- Πεντάλφα στον χάρτη της Αθήνας? - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
quote:
Δειτε εδώ τον χάρτη που εγω ακομα δεν εχω καταλαβει τι δειχνει(περιμενω απαντηση απο τον γνωστο)..οποιος καταλαβει καλυτερα
http://briefcase.pathfinder.gr/download/elena22/19586/294775/0/M4654.jpg
ο χαρτης ειναι απο εδω http://www.iranon.gr/PENTELI/PENTELI6TEXT.htm και τον εξηγει λεπτομερως (εργα του "ΝΑΤΟ" στην σπηλια της πεντελης)
quote:
Οσο για τα καπακια κατεβαστε αυτο:
http://homepages.pathfinder.gr/elena22/Τα Αiνιγματικά Καπάκια.doc
το αρθρο ειναι του Βεμπου http://www.vembos.gr/lidsresearch.htm
πασιγνωστα ολα αυτα - επαναληψις μητηρ πασης μαθησεως
Edited by - ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ on 29/07/2004 21:08:40
Που φαινεται ότι οποιος δεν έχει τι να πει ΄το παίζει λίγο κάπως...!
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Λ. Πιραντέλο

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
Ετσι δηλαδη γιανα μαθουμε ολοι αυτο που ξερεις εσυ... Η γνωση πρεπει να μοιραζεται
Ad astra per Aspera
Cthulhu noster qui es in maribus, sancificetur nomen truun, adveniat regnum tuum, fiat voluntas tua sicut in R'lyeh et in Y'ha-nthlei
Ειναι γνωστη τακτικη των ατομων χωρις τεκμηρια κι επιχειρηματα, να επικαλουνται την προσωπικη ελευθερια τους: ("2. Ότι θέλω κάνω, δε θα σου δώσω λογαριασμό.")
Δεν θα χαλασω αλλο απο τον χρονο μου να απαντησω σε ατομα που δεν εχουν τις πιο βασικες δυνατοτητες επικοινωνιας...
Ειναι, ομως, αξιο παρατηρησης το πως η ανωνυμια βοηθα στην υπερβολικη αναπτυξη του αισθηματος της κατακρισης...
The more I know, the less I care...
Ασχολεισαι με το Παραξενο και δεν μπορεις να ξεχωρισεις το αυθεντικο απο το καλπικο, το σωστο απο τη βλακεια!!!!
Η γνωση πρεπει να μοιραζεται αλλα αμα δεν εχεις νιονιο.......![]()
quote:
Εσεις με τι ιδιοτητα τον αμφισβητητε?
quote:
πως η ανωνυμια βοηθα στην υπερβολικη αναπτυξη του αισθηματος της κατακρισης...
ε ρε λυσσα! οποιος πει εναντιον του γιαννουλακη πρεπει να δωσει ονομα, τηλεφωνο και ΑΦΜ..!!
ρε σεις - επικοινωνειτε με τον αφαλο σας???????
(Έτυχε και πίνω milko αυτή την στιγμή!)
Edited by - Zephyr on 30/07/2004 12:51:29
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Twilightfairy ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΟΠΤΕΣΑΙ (ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ κ.ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗ ΕΧΩ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ.
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΙΔΑΞΑΣ ΠΕΡΙ ΥΠΟΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΟΓΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ 1920-30 ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣΝ 10-ΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 70 ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΝΟΣ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ.
ΕΠΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΕΚΔΙΔΟΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ".
ΕΑΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟ ΝΕΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΑΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ Twilightfairy ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ...
ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑ-ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ) ΠΕΡΙ ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ?????
ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ.
ΦΙΛΕ ΜΟΥ jake ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΧΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ.
ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
ΠΛΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
"Η σιωπή ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ πάντα για δύο λόγους...
'Η γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ...
'Η γιατί ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ..."

"Virtus Junxit Mors Non Separabit" (Whom virtue unites, death will not separate)
quote:
...γιατί θεωρείς τον εαυτο σου υπεράνω.
Συ είπας.
Μάλλον καλά κάνω και δε λέω, λοιπόν.

Πρωτα απο ολα
Avatar ευχαριστω που απαντησες σχετικα με τις "πηγες" του Γιαννουλακη (κατι που βεβαια ζητησα απο τον Κολοκοτρωνη- ο οποιος αρκεστηκε στο να με χαρακτηρισει επιδεικτικα μη νοημον ον )
Απλα θελω να πω οτι ισως καποιοι απο μας μεσα σε αυτο το Forum να ειναι πολυ νεοτεροι απο καποιους αλλους και οπως ειναι φυσικο να μην εχουν διαβασει τοσα πολλα βιβλια οσα καποιοι αλλοι . Αρκετα αλλα οχι πολλα . Για αυτο και ειμαστε εδω .
Εγω προσωπικα δε δεχομαι τις κατηγοριες για τον Γιαννουλακη καθοτι γνωριζω τουλαχιστον αλλα 20 ατομα, συμπεριλαμβανομενου και εμενα , που παρακινηθηκαν απο το εργο "του" να ασχοληθουν με το μεταφυσικο .
Ανεξαρτητα λοιπον απο το αν το εργο του ειναι κλεμενο ή οχι (στο βιβλιο Κουφια Γη που τυχαινει να το εχω μπροστα μου τωρα εχει 2 σελιδες βιβλιογραφια- αρα ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ δεν ειναι κλεψια) εχει γινει κινητρο για πολλους απο τη νεα γενια να ερθουν σε μια πρωτη επαφη με ολα αυτα που λεμε occult...
Οσες φορες εχω παει μοναστηρακι ,ψαχνοντας για παλια βιβλια κτλ , δεν εχω βρει το περιοδικο στο οποιο αναφερεσαι .Αν δεν υπηρχε ο Γιαννουλακης και ο καθε Γιαννουλακης του σημερα , θα επρεπε ολοι εμεις που γεννηθηκαμε 10-15 χρονια μετα το 70 να ξυπνησουμε ενα πρωι και να παμε ψαξουμε για παλια τευχη ενος περιοδικου που δεν εχουμε καν ακουσει ...(?)
Ακομη και αν ολα οσα εχει γραψει ειναι κλεμμενα , τουλαχιστον παρακινησε ατομα να ασχοληθουν με το μεταφυσικο .
Τελος να πω οτι αν θελουμε να αμφισβητησουμε καποιον μπορουμε να το κανουμε ανα πασα στιγμη , αρκει να εχουμε λιγη "καλη " θεληση ... Και επιχειρηματα βρισκουμε και αποδειξεις ... Βρισκεις ο,τι ψαχνεις
(Δεν αναφερομαι σε σενα Αβαταρ )Απλα για ολους και για ολα υπαρχουν περιθωρια αμφισβητησης ...Αρκει να τα ψαξουμε
Ad astra per Aspera
ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Twilightfairy ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΟΥ ΕΔΩΣΑ ΑΡΚΕΤΕΣ ΠΗΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ...
ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΛΕΩΝ ΒΓΑΛΕ ΕΣΥ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ....
ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙΣ....
ΔΙΑΒΑΖΕ ΛΟΙΠΟΝ....
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
![]()
ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ
Απλα να πω οτι τον Γιαννουλακη και εγω και ολοι οι υπολοιποι που ξερω και ασχολουνται με το μεταφυσικο τον ξερουμε πριν ακομη βγει στην τηλεοραση ... Εγω τουλαχιστον τον ξερω σχεδον απο την αρχη οταν αρχισε να εκδιδει το περιοδικο του ...Δηλαδη πρεπει να ειναι 4-5 χρονια ... Τωρα το αν πηγαινει σε εκπομπες τυπου χαρδαβελα ειναι δικο του θεμα .Αυτος υποβαθμιζεται και πιστεψε με και εμεις οσες φορες τον ειδαμε στην τηλεοραση αναρωτηθηκαμε τι κανει εκει με τους ανιδεους ...Ηταν σιγουρο οτι θα παρεξηγηθει ... Και επειτα αποτι θυμαμαι εχει αναφερει μονο μια φορα βιβλιο του στον αερα (το θυμαμαι γιατι βλεπαμε την εκπομπη με παρεα και λεγαμε : αυτο το λεει στο ταδε βιβλιο , το αλλο στο ταδε αρθρο κτλ...)Τωρα , αναφορικα με το συναφι του , κατανοω τι εννοεις ...Υπαρχουν πολλοι δηθεν ερευνητες που - ναι - σε αυτες τιςεκπομπες αναφερουν 500 φορες τα βιβλια τους - μεχρι που τα δειχνουν κι ολας !Αλλα και ερευνα εχει κανει (βλεπε φωτογραφιες στα βιβλια του ) και δεν κανει παρουσιαση των βιβλιων του στην tv
τελοςπαντων , το θεμα μας δεν ειναι ο Γιαννουλακης - αν καποιος πιστευει οτι ο εν λογω κυριος κοροιδευει τονκοσμο μπορουμε να το συζητησουμε σ εαλλο Topic ή να μου στειλει mail ...
Απλα να μην ξεφευγουμε - το θεμα δεν ειναι ο γιαννουλακης και γιατι εγω τον θεωρω αξιολογο και καποιοι οχι
Ουτως ή αλλως τα βασικο μου κριτηριο ειναι τελειως υποκειμενικο ...
Ad astra per Aspera
Τώρα όσον αφορά τα καπάκια, εγώ μόνο για καπάκια από σούζα ξέρω, μετράει;
quote:
Ρε μάγκες μιας και ξέφυγε το θέμα εγώ θα πρότεινα το topic να μετονομαστεί σε <<Είναι απατεώνας ο Π.Γιαννουλάκης;>>!Τώρα όσον αφορά τα καπάκια, εγώ μόνο για καπάκια από σούζα ξέρω, μετράει;
Βεβαια εγω προτεινω να το ανοιξουμε αργοτερα ενα σχετικο topic - να γυρισω και απο τις διακοπες ...και το παρον θεμα ας παραμεινει ως εχει - για καπακια ειναι ... για καπακια να συνεχισει να ειναι ...
Ο Παντελης μπορει να περιμενει
Ad astra per Aspera
Σ'αυτό το βιβλίο είχε κάποια σχέδια ναών πάνω στο χάρτη της Ελλάδος και ο συγγραφέας μας δείχνει την ακρίβεια όπου είναι κτισμένοι οι ναοί ως προς την τοποθεσία και ότι ενωνόντας κάποιους από αυτούς έχουμε τέλεια γεωμετρικά σχέδια πχ ισοσκελή τρίγωνα.
Μέχρι εδώ καλά, ξεφυλίζοντας όμως το βιβλίο μπροστά στην κάμερα σταμάτησαν σε μια σελλίδα με 1 σχεδιάγραμμα και προς μεγάλη έκπληξη μου είδα κάποιους ναούς σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας να σχηματίζουν μια ανάποδη πεντάλφα με κορυφή τον Παρθενώνα!
Όποιος ξέρει κάτι σχετικά, θα άκουγα την άποψη του με αρκετό ενδιαφέρον.