- Το μυστήριο του ναυαγίου στην Σαντορίνη - .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
Πως εξηγείται το γεγονός ότι δεν υπάρχει ούτε ένα βίντεο τη στιγμή της βύθισης? Γιατί τόση μυστικότητα?
Logical
Πισω από τέτοιες κινήσεις κρύβονται πάρα πολλά συμφέροντα, τα οποία δυστυχώς για τις ναυτιλιακές εταιρείες είναι πάνω ακόμα και από την ζωή ανθρώπων. Πού να δείς τί γίνεται στην εμπορική ναυτιλία με τα σαπάκια που δίνουν στους ναυτικούς να κουμαντάρουν! Τώρα πιά δεν έχουν ούτε Ελληνες στο πλήρωμα, γιατί τους Ουκρανούς,τους Ρώσσους και τους Φιλιπινέζους τους κάνουν πιό εύκολα ότι θέλουν, χωρίς να κινδυνεύουν να μαθευτεί τίποτα παραέξω. Δεν μπορώ να μπώ σε λεπτομέρειες, καθώς είμαι από ναυτική οικογένεια η οποία έχει πληγεί απο αυτή την αναλγησία ναυτιλιακής εταιρείας, και από λεγόμενά μου έχω δεχτεί στο παρελθόν και απειλές.
Μην παραξενευτείς άν κάποια στιγμή το θέμα ξεχαστεί εντελώς. Χιλιάδες πλοία μας έχουν χαθεί στις θάλασσες όλου του κόσμου.
Κοίταγα τις προάλες ένα βίντεο στο youtube με ναυτικά ατυχήματα, και σε πολλές περιπτώσεις τα πλοία ήταν Ελληνικά. Εγώ τα αναγνώρισα γιατί τυχαίνει να είμαι αρκετά μέσα στα πράγματα.
ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣ
http://s1.bitefight.gr/c.php?uid=22541
Μυστήριο; Ποιο μυστήριο;
Το κρουαζιερόπλοιο μετακινήθηκε ενω δεν έπρεπε να μετακινηθεί.
Κανείς δεν μπορεί να πει ποιος έδωσε την εντολή.
Όλοι αναρωτιούνται που ήταν ή δεν ήταν ο καπετάνιος.
Ενώ το πλοίο ήταν αβύθιστο για ώρες κανείς δεν σκέφτηκε να πάρει απο μέσα το μαύρο κουτί... (κουτί κουτί κουτί και τι κουτί κουτί...)
Οι διεθνείς ασφαλιστικές εταιρίες δίνουν πολύ μεγαλύτερες αποζημιώσεις όταν υπάρχουν θύματα παρά όταν το πλοίο βουλιάξει χωρίς θύματα.
Το πήγαν σε ένα πολύ βαθύ σημείο και ενω το είχαν δέσει ξαφνικά και ανεξήγητα λύθηκε ο κάβος.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να υπάρχει μυστήριο...
Είναι σαν να λέμε τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια μας...
Άντε καλημέρα μας....
ΥΓ: Κύριε Κολλάτε μήπως πρέπει να ξανανεβάσετε εκείνο το θρυλικό θεατρικό σας έργο για τους εφοπλιστές; Μου φαίνεται ότι ο κόσμος ξεχνάει πολύ εύκολα...
"ΚΥΚΛΟΥ ΛΗΞΑΙ"
Edited by - Απέριττος on 12/04/2007 08:29:40
Edited by - Απέριττος on 12/04/2007 09:06:22
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΥΣΤΥΡΙΟ!!!

Ναι... ο "καπετανιος" ηταν δρακονιος-υποχθονιος!!!
ΕΛΕΟΣ βρε logical... σκεψου λιγο, ποσοι ανευθυνοι καπετανιοι υπαρχουν, που ειναι κινδυνος-θανατος για τους ανθρωπους. Ειναι ορισμενοι, που δεν υπολογιζουν την ζωη, παρα μονο τα λεφτα που θα παρουν, με το αν δειξουν οτι "ειναι ικανοι"...
Τα ιδια δεν εγινε και με τον Τιτανικο, οπου ο καπετανιος, ηθελε να φθασει μια μερα νωριτερα στον προορισμο, και αγνοησε τις πληροφοριες για τα παγοβουνα??? Μηπως και εκεινος ηταν Δρακονιος?

Το θέμα είναι εμείς τη θέση παίρνουμε σε όλα αυτά και πως αφήνουμε μερικοί να παίξουν το παιχνίδι τους για να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι με θύματα εμάς.
Πολυ σωστα ειπες, οτι ειναι τα συμφεροντα (κυριως οικονομικα)
αλλα στο συγκεκριμενο γεγονος, τα "συμφεροντα" αρχισαν να μετρανε, αφου εγινε το "λαθος", η γκαφα του καπετανιου!
Βεβαια, τωρα θα πρεπει να πληρωσουν και τις αποζημιωσεις στους παθοντες (και ειναι αρκετοι-1300 τουλαχιστο), οποτε, "μαλλον"δεν "κερδισαν" και πολλα, αν το θεμα παει στα Ευρωπαικα Δικαστηρια (γιατι αν μεινει το θεμα στην Ελλαδα, θα καταληξει οπως και με το "ΣΑΜΙΝΑ ΕΞΠΡΕΣ", που αν και τιμωρηθηκαν οι υπαιτιοι, πρωτον κα8υστερισαν 7 ολοκληρα χρονια, και δευτερον, εγιναν πολλα κωμικοτραγικα πραγματα)

Πολυ βολικο "ατυχημα" !!!
Μερα μεσημερι , με καλο καιρο , 50 μετρα απο το ΛΙΜΑΝΙ !!! Ουτε τσοπανος στο τιμονι δεν θα μπορουσε να το ριξει στον βραχο .
Τι δεν μπορουσε να χρησιμοποιησει ;;; Το τιμονι ;; τα εμπρος θραστερς ;; τις προπελες μεταβλητης γωνιας (κανουν αναποδα αλλαζοντας την κλιση των πτερυγιων !!!!! )
Ηθελαν να το βουλιαξουν και επελεξαν την πιο βολικη μερα απο αποψη καιρικων συνθηκων , εγγυτητας ξηρας και σωστικων μεσων .
Σε αυτο, φαινεται η "αλλη" ηλιθιοτητα, της Εταιριας κυριως. Γιατι, σαν τουριστικος πρακτορας που ειμαι, ειδα οτι το πλοιο παρουσιαστικε με "φανφαρες", ετοιμαστηκε για τις Κρουαζιερες του Αιγαιου, και μαλιστα παρουσιαστηκε ως ενα απο τα συγχρονα κρουαζιεροπλοια (και ηταν)...

ΗΤΑΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...
ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΠΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΞΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΒΥΘΙΣΤΕΙ...ΑΛΛΑ ΕΝΑΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΚΗ ΞΕΡΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΜΕ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ..ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΒΥΘΙΣΕΙ ΠΛΟΙΑ ...
ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΑΝ ΤΗΝ ΕΣΚΕΜΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ..ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ,ΕΚΤΟΣ ΤΑ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΑ ΟΡΓΑΝΑ,ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ...
ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ,ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ,ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΧΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΡΓΕΜΟΥ...ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΧΑΖΕΥΑΝ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣ ΧΤΥΠΑΓΑΝ ΤΑ ΡΑΝΤΑΡ ΚΑΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ...
Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

quote:
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ινδονήσιος ναυτικός τη Δευτέρα (14/5) στο λιμάνι της Μυκόνου, όταν κατά τη διάρκεια πρόσδεσης του πλοίου εκτοξεύτηκε ο κάβος και τον χτύπησε.
[...]
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο ανήκει στην εταιρεία Louis Hellenic Cruises, πλοιοκτήτρια εταιρία του Sea Diamond. Σε ανακοίνωση της σχετικά με το δυστύχημα η εταιρία σημειώνει ότι «και τα δυο μέλη του πληρώματος φορούσαν τον ειδικό εξοπλισμό και τα προστατευτικά κράνη, όπως προβλέπεται».
Αυτή την εταιρία κάποιος την έχει μουντζώσει φαίνεται...
Αν δεν καώ εγώ, αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε όλοι, πώς θα βγει απ'τα σκοτάδια φως;
Θα επανέλθω στο θέμα λέγοντας ότι ο σύζηγος μίας συναδέλφου μου εργάζεται σε πλοίο της ίδιας εταιρείας με το Sea Diamond. Το πλοίο που δουλεύει εκείνος πριν ένα χρόνο έπιασε φωτιά και παραλίγο ο άνθρωπος να γίνει κάρβουνο στο μηχανοστάσιο!
Σχετικά με το άν ήταν πιό βολικό να γίνει το "ατύχημα" με άδειο πλοίο... θα πώ ένα! ΟΧΙ!
Σύμφωνα με τους νόμους που υπάρχουν στην ναυτηλία το ποσό της αποζημίωσης στην περίπτωση που το πλοίο βουλιάξει εν ώρα ναυλωμένου ταξιδίου είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο με το αν το πλοίο βουλιάξει άδειο,π.χ. σε κάποιο δοκιμαστικό ταξίδι! Επίσης το ποσό της αποζημίωσης ανεβαίνει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ίσως και κατά το διπλάσιο (ανάλογα με το ασφαλιστήριο συμβόλαιο) αν υπάρξει θάνατος κατά το ατύχημα!
Εδώ έχω να θέσω κάτι άλλο! Αν είσασταν εσείς σε ένα πλοίο με την οικογένειά σας...ας πούμε κατά Ισπανία μεριά...Το πλοίο αυτό βυθίζεται, και μέλη της οικογένειάς σας θεωρούνται αγνοούμενα!
Εσείς τί κάνετε???
Α) Γυρίζετε με το πρώτο αεροπλάνο στην Ελλάδα (αφού έχετε αναφέρει ως αγνοούμενους τους δικούς σας μετά από ώρες?)
η'
Β) Μένετε στην περιοχή του ναυαγίου μέχρι να χαθούν τελείως οι ελπίδες να βρεθούν οι δικοί σας ζωντανοί?
Δεν ήταν ύποπτη η στάση της Γαλλίδας?
Μηπως (λέω...μήπως)...ήταν και αυτό σκηνοθετημένο για να μεγαλώσει η αποζημίωση από την ασφαλιστική προς την εταιρεία?(εμένα προσωπικά... αν μου πρόσφεραν ένα καλό ποσό...όποιον θέλετε σας έβγαζα πνιγμένο!)
Α...και μην ξεχάσω... με την αποζημίωση η εταιρεία...και με ένα "δάνειο" με ευνοικούς όρους...αγόρασε 3 νέα πλοία! (ακόμα δεν τα έχει παραλλάβει)
Αυτάααααα... και ελπίζω να σας έβαλα σε περισσότερες σκέψεις!
Ακόμα βρίσκεται στα πρώτα του βήματα με λίγο περιεχόμενο, αλλά σύντομα αυτό θα αυξηθεί σε όλες του τις κατηγορίες.