεξουαλική πράξη.
Από κει και μετά, όλα τα λοιπά συνδέονται, ακόμη και η μοιχεία και το αίσθημα της ιδιοκτησίας.
Εκεί κολλά φαντάζομαι και αποδίδονται τα “ο δικός μου” και “η δικιά μου”

Καμία σχέση,δεν μπορείς να καταλάβεις.Το μπερδεύεις με τις δικές σου θεωρίες.

quote:
Εκεί κολλά φαντάζομαι και αποδίδονται τα “ο δικός μου” και “η δικιά μου”

Διαφωνώ κάθετα με αυτή την κτητική σχέση. Δεν είναι αυτή αγάπη, κατά την δική μου άποψη.

Είπα εγω πουθενα "δικός μου" και "δικιά μου"?

Blacawan

quote:
όπα εσύ το προχωρησες...ποιος είπε για φαντασιώσεις με άλλους... εγώ μιλάω για μια στιγμή που θα δεις έναν όμορφο άνθρωπο ότι θα τον θαυμάσεις ...εσύ δηλαδή όταν δεις κάποια στο δρόμο την σκέφτεσαι για μέρες μετά και φαντάζεσαι διάφορα?οκ πάσο αν το βλέπεις έτσι ναι καλά κάνεις και νιώθεις ένοχος και να καείς και στην κόλαση! εγώ το είδα πιο "αθώα"...

Δεν διαβασες καλά τί είπα,μια απ τα ίδια και σύ.Διαβασε το πάλι και προσπάθησε να καταλάβεις το προφανές,είπα ΜΠΟΡΕΙ να σε οδηγήσει εκεί.Γιατί βγάζεις το συμπέρασμα? Οτι να ναι.

quote:
και πως πληρώνεται? μπορείς να μας πεις? φίλε αλεξ φαίνεται ότι είσαι αρκετά επηρεασμένος από τις διδαχές του χριστιανισμού, και συνέχεια νιώθεις ενοχές και τύψεις... δεν μπορείς να φυλακίσεις τη σκέψη... η σκέψη είναι ελευθέρη...

Για να ξέρεις,δεν είμαι κάν βαφτισμένος και δεν πατάω ποτέ το πόδι μου στην εκκλησία(την οποία θεωρώ όργανο χειραγώγσησης της μαζας).

Αυτά που λέω περι κάρμα είναι γνωστά εδω και χιλιάδες χρόνια.

Γιαννης ψευτης

quote:
Ερώτηση!
Είναι καλό θα χαίρεσαι βλέποντας την “δική σου” να δακρύζει από δικό σου φταίξιμο?

Ναι,το απολαμβάνω ιδιαίτερα,μου αρέσει να την βλέπω να κλαίει.Ρε πάς καλά?

24/05/2011, 23:10:08
quote:
η σκέψη είναι ελευθέρη...

Ναι, πετάει απο το ένα αντικείμενο στο άλλο,η κατάσταση του αποβλακωμένου νου σύμφωνα με τις ινδικές γραφές.

Black_SwanΜέλος
24/05/2011, 23:12:19
quote:

Για να ξέρεις,δεν είμαι κάν βαφτισμένος και δεν πατάω ποτέ το πόδι μου στην εκκλησία(την οποία θεωρώ όργανο χειραγώγσησης της μαζας).

αυτό που μας λες τότε αλλάζει τα δεδομένα... απλά ετσί όπως μας τα έλεγες αυτό μου θύμισε... τότε αλλάζει το πράγμα αν όλα αυτά είναι δικές σου προσωπικές πεποιθήσεις...

Black_SwanΜέλος
24/05/2011, 23:16:21
quote:

quote:
η σκέψη είναι ελευθέρη...

Ναι, πετάει απο το ένα αντικείμενο στο άλλο,η κατάσταση του αποβλακωμένου νου σύμφωνα με τις ινδικές γραφές.

μα τι λες τώρα? τα έχεις μπερδέψει λίγο νομίζω... τι δεν μπορείς να καταλάβεις? ότι η σκέψη σου είναι ελευθερη? δηλαδή εσύ την περιορίζεις νομίζοντας ότι αν σκεφτείς κάτι αμαρτωλό έχεις αμαρτήσει??? έλεος...

24/05/2011, 23:16:57
Όπως πάντα η αλήθεια πονάει,με το μίλησα για αμαρτίες,αμέσως αντέδρασαν κάποιοι,είναι το εγώ που αντιδράει έτσι,συγκεκριμένα το εγώ της λαγνείας,κάνει τα πάντα για να επιβιώσει.

24/05/2011, 23:19:56
quote:
μα τι λες τώρα? τα έχεις μπερδέψει λίγο νομίζω... τι δεν μπορείς να καταλάβεις? ότι η σκέψη σου είναι ελευθερη? δηλαδή εσύ την περιορίζεις νομίζοντας ότι αν σκεφτείς κάτι αμαρτωλό έχεις αμαρτήσει??? έλεος...

Συγνώμη αλλά δεν διαβασες τίποτα απο όσα εγραψα πιό πάνω,δεν θυμάσαι αυτό που έγραψα και μάλιστα με έντονα γράμματα για την κατεύθυνση της ενεργειας εκεί που πρέπει,η σκέψη είναι ενεργεια.Μπορείς να την χρησημοποιήσεις για καλούς σκοπούς ή για κακούς σκοπούς εσύ επιλέγεις.

Αν δεν σου αρέσει η λέξη αμαρτία επειδη σου θυμίζει χριστιανισμό,τότε αντικατέστησέ την με την λέξη δυσαρμονία.Ενας θόρυβος σε μια ωραία μουσική.

Edited by - alex22 on 24/05/2011 23:21:58