- Metal, Gothic (και άλλα...) Νο 3 - "Μεταξύ τυρού και αχλαδιού"
Προσπαθούσα να βρω ένα τραγούδι που να ανταποκρίνεται στην προηγούμενη ευχή μου και βρήκα τι άλλο;
Within Temptation - Gothic Christmas
Λείπετε όλοι ή βρίσκεται και κανένας εδώ; ![]()

In anticipation of my resurrection...
http://www.youtube.com/watch?v=HbNdVmAGleg
Η φωνή της Carmen - την οποία θεωρώ προσωπικά ως μία από τις καλύτερες στον χώρο της gothic σκηνής - είναι αιθέρια κι οπερατική και με "βάθος" κι όταν πλέκεται με τη μουσική που άλλοτε είναι δραματική και πολύ μελωδική κι άλλοτε πιο δυνατή κι έντονη σε Κέλτικους ρυθμούς, το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο.
Σε μερικά τραγούδια επίσης δίνεται η αίσθηση στον ακροατή ότι βρίσκεται σε ένα σκοτεινό και στοιχειωμένο μέρος ενώ σε άλλα ότι ακούει κάποιους σκοπούς από ένα μεσαιωνικό τοπίο.
Η δισκογραφία τους έως τώρα, έχει ως εξής:
- Skies (Promo, 1997)
- Revolutions (1999)
- Never fragile (cd single, 2002)
- Sentient (2003)
- Split (cd single, 2004)
Τραγούδια όπως τα Lilith, Eclipse, Pale, Morningrise, Dusk, Rites of passage, Song for a moonlit mermaid είναι απλά από τα καλύτερα τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το συγκρότημα μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site τους που βρίσκεται εδώ.

από που είναι αυτό kircher?!

πρόκειται για μια μπάντα από τη Δανία, που παίζει (τι άλλο;) φολκ. αλλά τσαμπουκαλεμένο φολκ, σε συνδυασμό με το ντεθ των Amon Amarth, και τις υπόγειες μελωδίες των Eluveitie.
κρατόντας πολύ καλή ισορροπεία ανάμεσα στο φολκ και το μέταλ, χωρίς να γίνονται γραφικοί, δεν είναι βέβαια για το αυτί αυτοί που έχει μάθει σε manowar ή burzum, είναι για τον ανοιχτόμυαλο μεταλά.
η μουσική τους δεν είναι τόσο εφφετζίδικη ή ταξιδιάρικη. δεν απαιτεί απόλυτη ησυχία, σκοτάδι και ισχυρό ηχοσύστημα. άνετα τους ακούω τσουγκρίζοντας pints, χωρίς να έχουν το γλετζέδικο στυλ των korpiklaani, αλλά επειδή συνδυάζουν το πολεμικό βίκινγκ με το εύθυμο κέλτικο στοιχείο.
σύνθεση:
* Michael Lundquist Andersen - guitar
* Niels Thøgersen - drums
* Cristoffer J.S. Frederiksen - lead guitar, mandolin, acoustic guitar
* Claus B. Gnudtzmann - vocals
* Stewart C. Lewis - Irish whistles, bodhran, axes & other weird instruments
* Martin Kielland-Brandt - bass
Διαμάντι. έχει τα πάντα μέσα. τραγούδια για ξύλο. τραγούδια για κουπί. τραγούδια για φαγοπότι. το κομμάτι Spillemandens Dåse τα λέει όλα.
πιστεύω πως ακούγεται ευχάριστα κι από τον άσχετο, που αφού ξεψαρώσει από τα [ίσως υπερβολικά] βαθιά μπρούταλ φωνητικά [εμένα με εκφράζουν και τα προτιμώ απ'τις απομιμίσεις ξεράσματος]...
είναι ουσιαστικά το ντεμπούτο άλμπουμ τους, αφού πριν από αυτό έχουν ένα self-financed LP [Svundne Tider (2006)] και ένα σινγκλάκι [Tvende Ravne] από το ομώνυμο δεύτερο τραγούδι του cd.
ιδανική κυκλοφορεία για τον kircher και τον kerry που έχουμε κάτι χρόνια να τον δούμε.αν έπαιζαν φράγκα θα σας το έστελνα για τις γιορτές [αν και ο kircher το έχει μάλλον] αλλά τα χριστούγεννα ξεφραγκιάστηκα! (και καλά...)
coming up next... Alestorm! σκωτσέζικο πειρατικό μέταλ, βουτηγμένο στο ρούμι! Arrrr! αυτή η napalm records όλο γεναίες κινήσεις κάνει τελευταία. svartsot, summoning, alestorm... ευτυχώς για μας!

πως θα περάσεις D_I το βράδυ της πρωτοχρονιάς; εγώ με βλέπω με ένα μπουκάλι στο χέρι κι από σπίτι σε σπίτι κι από καφετέρια σε μπαρ, με τόσες προσκλήσεις που έχω δεχθεί... καταραμένες υποχρεώσεις.
καλή χρονιά λοιπόν, κι αυτό που έχω να ευχηθώ εγώ είναι έκρηξη δημιουργικότητας! κυριώς για όσους ασχολούνται με τις τέχνες!
τα λέμε του χρόνου I guess...

Edited by - crucifire on 31/12/2007 23:46:34
μη γκρινιάζεις μωρέ, πρωτοχρονιάτικα...
πάω να ανοίξω καμιά σαμπάνια να λουστώ...
πρωτοχρονιές και αηδίες... bah humbug... [αυτό πάλι ποιός το έλεγε kircher?]