ΑΡΧΙΚΗΑΡΧΕΙΟFORUMSΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠΗΓΕΣΑΝΑΖΗΤΗΣΗRETRO MODE

Ψηφιακό Αρχείο Ανάκτησης

FORUMS/ESOTERICA.GR/BOARD/- Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

- Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.

ΧΡΗΣΤΟΣ28 ΜΗΝΥΜΑΤΑΣΕΛΙΔΑ 2/2
artaxerxesΜέλος
18/02/2005, 14:28:52
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ.
ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΦΥΤΙΛΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ,ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΛΥΩΜΕΝΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΑΠΟ ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ? ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΜΕΡΙΚΑ AMPER ,ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΟΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!!!
ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΗΓΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ .ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΜΕ LASERS ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

wwww

DreamwindΝέο Μέλος
19/02/2005, 00:54:46
κατα την γνώμη μου το ποιό πιθανό είναι να ήταν κεραυνός. Αντικεραυνική προστασία υπάρχει, γειώσεις υπάρχουν, μες το νερό είναι η γέφυρα. Το πρόβλημα έχει να κάνει με το καλώδιο. Ο λόγος που ξεσπά φλόγα και κατα την ηλεκτροσυγκόληση και γενικά η φλόγα στα μέταλλα, είναι η θερμότητα. Όντως το συγκεκριμένο σημείο μάλλον δεν χτυπήθηκε από κεραυνό, αλλά ένα ψηλότερο. Όντως το ρέυμα ελαττώθηκε περνώντας μέσα από τόσα καλώδια.

Το πρόβλημα όπως είπα και πριν βρίσκεται στο καλώδιο. Αν λοιπόν ήταν κεραυνός(το πιο πιθανό) η ισχύς του αγγιξε (εως και ξεπέρασε ελαφρώς) τα όρια του κατασκευαστή. Ένας λεπτότερος αγωγός ζεσταίνεται περισσότερο από έναν χονδρότερο με την ίδια ένταση ρευματος. Αυτό που αναφλεχθηκε προφανώς ήταν το λάδι στο πιο αδύνατο σημείο του κατασκευαστικά μη τέλειου καλωδίου. Αυτό δημιούργησε μια μικρή έκρηξη στο σημείο λόγω παραγωγής περεταίρω ευφλεκτων αερίων κ.ο.κ. Δεν τρέχει τίποτα με τη γέφυρα. Ωστόσο και εγώ είχα θορυβηθεί γιατί δεν ήξερα πως είναι κατασκευασμένα τα καλώδια της γέφυρας.

Ένας κεραυνός είχε πέσει σε αλεξικεύρανο κοντά 50 μέτρα απ'το σπίτι μου και εγώ κοίταγα τη βροχή. Εκτός του οτι αργησα να βρω το φως μου αν και από τη βροντή έβαλα το χέρι μου μπροστά(πριν γυρίσω να δώ), οταν είδα οτι για κανα μισόλεπτο μετά ο κεραυνός σερνόταν σαν το φίδι πάνω στη γη που τον έπινε σιγά σιγά, ενιωσα δέος, και πραγματικά φοβήθηκα τη φύση. Τα δικά μας ρευματα είναι μια τρίχα από τα ΧΧΧ του κεραυνού.... Εντελώς όμως... Μα εντελώς...

Υπάρχει Θεός...

19/02/2005, 14:47:20
quote:

ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΗΓΕΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΔΩ .ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΓΕΦΥΡΩΝ ΜΕ LASERS ΑΠΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ!

wwww

Στα αλήθεια περιμένεις ανακοίνωση από τους κατέχοντες που να διαφημίζει τις δυνατότητες τους?
Αυτά ανακοινώθηκαν γιατί προφανώς ξεπεράσθηκαν.
Ξεχνάς ότι οι ιπτάμενες πτέρυγες και τα στελθ που παρουσιάσθηκαν επίσημα στον πρώτο πόλεμο του κόλπου πετούσαν τουλάχιστον 10-15 χρόνια?
Ποιος τα είχε δει νωρίτερα?
Αν φτάσανε στο στάδιο κατασκευής το 75-80 ποτέ ακριβώς σχεδιάσθηκαν?
Τεχνολογία ποιας δεκαετίας ήταν?

---

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!

19/02/2005, 14:49:50
quote:

wwww

Μια απορία
Ο κεραυνός πέφτει στην γη ή σηκώνεται από την γη?

---

artaxerxesΜέλος
22/02/2005, 15:56:00
Χαιρομαι που ο φιλος dreamwind με καταλαβε πληρως.
Μη χαλαμε φαια ουσια αλλο για το θεμα, γιατι εχουμε κι αλλα να ανησυχουμε, οπως το Κοσσοβο σε λιγο καιρο απο τωρα.Οσο για τα τσουναμια εχουν κι αυτα τη λογικη τους εξηγηση..

wwww

22/02/2005, 16:50:50
quote:

οι ιπτάμενες πτέρυγες και τα στελθ

Αν φτάσανε στο στάδιο κατασκευής το 75-80 ποτέ ακριβώς σχεδιάσθηκαν?
Τεχνολογία ποιας δεκαετίας ήταν?

Σαν ιδέα και σαν σχήμα, "εφευρέθηκαν" στα τελευταία χρόνια του Β.Π.Π. από τη χιτλερική πολεμική βιομηχανία.

Μετατροπές, τελειοποιήσεις και προσαρμογή του σχήματός τους για να αποφεύγουν τα ηλεκτρομαγνητικά κύμματα των ραντάρ μικροκυμματων , έγιναν πιο πρόσφατα, πιθανών την εποχή που είπες.

* * * Άλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται * * *

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

22/02/2005, 16:52:43
quote:

quote:

wwww

Μια απορία
Ο κεραυνός πέφτει στην γη ή σηκώνεται από την γη?

Κατά μία άποψη, η ροή των ηλεκτρονίων γίνεται από τη Γή πρός το φορτισμένο σύννεφο. Ο κεραυνός όμως, φαίνεται να κινείται αντίθετα.

http://clubs.pathfinder.gr/vril Η υπόγεια άποψη

22/02/2005, 22:40:43

---