ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

- ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ VS ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΠΙΑ - .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.

Loucas31 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
LoucasΜέλος
08/03/2003, 10:37:50
ΣΕΒΑΣΤΗ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΚΟΝΟΣΚ.ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΠΟΨΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΩΣ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ.ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΚΡΙΝΑ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΕΧΩ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ.ΙΣΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΜΕΛΩΝ.ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

IASONΝέο Μέλος
08/03/2003, 15:18:49
ΦΙΛΕ LOUCAS ΓΕΙΑ ΣΟΥ! ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤ’ ΑΡΧΗΝ ΜΗΝ ΜΠΕΥΡΔΕΥΗΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ , ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ , ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ.
Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΜΙΑ ΠΥΓΟΛΑΜΠΙΔΑ .ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΝ; ΣΚΟΤΑΔΙ , ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ , ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ. ΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ; ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΝΑΟΥΣ , ΣΧΟΛΕΙΑ , ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ, ΣΤΑΔΙΑ , ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ , ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΦΟΥ ΤΟΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΛΛΗΝ ΗΤΑΝ ΒΡΙΣΙΑ , ΜΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ, ΣΚΟΤΩΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕ ΝΑ ΛΑΤΡΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΛ. ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ (ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) .
Η πρώτη τους κίνηση του χριστιανικού βυζαντίου ήταν να καταστρέψει τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων στερώντας, έτσι, τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων». Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε, το 391, στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδική κιβωτό της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας... Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες (395) και ο πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας (529)...
Και να ήταν μόνο τα άψυχα; Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών», που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι... Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίστηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε (πιθανότατα) από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών... Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας (415)... Και το 797, η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»...
Η 4η Οικουμενική Σύνοδος με απόφασή της διέταξε τον καταδιωγμό των ειδωλολατρών (Ελλήνων). Ανάθεσε δε στον Οστρογόθο στρατηγό ΑΛάριχο την εκτέλεση της απόφασης αυτής που ήταν η καταστροφή και ο αφανισμός των ειδωλολατρών Ελλήνων, δήθεν εχθρών του Χριστιανισμού. 'Όταν αυτός ο "χριστιανός" στρατηγός επέστρεψε από την εκστρατεία του δήλωνε με υπερηφάνεια ότι "εξαφάνισε το 75% των Ελλήνων ειδωλολατρών ".
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΩ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ , Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ.
ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΤΟΙΜΗ ΜΑΣΗΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΣΟΥ ΛΕΕΙ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΟΥ , ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΜΟΥ, ΑΥΤΗ Η ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ , ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ Ο ΓΙΑΧΒΟΥΛΗΣ , ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ , ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ , Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΠΟΦΟΡΟ ΠΑΘΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ.
ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ
ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟΜΟ ΤΟΥ ΒΛΑΣΗ ΡΑΣΣΙΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΥ ΝΟΣΟΥ , ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ. ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΕΛΑ ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΠΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ.

-Αν οι άνθρωποι διψούν, ας πάνε να πιουν στην πηγή του Ελληνισμού.
ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

WolffacedΜέλος
08/03/2003, 17:00:29
quote:

ΜΗΝ ΜΠΕΥΡΔΕΥΗΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ , ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΝΝΟΙΑ , ΓΕΝΙΚΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ.

Χαλάρωσε ρε φίλε, φυσικά και υπήρχε θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα.

IASONΝέο Μέλος
08/03/2003, 17:46:22
φιλε Wolffaced μαλλον δεν σε βρισκω διαβασμενο για το τι εστι θρησκεια και το τι εστι κοσμοθεωρια οσο αφορα την αρχαια ελλαδα.
το μοναδικο που θα μπορουσε να θεωρηθει ας πουμε δογμα ηταν μονο οι Ορφικοι . Οι Ελληνες ειχαν φιλοσοφια οχι ΘΡΗΣΚΕΙΑ.
Ας μην πεσουμε στην παγιδα με το να δουμε και να εξηγησουμε τι ηταν η αρχαια Ελλαδα μας , με την σημερινη χριστιανικη ματια .Θα αποτυχουμε.Αν θελεις διαβασε τον Σαλλουστιο φιλοσοφο του 300μ.χ περι θεων και κοσμου, πιστευω θα διαφωτιστεις αρκετα για το Ελληνικο Πανθεον.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

LoucasΜέλος
08/03/2003, 18:24:37
ΦΙΛΕ ΙΑΣΟΝ .ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ???ΤΟ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΙ"ΑΥΤΟΥΣ????ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΕ ΘΕΟΥΣ ΑΠΟ ΑΝΕΚΑΘΕΝ?????ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΘΕΟΥΣ?? ΤΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΩΔΕΚΑ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ???KAI KATI AΛΛΟ ....ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΑΠΛΩΣ ΕΧΩ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΞΕΔΙΑΛΥΝΩ.

THE TRUTH IS OUT THERE.THE TRUTH IS FRONT OF YOUR EYES.OPEN YOUR EYES TO SEE IT. DON'T STAY BLIND.TRY.

IASONΝέο Μέλος
08/03/2003, 20:34:50
ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.
ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΛΑΘΟΣ. ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ ΜΕ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ , ΠΑΠΑΔΕΣ Κ.Τ.Λ .ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ. ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΠΡΑΞΕΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ , ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΙΕΡΟΠΡΑΞΙΕΣ , ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ . ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΣ , ΘΡΗΣΚΕΙΑ , ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ Η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ . ΠΟΛΕΜΟ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ. ΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ΑΝΑΒΑΝ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΩΣ ΕΚΕΙ , ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΣΕ ΜΕΛΗ ΕΝΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ Η ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ , ΑΠΟΚΤΑ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΚΑΤΑ ΚΑΝΟΝΑ ΔΙ’ ΕΚΛΟΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ , ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ . Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΙΕΡΕΑΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΘΕΟΚΡΑΤΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΩΝ .
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΑΣ. ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΨΑΞΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΕΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟΣ.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

WolffacedΜέλος
08/03/2003, 20:53:23
IASON είσαι λάθος. Μπορεί να υπήρχαν κάποιοι φιλόσοφοι οι οποίοι να είχαν ξεφύγει από την θρησκεία και να το έψαχναν το θέμα αλλά ο λαός είχα θρησκεία. Εσύ μόνος σου αναφέρεις πως σε οτιδήποτε έκαναν οι αρχαίοι Έλληνες υπήρχε και κάποιος Θεός. Μην εξιδανικεύουμε καταστάσεις. Οι αρχαίοι και δεισιδαιμονες ήταν και θυσίες έκαναν και άλλα πολλά.

LoucasΜέλος
08/03/2003, 22:00:38
ΦΙΛΕ ΙΑΣΟΝ ΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ WOLFFACED.ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ.ΚΑΜΟΙΑ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ.ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΟΥΝ,ΟΥΤΕ ΕΜΕΝΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΩ.ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΟΠΩΣ ΕΣΑΣ.

IASONΝέο Μέλος
08/03/2003, 23:17:37
ΟΥΤΕ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΙΜΑΙ LOUCAS ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΙΞΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΕΤΟΙΟ ΡΟΛΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΤΗΝ ΠΕΙΘΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΙΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΒΡΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΜΟΥ ΠΗΡΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ENA SITE ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ; ΛΙΓΟ ΔΥΣΚΟΛΟ.ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ.ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΤΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ , Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ .
ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΩ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΕΔΩ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ , ΑΛΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

IASONΝέο Μέλος
08/03/2003, 23:22:26
Ομιλούμε υπέρ τής Αρχαίας Ψυχής ..Βλάσης Γ. Ρασσιάς(αναδημοσίευση από το περιοδικό ΔΙΙΠΕΤΕΣ)
ΔΙΟΤΙ αυτή ήταν Μη δογματική:εσέβετο δηλαδή την αυτονομία του ατόμου να επιλέγει το δικό του ψυχικό μονοπάτι και απέκλειε την τοποθέτηση “εξ αποκαλύψεως” ιερών βιβλίων ή αυθεντιών, υψηλώτερα από το εσωτερικό φώς της καθοδηγήσεως ενός εκάστου των ανθρώπων...
ΔΙΟΤΙ αυτή ήταν Φυσιολατρευτική:έβλεπε δηλαδή το Θείο να ενυπάρχει μέσα σε όλες τις εκδηλώσεις της Φύσεως, εσέβετο την Μάνα Γή που μας φιλοξενεί στην αγκαλιά της και μας ταϊζει, εσέβετο όλα τα “περιβάλλοντα πράγματα”...
ΔΙΟΤΙ ήταν Πολυθεϊστική:εσέβετο δηλαδή την ποικιλία των θρησκευτικών μύθων, συμβόλων και απείρων μορφών του Θείου, θεωρώντας τις τελευταίες,, δηλαδή τους Θεούς και τις Θεές μας, ως φυσικό αποτέλεσμα της διαχύσεως του θεϊκού μέσα στις αμέτρητες λειτουργίες και εκδηλώσεις της Φύσεως...
ΔΙΟΤΙ ήταν Τελειωτική:εθεωρούσε δηλαδή πολύ σημαντική την αξιοπρέπεια, αλλά και την διεύρυνση των πνευματικών, συναισθηματικών και ψυχικών ικανοτήτων του γένους των ανθρώπων...
ΔΙΟΤΙ ήταν Εορταστική και Ενθουσιώδης:έδιδε δηλαδή ιδιαίτερη έμφαση στην απόλαυση της ζωής, στην ιερότητα, τού, αφορισμένου στις ημέρες μας, “εδώ και τώρα” και εβάθαινε την σύνδεση των ανθρώπων με τους Θεούς και την Φύση και αυτό όχι μέσα από συντριβή και ταπείνωση, αλλά μέσα από όμορφες τελετουργίες, μυθοπλασία, χορό, μουσική και συλλογικές εορτές ...Ομιλούμε υπέρ της Αρχαίας Ψυχής, υπέρ των ιερών προγόνων μας καιυπέρ των Πατροπαράδοτων και Μητροπαράδοτων Ελλήνων Θεών,
ΔΙΟΤΙ μόνον αυτοί είναι που έδωσαν το μεγαλειώδες τους Φώς σε τούτο τον μικρό, αλλά προικισμένο τόπο,και διότι πριν από o,τιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον, είναι αυτοί που δικαιούνται να πνέουν στον ελεύθερό του αέρα.

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ

LoucasΜέλος
08/03/2003, 23:26:12
ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ςΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΔΩΜΕΣΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ.Η ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ.ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΡΩΤΩΝΤΑΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΟΛΑ.